FIFA loni zvedla Infantinovi mzdu o 33 procent, dostal přes 100 milionů korun

16.03., 12:29
Aktuality
Gianni Infantino (© AFP)

Mezinárodní fotbalová federace loni zvýšila základní plat svému předsedovi Giannimu Infantinovi o 33 procent. I s bonusy si Švýcar ročně vydělá 4,67 milionu dolarů hrubého (téměř 108 milionů korun). FIFA to zveřejnila ve své finanční zprávě.

Infantino, který vede FIFA od roku 2016 a při loňských volbách neměl protikandidáta, dostal za loňský rok o více než půl milionu dolarů více než předloni. Roční bonus ve výši 1,87 milionu dolarů zůstal stejný. Infantinův předchůdce Sepp Blatter měl za MS 2014 k základnímu platu tři miliony dolarů a ročním bonusům nasmlouvanou prémii ve výši 12 milionů dolarů.

Ve čtyřletém finančním cyklu od roku 2023 plánuje FIFA celkové příjmy ve výši 11 miliard dolarů. Očekává se, že saúdští sponzoři včetně státní ropné společnosti Aramco se připojí k dlouhodobým partnerům federace Coca-Cole, Adidasu a Vise.

Většina komerčních příjmů FIFA je spojena s mužským mistrovstvím světa a bude zaúčtována v roce 2026. Na šampionátu v USA, Kanadě a Mexiku bude za dva roky poprvé hrát 48 týmů namísto dosavadních 32.

FIFA uvedla, že za loňský rok, v němž uspořádala MS žen v Austrálii a na Novém Zélandu, měla příjmy 1,17 miliardy dolarů. Výdaje tvořily 1,75 miliardy. Každé ze svých 211 členských federací vyplácí každé čtyři roky až osm milionů dolarů.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
eder

Ten si svou mrzkou mzdu jistě zaslouží. Uź jenom za ten xicht...

Reagovat
fabec1222

A kolik z toho zaplatili Arabové?

Reagovat
Salfovic

Tak 4,67 milionu dolarů je pro šéfa takové obří společnosti směšný plat, ale za příjmy bokem se určitě zahojí.

Reagovat
eder

Ještě jedno zimní MS - třeba v Emirátech - a je zahojený i na potom...

Reagovat
Bowie

Pohoda. Taky fico si sam zvysil plat na dvojnasobok.

Reagovat
dantetomas

Ty pyco, fakt Ten sa musi na demencii Slovakov ujebavat sedemkrat denne

Reagovat
sensei25

Zda sa ti vela 10litrov mesacne?Mne vobec nato aku ma funkciu.Ja pracujem rukami a zarobim o par tisic menej.Slovaci su hlupaci.Ti by boli radi keby chodi na koni a berie 100euro mesacne.A to fica vobec nemusim,aby sme si rozumeli

Reagovat
Neutron

Nejde o to kolko ide zarabat, ale v akom kontexte to urobil.

Reagovat
oli9

Reagovat
STR

Reagovat
Bowie

Jasne ze mal malo. A Kludne nech ma aj 20k. Ale on nas nikam neposuval ani v ekonomickom raste.

Reagovat
JackDaniels.

Tak, skor by som to definoval: Na demecii svojich volicov. Velka cast Slovenska je absolutne a zasadne proti tym hajzlom..

Reagovat
fsada

Fifa má takové zisky , že tohle je jen , jako flusnutí do moře

Reagovat
Neutron

to ma tak na kavu

Reagovat
fenixLFC

ten pije len Arabicu

Reagovat
O.Giroud

Tak asi si zaslúžil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele