Friis byl za Priskeho druhý hlavní trenér, řekl Sivok, změn ve Spartě se nebojí

21.06., 18:27
Aktuality
Stadion Sparty na Letné (© AFP)

Tomáš Sivok se neobává, že odchod úspěšného trenéra Briana Priskeho bude mít na Spartu nepříznivý dopad. Podle sportovního manažera prvního mužstva měl koučův nástupce Lars Friis již dříve mnohem větší roli, než se mohlo při pohledu zvenčí zdát. Český internacionál dnes novinářům řekl, že věří, že letní změny v realizačním týmu budou pro hráče mistrovského celku znamenat zvýšenou motivaci a nedovolí jim ustrnout.

Priske už se věnuje Feyenoordu, na jeho místo byl povýšen dosavadní asistent Friis. Na něm bude nejen obhajoba titulu, ale také další pokus o návrat do Ligy mistrů. "Ve Spartě se cíle nemění. Systém a proces máme pořád stejný. Zvenčí se to možná nezdálo, ale my už to předtím brali tak, že máme dva hlavní trenéry, Briana a Larse. Měli jsme jasno, jakým směrem se budeme ubírat. Přišli noví lidé, což může být pro hráče pozitivní impulz," uvedl Sivok během vystavení trofeje pro mistry Evropy v Praze.

Zásadní změny na trenérském postu se proto neobává. "Brian už by z hráčů těžko dostával víc, chyběla mu jen Liga mistrů. Myslím, že noví lidé přinesou novou motivaci. Třeba hráči, kteří měli místo jasné, ho teď tak jasné mít nebudou. Věřím, že to dopadlo nejlíp, jak mohlo. Zůstali nám tu důležití lidé, jako vedoucí fyzické přípravy Christian Clarup nebo Lars. To je zásadní," řekl čtyřicetiletý bývalý reprezentační obránce.

Sivok je nejbližším spolupracovníkem sportovního ředitele Tomáše Rosického. Sleduje každý trénink a je v neustálém kontaktu s mužstvem. Realizační tým doplnili Jens Askou, jehož Sparta získala ze švédského IFK Göteborg, a Tim Sparv. Donedávna ještě kapitán finské reprezentace povýšil z B-mužstva. "Z realizáku jsem nadšený, nemám strach. Dnes je důležitá kondiční stránka a Chris byl jeden z klíčů k úspěchu," uvedl Sivok. Také o Friise a Clarupa měl Feyenoord zájem.

Z urostlého Askoua má podle svých slov fantastický dojem. "Je osobností, což potřebujeme. Hráči musí cítit, že mezi trenéry nemáme slabá místa. Z hráčské kariéry vím, že když jste si na někoho mohl dovolit víc, tak jste to dělal. Oba jsou s Timem odborníci a profíci, mají skvělý charakter. Postavou i vystupováním budí respekt, což na hráče platí. Nesmějí být v komfortní zóně, protože pak začnou jejich výkony padat. To nedovolíme. Oba noví kluci jsou pracovití, takže jak říkám, nemám strach," dodal Sivok.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Salfovic

Nechtěl by Sivok s Rosickým zajet do Rotterdamu a rovnou se Priskemu vysrat na hlavu ?

Reagovat
Sosi

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Bakary3

Jo, říká se tomu asistent.

Reagovat
Sosi

Reagovat
naheCZ

Reagovat
delfin

Reagovat
Moshe Dajan

Takže podle Sivoka byl hlavní trenér. A teď je taky hlavní trenér. Tohle se může stát jenom ve Spartě.

Reagovat
thewall

Začínám mít dojem, že ve Feyenoordu jsou úplně blbí, když si místo Friise vzali Priskeho.

Reagovat
naheCZ

Priske musel teda Spartu solidně nasrat.

Reagovat
Salfovic

Ono už jen to, jak tu ,,násilím´´ drží asistenty, které si chtěl vzít, a kteří chtěli jít, je hodně zvláštní a neobvyklé.

Reagovat
guzman

Reagovat
delfin

Reagovat
delfin

Ale tak pro ně je to win-win. Budou pobírat plat, kterej před nima Priske. No a můžou nastat jen 2 scénaře:

1. Bude se jim dařit a za pár let půjdou výš a za lepším.

2. Nebude se jim dařit, i tak mají dobou zkušenost do životopisu, a navíc pak možná do toho Feye půjdou stejně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele