Florenziho čeká další operace, do letošní sezony zřejmě vůbec nezasáhne

29.07., 11:59
Aktuality
Alessandro Florenzi (© AFP)

AC Milán se na novou sezonu chystá v USA a pozitivní energii do kabiny nalila víkendová výhra 3:2 nad Manchesterem City, na duel ale nebude mít dobré vzpomínky Alessandro Florenzi. Pro 33letého krajního obránce ligový ročník 2024/2025 podle všeho skončil ještě dříve, než vůbec začal.

Někdejší kapitán AS Řím nedohrál první poločas, v jeho závěru si poranil pravé koleno a média rychle spekulovala o vážném problému. Tyto zvěsti následně potvrdilo podrobné vyšetření.

"Alessandro Florenzi za sebou má vyšetření, které odhalilo poškození vazů i menisku, problém si vyžádá artroskopickou operaci. Alessandro se v nejbližších dnech vrátí do Itálie, aby se podrobil chirurgickému zákroku," stojí v prohlášení Rossoneri.

Florenzi nemá podobné problémy poprvé, na podzim 2016 si přetrhl vazy v levém koleni, v únoru následujícího roku si pak zranění obnovil a už tehdy absolvoval dvě operace. Do péče chirurgů se opakovaně svěřil i jako hráč AC Milán, v dubnu 2022 mu bylo znovu operováno levé koleno a o pět měsíců později ho pro změnu zradil stehenní sval.

Florenzi podle nejčernějších prognóz přijde o celou sezonu a AC Milán se na tuto možnost už začal připravovat. Vedení zintenzivnilo jednání o příchodu Brazilce Emersona z Tottenhamu a nebude se jednat o jedinou posilu do zadní linie. Ze Salcburku by měl dorazit stoper Strahinja Pavlović, srbský reprezentant bude stát osmnáct milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.sky.it

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kaka14

Emerson by mal stat 15M a Pavlović 18 M ..... Thiaw by mal ist do Newcastlu za 40M....to som aj rad lebo pri tom jeho braneni som sa casto bal, ze dostane cervenu ..... takze posilnime obranu a budeme este v pluse

dalej Samardzica chceme vymenit za Adliho + doplatok

a Saelemaekers vraj presvedcil na turne v USA, takze asi ostane .... za mna bojovnik, tak by som bol rad ....

Reagovat
GrimeBaller98

Emerson neni zadna vyhra

A ten Florenzi, to uz je pomalu na konec kariery s tema zranenima

Reagovat
danko10

Chcel som napísať, aký je smoliar, ale potom som si uvedomil, že z pozície skoro tridsiatnika, ktorého nechcú v Ríme a vlastne ani nie je moc dobrý futbalista, vykresal parádny záver kariéry. Ak nás navyše týmto zranením zbaví druhého z dvojičiek Lundgrenových, čo sa nám zišli vlani na pravom bekovi, tak daje Florko! In bocca al lupo. ❤

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele