Fernández nemíří do Evropy, ale do Saúdské Arábie. Zlákal ho stále aktivní Al-Qadsiah

06.08., 21:09
Aktuality
Ezequiel Fernández (© AFP)

Ještě loni působil Al-Qadsiah ve druhé nejvyšší soutěži v Saúdské Arábii. Nováček se každopádně nehodlá mezi elitou ztratit a už do svých řad během léta přivedl šest hráčů ze zahraničí. Nejnovějším přírůstkem je Ezequiel Fernández, který dorazil za zhruba 19 milionů eur z Bocy Juniors. A vůbec poprvé ve své kariéře opouští svou rodnou zemi.

Javier Mascherano, kouč argentinského olympijského týmu, ho zařadil do nominace na Hry v Paříži. Fernández patřil mezi stěžejní články sestavy, objevil se na turnaji ve všech zápasech a jednou skóroval v duelu s Irákem. Nezaujal ovšem svými výkony jenom ve Francii, dlouhodobě se spekulovalo o tom, že by mohl vylétnout ze svého hnízda v Buenos Aires a zamířit na lukrativnější adresu.

Překvapivě si na každý pád nevybral evropské angažmá, ale to asijské. Ačkoli saúdskoarabský klub nezveřejnil přestupovou sumu ani délku kontraktu, má se za to, že spolupráce bude trvat až do roku 2029. Al-Qadsiah hráče na sociální síti prezentoval jako komiksového hrdinu, u nějž zároveň uvedl nejdůležitější statistické údaje. "Tango talent. A stal se rytířem,” hrdě hlásal mimo jiné celek z Chubáru.

Al-Ahli, Al-Hilal, Al-Ittihad a Al-Nassr, právě tahle zmíněná čtveřice hrála v minulosti ten největší prim v Saúdské Arábii, co se přestupů větších jmen ze zahraniční sféry týče. Pro tohle léto každopádně hodně vystrčil růžky právě Al-Qadsiah. Dvaadvacetiletý argentinský záložník již doplnil pětici předchozích posil, zahraje si s Nachem Fernándezem, Nahitanem Nándezem, Koenem Casteelsem, Pierrem-Emerickem Aubameyangem a Juliánem Quiňonesem.

Dosavadní letní přestupy Al-Qadsiahu ze zahraničí

Hráč
Z klubu
Cena (v eurech)
1.
Nacho Fernández
Real Madrid
volný hráč
2.
Nahitan Nández
Cagliari Calcio
volný hráč
3.
Koen Casteels
VfL Wolfsburg
volný hráč
4.
Pierre-Emerick Aubameyang
Ol. Marseille
9 milionů
5.
Julián Quiňones
CF América
13,8 milionu
6.
Ezequiel Fernández
Boca Juniors
18,7 milionu

Autor: Patrik Sandev / alqadsiah.com, x.com/NicoSchira

Komentáře (15)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Čekal jsem že za 25 do Benficy a pak za kilo do MU/PSG, zklamání

Reagovat
Kluivert9

Neznal jsem, ale R.I.P.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Messiáš

Tohle je škoda. Na OH velice slušnej, čekám podobnej osud jako u Gabriho Veigy

Reagovat
Svatej

E. Fernandez z Argentiny do Arábie..no na chvíli jsem docela těžce polknul

Reagovat
Seydou Doumbia

a ještě podle fotky vypadá stejně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Počkej to není Enzo? To je ten Ezequiel?

Reagovat
Seydou Doumbia

já už nevím

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Jordi Alba

Ještě řekni, že se narodil v Angole a hraje za Argentinu ty rasisto.

Reagovat
MarcoBanco

Škoda.. Btw klub, ktorý práve postúpil z 2. do 1. robí prestupy ako kluby ktoré postúpia do PL.. Rovnaký majitel ako Nassr, Hilal atď?

Reagovat
king23

Ne, Al-Qadisiyah vlastní někdo jiný - Saudi Aramco, což je největší ropná společnost na světě, takže ti budou mít taky peněz dost Celkově jsou tam i další kluby vlastněné dost bohatými majiteli, takže kdoví co přijde ještě v budoucnu.

Reagovat
MarcoBanco

Aha tak dík za info

Reagovat
Di Stéfano

19 miliónov je určite fajn pre Bocu ale hráč robí chybu že sa ide zahrabať do piesku. O náhradu sa nebojím v Boce čaká x dalších veľmi kvalitných mladých na šancu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele