Fenomén fotbalu jde neuvěřitelně nahoru, zní před startem sezony z O2 TV Sport

18.07., 08:27
Rozhovory

Už do 10. sezony vstupuje český fotbal na obrazovkách O2 TV Sport. Nová sezona, která začíná už v pátek, přinese změnu názvu soutěže, nově se v Česku bude hrát Chance Liga, ale i technologické novinky jako jsou společná VAR místnost nebo kalibrovaná ofsajdová čára. Tyto technické zlepšováky musela vybudovat právě O2 TV, protože to byla součást podmínek tendru na televizní práva. Jak se s tím televize popasovala a co od toho můžeme jako diváci očekávat? O tom všem si dnes popovídáme v podcastu Livesport Daily s výkonným ředitelem O2 TV Sport Markem Kindernayem.

O2 TV Sport investuje do vysílání nadcházející sezony Chance Ligy okolo 400 milionů korun. "Ta částka se musí vrátit. Je to velká výzva, ale hlavně chceme, aby byli spokojeni diváci, kteří si naši službu platí. Proto jsme rádi, že jim opět můžeme nabídnout českou ligu. Diváci se nemusí bát toho, že by je čekalo víc reklama, spíš stoupla její cena. A musím říct, že evidujeme obrovský zájem ze stran subjektů, které se třeba dřív lize vůbec nevěnovaly. Ožívají třeba banky. Fenomén fotbalu jde neuvěřitelně nahoru," vysvětluje Kindernay.

Českou ligu čeká několik technologických novinek, včetně jedné společné VAR místnosti. "Je to jedna z velkých investic, které jsme museli udělat. V centrále VAR jsme schopni zpracovávat až 40 televizních signálů. Sudí tam mají špičkovou techniku a klid na rozhodování. Inspirace samozřejmě přišla ze zahraničí, podobné VAR místnosti fungují v Německu nebo Anglii. Je to velký posun," dodává Kindernay.

Ve čtvrteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak bude fungovat společná místnost VAR?

Roste divácký zájem o českou ligu?

Jak vnímal pojetí Eura na ČT?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
nani92

práveže ide dole, naša generácia to ešte utiahne, ale potom príde plač a škrípanie zubami

Reagovat
ratusek

Nepřijde, protože nastupující generace už bude vyrůstat či vyrůstá podle tohoto moderního fotbalu, jako bylo poslední EURO, takže ji to přijde naprosto normální.

Reagovat
nani92

však áno, ale pre tú mladú generáciu to taký fenomén nebude, hlavne s týmto štýlom futbalu ako je teraz

Reagovat
Me2win

Reagovat
Moshe Dajan

možná chtěl říct fenomén fortnite

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě aby tak jak stoupá česká liga šla nahoru i naše repre, to se zatím neděje.

Reagovat
Csaplárova past

Vždycky jsem obdivoval lidi, kteří si pustí tohle, když ti ve stejný čas jede Premier League, Bundesliga a lepší fotbal kam se podíváš

Reagovat
ratusek

BAN

Reagovat
STR

Je to těžký. Já koukám pravidelně na Bundelsigu za mě nejlépe koukatelna liga, hodně gólů nahorů dolů. Člověk se pak rozhoduje akorát jak exkluzivní zápas se hraje v ČR. Takže za mě pouze sks, sparta a občas Plzeň.

Reagovat
ratusek

No a zápasy TOP3 ještě na podzim, kdy oba hrají na výhru. Na jaře už je to svázané taktikou a zejména Slavia tak taktizuje, až nechce vyhrát vůbec

Reagovat
lampas

Bude to tím, že mě asi nebaví koukat na fotbal jen proto, že je to fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele