FORTUNA:LIGA - souhrn 18. kola: Sparta v pohodě, výhry slaví i Slavia a Plzeň

09.12.2023, 16:57, aktualizováno 10.12.2023, 19:54
Komentáře a souhrny

Sparta si upevnila vedení, doma v pohodě přehrála Jablonec a získala svou 15. výhru v této sezóně v rámci české nejvyšší soutěže. Slavia po změně stran našla recept na Mladou Boleslav, Plzeň si zastřílela proti Českým Budějovicím.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:0

10.12.2023 18:00

Góly: 49. Tomáš Holeš, 52. Václav Jurečka (pen.)

Pražská Slavia si v 16. kole Fortuna ligy poradila s Mladou Boleslaví, kterou na vlastním hřišti porazila 2:0. Klíčovou částí utkání, jež se vzhledem k předzápasové fanzoně s vánoční tematikou neslo ve znamení oslav adventu, rozhodl tříminutový úsek krátce po změně stran. V něm se poprvé od srpna radoval z přesné trefy navrátilec po zranění Tomáš Holeš, jehož posléze z pokutového kopu doplnil svou sedmou ligovou trefou v aktuálním ročníku Václav Jurečka. Jejich branky znamenaly kromě očekávaných tří bodů také devátou po sobě jdoucí domácí výhru Pražanů nad soupeřem z města automobilů.

Oba celky měly za sebou těžká utkání. Slavia dokázala postoupit v domácím poháru přes Hradec Králové až v prodloužení, Mladá Boleslav naopak padla na vlastní zasněžené půdě 1:3 s Viktorií Plzeň. Ani tentokrát Bolku nečekal jednoduchý úkol, jelikož sešívané porazila naposledy v roce 2016. Chlubit se však mohla třetím nejlepším útokem soutěže, který byl dokonce o tři góly napřed před tím slavistickým. Speciální pozor si musela dávat obrana domácích na Vasila Kušeje, jenž se šesti brankami a pěti asistencemi vládl produktivitě hostů.

Do první obrovské šance se už v páté minutě dostal Igoh Ogbu, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ovšem těsně minula levou tyč. Sešívaní byli od startu utkání aktivnějším celkem, což se projevilo i ve 23. minutě, další příležitost ale neproměnil Jurečka, jenž střelou z otočky netrefil hostující branku. O pár chvil později zahrozila také Bolka, k čemuž velkou měrou přispěl Aleš Mandous, který chtěl zabránit chycením míče rohovému kopu, nakonec mu však balon vypadl. K jeho štěstí toho ale Kušej nedokázal využít. Největší šanci prvního dějství měl ve 37. minutě Mojmír Chytil, nepříjemný pokus hlavou ovšem bravurně zlikvidoval Matouš Trmal.

Slavisté ihned po změně stran svého soupeře zmáčkli, což ve 49. minutě vedlo k vedoucímu gólu. Na milimetrově přesný centr od Petra Ševčíka si v pokutovém území naskočil Holeš a nekompromisně umístil balon hlavou do levé šibenice. Tlak sešívaných pokračoval a jen o pár minut později fauloval Andrej Kadlec ve vápně Oscara Dorleyho. K následnému pokutovému kopu se postavil Jurečka a střelou k levé tyči zvýšil vedení svého celku. Bolka se mohla vrátit zpět do hry, ve stoprocentní šanci ovšem selhal Matěj Pulkrab, jehož skvělým zákrokem vychytal Mandous, čímž tak napravil zaváhání z první půle. V závěru střetnutí ještě rozjásal domácí publikum tvrdou pumelicí k levé tyči Christos Zafeiris. Jeho trefa ale nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení nahrávajícího Jurečky.

Slavia tak doma potvrdila roli favorita a získala tři body. V následujícím kole se 17. prosince utká s Baníkem Ostrava, Mladá Boleslav vyzve již tuto středu Karvinou.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 5:0

10.12.2023 15:00

Góly: 18. Erik Jirka (pen.), 22. Jan Kliment, 55. Robin Hranáč, 85. Jhon Mosquera, 90+4. Pavel Bucha

Viktoria Plzeň porazila v 18. kole Fortuna ligy České Budějovice 5:0 a posunula se v tabulce na třetí místo za pražský tandem. O osudu duelu bylo rozhodnuto už v první půlhodině, v níž se prosadili Erik Jirka a po takřka třech měsících Jan Kliment, kteří se nejlepším možným způsobem odvděčili za důvěru při absencích svých útočných kolegů. Po změně stran se do listiny střelců zapsal mimo jiné i Jhon Mosquera, jenž se trefil poprvé od začátku září. Jihočeši tak prodloužili svou sérii proher na šest ligových duelů a zůstávají na dně tabulky.

Plzeň se po dvou zaváháních se Slováckem a Hradcem Králové vrátila na vítěznou vlnu, když nejprve uspěla v Konferenční lize a poté porazila Mladou Boleslav v těžkých podmínkách na sněhu 3:1. Viktoriáni tak zároveň potvrdili druhou nejlepší ofenzivu v lize, které vévodil Pavel Šulc, jenž se v posledních dvou soutěžních kláních prosadil hned třikrát. Zastřílet si mohl i proti posledním Českým Budějovicím, kdyby si ovšem v minulém kole nepřipsal čtvrtou žlutou kartu.

V úvodu zápasu měli první velkou šanci viktoriáni, když Robin Hranáč poslal balon hlavičkou Pavlu Buchovi a domácí běželi tři na jednoho. Bucha ale Hranáčovi přihrál pozdě, a tak si vyběhnutý Dávid Šípoš připsal skvělý zákrok. V 15. minutě zahrál Lukáš Havel ve vápně rukou a rozhodčí po přezkoumání situace systémem VAR nařídil penaltu. K té se postavil Jirka, který poslal míč bezpečně na druhou stranu, než skákal Šípoš. O chvíli později už to bylo 2:0, když se po hezké průnikové přihrávce dostal do šance Kliment, jenž umístil balon k pravé tyči. Plzeň pokračovala v tlaku a vytvořila si několik dalších příležitostí. Z velkého vápna minul po přihrávce Jana Kopice Matěj Vydra, který poté naservíroval míč do šestnáctky Buchovi, toho ale na dvakrát vychytal Šípoš.

Západočeši ve druhém poločase nepolevili a v 55. minutě byli odměněni, když po rohovém kopu usměrnil hlavičku Lukáše Hejdy mezi tři tyče Hranáč. Po hodině hry mohli domácí ještě zvýšit svůj náskok poté, co zleva odcentroval Cadu a našel ve vápně zcela osamoceného Kopice, kterého však vychytal dobře postavený Šípoš. V závěru se prosadil také Mosquera, jenž byl po přihrávce Kopice úplně sám ve vápně a nabízenou příležitost využil. Viktoria na konci zápasu ještě jednou udeřila, když protiútok vedený Mosquerou dokázal po odraženém míči zakončit krásnou ranou zpoza pokutového území Bucha.

Viktorka tak domácí povinnost zvládla a získala tři body. V následujícím kole se 17. prosince utká se Sigmou Olomouc, České Budějovice čeká již ve středu duel s Hradcem Králové.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 2:3

09.12.2023 18:00

Góly: 14. Daniel Horák, 45+2. Václav Pilař (pen.) - 7. Ewerton, 82. Abdullahi Tanko, 89. Abdullahi Tanko

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v 18. kole Fortuna ligy v Hradci Králové 3:2. Do vedení se sice jako první dostali hosté, černobílí nicméně ještě do poločasu zásluhou asistence a proměněné penalty Václava Pilaře vývoj duelu otočili. To ovšem nebyl poslední zvrat, který byl v Malšovické Aréně k vidění. V závěrečné desetiminutovce totiž zužitkoval dva přesné pasy Jiřího Klímy Abdullahi Tanko a dvěma góly zvrátil stav utkání zpět na stranu Slezanů. Ostravané tak narušili dosud stabilní výkonnost Východočechů na jejich nově otevřeném stadionu, kde doposud nasbírali podstatně více bodů než na hřištích soupeřů.

V minulém kole podstoupily oba týmy nucenou pauzu, když jejich zápasy odsunula sněhová kalamita. Hradec Králové ovšem stihl na Mikuláše odehrát pohárové klání se Slavií, v němž nebyl ke sladké odměně daleko, když favorizovaní Pražané rozhodli až v prodloužení. Votroci vstupovali do duelu s Baníkem více rozehraní, mohli také těžit z domácího prostředí, kde v aktuálním ročníku padli pouze dvakrát. Ostravany navíc trápila ofenziva, jež se dvakrát za sebou neprosadila.

Nižší herní vytížení Slezanů nebylo v úvodu střetnutí na jejich hře vůbec patrné. Již ve třetí minutě pálil zpoza půlkruhu svou slabší pravačkou Karel Pojezný, jehož ránu tečoval do tyče Filip Čihák. Převaha Ostravanů byla zúročena v sedmé minutě. Na ideální centr Gigliho Ndefeho si naskočil osamocený Ewerton a nedal Pavolu Bajzovi žádnou šanci. Vedení Baníku však mělo jepičí život. Pilař posadil míč na hlavu nabíhajícího Daniela Horáka, který jej uklidil na místo určení. Ještě před odchodem do šaten navíc Patrick Kpozo sestřelil ve vlastním vápně Jakuba Kučeru a rozhodčí nemohl jinak, než ukázat na bílý puntík. K exekuci se postavil zkušený Pilař a střelou doprostřed branky poslal svůj tým do vedení.

Po změně stran se do vyrovnání tlačil David Buchta, jemuž chytře přepustil míč Ewerton, avšak tento pokus neměl potřebnou razanci a skončil v rukavicích Bajzy. O chvíli později rozkmital své rychlé nohy Tanko, natlačil se před Čiháka, ale Bajza celou situaci přečetl a účinným skluzem zamezil nigerijskému útočníkovi v dalším postupu. Baník neubíral na svém ofenzivním snažení. To dokládala šikovná zasekávačka Filipa Kubaly a jeho následná střela z hranice šestnáctky, která jen těsně minula bližší tyč. V samotném závěru těžil Tanko z patičky střídajícího Klímy, prosmýkl se až do pokutového území a narozdíl od ostatních případů se pro tentokrát nemýlil a rozvlnil síť. V 89. minutě dokonali hosté zasloužený obrat. Byl u toho opět Tanko, jenž si naběhl na dobře načasovanou kolmici Klímy a poslal balon kolem nohy Bajzy.

Baník se tak po dvou neúspěšných utkáních dočkal výhry. V posledním kole před zimní pauzou přivítá 17. prosince pražskou Slavii. Hradec odehraje 13. prosince odložený zápas v Českých Budějovicích.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 5:2

09.12.2023 15:00

Góly: 2. Marek Havlík, 34. Vlastimil Daníček (pen.), 53. Marek Havlík, 64. Marek Havlík, 77. Marek Havlík - 23. Martin Hála, 45+3. Daniel Köstl

Hráči Slovácka zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Bohemians 5:2. Utkání nabídlo v podobě sněhové nadílky v poslední době už typické náročné podmínky, které tentokrát příliš nesvědčily domácímu kapitánovi Michalu Kadlecovi. Ten možná i vinou nekomfortu způsobeného ochrannou maskou na obličeji dvakrát chyboval, což Klokani dokonale potrestali. V dresu celku z Uherského Hradiště však ještě povýšil své dobré výkony z nedávné doby na další úroveň Marek Havlík, jenž se čtyřmi góly prostřílel do čela tabulky ligových střelců.

Trenér moravského klubu Martin Svědík byl z utkání v Olomouci pořádně rozčarovaný, protože ačkoliv Slovácko získalo cenný bod, duel hraný na sněhu fotbal příliš nepřipomínal. Bohemians si naopak nechali střetnutí s Libercem odložit, a na Moravu tak přijížděli relativně odpočatí. Klokanům se navíc na stadionu v Uherském Hradišti poslední dobou dařilo, když tam naposledy v lize nasázeli soupeři čtyři góly a celkově na trávníku modrobílých prohráli od března 2018 jen jednou.

Začátek duelu však Pražanům hrubě nevyšel. Po dlouhém nákopu Milana Heči a několika následných soubojích propadl míč až k rozběhnutému Havlíkovi, který přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre už ve druhé minutě utkání. Zanedlouho poté předvedl ve středu hřiště potřebný důraz Rigino Cicilia, jenž následně předložil míč do velké šance Petru Reinberkovi. Ten ale nabídnutou příležitost zazdil, když po pomalé zasekávačce dal možnost vyniknout vracejícím se stoperům Bohemians.

Ve 23. minutě pak z ojedinělého útoku udeřili hosté. Po dravém průniku Matyáše Kozáka se dostal do zakončení skluzem Martin Hála, který i přes značnou dávku sebeobětování srovnal. Domácí si ale vzali vedení ve 34. minutě zpátky, kdy Vlastimil Daníček utaženou střelou k levé tyči z penalty srovnal. Ve třetí minutě nastavení však hrubě chyboval Kadlec, jehož zaváhání využil ke gólu do šatny Daniel Köstl, který se trefil elegantně mezi nohy.

V 53. minutě dal ale na zaváhání svého kapitána zapomenout Havlík. Ten se daleko za hranicí velkého vápna rozhodl využít svého laufu, když vyslal nádhernou dalekonosnou ránu, která skončila pod břevnem. V závěrečné půlhodině pak hrdina zápasu Havlík dovršil hattrick. A znovu to bylo díky střele za hranicí šestnáctky, odkud zamířil přesně k pravé tyči. To však nejlepšímu kanonýrovi ligy nestačilo, po chytrém přiťuknutí Cicilii totiž z bezprostřední blízkosti překonal Heču počtvrté.

Bohemians dobrou venkovní bilanci se Slováckem nepotvrdili a nezískali ani bod. Příští duel čeká na Klokany už za čtyři dny doma s Libercem, modrobílí 19. prosince zamíří do Mladé Boleslavi.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Zlín 5:3

09.12.2023 15:00

Góly: 7. Jan Žambůrek, 27. Christián Frýdek (pen.), 63. Marios Pourzitidis, 78. Lukáš Červ, 90. Michael Rabušic - 36. David Tkáč, 86. Joss Didiba Moudoumbou, 90+3. Vukadin Vukadinović (pen.)

Hráči Slovanu Liberec zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Zlínem 5:3. Modrobílí skvěle vstoupili do utkání, když na soupeře z druhého konce republiky vlétli a ve 27. minutě vedli už o dvě branky po přesné hlavičce Jana Žambůrka a proměněné penaltě Christiana Frýdka. Hosté sice do konce první půle stihli snížit, nicméně po změně stran přišla gólová nadílka. Modrobílí se prosadili třikrát, přičemž Ševci pouze dvakrát.

Nejhezčím momentem zápasu pak bezpochyby byla efektní patička Mariose Pourzitidise. Už druhý duel Moravanů v sezoně tak nabídl přesně osm branek, k tomu navíc všichni měli v živé paměti porážku 5:9 od Mladé Boleslavi.

Kvůli nepřízni počasí se oba celky chystaly teprve na druhý soutěžní zápas od reprezentační pauzy. Hojně propírané byly především okolnosti v případě odloženého zápasu ve Zlíně, kde se i přes příjezd soupeře ze Slavie kvůli čerstvé nadílce ze soboty na neděli nakonec také nehrálo. Severočeši se nepředstavili na půdě Bohemky, a tak mohli upírat svůj zrak k poslednímu domácímu zápasu podzimní části. V něm chtěli proti Ševcům vylepšit remízu ze srpnového vzájemného duelu.

Tým ze severu Čech se ujal rychlého vedení už v sedmé minutě, kdy po krásné kombinaci na centr Michala Fukaly naskočil talentovaný Žambůrek, jenž vstřelil svůj premiérový gól v soutěži. Zvýšit skóre mohl o chvíli později Luka Kulenovič, nicméně jeho pokus pouze orazítkoval břevno. Zanedlouho byl díky skvělému prvnímu doteku ve vápně poslán k zemi Frýdek, který nakonec z bílého puntíku překonal bezmocného Stanislava Dostála. V závěru poločasu však obrana modrobílých propadla, čehož těžkým volejem na zadní tyč využil David Tkáč.

Po změně stran zkusil z dálky vypálit Tom Slončík, odchovanec týmu z Moravy ale pouze napálil blokujícího protihráče. Hostující fotbalisté ovšem sbírali kartu za kartou, poněvadž většinu nebezpečných protiútoků Liberce řešili faulem. Modrobílí toho dokázali využít krátce po hodině hry, kdy odražený míč ze standardky dostal před bránu kapitán Jan Mikula, po jehož přihrávce patičkou parádně mezi nohama prostrčil míč za brankovou čáru Pourzitidis. O poslední přesný zásah se nejednalo, poněvadž se mezi střelce zapsal také Lukáš Červ, jenž se bez problémů trefil do odkryté brány. V závěru se sice ještě prosadil Joss Didiba, nicméně na něj o chvíli později odpověděl střídající kapitán Michael Rabušic. Úplně poslední slovo měl ovšem tým v černých dresech, který se také dočkal pokutového kopu, jenž panenkovským způsobem proměnil další zkušený útočník Vukadin Vukadinovič.

Slovan tedy doma v lize počtvrté za sebou zvítězil. Nyní jej čeká dohrávka odloženého zápasu s Bohemians, která je na programu 13. prosince. Zlín o tři dny později uzavře podzimní část doma proti Hradci.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Jablonec 3:0

09.12.2023 15:00

Góly: 12. Jan Kuchta, 17. Lukáš Haraslín, 24. Angelo Preciado

Hráči Sparty zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Jabloncem 3:0. Zápas cti, jak Letenští pojmenovali utkání s bohatým doprovodným programem ve spolupráci s Armádou České republiky, gólově načal už ve 12. minutě Jan Kuchta, jenž ukončil dva měsíce trvající střelecké sucho. Na tom, že Severočeši schytali od letenského soka jasnou porážku po srpnovém přídělu také v tomto případě, měl velkou zásluhu i Ángel Preciado. Ekvádorský bek doplnil svou první přesnou trefu v české nejvyšší soutěži také asistencí.

Jablonečtí hráči byli v průběhu dohrávky s Teplicemi vzteky bez sebe, když jim Skláři ve 27. minutě nevrátili míč po zakopnutí do zámezí a z následné akce vyrovnal Filip Havelka. Ten se pak trefil ještě jednou, přesto se nakonec ze zisku všech bodů radovali zelenobílí, jimž výhru vystřelil Jan Chramosta. Hrdinou sparťanů byl o několik dní dříve Ladislav Krejčí, který svůj návrat do ligové základní sestavy oslavil dvěma góly do sítě Pardubic.

Letenští od začátku na nic nečekali. Hned v první minutě mohl otevřít skóre ranou z dálky Veljko Birmančevič, ta naštěstí pro hosty pouze prosvištěla kolem pravé tyče. O několik chvil později v ještě větší šanci selhal Qazim Laci. Ve 12. minutě už se ale mohli domácí poprvé radovat, po skvělé přihrávce Kaana Kairinena se totiž z úhlu prosadil Kuchta. O pět minut později našel Preciado přesným centrem Lukáše Haraslína a nejlepší sparťanský střelec bez problému zakončil k levé tyči. Preciado ve 25. minutě k úspěšné přihrávce přidal také přesný zásah, když dokázal bez problému dopravit do sítě odražený balon po střele Kuchty.

Po odehrané čtvrthodině druhé půle dal hlavní rozhodčí alespoň malou naději Severočechům v podobě odpískané penalty. K jejich smůle ale po konzultaci s videorozhodčím změnil verdikt na přímý kop, útěchou jim mohlo být alespoň následné vyloučení Martina Vitíka. Zelenobílí ale početní převahy příliš využít nedokázali a na hřišti nebylo takřka znát, že má tým z Letné o hráče méně. Naopak v 81. minutě se odhodlal Adam Karabec k odvážné individuální akci, při níž dokázal pokořit několik hostujících obránců, proti byl až Jan Hanuš, který se blýskl dobrým zákrokem.

Sparta tak navázala na vysokou srpnovou výhru ze severu Čech a uspěla i v domácím vzájemném klání. V příštím kole přivítá 17. prosince Teplice, v Jablonci se o den dříve představí Karviná.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
18
15
2
1
45 : 12
47
2
Slavia Praha
17
13
3
1
32 : 11
42
3
Viktoria Plzeň
17
10
2
5
42 : 24
32
4
1. FC Slovácko
18
9
5
4
26 : 19
32
5
Sigma Olomouc
17
8
4
5
27 : 20
28
6
Baník Ostrava
17
8
3
6
25 : 17
27
7
FK Mladá Boleslav
17
8
2
7
33 : 30
26
8
Slovan Liberec
17
6
6
5
28 : 27
24
9
Bohemians Praha 1905
17
6
3
8
15 : 24
21
10
FK Teplice
17
5
5
7
15 : 18
20
11
FK Jablonec
18
4
7
7
18 : 26
19
12
FC Hradec Králové
17
4
5
8
19 : 26
17
13
MFK Karviná
16
4
1
11
18 : 29
13
14
FK Pardubice
17
3
4
10
13 : 25
13
15
FC Zlín
17
2
5
10
18 : 42
11
16
Dynamo České Budějovice
17
3
1
13
15 : 39
10

Zbývající zápasy

09.12. 15:00
MFK Karviná - FK Pardubice
10.12. 15:00
FK Teplice - Sigma Olomouc

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
andrew96

Jeden z největších failů Šilhavého bylo to, že se zcela vysral na Havlíka.

Reagovat
pobody's nerfect

Předběhl jsi mě. Snad konečně dostane šanci.

Reagovat
Puskas

Na 10 minut, a protože nepřesvědčí, příště zůstane doma.

Reagovat
oli9

Reagovat
fabec1222

A teď se na něj stejně vysere i Hašek

Reagovat
Zdechlina

Hraje za Slovácko, z tama se na repre nejezdí

Reagovat
ACSeRw!n

at kvalitu ukaze v tymu, kde se musi hrat pod tlakem kazdy zapas a pak muze do repre

Reagovat
Pablos

Jj vůbec nám tenhle typ hráče v repre nechybí a nikdy tam nebyl např. Chytil z Olomouce, Matoušek z Bohemky, Doležal z Jablonce, Kušej z MB, Stronati z Puskáse apod.

Reagovat
Losinho

Matoušek, Doležal a Stronati jsou větší faily než absence Havlíka, ale souhlas že na nějakej přátelák ho povolat mohl.

Reagovat
Marisic

jo, tenhle pragocentrismus naší repre je strašná ostuda a jako pražákovi mi to je až nepříjemný upřímně

Reagovat
Zdechlina

díky

Reagovat
Mass

Co ten Havlík předvedl v evropských pohárech? Loni 9 zápasů, 0+0.

Reagovat
Marisic

co ukázali v evropskejch pohárech Kušej, Stronati, v době když byl prvně povolán Chytil atd. Jakoby snad góly a asisty v Evropě byly kritérium pro repre pozvánku.

Ještě k tomu u střeďáka vytáhnout akorát góly a asisty

Reagovat
Mass

Havlík je lehce naprůměrnej hráč, co má letos střeleckou formu. Ale na repre to nikdy nebylo ani nebude.

Kušej je křídlo, Chytil útočník, Stronati stoper, nevim proč je tady srovnáváš s Havlíkem.

Měl vzít Havlíka místo Sadílka, Lingra, Provoda? Tihle hráči mají větší mezinárodní zkušenosti. Byl to největší fail? Ani náhodou.

Reagovat
Marisic

Srovnávám je protože tys jako argument použil, že nic nepředvedl v evropských pohárech. Tak jsem ho srovnal s dalšími reprezentanty pouze na základě toho kolik předvedli v evropských pohárech.

Kdybys napsal to cos napsal teď, tak bych ti asi ani neodpovídal upřímně, jestli si myslíš, že to na repre není, tak asi v pořádku. Já bych ho chtěl v repre vidět už dlouho i bez těch gólů, ale chápu jinej pohled. Mimochodem Havlík dlouhodobě ve skautskejch statistikách (tím nemyslím góly a asistence který máš za minutu vygooglený) vychází v rámci ligy fakt hodně dobře, letos i v hodně metrikách jako nejlepší střeďák ligy.

Jinak ano, měl ho vzít do repre místo Sadílka, Lukáše Sadílka. Lukáš je poctivej hráč, mám ho rád, ale objektivně musím uznat, že Havlík je za mě minimálně tudle sezonu dál. Asi ho mohl vzít do repre místo Provoda jeden čas, teď už se Provod dostal do lepší formy, navíc je variabilnější takže asi v pořádku. Lingr už mi přijde spíš útočnej čistě podhrotovej post, trochu odlišnej než střeďák Havlík, teď vytaženej výš.

Reagovat
Mass

Použil sem to jako argument, protože Havlík drtí slabší soupeře v lize, ale kdy v evropskym poháru nebo proti top3 nějak úžasně zahrál? Kdyby jo, tak by si ho Šilhavý určitě všiml, jako třeba toho Kušeje, kterej dával góly Spartě, nebo Chytila, kterej si povodil Slavii (a proto ho chtěli). Stronati taky zahrál celkem slušně v EKLu.

Reagovat
andrew96

S tím bych nepočítal, protože dva zmiňovaní jsou útočníci (dávají góly, je to hned vidět) a Stronati hraje v zahraničí (takže musí být automaticky dobrý).

Reagovat
Marisic

jako mi se loni v konferenci za Slovácko celkem líbil ale ok. Kdy zahrál Stronati slušně v EKL? Kdyť se v životě nedostal za předkola ne

Reagovat
GabrielBatistuta

Kdyť - to je hrozný slovo.

Reagovat
Marisic

zkusim si dát pro příště bacha

Reagovat
GabrielBatistuta

Neřeš, jen mě to praštilo do očí

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mass

"Jeden z největších failů"

Reagovat
andrew96

Ano, že za pět let ani jednou (ten covidový tým nepočítám) nepovolal oporu týmu pohybujícího se stabilně ve špičce ligy, považuji za velký fail. Kór když na jeho postu není žádná nepřekonatelná konkurence.

Reagovat
Mass

Vždyť ani takoví Kalvach nebo Petr Ševčík se nevešeli, co by tam dělal Havlík. Souček, Král, M. Sadílek, Provod, L. Sadílek, Lingr, Bucha, Šulc jsou nepřekonatelná konkurence pro Havlíka.

Reagovat
andrew96

Akorát že Kalvach i Ševčík dostali pozvánku.

Nepřekonatelný je maximálně Souček, zejména u L. Sadílka jako nepřekonatelného jsem se pousmál. A Lingr s Buchou jsou přece zcela jiné posty a herní profily.

Reagovat
Mass

Neřekl bych, loni hrál Havlík víc vzadu jako ti Kalvach a Ševčík, letos hraje vejš jako Lingr ,Bucha a Šulc. Ok, letos L.Sadílka konkurence moc nepouští na hřiště, ale ty minulý sezony byl lepší.

Reagovat
andrew96

Přímočarého Lingra bych s Havlíkem nesrovnával, Šulc je taktéž ofenzivnější.

V době, kdy šel Sadílek do Sparty, mohl jít ze Slovácka klidně i Havlík. A Sadílek mu od té doby výkonnostně nijak neutekl.

Reagovat
Marisic

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Přeháníš

Reagovat
andrew96

Nemyslím si. Dlouhodobě jeden z nejlepších záložníků naší ligy má 28 let a žádný start v repre. To je prostě fail.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kromě letošní sezóny bylo na středního záložníka dost lepších/srovnatelných hráčů.

Reagovat
andrew96

Třeba Král jezdil i v době, kdy nehrál. A na úkor jednoho ze Sadílků tam mohl být kdykoliv.

Reagovat
ACSeRw!n

nehraje v zahranici, pak tam mel Silhavka svoje kone predevsim ze SKS.. misto koho by tam jako mel byt ?

Reagovat
Greny

Uvidíme na jaře nebo po sezoně až bude hrát v top trojce , to bude v repre hned...

Teda pokud po těch letech je fakt na odchodu jak se spekuluje

Reagovat
Slovácký trojboj

SLOVÁCKO Mara Havlík pán

Reagovat
oli9

Havlík pán

Ten chlapec je prostě skvělý... Snad zůstane a nakkukne do repre i ze Slovácka..

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
fabec1222

Jen víc zápasů v zimě, konečně góly Hráči se potřebují zahřát, tak musí běhat.

Reagovat
Registrujisejenproto

Banik v podstate ctvrty

Reagovat
John Obi Mikel

Baník

Reagovat
Pablos

Na den cti s tankem

Reagovat
John Obi Mikel

Livesport: Baník zarazil hradecky domaci sber bodu. Ostravané přejeli v závěru Votroky Tankem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ratusek

Hapal Tanko dejte nám soupeře. Vždy jsem věřil. Namazali si hejtry na chleba 3 body nad plán

Reagovat
oli9

Reagovat
Martin9719

Zajímavé, že Hradec vyhodil Webera kvůli výsledkům a za stejnou porci zápasů udělal Kotal o 3 body víc a poprvé dnes proti Baníku vstřelil pod jeho vedením v lize víc jak 1 gól.

Reagovat
kilobyte

Co je na tom zajímavého?

Reagovat
Martin9719

Nic, pardon že jsem vám narušil diskuzi.

Reagovat
kilobyte

Mohl jsi krásně rozvinout tuhle diskuzu a místo toho děláš uraženého.

Reagovat
Martin9719

A ty se snažíš vzít zpátky co jsi napsal tím že píšeš, že mám rozvinout diskuzi. Buď k tomu máš co říct nebo ne. Já jsem si svoje napsal.

Reagovat
kilobyte

Ne, mě by fakt zajímalo, co ti na tom přijde zajímavé. Sám píšeš, že Kotal udělal o 3 body víc. Takhle napsaný to vypadá, že jsou na tom podobně. Jenže celkově je to 7 proti 10 bodům. Takže nárůst přes 40 procent.

Pod Kotalem s nikým nevyhořeli (i když se Spartou jim pomohl rozhodčí) a zlepšili defenzívu. A to neměl Kotal přípravu.

Chyba nebyla Webera vyhodit, ale angažovat ho. A ještě větší chyba by byla teď vyhodit Kotala. Minimálně jednu přípravu by dostat měl.

Reagovat
Martin9719

Ano správně, Kotal zlepšil defenzivu ale to je tak všechno. Navíc obdržel Hradec pod Kotalem "pouze" o 6 gólů méně. Ofenziva je naprosto mrtvá, na to se nedá koukat. Proti Slavii to byla v poháru 1 střela mimo branku a to v prvním poločase. Na 40 procent se v tabulce pravdy nehraje. Hradec má pár bodů náskok na ty nejhorší týmy. Skupina o záchranu ho nemine. Nejlepší střelec levý obránce. Ano, Kotal neměl přípravu, ale angažovat ho se jim vymstí stejně jako u Webera.

Reagovat
Marisic

jako promiň ale mi fakt přijde tohle hloupý posuzovat když nedostal čas vidět kluky v přípravě, dostat do nich svý myšlenky a taktiku a trochu si třeba ten tým uzpůsobit. Navíc teda Hradec je oproti minulým sezonám dost oslabený, Kubala, Gabriel, Ryneš pryč. Zas si pojďme říct že teď to snad vychází pro Kotala na 10 bodů za 9 zápasů, to není katastrofa, teď dostane zimní přestupák, udělaj konečně pravýho beka a třeba to začne vypadat líp.

Reagovat
kilobyte

A tobě přijde málo zlepšená defenzíva uprostřed podzima? A že nefunguje ofenzíva? Na tom může zapracovat přes přestávku. Weber dost těžil třeba z Gabriela, který ale odešel. Takže Kotal měl o dost těžší podmínky a stejně toho dokázal udělat více než Weber. Hradec poslední sezóny spíše oslabuje a už loni utekl ze skupiny o záchranu jen o 3 body a 3 body měl zase na skupinu o titul. Ten střed tabulky je fakt nahuštěný. Takže to že budou hrát skupinu o záchranu není žádná ostuda.

Reagovat
Martin9719

Ano přijde. Ale asi nehodnotím jen defenzivu ale spíš to co přinesl Kotal jako celek. Sami fanoušci Hradce vědí že je to špatně. Kotal hlavně změnil systém na 4 obránce když na to vlastně nemá hráče. Pak se tu bavme o tom zda je problém v Gabrielovi nebo v rozestavení. Za mě jednoznačně 1. problém hra na 4 obránce na což Hradec nemá v tuhle chvíli kádr. Do defenzivy to samozřejmě nějakým způsobem funguje, však Hradec má v kádru hráče kteří se naučili výborně bránit už pod Koubkem a vlastně nic jiného už pod Kotalem ani neumí. Nepovažuji za úspěch to, že Kotal udělal za stejnou porci zápasů o 3 body víc když první 4 Kotalovy zápasy byly 3x s týmy ze skupiny o záchranu. To právě Weber ani neměl. Za 9 kol pouze Zlín a Budějovice, jinak byly ve všech zápasech za outsidery (možná až na Bohemians). Neobhajuji Weberovu práci, všichni víme kam by to s ním pravděpodobně vedlo, ale Kotal rozhodně neudělal víc. Kýžený efekt prostě nepřichází a pokud jsi zmiňoval Spartu tak ta hrála 70 minut o deseti! Ať klidně Kotal přípravu dostane, ale zatím se posunuli spíš ještě zpátky oproti Weberovi, za tím si stojím. Weber dostal padáka spíš hlavně na základě 1 zápasu. Třeba předtím Olomouc vytěžila z toho zápasu z minima maximum (3 střely na bránu - 3 góly). Ubetonovanými remízami můžeme natvrdo říct absolutně bez ofenzivy se Hradec opravdu nikam neposune. A otázka zda i v klubu chtějí jít tímhle směrem.

Reagovat
kilobyte

Když přebíráš tým uprostřed podzimu, tak toho moc nezmůžeš. Zapracuješ na tom nejjednodušším, co se dá zvládnout bez změny kádru. Zlepšit defenzívu je jednodušší, než řešit ofenzívu. Takže logicky Kotal obětoval útok. Nějaké hodnocení je podle mě možné až v průběhu jara. Vyhodit ho teď by byla blbost.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Puskas

Zatím za čtyři zápasy 23 gólů, slušné...

Reagovat
Mass

Lidi si stěžujou na terény, ale třeba Slavii v Hradci terén pomohl

Reagovat
mayday

Došel vám už někomu mail ohledně listků na Euro z FAČR, ať už úspěšnej nebo neúspěšnej?

Reagovat
GabrielBatistuta

Výsledky losování jsou vyvěšeny na recepci sídla FAČR.

Reagovat
JarousFCB

Jo... Jeden ze sedmi lidí, co se kvůli mě registroval, měl štěstí. Zbytek bez mailu.

Reagovat
pobody's nerfect

Včera večer došel mail, že jsem neuspěl.

Reagovat
Pablos

takže normální běžnej den ?

Reagovat
GabrielBatistuta

Nn, běžně mu to nechodí mailem, jen včera to měl potvrzený

Reagovat
oli9

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Losinho

Reagovat
$dolar$

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Freedo

Reagovat
Remt

Na jeden mail včera na druhý dnes

Reagovat
lampas

V Liberci naprosto luxusní hřiště. Všechny týmy, který minule kolo, tim spíše tohle kolo, nebyly schopny připravit hřiště, zasluhují od ligový asociace brutální flastr...

Reagovat
John Obi Mikel

A minulý kolo byste to zvládli připravit?

Reagovat
Imos

bavíme se o tomhle kole přece

Reagovat
John Obi Mikel

"Všechny týmy, který minule kolo..."

Reagovat
Imos

ok, na tohle kolo by to ale sedělo

Reagovat
lampas

Určitě ano.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Salfovic

Když hrá úmyslně spadne do střely/přihrávky a míč ho pak trefí do ruky, kterou se opírá, tak by se měla pískat penalta, ne ?

Reagovat
Pablos

Ne

Reagovat
Salfovic

Proč, ne ?

Reagovat
Pablos

Jistej si u ruky tedy nikdy nejsem, ale ruka jako opěra není brána jako ruka.

Reagovat
Salfovic

No to jo, ale snad se rozlišuje, jestli spadne po nějakém souboji nebo když si hraje na brankáře.

Reagovat
Pablos

Tu situaci jsem nevidel, jde o úmysl. Třeba kdyz skluzuje hrac ve vapne a trefi ho balon do ruky, ktera je na zemi… tak to ruka neni a taky se nedá říct, že by to bylo po souboji, úmyslně tam padal že jo, ale neúmyslně zahrál rukou.

Reagovat
Salfovic

Mně ani nešlo o konkrétní situaci, ale snad všichni komentátoři vždycky řvou to o té podpěrové ruce a tím to pro ně hasne.

Reagovat
Pablos

Tak ona to fakt asi bude strašně malá pravděpodobnost, kdyby to asi byla penalta.

Reagovat
andrew96

Zrovna v neděli Plzni.

Reagovat
Pablos

Už vidím jak tohle střelecký kolo ukončí Slávka 1:0

Reagovat
$$CaptainKokotko

Podryball jede

Reagovat
John Obi Mikel

Směrem národní liga

Reagovat
Losinho

Reagovat
John Obi Mikel

Aspoň že ta Slavia zvládla zápas a ta neděle je trochu lepší . Těžký to život fandy Chelsea v současné době. Ogbu zbytečná žlutá, jsem zvědav, kým ho budem nahrazovat, jestli dostane první šanci od začátku Sinyan (který se mi zatím dvakrát nelíbí), nebo trio Vlček+Holeš+Bořil, či ještě jinak.

Reagovat
Pablos

Psát pod českou ligu o fandění Chelsea

Reagovat
John Obi Mikel

Pravda, půjdu si zanadávat vedle

Reagovat
Pablos

Reagovat
Manik...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
meno

Jak je na tom Masíčko?

Reagovat
John Obi Mikel

Před zápasem psali, že je zraněný a říkal to i Šilhan. Víc nevím.

Reagovat
andrew96

Stačí číst preview EF. Nebo web vlastního klubu.

Reagovat
meno

Anebo se zaptat tady

Reagovat
Coutinho10

nebylo to dnes lehký, ale nakonec trpělivost přinesla ovoce a ty 2 rychlé góly na začátku 2. poločasu byly zásadní a proti nepřijemný Bolce máme povinný 3 body při současný situaci v tabulce

teď ještě úspěšně dokončit rok 2023 ve čtvrtek a v Ostravě, kde to bez Ogba bude těžký, ale nedá se nic dělat, musíme to taky zvládnout

Reagovat
Greny
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Coutinho10

z tohodle bych teda úplně nedělal něco zázračnýho by spíš riskoval, kdyby to chtěl odhlavičkovat nebo z voleje odkopnout

Reagovat
kilobyte

Navíc v tom prostoru nebyl žádný protihráč. Takže to byla nejjednodušší varianta a nejlepší řešení. Ocenil bych, že to dobře vyhodnotil.

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Imos

tvl, Venca, fakt nechápu že se takhle vytáhl, přeju mu to ale u nás to byl druhý Hroššo

Reagovat
Bex5

Co to zas bylo za pentli?

Reagovat
Igner Farnsworth

Došel si pro ni

Reagovat
Greny

Teď jsem to viděl tzv na Limbu...ten padal už metrů před hracem Oscara by měl dostat Oscara

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Bex5

Za tohle by Kopi dostal gramy

Reagovat
Firkraag

Neskutečná. Jsem zvědavej na komisi.

Reagovat
Coutinho10

a co měl dělat, když mu skluzuje na nohy...nechat se sundat úplně, aby ho to nějak vyřadilo ?

měl míč, hrál ho ještě před tím kontaktem (skluzem na něj), takže není o čem

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Coutinho10

+ ještě v 1. poločase byla jedna na Vlčka, která se vůbec neřešila...

https://twitter.com/KolmanDaniel/status/1733980171512779228?t=Fwb8SKvsnVO_47Bs6sU80Q&s=19

tak to možná sečetl

Reagovat
Coutinho10

níže v kometáři potvrzeno experty z O2 Folprechtem a Kalivodou

Reagovat
ACSeRw!n

tak kdyz to rika sesivanej Kalivoda, tak to tak bude

Reagovat
Coutinho10

i rudej Folprecht

Reagovat
ACSeRw!n

no tak precejenom Kalivoda byl fanatik a hral za SKS i dulezity zapasy.. to se o Folprechtovi fakt rict neda

Reagovat
Coutinho10

já vim, ale oba se snaží bejt objektivní a myslím si, že jsou a vlastně to je i nutnost, protože kdyby nebyli objektivní, tak si je tam nezvou

Reagovat
r.mrazik

Kalivoda je naprosty sesivany maniak

Reagovat
jackinho10

Reagovat
jackinho10

Reagovat
naheCZ

Tohle byla jasná no...VAR zas typicky k hovnu.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kilobyte

Najednou to budete obhajovat. U našich penalt jste měli jasno.

Reagovat
Coutinho10

ono mimo to je taky rozdíl, ve které fázi toho zápasu ty penalty přijdou a i za jakého stavu

nicméně jo, tam jste je potřebovali...teď už tolik ne

Reagovat
kilobyte

Takže za stavu 0:0 by to byla chyba, ale když už je to 1:0, tak se vlastně nic neděje? Podle mě chyba je chyba. Potom jak jste loni na konci vyváděli a hledali chyby, tak byste je teď neměli omlouvat.

Reagovat
Coutinho10

myslel jsem to tak, že když ti pískne penaltu za nerozhodnýho stavu, tak ti to pomůže víc než když už vedeš a máš zápas pod kontrolou, jinak samozřejmě pokud jde o faul, tak penalta má být tak či tak, ale v našem případě to včera nebylo tak zásadní a určitě bych nemluvil o tom, že nám rozhodčí pomohl, protože kdyby nám chtěl pomoct, tak pískne už tu 1. hned na začátku, aby nám nehrozilo nebezpečí od Bolky, která 1. poločas byla chvilkama dost nebezpečná

Reagovat
kilobyte

Loni v zápasech s Libercem a Plzní oba brankáři zajeli do Kuchty bez zahrání míče. Což mohli být klidně penalty, takže kdyby nám chtěl rozhodčí pomoci, tak by písknul penaltu tam. Přesto od vás nebylo slyšet nic jiného než, že nám rozhodčí pomohl.

Reagovat
Coutinho10

já už se v tom pitvat nechci, ale bylo by fajn zmínit, jaký byl stav před tím momentem a nezabalovat nějaký 2 situace a z toho si vzít, že vám rozhodčí nepomáhali a nezajišťovali důležitý body viz např. na Slovácku či penalty v závěru v Liberci atd., těch zápasů bylo mraky, kdy penalta vám vlastně vyhrála zápas, což vám pak ve finále vyhrálo titul

Reagovat
Greny

Penalta Kao penalta, predstav si nadstavbu o titul a udělá to Haraslin , penalta v 90+5 hotovo , promění titul pro Spartu

Reagovat
kilobyte

Takže u vás to pomoc není, ale u nás je. Proč teda podle tvojí logiky o pomoci nepísknul penaltu po zákroku Vliegena na Kuchtu? Vždyť přece kdyby nám chtěl rozhodčí pomoc, tak by písknul penaltu dřív a nenechával to až do nastavení, kde už ani nemusel být prostor na "pomoc".

Nebo proč když začnete mluvit o našich penaltách v Liberci a na Slovácku už nezmiňujete vaše zápasy třeba s Bohemkou nebo s Teplicemi? Nebylo by to fajn zmínit?

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Strakosha

Tyto penalty jsou součástí balíčku,kterou platíš v jízdence. Za mě už tradiční výpomoc SKS

Reagovat
Coutinho10

jasný, proto nám nepísknul jasnější penaltu za stavu 0:0 v 1. poločase

Reagovat
Bex5

Ok, pri vyhlidce bliziciho se faulu prestanu hrat a vyskocim

Reagovat
r.mrazik

Soft je to oblíbené čínské slovo

Reagovat
Witcher

Slavia klasická

Reagovat
Witcher
Reagovat
ACSeRw!n

nebyla

Reagovat
Losinho

Úplně jasná, i podle Kuliče.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Blasphemer

Vymyšlená.

(Ale neviděl jsem to.)

Reagovat
Bex5

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

OT: slavnej Piky v Premier Clubu, tak to jsem zvědavej

https://twitter.com/CANALSportCZ/status/1734160186028196174

Reagovat
monty25

Koukám, že Twitter už radši nemá...

Reagovat
Coutinho10

jsem si říkal, proč ho neoznačili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele