FORTUNA:LIGA - preview 12. kola: Na Spartě se představí Českobudějovičtí

21.10.2023, 08:55, aktualizováno 22.10.2023, 08:52
Previews

Slavia doma přehrála Slovácko 2:0, na tahu v boji o první příčku jsou tak Sparťané. Na Letnou v neděli přijedou České Budějovice, a jakýkoli jejich bodový zisk by byl zajisté překvapením. Šanci znovu potěšit fanoušky výkonem proti papírovému favoritovi mají Teplice, které doma nastoupí proti ostravskému Baníku.

FK Teplice - Baník Ostrava

neděle 15:00

Již osm soutěžních zápasů čekají hráči Baníku na přemožitele, tuto sérii se budou snažit utnout Teplice i spolu s tou svou. Severočeši totiž pro změnu již více než měsíc nepoznali radost z výhry.

Skláři v lize remizovali s Libercem a Slavií, což určitě nejsou špatné výsledky, mrzet je však může jednak pohárové vypadnutí s Vyškovem, jednak porážka na Slovácku, kde navíc hned po čtvrtině utkání přišli o vyloučeného Marečka, což potrestali po pauze Cicilia s Havlíkem. Jinak si ale v probíhající sezoně počínají mnohem lépe než v té minulé, a po jedenácti kolech si hoví na pohodovém devátém místě tabulky.

V lepším rozpoložení se však nachází Slezané, kteří po matném startu zapnuli vyšší obrátky a z posledních osmi zápasů šestkrát vyhráli a dvakrát remizovali. Jedna z těchto ztrát přišla těsně před reprezentační přestávkou, kdy po Daňkově penaltě Ewerton zachránil alespoň remízu v Pardubicích. I tak se povedlo Baníku vyšplhat už do elitní šestky a jsou tak reálně ve hře o evropské poháry.

"Tepličtí mají od příchodu trenéra Frťaly velmi dobrou organizaci hry, hlavně v defenzivě. Doma sebrali body Spartě, Slavii a porazili Plzeň. Nečeká nás nic jednoduchého, protože v domácím prostředí jsou velice silní. Ale my chceme pokračovat v našich zlepšených výkonech. V reprezentační přestávce jsme dobře potrénovali a věřím, že budeme úspěšní i v Teplicích," říká trenér hostí Pavel Hapal.

Ten v utkání nemůže počítat se zraněnými Takácsem a Tetourem, mnohem větší absence trápí Teplice. Kouč Frťala se musí obejít bez potrestaných Marečka a Dramého, stejně jako zdravotně indisponovaných Gninga, Fily, Urbance a Vindheima. V ohrožení je i start Jásira s Mičevićem.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Radosta, Havelka, Jukl, Beránek - Hronek, Trubač - Vachoušek

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Rigo, Boula, Ewerton - Kubala - Tanko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 3.54 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice

neděle 15:00

Další ligovou výhrou bude chtít Brian Priske oslavit podpis nové smlouvy ve Spartě. Své mužstvo povede do duelu s Českými Budějovicemi a nic nenasvědčuje tomu, že by Pražané měli přijít o vedení v tabulce nejvyšší soutěže.

Není divu, že se Letenští těšili, až reprezentační pauza skončí. Sparta se vyhřívá na ligovém trůnu, jenž obhajuje, do toho se nemá za co stydět ani na mezinárodní scéně v Evropské lize. To všechno je zásluha dánského realizačního týmu, jehož členové se v pátek dočkali prodloužení stávajících kontraktů.

V neděli se očekává, že Pražané potvrdí svou vynikající formu. "Těšíme se na první zápas po reprezentační přestávce, zvlášť když hrajeme doma. Budějovice jsou dobrý tým, mají jasnou představu, jak hrát. Budou se nás snažit dostupovat, uvidíme, jak si s tím poradíme. Soustředíme se jen na sebe, tak to děláme vždy. Musíme vyhrát každý zápas, zejména doma," prohlásil Priskeho asistent Lars Friis.

Soupeř z jihu Čech se ovšem Letenských nebojí a taktéž se nemůže dočkat, až na trávníku předvede své umění. "Těšíme se. Jsme dobře připraveni, naladěni, věřím, že na Spartě dokážeme uspět. Sparta má velkou kvalitu i dobrou formu. Pro nás to může být o to výhodnější v tom, že nemáme co ztratit. Myslím, že Spartu dokážeme i něčím překvapit," uvedl trenér Budějovic Marek Nikl.

Dynamo může na Letné skutečně jen získat něco navíc. Na hřištích soupeřů se mu dlouhodobě moc nedaří, v probíhající sezóně uzmulo mimo svůj stadion jediný bod. Do toho mají Jihočeši spolu se Zlínem nejhorší obranu v lize, která přitom bude v neděli čelit nejúdernějšímu útoku. Tyto rozdíly se pochopitelně projevují také v tabulce. Budějovice v ní najdeme mnohem níž než Spartu, až na dvanácté příčce.

O překvapivý skalp Letenských nebudou usilovat stoper Ondřej Čoudek a útočníci Zdeněk Ondrášek s Tomášem Zajícem. Všichni tři laborují se zraněním. Sparta řeší třable především na křídlech - Lukáš Haraslín nebude hrát určitě, Veljko Birmančević pak možná. Nenastoupí ani další ofenzivní hráč Victor Olatunji. Ten sice v posledním soutěžním zápase viděl dle komise rozhodčích nesprávně červenou kartu, přesto si za vyloučení v Hradci Králové musí odkypat jednozápasový trest.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Laci, Ryneš - Pešek, Birmančević (Ševčík) - Kuchta

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Trummer - J. Hora, Suchan - Skalák, Čermák, Alli - Adediran

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.69 - 21.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905

neděle 18:00

Jen jednu výhru z posledních pěti zápasů si připsali oba soupeři ze závěrečného zápasu dvanáctého kola FORTUNA:LIGY. Zatímco pro Jablonec je to zároveň jediný tříbodový zisk v celé sezoně, Bohemians si naštěstí pro ně udělali již dříve určitý polštář.

Severočeši se z prvního a zatím posledního vítězstvím radovali v předchozím zápase na Střelnici, kde zdolali Slovácko. Blízko minimálně bodovému zisku byli i před reprezentační přestávkou v Plzni, kde po úvodní Jirkově penaltě otočili Krulich s Chramostou. Jenže bleskově dokázal znovu srovnat Mosquera a Vydra po pauze rozhodl o výhře domácích 3:2.

"Vidíme, že mužstvo jde nahoru. Naše hra v posledních zápasech už měla nějaké parametry, do kterých bychom ji chtěli dostat. Věřím, že takto body přijdou. Už hned teď doma s Bohemians," doufá domácí kouč Radoslav Látal.

Klokani ze zápasového rytmu nevypadli ani během srazu národního týmu, s chutí si totiž v rámci MOL Cupu zastříleli na hřišti třetiligového Kolína, kterému nadělili sedm branek. Alespoň trochu si tak spravili náladu po předchozích ne příliš povedených zápasech, když prohráli v Mladé Boleslavi a následně doma jen bez branek remizovali s posledním Zlínem.

"Vnímám, že jsme ve střední skupině, kam teď patříme. Měli bychom přestat snít o první šestce, naše výkony nejsou konzistentní, jednou je to nahoru, podruhé dolů. Musíme výkony více stabilizovat. Věřím, že po reprezentační pauze budeme kvalitnější, i co se týče střídání. Ukáže se to hned v Jablonci," říká trenér Bohemky Jaroslav Veselý.

Ve vzájemných střetech minulé sezony měli jednoznačně navrch Vršovičtí, ti v obou případech zvítězili rozdílem tří branek. V dubnu v Ďolíčku se o výhru 4:1 zasadili čtyři různí střelci, jmenovitě Matoušek, Jindřišek, Drchal a Prekop. Na druhé straně korigoval Šulc.

Jablonečtí nemohou pro utkání počítat s vykartovaným Hurtadem, u celé řady dalších hráčů je jejich start nejistý - jde o Černáka, Drchala, Náprstka, Pleštila a oba Součky. Na straně hostí se nepředstaví zranění Hála, Nováka, Petrák ani Shejbal.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Martinec, Polidar - Hübschman - Čanturišvili, Houska, Kratochvíl, Chramosta - Krulich

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál, Jánoš, Smrž, Kovařík - Prekop, Matoušek - Puškáč

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.51 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň

sobota 15:00

I po reprezentační přestávce chce Plzeň pokračovat v nahánění obou pražských "S". Náskok Sparty i Slavie se Viktoria pokusí stáhnout v Liberci, jenž si poslední týdny jistě představoval jinak, přesto ponechává důvěru stávajícímu kouči.

Deník Sport již sice působení Luboše Kozla u řeky Nisy postavil pomníček, avšak ani během reprezentační pauzy nedošlo na severu Čech k trenérské rošádě. Vedení Liberce zřejmě usoudilo, že navzdory porážce předvedlo Kozlovo mužstvo v posledním utkání proti Slavii solidní výkon a konečný výsledek, který navíc dost ovlivnilo pochybení sudích, nebyl až tak zásadní.

Situace pod Ještědem nicméně není ideální a další nezdar Liberci určitě nepřijde vhod. Jak ovšem porazit jiného těžkého protivníka, když to u těch z Prahy na podzim nevyšlo? "Proti Spartě i Slavii jsme odehráli velmi kvalitní pasáže, bohužel jsme to nevydrželi po celý zápas a stálo nás to body. Na ty lepší týmy zahrát umíme, věřím, že to předvedeme i teď s Plzní a budeme bodovat, nejlépe naplno," drží se naděje Kozlův asistent Josef Petřík.

Plzni si vede podstatně lépe. Vyjma porážky na hřišti Sparty se Západočechům od začátku srpna daří v podstatě vše, na co sáhnou. V nejvyšší soutěži se pořádně rozstříleli, a přestože na první místo ztrácí především kvůli nevyvedenému vstupu do ročníku sedm bodů, nemusí házet flintu do žita, neboť oproti většině zbylých ligových účastníků mají jeden zápas k dobru. A do toho se Viktoria drží na čele tabulky skupiny C Evropské konferenční ligy.

Jako na hrušce se ovšem Plzeňští necítí. Místo toho zůstávají pokorní, a to i před střetnutím s Libercem, jenž považují za silného soupeře. "Hlavně doma jsou nebezpeční v prvních poločasech, kdy vyvinou obrovský tlak. Ukázali to i se Slavií, poločas mohl skončit více než 2:1 pro ně. Na to se připravujeme, abychom jim otupili vstup do utkání, byli aktivní a dokázali to v Liberci zvládnout," prohlásil asistent hlavního trenéra Viktorie Jan Trousil.

Pod Ještědem si Západočeši budou muset poradit bez brankáře Jindřicha Staňka. Ten v posledním ligovém zápase proti Jablonci utrpěl otřes mozku a několik týdnů si od kopané odpočine. Zranění nepustí do hry také obránce Plzně Luďka Pernicu s Milanem Havlem. Liberec by měl v sobotu postrádat pouze dlouhodobě marodícího stopera Dominika Plechatého.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Doumbia, Červ, Žambůrek, Preisler - Kulenović, Tupta

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Tvrdoň - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu - Šulc - Chorý, Durosinmi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.58 - 4.03 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FC Hradec Králové

sobota 15:00

Karviná a Hradec Králové zůstávají jedinými týmy v nejvyšší soutěži, které se krátce po začátku sezóny odhodlaly ke změně trenéra. Oba mají pod novými kouči na svém kontě jedno vítězství i jednu prohru. Kterou z položek rozšíří po vzájemném souboji?

Hradečtí "Votroci" pod vedením Václava Kotala porazili Jablonec, následně remizovali s Pardubicemi a v posledním ligovém klání podlehli Spartě. Během reprezentační pauzy pak dělali vše pro další zlepšení. "Pochopitelně jsme nezaháleli, tréninku jsme věnovali značné úsilí, abychom byli na restart soutěže připravení. Jsem rád, že jsme více méně splnili všechno, co jsme si naplánovali. Teď to kluci musí prodat na hřišti při zápase," prohlásil Kotalův asistent Stanislav Hejkal.

Kouč MFK Juraj Jarábek oslavil návrat do Karviné výhrou nad Libercem, načež ovšem padl v Českých Budějovicích. V sobotu chce využít znalosti každého drnu na stadionu Slezanů. "Hrajeme doma a pokud zopakujeme podobně dobrý výkon jako proti Liberci založený na velké motivaci, bojovnosti a kvalitní organizaci hry, tak budeme úspěšní. Uděláme maximum pro úspěch i pro to, aby pozitivní bilance zůstala na naší straně," vzkázal slovenský lodivod.

Na marodce Karviné dál zůstává dlouhodobě zraněný záložník Rajmund Mikuš, zbytek členů kádru MFK je ovšem fit, a to včetně středopolaře Daniela Bartla, který řešil menší potíže v uplynulých dnech. Hrát nicméně nebude ani křídelník Amar Memić, jenž si kvůli čtyřem uděleným žlutým kartám musí odpykat disciplinární trest. Hradec si na půdě MFK bude muset poradit bez dvou absentérů - stopera Davida Heidenreicha a útočníka Matěje Koubka. Otazník visí nad startem záložníka Lukáše Čmelíka.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Ciupa - Čurma, Krčík, Svozil, Fleišman - Čavoš, Moses - Iván, Budínský, Papalelé - Akinyemi

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Ševčík, Čihák, Horák - Kodeš, Rada - Harazim, Krejčí, Pilař - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.43 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Sigma Olomouc

sobota 15:00

Dvě remízy za sebou mají na kontě hráči Pardubic, kteří by rádi znovu zapsali minimálně stejný výsledek. Na svém stadionu však přivítají těžkého soupeře v podobě Olomouce, jež je naplno v boji o elitní šestku i evropské poháry.

Východočeši sice na vítězství čekají už od začátku září, vzhledem k ne úplně jednoduchému losu ale musí brát i zmíněné dva body. Ten první si připsali v domácím derby proti Hradci Králové, druhý pak před reprezentační přestávkou v Ostravě. Tam po Daňkově penaltě dokonce vedli, avšak Ewerton po pauze srovnal na konečných 1:1.

Hanáci prožili malou krizi na konci září, kdy s prázdnou odešli ze dvou po sobě jdoucích utkání s Bohemians i Baníkem. Do říjnového programu už vkročili lépe, neboť nasázeli čtyři góly Mladé Boleslavi - o ty se postarali všichni čtyři obránci, postupně se prosadili Chvátal, Zmrzlý, Pokorný i Beneš. Během srazu národního týmu pak ještě Sigma postoupila v poháru přes Žižkov.

Pardubičtí pro utkání nemohou počítat se zraněným duem Lupač, Mareš. Na straně hostí nedorazí se zdravotními potížemi se potýkající Růsek s Kramářem a Kříšťálem, otazník pak visí nad starty Juliše, Slámy, Trefila a Vodháněla.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn - Darmovzal - Míšek, Hlavatý, Daněk, Sychra - Černý

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite, Ventúra - Vodháněl, Zorvan, Navrátil - Zifčák

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.53 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Zlín - FK Mladá Boleslav

sobota 15:00

Zlín se během reprezentační pauzy dočkal posílení kádru. Nová tvář na soupisce "Ševců" může naskočit již do zápasu proti Mladé Boleslavi. U Středočechů v uplynulých dnech nedošlo k zásadním změnám, přesto pojede mančaft z města automobilů na Moravu příjemně povzbuzen.

Už několik dní se hovořilo o zájmu Zlína o Pabla Gonzáleze. Nakonec španělský záložník skutečně zakotvil na břehu řeky Dřevnice. A jelikož někdejší hráč olomoucké Sigmy sledoval na vlastní oči již trápení "Ševců" v národním poháru proti třetiligovému Uničovu, jistě ví, jaká dřina jen na východě Moravy čeká.

Na druhou stranu může González ve Zlíně dostat prostor, který vyžaduje, a pomoct tak Moravanům odlepit se ode dna ligové tabulky. "V reprezentační přestávce jsem měl k dispozici téměř celý kádr, tak jsme se zaměřili na věci, které nám v úvodu sezony nešly. Víme, v jaké jsme situaci, a doufám, že druhá část podzimu nám vyjde lépe než ta první," věří i díky nové akvizici zlínský trenér Pavel Vrba.

Boleslav si dvoutýdenní pauzu zkrátila přátelským střetnutím se silným (byť toho času reprezentačními povinnostmi značně oslabeným) Lipskem, které nečekaně porazila po výsledku 4:2. Středočeši tedy potvrdili, že jim sezóna zatím poměrně vychází. V nejvyšší soutěži se drží v horní polovině tabulky a stále jsou ve hře také v MOL Cupu.

V sobotu budou Boleslavští chtít odčinit poslední nevyvedený ligový duel, v němž jednoznačně podlehli Olomouci. "Ve Zlíně nás navzdory postavení soupeře v tabulce nečeká lehký zápas, ale jedeme se porvat o dobrý výsledek a získat body do tabulky. Věřím, že díky výhře nad Lipskem v přípravě budeme sebevědomější, prohlásil kouč Středočechů Marek Kulič.

U břehů Dřevnice se na straně hostů neukáže stoper Ondřej Karafiát, který si odpyká trest za červenou kartu, kterou obdržel v Olomouci. Nejistý je start jak útočníka Boleslavi Júsufa Hilála, tak také brankáře domácích Stanislava Dostála.

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Kolář, Čelůstka - Didiba - Reiter, Janetzký, Tkáč, Fantiš - Vukadinović

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kostka, Suchý, Kubista, Fulnek - Sakala, Matějovský - Kušej, Mareček, Solomon - Pulkrab

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.67 - 2.05

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slavia Praha - 1. FC Slovácko

sobota 18:00

I ze dvanáctého zápasu bude chtít pražská Slavia odejít neporažena a ideálně z něj získat tři body, aby nedala Spartě šanci jít do trháku. V cestě jí bude stát Slovácko, které se nachází na dostřel třetímu místu, ale zároveň i prostřední skupině.

Sešívaní mohli jít do reprezentační přestávky dobře naladěni. V týdnu předtím totiž nejprve rozmetali Šeriff Tiraspol šesti brankami, následně pak vybojovali cenné vítězství v Liberci. Tam po gólech Kulenoviće s Preislerem rychle prohrávali 2:0, nicméně po čtvrthodině snižoval Schranz, po pauze z penalty srovnal van Buren a v závěru rozhodl o zisku tří bodů Zafeiris. V ligové soutěži se tak nachází na druhém místě s dvoubodovým odstupem na Spartu, v Evropské lize skupinu dokonce vedou o skóre před AS Řím.

"Moc se těšíme. Je to zápas doma po reprezentační pauze, což jsme dlouho neměli, většinou začínáme venku. Doufám, že se ukážeme v dobrém světle a předvedeme dobrý výkon. Čeká nás podobný zápas jako vždy se Slováckem. S trenérem Svědíkem se potkáváme dlouho, tým se moc nezměnil, hrají podobně. Je to perfektně organizovaný, vyvážený a komplexní tým, zkušení hráči, kteří nedělají moc chyb. Proti Slovácku to vždy bývá zajímavý zápas s dobrou úrovní, myslím, že to bude podobné i teď," odhaduje domácí kouč Jindřich Trpišovský.

V případě hráčů Slovácka je nedávná forma přinejlepším rozporuplná. Na domácí půdě sice zdolali Karvinou a nakonec i Teplice, o což se postarali v dlouhé přesilovce Cicilia s Havlíkem, zároveň ale v pohárové přestřelce nestačili na Duklu. Ve venkovních ligových duelech pak schytali pětigólový příděl na Spartě a poté prohráli i v Jablonci. Přesto se z páté pozice drží na dostřel dvou bodů od třetí Plzně, která však má zápas k dobru.

"Během pauzy jsme hodně potrénovali, na zpestření do toho zapadl i hokej. Jak se říká, dobili jsme baterky. V týmu vládla pohoda po předchozím vítězství nad Teplicemi. Teď už vše směřuje ke Slavii. Chceme se hlavně vyvarovat zbytečných individuálních chyb a být tím pádem úspěšnější než na Spartě. Slavia má velkou kvalitu, v sestavě může alternovat hodně hráčů. My se musíme odrazit od naší obranné činnosti a celkové organizace hry v defenzivě," nabádá Tomáš Palinek, asistent hostujícího trenéra Svědíka.

Červenobílí navíc nemají v posledních letech s nadcházejícím soupeřem problém, z předchozích osmi zápasů sedm vyhráli a v jednom remizovali. Na domácí půdě se jim zadařilo už sedmkrát za sebou, během této doby obdrželi jen jeden gól, přičemž sami jich nastříleli jednadvacet. V závěrečném kole minulé sezony zvítězila Slavia 4:0, všechny branky přitom vsítil někdejší hráč Slovácka Václav Jurečka.

Domácí se musí obejít bez potrestaných Bořila se Zafeirisem, stejně jako zdravotně indisponovaných Pecha, Ševčíka a Sinyana. V ohrožení je i start Hromady a Ogbua. Z Uherského Hradiště naopak nepřijede nejspíše jen zraněný Kohút.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra, Oscar, Wallem, Provod - Schranz, Jurečka - Chytil

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela, Valenta, Holzer - Cicilia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.79 - 8.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
11
9
2
0
30 : 8
29
2
Slavia Praha
11
8
3
0
20 : 7
27
3
Viktoria Plzeň
10
7
1
2
30 : 13
22
4
Sigma Olomouc
11
7
0
4
21 : 14
21
5
1. FC Slovácko
11
6
2
3
13 : 12
20
6
Baník Ostrava
11
5
3
3
18 : 10
18
7
FK Mladá Boleslav
10
5
2
3
18 : 16
17
8
Bohemians Praha 1905
11
4
2
5
10 : 14
14
9
FK Teplice
11
3
4
4
10 : 12
13
10
FC Hradec Králové
11
3
2
6
14 : 20
11
11
Slovan Liberec
11
2
4
5
15 : 21
10
12
Dynamo České Budějovice
11
3
1
7
14 : 25
10
13
FK Pardubice
11
2
3
6
9 : 18
9
14
FK Jablonec
11
1
5
5
10 : 17
8
15
MFK Karviná
11
2
1
8
15 : 23
7
16
FC Zlín
11
1
3
7
8 : 25
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (282)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Židi nula nula

Reagovat
ACSeRw!n

tezky zapasy dneska na tipovani.. zvlast po repre pauze

Reagovat
KingMaster13

Tak co bude dneska pan Kozel vyhozen?

Reagovat
Pablos

Ne

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nevypadá to na to

Reagovat
KingMaster13

poslední nádech, do 14 dnů bude

Reagovat
$dolar$

Ono se fakt bude hrat az do 17. prosince?

Co za tim je?

Reagovat
Puskas

18. prosinec.

Reagovat
5PUR5

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Reagovat
Firkraag

Reagovat
PJ

Reagovat
Pablos

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
OTASi

Reagovat
8lampard8

Reagovat
meno

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
havrys99

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neon

Reagovat
Mimalu

Reagovat
delfin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kilobyte

Reagovat
tofupust

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Puskas

Vloni se hrálo do 12. prosince, to je podobné. Po zákl. části máš další zápasy, předpokládá se postup na Euro, tam je též třeba nějaký čas navíc na přípravu, začne se zkraje února atd. Ono je totiž těžko dát nějaké zápasy ve středu.

Reagovat
ACSeRw!n

dyt bude na Vanoce 20 stupnu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Prosinec je pro fotbal dobrý měsíc.Terény jsou stokrát lepší než na začátku Dubna. Zima taky není ukrutná a furt lepší než vysoký teploty v létě. Blbý je to pro diváky, ale na ty sere pes.

Reagovat
oli9

Na Slavii absolutně neumíme...

3:0 pro Slavii

Reagovat
$dolar$

Jasny, Sulc nedaq 100% golovku a Tvrdon jim daruje gola..

Reagovat
Sigma Olomouc

Do prd***

Reagovat
Sigma Olomouc

Ten Daněk je takový prase

Reagovat
Miguel19

Zlín

Reagovat
John Obi Mikel

Co to je ve Zlíně za přestřelku?

Reagovat
ratusek

FDF pláče

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
monty25

To je hokej, ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Házená

Reagovat
$dolar$

Ty vole, hlavne, ze jsme Jedlicku poslali pryc a nechali si Tvrdone

Reagovat
mistr129

co to je za ofsajd jako

Reagovat
5PUR5

Sudí v Pardubicích. Krobot sice v ofsajdu, ale Digaňu to vůbec neovlivnilo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
STR

Zlín

Reagovat
5PUR5

Obrany ve Zlíně

Reagovat
HorajzmAmmann

Rekord je 10 branek za zápas. Teď padlo 10 branek za poločas. A to jsem to při 3:4 vypnul, že se tam už nic nestane...

Reagovat
fabec1222

8 golu bude taky rekord, ne?

Reagovat
mistr129

max vyrovnaný, Slavia - Příbram bylo 8:0 nebo 8:1

Reagovat
$dolar$

Tvrdon

Reagovat
Selänne

Kvalitní zápas z jeho strany

Reagovat
rufus

Dobra dira, budete mit hezkej zbytek podzimu.

Reagovat
Imos

rozhodl zápas, děkujeme

Reagovat
5PUR5

Zlín a Tvrdoň by to mohli dát dohromady, slušelo by jim to.

Reagovat
monty25

Kušej kapitán ve Fantasy

Reagovat
DieFohlenBMG

Mareček na lavičce, podruhý když dal 2+ gólů, 5x v základu, když měl 2 body, 1x kapitán, když měl 1 bod

Reagovat
Coutinho10

toho jsi trefil luxusně...já se aspoň trochu odlepil ze spodu, ale pořád málo

mrzí zbavení se Marečka

Reagovat
monty25

To jo, vzhledem k tomu, že jsem se rozhodoval mezi Kušejem a Chytilem...

Reagovat
Coutinho10

to už je velkej rozdíl

Reagovat
Tromas

Dnes od Plzně příšerný výkon. Nejhorší hráč na hřišti byl od nás jasně Tvrdoň první i třetí gól Liberci daroval a první gól ovlivnil celý průběh zápasu. Snad se Staněk vrátí co nejdřív nejlépe už na zápas proti Dinamu Záhřeb, kde bude potřeba (jestli někdo ví kdy se má Staněk pravděpodobně po zranění vrátit tak mi prosím odpovězte).

Reagovat
John Obi Mikel

Staněk je out do konce podzimu, ne?

Reagovat
andrew96

No dost možná celý podzim out.

Reagovat
doshcz

jeste znicil Dura

Reagovat
Tromas

Vzhledem k tomu že má Staněk chybět na celý podzim tak to je v prdeli a doufám že další zápas bude chytat ten Baier, protože brankář v tom zápase nemohl být o moc horší. Navíc ten výkon Tvrdoně byl na úrovni Koláře proti Luhansku ve venkovní odvetě.

Reagovat
Martin9719

Koubek tuhle blamáž samozřejmě v rozhovoru přikryl a kdo ten zápas neviděl tak si možná nebude myslet, že jsme byli tak špatní ale ano. Jeden z nejhorších výkonů v tomto roce. Chvílema jsem měl pocit že se vrátil Míša Bílek, protože jsme si nebyli schopni nahrát. V záloze hrál občas dneska pouze Kalvach, jinak od ostatních - k tomu ani není co říct. Měli by se z toho jednoznačně vyvodit důsledky, protože není možný aby mužstvo hrající skoro o záchranu nás předčilo v nasazení, kombinaci, soubojích a připravenosti k zápasu. Jistí hráči jako Kopic či Jemelka prostě nemají v základu co dělat, vlastně ani v tomhle klubu. Když nastoupí Vydra tak je vždycky nějakej průser nebo komplikace. Nepamatuju si moc vítězných zápasů s ním v sestavě. Vůbec když se nad tím zamyslím nemám z naší strany co pozitivního zmínit.

Jinak to, že nemáte v Liberci klobásy pro možná ani ne 100 lidí - to je opravdu k smíchu. To nemluvím o cestě k sektoru, stadion se totiž nedá obejít takže kdo jde s davem domácích tak ho čeká obchůzka asi 600 metrů.

Reagovat
ACSeRw!n

klasickej Vrba

Reagovat
fabec1222

5:9 twle, na to se vyplatilo koupit lístky

Reagovat
thewall

Ten výsledek by byl divoký i na hokejový zápas Berani Zlín - BK Mladá Boleslav

Jdu si pustit druhý poločas a doufám, že budou nějaké prostřihy na lavičku s Vrbou

Reagovat
STR

Stačí si to pustit od 49. Do 61.

Reagovat
KingMaster13

Zlín Dlouho nebyl v lize tak zoufalej tým

Reagovat
andrew96

Reagovat
fabec1222

Po tomhle už to Vrba musí položit ne?

Reagovat
KingMaster13

Jako měl by už jen z úcty k sobě. Je to dobrý trenér, určitě ho vezme Liberec/Jablonec ale Zlín nemá šanci zachránit i kdyby tam začal dělat stojky a bůh ví co. Ten tým je šíleně poskládanej a úplně v hajzlu

Reagovat
John Obi Mikel

Dát pět gólu Boleslavi a stejně odjet s debaklem

Reagovat
Sosi

Oni ale nikam nejeli

Reagovat
Sigma Olomouc

Zlín

Reagovat
KingMaster13

Co ta sestava naše? Já chci Jindru pochválit za Vlčka a pak vidím Kačaraba? Hromada? To ses úplně posral Jindro ne? Co to je za paskvil?

Reagovat
John Obi Mikel

Tam není nikdo kreativní

Reagovat
KingMaster13

To je v hajzlu Slovácko je těžký soupeř, takže pokud vyhrajeme o gol s bídou tak mi to tak nevadí ale jako proč tomu jít tou sestavou takhle naproti?

Reagovat
John Obi Mikel

Na Livesportu je Hromada jak mezi zraněnými, tak v základu

Reagovat
Spalovač šancí

Šikovnej kluk

Reagovat
John Obi Mikel

Mandous - Tomič, Vlček, Kačaraba, Dumitrescu - Masopust, Holeš, Hromada, Ogungbayi - Chytil, van Buren

Co to je sakra za sestavu Vlček hraje Ale kde je nějaký střední ofenzivní záložník?

Reagovat
KingMaster13

Skvělý, Vlčkova obrana dostane 2 goly kvůli tomu koštěti ukrajinskýmu a bude sedět do konce podzimu To je snad naschvál. Ještě ať posadí Mandyho protože dostane 2 goly a jde do brány Tuňák

Reagovat
John Obi Mikel

Jasně no, Zafeiris karty, Ševčík zranění, ale stejně je to divný

Reagovat
KingMaster13

Tak Provod ne? Na co tam cpát Hromadu?

Reagovat
John Obi Mikel

Provod neni ani na lávce. Ten bude marod.

Reagovat
KingMaster13

A proč nehraje Oscar? I ten je kreativnější než Hromada, klidně mohl i Wallem. Tohle je nepochopitelný

Reagovat
naheCZ

No Wallem taky není ani na lavičce. A Oscar asi skrz repre ne? Tam to cestování nebude nejlepší.

Reagovat
John Obi Mikel

Wallem taky neni ani na lavce. Kde jsou sakra naši záložníci.

Jinak Oscar dával pěknej gól za Libérii, dneska čekám na to naváže, až tam přijde

Reagovat
KingMaster13

Bože a co se jim všem stalo? Taky by to mohli lépe vykomunikovat. Furt ten Kačaraba? Však Ogbu? Klidně i toho masa bych tam raději viděl s tím, že by křídlo hrál Jurásek.

Reagovat
John Obi Mikel

Budu znít jak kolovrátek, ale Ogbu taky není ani na lávce.

Reagovat
naheCZ

No, co si budeme, ono vlastně z té lavičky moc hráčů do základu nevybereš

Reagovat
KingMaster13

A proč sakra? To prostě není možný. Buď zase tutlaj nějakou srací chřipku a nebo to je zase nějaká snaha je nechat odpočinout

Reagovat
naheCZ

Mluvilo se o nějaké nemoci, která měla být v kabině někdy mezi zápasem s Tiraspolem a Libercem a o těch ostatních tuším lehčí zranění, takže pro jistotu šetření před AS?

Reagovat
naheCZ

Za mě měl hrát Jurásek, ten z těch hráčů, co jsou k dispozici, disponuje největšími schopnostmi něco vymyslet.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Igner Farnsworth

proč furt dělá Trpiš takový extrémy to nepoberu..

Reagovat
KingMaster13

jemu regulérně jeblo

Reagovat
meno

Tak on nemohl moc jinak, maximálně místo Hromady Jurásek a místo Kačaraby Schranz s tím, že ho vymění s Masopustem

Reagovat
Spalovač šancí

Holeš

Reagovat
Coutinho10

málem nás to o stálo body...radši bych bral ligu vážněji než AS Romu ve čtvrtek a navíc do zápasu je dost času

Reagovat
ACSMan

Tak dneska už vyhodí Kozla?

Reagovat
KingMaster13

Má furt dost málo bodů, holt doma hrát z obrany proti top týmům je lehčí než tvořit. Další zápas shoří na Slovácku a poletí

Reagovat
lampas

Vidím to černě.

Reagovat
John Obi Mikel

Sundej si sluneční brýle.

Reagovat
exse

Hrát z obrany je asi to poslední co by nám šlo. Je to spíše o tom, že ten tým nemá psychickou sílu. Jezdit po prdeli doma proti top týmu umí každý, ale hrát stejně koncentrovaně v Karviné už je prostě problém. Nemluvě o počtu ztracených bodů v zápasech, ve kterých jsme vedli. 33 bodů za ani ne sezónu a půl je prostě šílený.

Reagovat
lampas

Mám pocit, že kdyby chytal dnes Staněk, tak je to 0:0. Bohužel to znamená, že se Kozel dál udrží.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
FCSL

Jestli vypadne z Mol Cupu, tak poletí. Kdyby hráli jako poslední 2 zápasy, tak klidně at zůstane, ale ted určitě přijde zase průser na Slovácku. Dneska konečně kvalitní výkon po celých 90 minut. Tvrdon samozřejmě pomohl, ale i hra byla hodně slušná

Reagovat
lampas

Hra slušná byla, ale je k hovnu hrát sympaticky se Slavií a Plzni, když se pak ztrapní v Karviné.

Reagovat
Imos

Dneska krásný zápas a super výkon Slovanu, Tvrdoň může za všechny góly a za to děkujeme, víc cením že konečně hráli na plno celý zápas a měli jsme více šancí než Plzeň a obrana držela, některé naše kombinace naprosto v topu

Reagovat
naheCZ

Masíčko škoda

Reagovat
John Obi Mikel

Tyčka

Reagovat
John Obi Mikel

Snad roh ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Kolikrát ten Kačaraba zkazil tu přihrávku na beka?

Reagovat
naheCZ

Vždy?

Reagovat
naheCZ

Hromada

Reagovat
PISTOLERO

Pojďme SYNOT !!! fandím z Egypta, jak to zatím vypadá?

Reagovat
ACSMan

Máš dobrý free drinky? nebo hnus?

Reagovat
PISTOLERO

Nemůžu si stěžovat. Oproti Řecku výborný

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
naheCZ

Jurásek

Reagovat
naheCZ

Hlavně ať to není ofsajd

Reagovat
John Obi Mikel

Jurásek

Reagovat
naheCZ

Tohle přesně má rozhodčí nechat dohrát díky VARu, Kadlec si zkušeně skočil...

Reagovat
naheCZ

Jurečkaaaaaaa

Reagovat
John Obi Mikel

Inženýr Jurečkaaaaaa

Reagovat
KingMaster13

Paráda, zápas se mi moc nelíbil, sestava otřesná ale body jsou a držíme se Sparty jak klíšťata a nedáváme jim klid, což je prostě důležitý

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ACSeRw!n

prava Viktorka

Reagovat
monty25

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Sportu nebo Blesku? Zeptame se Sprynara

Reagovat
monty25

Tak já ho mám spojeného hlavně s Hattrickem.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

zase nebyl tak starej a poslední dobou byl celkem vidět/slyšet

Reagovat
monty25

Bylo ale zvláštní, že od září nic nenapsal na Twitter. Sledoval mě tam asi kvůli ženskému fotbalu, protože poslední dobou mu v Hattricku docela dávali prostor.

Reagovat
Coutinho10

j , jako nějaký tweet z poslední doby si od něj taky nepamatuju, ale nejsem si jistej, jestli jsem ho sledoval, ale myslím, že jo ...teď jeho twitter nemůžu najít, takže buď už je smazanej nebo si přesně nepamatuju, jak tam byl

Reagovat
monty25
Reagovat
Coutinho10

tak jsem ho ani nesledoval ...nicnéně z poslední doby do konce toho srpna, tak jenom retweety a poslední jeho napsaný tweet bylo k titulu Sparty

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ratusek

Až na Jurošku dobrá sestava

Reagovat
thewall

Zajímavé je porovnat základní sestavu dnes a z posledního utkání s Teplicemi (21.5.2023)

Dnes: Letáček - Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Boula, Rigo, Ewerton - Kubala, Tanko

Květen: Letáček - Měkota, Bitri, Pojezný - Juroška, Cadu, Kaloč, Plavšič, Fleišman - Tijani, Almási

Nebýt dnes netradičně Juroška v základu, tak máme v poli jediného hráče (Pojezný), kterého Hapal postavil proti teplákům před pouhými 5 měsíci!

Reagovat
John Obi Mikel

Kde je Kobra?

Reagovat
jackinho10

Proc kdyz pustim na o2 teplice-banik, tak tam hraje misto toho sparta-budejovice?

Reagovat
John Obi Mikel

Nikl

Reagovat
John Obi Mikel

Budějky měly slušný start a Sparta z první akce gól

Reagovat
naheCZ

Tak oni dokáží hrát dobrej fotbal, ale sráží je ta katastrofální obrana.

Reagovat
smetos

Ten travnik okolo hraci plochy v teplicich by pokryl mozna 20% plochy. To je umelka?

Reagovat
ratusek

V Teplicích je to teda pěknej grc

Reagovat
naheCZ

Kuchta

Reagovat
ACSeRw!n

Kara je dneska neskutecnej

Reagovat
John Obi Mikel

Kuchta slušně zaTecloval

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
ratusek

Piča Ewerton kurva

Reagovat
monty25

Jděte do prdele s takovou červenou.

Reagovat
ratusek

Celkem jasná. Tanko by ten míč měl a Mičevič ještě zvedl nohu

Reagovat
monty25

Ani náhodou. Mičevič čistě odehrál míč, pak už by ho měl Grigar.

Reagovat
HanzBP

Souhlasím, z takové červené nemám ani já radost.

Reagovat
Kepy_FCB

Bude se opakovat jaro , půle 0:0 na konci 0:5

Reagovat
naheCZ

Ukázkové vystavení do ofsajdu a O2 taky za to, že nám ukázali super záběr, ze kterého by to šlo posoudit.

Reagovat
Coutinho10

lol cože hrál nejdřív míč

Reagovat
monty25
Reagovat
Coutinho10

teď to vidím prvně...jojo, hodně podobný...tady se prostě připískalo oběma větším týmům...bohužel

Reagovat
Coutinho10

a pak přes něj Tanko přepadl nojo, Pechanec a Sixaj a jsme doma

Reagovat
bobis21

Po skluzu zvednul nohu nahoru a tím soupeře podrazil. To je prostě faul. Kdyby ji nezvedl tak to faul není. Prostě nešikovnost. Že to udělal jako poslední hráč je pak jeho blbost.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Coutinho10

sry, já to viděl tak, že jí nějak výrazně nezvedl...byl v nějaký poloze a Tanko přes něj přepadl ...tady jsem nezaujatej, takže nemám potřebu se ani nějak hádat, ale takto jsem to viděl

Reagovat
bobis21

No ze záznamu to vypadalo, že ho zasáhl někde na úrovni kolena, takže hodně vysoko. Podíval bych se na to na isportu, ale samozřejmě je to schované v premium

Reagovat
Coutinho10

teď to ukazovali ještě ve studiu, tak jsem se na to zaměřil a pravda, nejdřív tu nohu měl vejš, ale pak jí dal dolů a až pak přes ni přepadl, takže si stojím za svým názorem

Reagovat
bobis21

Kontakt byl právě když měl tu nohu nahoře, pak začal padat. A už to že nohu nahoru dal je proti pravidlům, i kdyby ke kontaktu nedošlo vůbec, takže je zbytek diskuze irelevantní.

Reagovat
Coutinho10

já to viděl z toho pohledu za bránou, takže jestli z čelního pohledu přes něj padal ještě před tím přepadnutím, tak to jsem z tý zadní kamery neviděl, ale ten dojem prostě z toho nějaký mám...třeba to pak ještě uvidím i z druhý kamery...takto to zatím můžeme uzavřít

Reagovat
bobis21

Tak jednoduše - můžeš ve fotbale po odehrání míče skluzem zvednout nohu nahoru do směru pohybu soupeře? Já myslím že tohle prostě povolené není za žádných okolností ne? Pak řešit ve které setině došlo ke kontaktu je úplně zbytečné, protože to verdikt nijak neovlivňuje.

Reagovat
Coutinho10

Povolené to není a kdyby přes něj spadl v momentě, kdy tu nohu má nahoře a nehrál míč, tak jo, není o čem, i ikdyby tu nohu měl dole a nehrál míč, ale on míč hrál a tak,jak jsem psal to viděl, tak ještě před kontaktem tu nohu dal dolů, ale třeba jiná kamera by mě vyvedla u omylu

nicméně nejsem sám, jak komentátor, tak ve studiu byli překvapení, že za to byla redka, takže minimálně to je sporná situace

Reagovat
bobis21

I když tu nohu pak těsně před kontaktem trochu stáhne zpátky, pořád je to faul.

Reagovat
Coutinho10

to si právě úplně nejsem jistej, ale chápu tvůj pohled ...asi bejt v tom někdo od nás, asi bych třeba taky to obhajoval, jak se znám

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Zephyr

Reagovat
ratusek

přesně

Reagovat
mistr129

Reagovat
taws

To pak můžeme tvrdit i o typické penaltě Tecla, kdy si přímo naběhne do gólmana a přepadne přes něj a píská se to jako penalta

Reagovat
Coutinho10

tu si zrovna pamatuju...jo, souhlas, to bylo podobný a úplně to penalta nebyla

Reagovat
taws

jasně, ale neukončil tím akci..kdyby míč odpálil pryč, tak je to v klidu. Ale tady po zahraní míče dál akce pokračovala, protože Tanko mohl míč teoreticky doběhnout, ale bylo mu to znemožněno už faulem.

Reagovat
monty25

No právě, teoreticky. Prakticky k němu měl blíž Grigar, tudíž to "zmaření zjevné brankové příležitosti" nebylo ani náhodou.

Reagovat
taws

no to z těch záběrů nebylo úplně zřejmé, kdo by tam byl dřív. Tanko to klidně mohl doběhnout. Kdyby ten obránce odpálil míč někam do háje, tak není co řešit. Ale tady ten míč jen posunul do směru pohybu Tanka a ještě vystrčil nohu, aby ho podrazil. Je to přísné, ale rozhodčí si to obhájí.

Reagovat
monty25

"Rozhodčí si to obhájí" je věta, kterou úplně nesnáším. Za mě prostě stejná hovadina jako v Lize mistryň proti Spartě, viz reakce na Coutinha.

Reagovat
taws

jo, tam to bylo blbě, protože akce nemohla pokračovat. Ale tady prostě ta akce nebyla ukončena odehráním míče ve skluzu, ale až tím následným podražením Tanka.

Reagovat
monty25

Tam ale Pochmanová taky neodmázla míč někam do autu. Ale odehrála ho čistým skluzem a pak už by ta hráčka Frankfurtu nebyla ve vyložené šanci, stejně jako by nebyl Tanko.

Reagovat
Kepy_FCB

Na červenou to fakt nebylo

Reagovat
ACSeRw!n

dyt je uplne jedno co hral driv kdyz ho pak sejme ne ?

Reagovat
doshcz

Reagovat
Coutinho10

pod slovem sejme bych si představoval teda něco jinýho

Reagovat
monty25

Reagovat
ACSeRw!n

ja ten zakrok nevidel

Reagovat
Coutinho10

ok, vyznělo to ale, že jo

Reagovat
bobis21

někteří si myslí, že když zasáhneš první míč, můžeš si pak dovolit cokoliv

Reagovat
Coutinho10

kdyby to bylo souběžně, tak možná, ale tady mezitím byl nějaký časový úsek, ale vpoho, každý na to má nějaký názor stejně jako u sporných situací třeba v náš neprospěch

Reagovat
bobis21

Jakou s tím má souvislost nějaká souběžnost. Tohle je faul bez ohledu na to, co bylo předtím nebo potom.

Reagovat
Coutinho10

no souvislost...představ si, že hráč leží nehybně metr před tebou a ty běžíš a zakopneš o něj....tím myslím tu souvislost....netvrdím, že to je to samí, ale Tanko přes něj padat podle mě nemusel, ale to je fuk

Reagovat
bobis21

No a právě situace, kdy hráč leží metr před tebou a ty běžíš a on ti do pohybu zvedne nohy někam do výšky kolen - bylo by to podle tebe čisté?

Reagovat
Coutinho10

to už ne...bral jsem to za předpokladu, kdyby ten ležící nedělal žádný pohyb

Reagovat
monty25

Přesně, to už můžeme zakázat skluzy úplně a hrát s molitanovým míčem...

Reagovat
thewall

Skluzy, ve kterých jdeš po odehrání míče nohou/nohama nahoru jsou zakázány bez ohledu na materiálové složení míče.

Reagovat
monty25

A ty si myslíš, že ta ČK byla za nohy nahoře?

Reagovat
bobis21

Ano, přesně za to byla.

Reagovat
monty25

Tak se po zápase podívej do zápisu a nejspíš si tam jako důvod přečteš "zmaření zjevné brankové příležitosti". Což tady celou dobu vysvětluju, že Tanko po tom odehrání balonu Mičevičem už v žádné vyložené šanci nebyl...

Reagovat
bobis21

Ano, zmařil příležitost. A zmařil ji faulem. Faul byla ta zvednutá noha. Co na tom nechápeš. Tak co teda tvrdíš, ať máme jasno - nezvedl podle tebe po skluzu nohu? Nebo není podle tebe faul, když po skluzu zvedneš nohu do směru pohybu soupeře?

Reagovat
monty25

Nezmařil nic, protože míč by měl Grigar.

Reagovat
bobis21

Takže s tím že to byl faul souhlasíš? Fajn, aspoň něco, někteří tu zpochybňují i to.

A rozhodně si nejsem tak jistý jako ty, že by to neměl. To je jen nějaký tvůj předpoklad. Mohli jsme se podívat, jestli máš pravdu, ale kvůli faulu to bylo znemožněno

Reagovat
monty25

Mně jde hlavně o to, že to není na ČK. Podívat se můžeš, protože Tanko si to ještě před tím kontaktem s Mičevičem sám ukopnul a Grigar by tam určitě byl.

https://twitter.com/DenikSport/status/1716096869284057524

Reagovat
bobis21

Rozhodně teda nesouhlasím s tvým "určitě". To pak můžeš v každé situaci argumentovat tím, že by ho někdo předběhl, nebo že by to brankář chytil apod. Pak teda nebude červená nikdy.

Reagovat
monty25

Jsou ČK, kdy běží hráč sám na bránu a někdo ho sundá zezadu, tam není o čem. A pak jsou ČK jako ta dnešní, co mě v poslední době dost serou bez ohledu na to, kdo ji dostane. Nelíbilo se mi to ani v zápase Žižkov - Sparta B, kdy ji dostal sparťan...

Reagovat
mistr129

No ale musíš brát ten zákrok jako celek, prostě šel do skluzu v situaci, kdy soupeř šel sám na bránu, a ten skluz nedokázal provést čistě.

Za mě naprosto jasná situace, ale když už, tak je spornější jestli je to faul nebo ne, než to, zda je to zmaření šance.

Reagovat
monty25

Jenže ještě před tím kontaktem Mičeviče s Tankem je míč dávno mimo dosah Tanka. Nepochybuju o tom, že si to všichni obhájí, ale cit pro hru nula.

Reagovat
mistr129

no ale ten se tam dostal jak? odehrál to Mičević v rámci zákroku, který (nakonec) nedokázal provést čistě

Reagovat
monty25

Ne, pak si ho ještě ukopnul Tanko.

Reagovat
mistr129

ok, ale v důsledku toho zákroku ne?

Reagovat
monty25

Ne

Reagovat
mistr129

no tak buď hrál Tepličák ten balón a způsobil, že si to Tanko ukopl, nebo Tepličák balón nehrál a pak je ta červená jasná rovnou

Reagovat
monty25

Mičevič hraje ve skluzu balon, následně si ho Tanko ukopne mimo svůj dosah a teprve potom dochází ke kontaktu Mičeviče s Tankem.

Reagovat
mistr129

No já vím, ale furt se bavíme o jednom a tom samém skluzu.

Zkrátka Mičević šel do JEDNOHO skluzu - tímto skluzem zabránil Tankovi v jasné šanci, zároveň tento skluz jako celek nedokázal provést čistě.

Reagovat
monty25

Hele, já už na to nemám a jenom bych se opakoval...

Reagovat
Nuno čomes

Což je teda pěkná hovadina. Jste těma kontaktama už posedlí. Odehrál čistě míč, pak do nej Tanko naběhne a spadne. Přesně proto stojí fotbal poslední roky za hovno. Jde vidět, žes to nikdy nehral, jinak to nemůžeš obhajovat.

Reagovat
thewall

No tak nic. Budu raději jen sledovat fotbal.

Reagovat
bobis21

Faul ale vůbec nebyl ten skluz, tak kde jsi přišel na nějaké zakázání skluzů? Opravdu nevidíš to, že po tom čistém skluzu vystřelila jeho noha nahoru?

Reagovat
monty25

Viz dotaz nad tebou.

Reagovat
Nuno čomes

Vystřelila. A co? Tanko naběhne a spadne. Otevri oči a zaslepeně to neobhajujou. Ten manuál, podle kterého rozhodčí vylučují, je úplně mimo.

Reagovat
bobis21

A co? A je z toho faul. Tohle nemá nic společného s žádným manuálem rozhodčích, tohle je podle všech pravidel na světě faul.

Reagovat
Nuno čomes

Šílené.

Reagovat
bobis21

Viděl jsi to vůbec, nebo tady jen brečíš, aby ses cítil víc cool?

Reagovat
Nuno čomes

To zjevně nemá cenu s tebou rozebírat, protože na reakci typu "tady jen brečíš, aby ses cítil víc cool" nemám komentář.

Reagovat
bobis21

Asi jako tvoje "jste posedlí" ...

Reagovat
HorajzmAmmann

Osobně bych to taky nepískal...

Reagovat
Mirek na tenisu

Problém nevidím v posouzení faulu a tím padem logické redky. Problém byl v časové prodlevě mezi verdiktem Pechance, hledáním problému u VAR, Pechancovým prohlížení videa a změnou výroku Pechance. VAR by neměl korigovat rozhodnutí hlavního rozhodčího pokud se nejedná o fatální chybu. Souboj Minčević Tanko mi do toho nezapadá.

Reagovat
5PUR5

Za mě to šlo vidět hlavně z toho opakovaného záběru zpomaleně, že Mičevič moc dobře věděl, co dělá, jak natáhl nohy a zpevnil se. Jeho blbost, ale krutý pro zbytek týmu.

Reagovat
bobis21

Tak úmysl jsem v tom zase neviděl, spíš nešikovnost. No dát při skluzu nohu takhle vysoko prostě nemůžeš, to ví i žáčci.

Reagovat
Mirek na tenisu

Pechanec a VAR

Reagovat
monty25

Vachoušek

Reagovat
ratusek

Budíček kurva

Reagovat
Mirek na tenisu

Co to dneska vyvádí to vemeno v brance Baníku?

Reagovat
ratusek

Ty vole to je zoufalost

Reagovat
ratusek

Není zač

Reagovat
monty25

Ty vole, taková haluz...

Reagovat
monty25

Tohle za mě penalta není.

Reagovat
Mirek na tenisu

Baníku hoří i voda.

Reagovat
ratusek

Tohle nemůže být v životě penalta

Reagovat
mario23

Budějky absolutně neškodný.

Jinak k tý červený. Stát se to na okrese, tak by se to asi ani nepískalo. Max žlutá.

Reagovat
bobis21

Tohle je podle mě teda mnohem spornější než ta červená.

Ruku měl sice u těla, ale měl jsem pocit, že udělal pohyb rukou proti míči, což by z toho ruku udělalo. Tady bych se nezlobil, kdyby rozhodnutí ze hřiště zůstalo. Stejně si za ten ofenzivní výkon zasloužíme.

Reagovat
ratusek

Vůbec. Dle těch záběrů ruka nerozšířila objem těla. Měl ji před tělem

Reagovat
bobis21

Pak by to bylo ok, viděl jsem to v na hovno kvalitě.

Reagovat
Mirek na tenisu

Při kvalitě záběru O2 TV bych na to nevsadil. To co ukázali divákovi nebylo průkazné. Navíc šel pravou rukou proti míči.

Reagovat
Mirek na tenisu

Přesně tak se mi jevilo. A teď další ruka v šestnáctce...Pechanec je tragédie.

Reagovat
ratusek

Ale souhlasím s tím, at Teplice klidně vyrovnají, protože to je zoufalost

Reagovat
monty25

Teplice by si za ten výkon o deseti zasloužily aspoň bod, ale bohužel. K červený už jsem se tady vyjádřil dostatečně. Ale rozhodčí si to obhájí, komise to posvětí a jedeme dál...

Reagovat
Nuno čomes

Když je chyba v tom, že komise uzná, že ta cervena je Ok. Tak je to hlavně systematická chyba. Bez logiky. To rozhodčí, to je rok od roku větší guláš a tragédie. Neskutečné.

Reagovat
KingMaster13

Hapal do Evropy

Reagovat
Mirek na tenisu

Baník by měl soupeře s většinou průměrných a podprůměrných hráčů jako jsou Teplice přehrát výrazněji než dnes.

Reagovat
Firkraag

Tekijaški zkušeně

Reagovat
mario23

Ten byl dobře mimo :D

Reagovat
mario23

Ženská na lajně, strašný.

Reagovat
monty25
Reagovat
mario23

Od tý bych si to nechal vysvětlovat dlouhé hodiny

Reagovat
monty25

Reagovat
ratusek

Kope za druhej mančaft. Což mě nepřekvapuje. Je nějaká fotbalistka/rozhodčí vůbec hetero?

Reagovat
monty25

Ty si asi moje komenty moc nečteš, co?

Reagovat
Nuno čomes

Ono to vypadá, že ani ne.

Reagovat
ACSeRw!n

Alisha je bi

Reagovat
ratusek

Aspoň, že tak

Reagovat
monty25

Což zdaleka není jediná. Akorát je asi častější mít nejdřív přítele a potom přítelkyni, ona to měla naopak.

Reagovat
Nuno čomes

Vůbec

Reagovat
Firkraag

Zatím máme kliku jak v Pardubicích

Reagovat
mario23

Jedlička výbornej dneska.

Tohle bude konec Látala nejspíš. Jinak nechápu, že Alegue nehraje základ.

Reagovat
Firkraag

Tak za tohle asi ale nemůže, když jsou Jablonečáci paka. Drtili nás slušně.

Reagovat
mario23

Jako je pravda, že nemůže za to, že nedají z ničeho gól, při tom šancí spoustu, Bohemka fakt ubohá.

Reagovat
Firkraag

Jo, byla to hrůza. Od 70. minuty jsme hráli, jako kdyby už byl nastavenej čas. Hrát jsme nechtěli. Jen uzdržovat.

Reagovat
tofupust

Nejde nam to. Zase jedeme destrukci. Uvidime, co priste v Dolicku proti sousedum, snad se na to bude dat koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele