FORTUNA:LIGA - souhrn 10. kola: Sparta zvládla šlágr, Slavia ztratila

30.09.2023, 16:58, aktualizováno 01.10.2023, 19:57
Komentáře a souhrny
Jan Kuchta (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparta zvládla šlágr kola s Plzní a odpoutala se od druhé Slavie, která pouze remizovala v Teplicích. Baník Ostrava zvítězil v Olomouci a nadále se posouvá vzhůru, což platí i pro Mladou Boleslav. Karviná při premiéře staronového kouče Juraje Jarábka rozstřílela Liberec. Východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové skončilo 1:1...

FK Pardubice - FC Hradec Králové 1:1

01.10.2023 18:00

Góly: 44. Pavel Černý (pen.) - 61. Štěpán Harazim

Pardubice remizovaly na vlastním stadionu v 10. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 1:1. Pikantní souboj soupeřů z východu Čech nabídlo první šanci v závěru úvodní půle a hned šlo o situaci gólovou. Nesmyslnou rozehrávkou směrem do vlastního vápna se o ni zapříčinil hostující stoper Ondřej Ševčík, který navíc následně fauloval uvnitř pokutového území a penaltu proměnil Pavel Černý, jenž se prosadil ve třetím vzájemném klání v řadě. "Votroci" ale nakonec derby bez bodů neopustili, jelikož v 61. minutě hlavou srovnal Štěpán Harazim.

Pardubičtí chtěli na poslední dvě soutěžní utkání co nejrychleji zapomenout, protože po šestigólovém debaklu od Plzně místo zlepšení nálady vypadli z MOL Cupu s Velvary. Do derby navíc vstupovali nedlouho poté, co vedení červenobílých zakázalo vstup na tribuny aktivní části fanoušků, a tak měli "Votroci" na stadionu rivala takřka domácí atmosféru. Do karet hrál hostům i příchod nového kouče Václava Kotala, jenž zahájil nové angažmá dvěma výhrami s čistým kontem.

Úvod utkání doprovázela častá nedorozumění, přičemž jednoho z nich mohl využít Daniel Vašulín, zakončení ale zneškodnil Viktor Budinský. Za klub z města perníku mohl skórovat ze Sparty vypůjčený Kryštof Daněk, mladého záložníka ovšem zradil první dotek, a jeho rána tak nebyla příliš nebezpečná. V závěru poločasu se ocitl ve velmi dobré příležitosti stoper Ondřej Kukučka, ten ale rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Záhy ještě zakončoval po obrovské chybě v rozehrávce Daněk, Ševčík ovšem tečoval míč nad. Při tom ale také talentovaného záložníka fauloval, což znamenalo pokutový kop pro domácí. Balon si na bílý puntík postavil veterán Černý, jenž otevřel skóre, nicméně branku neslavil z respektu k týmu, který jej vychoval.

Slabší nohu krátce po poločasové přestávce vyzkoušel bývalý hráč Bologni Ladislav Krejčí, jenže se znovu potvrdilo, že je ortodoxním levákem a netrefil zařízení. Před druhou bránou se skvěle prosmýkl Jakub Matoušek, jeho nahrávka se ale namotala pod nohami Daňkovi.

"Votroci" srovnali krátce po uplynutí hodiny herního času. Centr z levé strany si ve vzduchu našel Harazim, který nedal Budinskému mezi třemi tyčemi absolutně žádnou šanci. Následně chtěl skvělý signál po rohovém kopu zužitkovat Krejčí, nicméně záložník se sedmičkou na zádech přestřelil.

Pardubice přerušily sérii porážek a s regionálním rivalem se rozešly smírně. Klub z města perníku se v příštím kole představí 7. října na stadionu Baníku, Hradec o den později přivítá na svém hřišti Spartu.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slavia Praha 0:0

01.10.2023 15:00

Góly: -

Slavisté remizovali v 10. kole Fortuna ligy Na Stínadlech s Teplicemi 0:0, a na vedoucí Spartu tak ztrácí dva body. Sešívaní v utkání jasně dominovali, velký problém pro ně nicméně představovala tvorba šancí. Potrestat trápení jejich ofenzivy mohl v závěru prvního dějství mladík Tadeáš Vachoušek, teplický útočník ovšem pohrdnul nařízenou penaltou. Skórovat se naopak podařilo Matěji Juráskovi, jenž patou tečoval pokus Mojmíra Chytila, po více než čtyřminutovém přezkumu situace u videa si však rozhodčí všimli postavení mimo hru. Skláři tak na svém stadionu obrali nejen plzeňskou Viktorku, ale i obě pražská "S".

Červenobílí se pokusili už v průběhu týdne hodit za hlavu nevydařené derby, když v poháru ve velmi obměněné sestavě v klidu vyřadili Kroměříž. Další tečku chtěli udělat také Na Stínadlech, kde ovšem z posledních tří návštěv zvítězili pouze jednou. Teplice v letošní sezoně před svými fanoušky potrápily nejednoho favorita, když obraly o body nejdříve Plzeň a následně také Spartu. Žlutomodré navíc stejně jako při remíze s Letenskými hnal kupředu velmi solidně zaplněný stadion.

Největší zbraní sešívaných byly v úvodu centry z pravé strany, ty však nenacházely cíl, a tak Tomáš Grigar neměl moc práce. Krátce po odehrané půlhodině dostal parádní balon za obranu David Douděra, jenže z první místo zakončení přihrával, což se mu nakonec vymstilo. O chvíli později to po skvělé průnikovce Oscara Dorleyho a přiklepnutí Christose Zafeirise zkusil Conrad Wallem, norský fotbalista ovšem míč netrefil dobře a minul.

V závěru poločasu předvedl tragickou sekvenci hry Lukáš Masopust. Zkušený slávista po vlastním chybném vhazování fauloval ve vápně Mohameda Yassera a rozhodčí přiřkl Teplicím pokutový kop. K tomu se postavil mladičký Vachoušek, nicméně fantastický zákrok předvedl Aleš Mandous.

Po nedovoleném zákroku krajního beka Sklářů měli hosté výhodu přímého kopu, ten však Wallem poslal těsně nad bránu zkušeného Grigara. Další standardku po faulu na střídajícího Chytila rozehrával Masopust, tentokrát Grigar dobře zareagoval na centr ze strany a balon vyrazil. Chytil v nepřehledné situaci dokázal dostat míč do sítě o pár minut později, kvůli teči Juráska, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení, se ale skóre neměnilo.

Jan Knapík nebyl v úplném závěru daleko od senzace, centr od rohového praporku ovšem nezužitkoval a Mandousovu branku přestřelil. Poté mohl rozhodnout Chytil, jeho hlavička však také nemířila mezi tři tyče.

Teplice tedy opět ukázaly, že doma na favority umí a obraly o body i poslední tým z velké trojky. V dalším kole se vydají na jih Moravy, kde 7. října změří síly se Slováckem. Slavia o den později zavítá do Liberce.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:1

01.10.2023 15:00

Góly: 29. Abdulla Yusuf Helal, 84. Matěj Pulkrab - 60. Jan Matoušek

Mladá Boleslav zvítězila v 10. kole Fortuna ligy na domácí půdě 2:1 nad Bohemians. Na úvodní gól bývalého hráče hostů Yusufa ještě dokázal po změně stran odpovědět v dobré formě hrající Jan Matoušek, na trefu dalšího bývalého "Klokana" Matěje Pulkraba už ovšem klub z hlavního města reagovat nedokázal. Modrobílí tak znovu prodloužili vítěznou šňůru proti vršovickému celku, který na svém hřišti porazili již posedmé v řadě.

Středočeský celek sice v průběhu týdne nezačal v pohárovém duelu s Prostějovem ideálně, nakonec ale dokázal jeho vývoj otočit a připsal si již třetí po sobě jdoucí soutěžní triumf. Další chtěl přidat proti Bohemce, se kterou v domácím prostředí uspěl již šestkrát v řadě. "Klokani" ale do města automobilů přijížděli v dobrém rozpoložení poté, co v pohledném duelu s Olomoucí dvakrát dotáhli náskok soupeře a fantastickou akcí pak nakonec sami rozhodli o svém vítězství.

V úvodní fázi utkání Středočeši suverénně dominovali v držení balonu, avšak jejich optický tlak k žádné šanci nevedl a fanoušci v Lokotrans Aréně, mezi nimiž figurovala i početná skupina příznivců klubu z Vršovic, si tak na výraznější šanci museli počkat. Po 20 minutách hry se k první střele dostal Vojtěch Kubista, ale svoji střelu nasměroval několik metrů nad branku Martina Jedličky. Ve 29. minutě se už domácí fanoušci radovat mohli. Po centru Jakuba Fulneka z levé strany přesně uklidil míč hlavou do sítě Yusuf. V závěru prvního dějství vypálil z hranice pokutového území Vasil Kušej, ale jeho přízemní rána skončila vedle levé tyče.

Záhy po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale po jejich rychlém brejku ze 49. minuty se dvěma skvělými zákroky blýskl Jedlička. Další musel předvést hned o dvě minuty později, když po rohovém kopu likvidoval nebezpečnou hlavičku Ondřeje Karafiáta mířící pod horní tyč. V 54. minutě se zelenobílým podařilo dostat míč do sítě, ale jejich radost zhatil zdvižený praporek pomezního sudího.

Po hodině hry už mohl kotel hostů slavit, když se po centru Jana Kovaříka prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti důrazný Matoušek. V 68. minutě mohl vrátit vedení na stranu Boleslavi kapitán Marek Matějovský, ale proti jeho střele se opět skvěle vytáhl Jedlička. Vítězství však nakonec svěřencům Marka Kuliče vystřelil v 84. minutě Pulkrab, jenž hlavou lehce tečoval centr Tomáše Ladry.

Mladá Boleslav tedy potvrdila výbornou domácí bilanci proti "Klokanům", které před svými fanoušky opět porazila. Další zápas ji čeká 7. října v Olomouci, zatímco Bohemians ve stejný den přivítají Zlín.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:1

30.09.2023 18:00

Góly: 3. Qazim Laci, 27. Jan Kuchta - 26. Rafiu Durosinmi

Hráči pražské Sparty v duelu 10. kola Fortuna ligy porazili Plzeň 2:1. Letenští šli v domácím prostředí do vedení hned v úvodu utkání, kdy si premiérovou branku v nejvyšší české soutěži připsal Albánec Quazim Laci. Na jeho gól ještě hosté zareagovali, čímž sice přerušili úctyhodnou 12zápasovou sérii, kdy obhájce titulu neinkasoval v prvním poločase, s brzkou odpovědí v podobě vítězného zásahu však přispěchal Jan Kuchta. Náskok úřadujícího mistra na třetí viktoriány tak narostl na sedm bodů.

Ještě ani pořádně nestihly opadnout emoce po nedělním vyhroceném derby pražských "S", a už se museli hráči Sparty soustředit na další atraktivní střetnutí s Plzní. Proti celku se suverénně nejlepší ligovou formou se však v důsledku vyloučení z vyostřeného derby se Slavií nemohl představit kapitán Ladislav Krejčí. Jeho absence chtěl využít například 20letý Rafiu Durosinmi, jenž v uplynulých pěti soutěžních duelech nastřílel šest branek.

Plzeň se však nestihla na Letné ani pořádně rozkoukat a už prohrávala. Na začátku třetí minuty poslal fantastickou průnikovou přihrávku na levé křídlo Matěj Ryneš, tam si míč našel Lukáš Haraslín, který před bránou vybídl ke skórování Laciho, a usměvavý Albánec první ligovou trefou v dresu Sparty nepohrdnul. O 10 minut později se zaskvěl Jindřich Staněk, když fantasticky vyrazil dorážku Lukáše Sadílka.

Záhy začala Plzeň atraktivní utkání vyrovnávat, další šanci si ale opět vytvořili Pražané. Ve 21. minutě pálil po skvělé přihrávce Ryneše Kuchta, avšak jeho střela z první mířila přesně na Staňka. Pak už ale udeřili Západočeši, když po rohu nejvýše vyskočil Durosinmi a nechytatelnou hlavičkou na vzdálenější tyč skóre srovnal. Radost z vyrovnání však trvala opravdu krátce. O minutu později totiž z hranice malého vápna zakončoval rychlý protiútok bezchybně Kuchta. Záhy sice plzeňský Cadu kung fu kopem opět srovnal, jeho zásahu ale předcházela ruka.

Ani úvod druhého dějství nevyšel viktoriánům podle představ. Ve 49. minutě ale pálil osamocený Kuchta trestuhodně mimo. Brzy se Plzeň opět více dostala do zápasu, avšak mírně lepšími byli stále sparťané. Další nebezpečná série šancí přišla po 70. minutě, kdy nejdříve hlavičkoval nad branku Tomáš Chorý, o chvíli později potom dobře vystoupil proti unikajícímu Victorovi Olatunjimu Staněk. Velký smutek to však domácím příznivcům způsobit nemuselo, jejich hráči si i přes neuznaný gól Asgera Sörensena hubený náskok pohlídali. I když v závěru musel gólmana na brankové čáře po střele Lukáše Kalvacha zaskočit Martin Vitík.

Tradičně vyprodaný stadion vyhecoval Spartu ke skvělému výkonu a uchování první příčky. Zběsilý program Letenských však pokračuje, protože po výletu do Sevilly k zápasu proti Betisu zamíří hned 8. října do Hradce Králové. Viktoria po ještě delší cestě z Astany přivítá Jablonec.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Slovan Liberec 5:2

30.09.2023 15:00

Góly: 11. Alex Iván, 38. Lukáš Budínský, 41. Adeleke Akinyemi, 70. Amar Memić, 83. Aboubacar Traoré - 14. Jan Mikula, 47. Ľubomír Tupta

Karviná porazila v domácím duelu 10. kola Fortuna ligy Slovan Liberec vysoko 5:2 a vůbec poprvé od úvodního hracího dne, kdy porazila Zlín, si připsala tři body. Hodně podstatného se odehrálo již v první půli, v níž Slezané hned třikrát skórovali, přičemž přesný zásah zaznamenal i Lukáš Budínský, jenž se na vstřelené brance naposledy podílel právě při červencovém triumfu nad Ševci.

Nově jmenovaný trenér Juraj Jarábek tak prožil úspěšný návrat na lavičku zelenobílých, na níž seděl mezi lety 2019 a 2021 celkem 16 měsíců, naopak Severočeši prodloužili čekání na ligové vítězství už na pět duelů.

Domácím se po nepovedeném vstupu do sezony stále nedařilo najít rytmus a posledních pět utkání nezískali jediný bod, přičemž skórovali pouze dvakrát. Navíc jim chyběl dosavadní nejlepší střelec Rajmund Mikuš, jenž letos síť soupeře rozvlnil už třikrát. Liberečtí v lize již čtyřikrát za sebou nevyhráli, a tak chtěli navázat na pohárový výkon z Kladna. Tři body však v dosavadním ročníku na venkovním stadionu ještě nezískali.

Vstup do zápasu vyšel lépe Karviné. Hned v 11. minutě se totiž k odraženému míči na hranici vápna dostal Alex Ivan a pohotovým zakončením z voleje otevřel skóre. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. O tři minuty později rozehrával Liberec roh, po hlavičce Filipa Prebsla se k míči dostal Jan Mikula a z bezprostřední blízkosti nedal gólmanovi šanci. Domácí si ale chvíli před odchodem do kabin vzali vedení zpět. Postaral se o to Budínský. Kapitán Slezanů si našel ve vápně přihrávku Amara Memiče a napálil míč pod břevno. Poslední gól první půle vstřelil Adeleke Akinyemi, když po skrumáži v pokutovém území protlačil míč za záda Oliviera Vliegena. Těsně před přestávkou ještě stihl hostující Luka Kulenovič orazítkovat břevno.

Hned v úvodu druhého dějství vyslal Denis Višinský krásnou kolmici na Ľubomíra Tuptu a ten z úhlu propálil gólmana Dominika Holce. Rozdíl byl rázem opět jednogólový. Po asistenci si mohl Višinský připsat i gól, když obral o míč Jiřího Fleišmana a namířil si to k pokutovému území. V 59. minutě ale pálil jen vedle levé tyče. Další branku tak dali opět svěřenci Jarábka. Po centru Ivana z pravé strany se hlavou prosadil nikým nehlídaný Memič. Ten následně i asistoval u gólu Aboubacara Traorého, který zužitkoval jeho přihrávku a z dobré pozice uprostřed pokutového území uzavřel gólový účet zápasu.

Liberec tak stále nedokázal vyhrát na cizí půdě a Karviná se bodově odlepila ode dna tabulky. Ta 7. října zavítá do Českých Budějovic, její soupeř o den později doma vyzve pražskou Slavii.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 2:0

30.09.2023 15:00

Góly: 10. Jan Chramosta, 20. Matouš Krulich

Jablonec se v aktuálním ročníku Fortuna ligy konečně dočkal premiérové výhry, když v 10. kole porazil na svém stadionu Slovácko 2:0. Poprvé v kariéře se od úvodního hvizdu představil na trávníku nejvyšší české soutěže Matouš Krulich a právě 18letý navrátilec z Itálie ve 20. minutě zvyšoval vedení Severočechů nabyté zásluhou Jana Chramosty. Tým z Uherského Hradiště tak po třech po sobě jdoucích neprohrách z jablonecké Střelnice padl, předtím tam však čekal na vítězství dlouhých 19 let.

Ve třetím kole opustily MOL Cup tři prvoligové celky a nechybělo moc, aby jejich řady rozšířil také Jablonec. Ten ovšem nakonec zvládl v Domažlicích penaltový rozstřel, čímž si dost možná zachránil trenérskou pozici Radoslav Látal. Slovácko naopak ve zmíněné trojici figurovalo, jelikož Dukla na jeho hřiště přivezla veškerý ofenzivní arzenál a gólem z nastavení favorita vyřadila. V ligové soutěži se ale týmu z Uherského Hradiště při odhlédnutí od debaklu ze Sparty dařilo, když zaujímal průběžnou pátou příčku.

Opatrný fotbal z úvodu klání změnila 10. minuta, kdy se míč ve vápně odrazil k Chramostovi, který z hranice malého vápna pálil přesně ke vzdálenější tyči. Velmi blízko k vyrovnání následně byl Michal Trávník, jeho střela z hranice vápna ale zamířila vedle. A tak přišlo navýšení vedení Jablonce. Ve 20. minutě dostal míč do podobného prostoru jako předtím Chramosta Krulich, jenž se v pádu nemýlil. Fantastickou příležitost k další změně skóre měl opět Chramosta, při samostatném úniku ovšem zakopl. Poslední velkou šanci první půle si připsal tahoun domácí ofenzivy Vakhtang Chanturishvili, jehož dobře mířenou ránu zpoza vápna vytěsnil Milan Heča.

Po změně stran sledovaly zřídka zaplněné ochozy svižný fotbal nahoru dolů, oběma týmům ale chybělo štěstí v závěrečné fázi. Obrovskou šanci měl v 55. minutě opět Chramosta, proti jeho dalšímu samostatnému úniku ale skvěle zasáhl gólman Heča. Další příležitost si vytvořil krátce po hodině hry Miloš Kratochvíl, z voleje ale pálil mimo. V závěrečných minutách se utkání opět srovnalo, avšak bez větších šancí na obou stranách.

Jablonec tak z domácího vzájemného střetnutí získal všechny body poprvé od července 2019. V příštím kole se 8. října představí v Plzni, Slovácko o den dříve přivítá Teplice.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Dynamo České Budějovice 1:1

30.09.2023 15:00

Góly: 85. Tom Slončík - 45+1. Samuel Šigut

Duel 10. kola Fortuna ligy mezi domácím Zlínem a Českými Budějovicemi, z pohledu tabulky dvou nejhorších týmů soutěže, skončil remízou 1:1. Dlouho to přitom vypadalo, že by se všemi body v kapse mohli odjíždět Jihočeši, které v nastavení první půle poslal do vedení Samuel Šigut, jenž si po nedávném přestupu z Opavy vysloužil premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Ševce ale nakonec v 85. minutě zachránil od čtvrté ligové porážky v řadě Antonín Fantiš. Dynamo tak alespoň zaznamenalo první zisk na půdě Zlína od roku 2020.

Zlínští hráči si vinou hrozivých debaklů s Plzní a Baníkem připsali nelichotivý rekord, jelikož dosud žádný tým v české lize neinkasoval ve dvou po sobě jdoucích kolech dohromady 12 branek. Proti Budějovicím tak svěřenci Pavla Vrby potřebovali bezpodmínečně bodovat, aby si alespoň částečně udobřili fanoušky a odrazili se ze dna tabulky. Jihočeši zase toužili přerušit mizernou venkovní bilanci, jelikož jejich poslední ligové vítězství na stadionu soupeře se datovalo k 15. říjnu minulého roku.

Duel se z úvodu zdál být dobrým argumentem pro zúžení ligy, týmy ze dna tabulky se totiž soustředily na nakopávání míče dopředu a hrstka fanoušků, jež dorazila na stadion, tak nesledovala technicky náročnou hru. Gólman Budějovic Martin Janáček měl přece jen práci s dvojící střel, obzvlášť plavající pumelice Martina Cedidly zpoza vápna vyžadovala hbité reflexy. Na pozoru se musel mít ve 26. minutě i Matej Rakovan, nenápadnou přízemní ránu k bližší tyči od Šiguta však dokázal zneškodnit. Nejblíže ke gólu měl Wale Musa Alli, obstřelem z hranice vápna ovšem orazítkoval jen břevno. I tak mohl v závěru půle slavit trefu Dynama, dělovku Jiřího Skaláka totiž dorazil Šigut.

Poločasové střídání Vukadina Vukadinoviče se mohlo Vrbovi brzy vyplatit, srbský útočník se totiž během čtvrhodiny na hřišti dvakrát ocitl v roli nahrávače. Načechraného centru ovšem nevyužil Filip Žák a po něm ani Dominik Simerský. Jihočeši poté již poněkolikáté v utkání zahrozili z protiútoku, Rakovan tentokrát vychytal 20letého Šiguta, jenž při pokusu přidat svůj druhý zásah zvolil ránu levačkou na bližší tyč. Zlín v rámci poměrů na hřišti rozhodně nezůstával pozadu, vyrovnávací Fantišova hlavička z 85. minuty tak byla naprosto zasloužená.

České Budějovice venku konečně zabraly a připsaly si první bod ze hřiště soupeře v ročníku. V dalším kole se 7. října představí na Střeleckém ostrově, kde přivítají Karvinou. Zlín ve stejný den zamíří do Ďolíčku vyzvat Bohemians.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:3

30.09.2023 15:00

Góly: 11. Abdullahi Tanko, 29. Ewerton, 77. David Buchta

Hráči ostravského Baníku zvítězili v 10. kole Fortuna ligy na hřišti Sigmy Olomouc 3:0. Hosté, mohutně podporovaní více než třemi tisícovkami svých příznivců, brzy udeřili díky brance Abdullahiho Tanka, po které navíc rychle následovalo vyloučení domácího gólmana Matúše Macíka, jenž nedovoleně zastavil právě nigerijského forvarda. Slezané nabídnutou přesilovku ještě dvakrát využili k navýšení náskoku, bezpečně si došli pro tři body a zároveň si připsali již pátou výhru z posledních šesti návštěv stadionu Hanáků.

Hostující celek, tradičně podporovaný zaplněnou severní tribunou Androva stadionu, začal díky dobrým výkonům nenápadně klepat na dveře skupiny o titul. Ostravané neprohráli šest soutěžních duelů v řadě a jistě by rádi navázali na dubnový vzájemný zápas, v němž v Olomouci zvítězili 4:1. Také Sigma však prožívala výtečný vstup do sezony a nebýt těsné porážky v Ďolíčku z minulého kola, zařadila by se o dva body za pražská "S".

Již zmíněná fanouškovská družina hostů vybičovala Slezany k solidnímu úvodu. Po pár menších šancích se v 11. minutě krásným lobem prosadil nigerijský forvard Tanko. Olomoučtí se snažili odčinit rané manko a již o pět minut později se několikrát pokusil nebezpečně prosadit Filip Zorvan. V 19. minutě se hlavní arbitr Ladislav Szikszay rozhodl poslat předčasně do sprch brankáře Macíka, který nevybíravým skluzem sestřelil svého předchozího přemožitele Tanka. Otřesená Sigma se nevzpamatovala včas a výsledkem byl další inkasovaný gól z kopačky špatně pokrytého Ewertona. Pro Modrou lavinu se jednalo o poločas hrůzy, jelikož po zranění odstoupil krátce po půlhodině hry Lukáš Juliš.

Ihned po změně stran se znovu předvedl sólovým náběhem rychlonohý Tanko, který tak oslabenou sestavu domácího celku přiváděl k šílenství. V 60. minutě mohli Olomoučtí prostřednictvím Ondřeje Zmrzlého snížit nepříznivý stav utkání, Jiří Letáček ale předvedl velmi pohotovou reakci, a napravil tak ojedinělé zaváhání obrany svého týmu. Modří se i nadále snažili o zdramatizování koncovky utkání, baníkovci ale drželi momentum na své straně i po zbytek zápasu a změnu skóre ve svůj neprospěch nepřipustili. Naopak v 77. minutě dorazil Hanáky David Buchta, jenž nabídnutou šanci využil a umístil svůj projektil mimo dosah brankáře Tomáše Digani.

Sigmě se zápas nepovedl, a poprvé v ročníku tak před vlastním publikem padla. Na stejném místě se představí i v dalším kole, neboť 7. října přivítá Mladou Boleslav. Baník se ve stejný den utká ve Vítkovicích s Pardubicemi.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
10
8
2
0
27 : 7
26
2
Slavia Praha
10
7
3
0
17 : 5
24
3
Viktoria Plzeň
9
6
1
2
27 : 11
19
4
Sigma Olomouc
10
6
0
4
17 : 14
18
5
Baník Ostrava
10
5
2
3
17 : 9
17
6
FK Mladá Boleslav
9
5
2
2
18 : 12
17
7
1. FC Slovácko
10
5
2
3
11 : 12
17
8
FK Teplice
10
3
4
3
10 : 10
13
9
Bohemians Praha 1905
10
4
1
5
10 : 14
13
10
FC Hradec Králové
10
3
2
5
13 : 17
11
11
Slovan Liberec
10
2
4
4
13 : 18
10
12
FK Jablonec
10
1
5
4
8 : 14
8
13
FK Pardubice
10
2
2
6
8 : 17
8
14
MFK Karviná
10
2
1
7
15 : 22
7
15
Dynamo České Budějovice
10
2
1
7
13 : 25
7
16
FC Zlín
10
1
2
7
8 : 25
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (313)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele