Félix se vrátí do Chelsea, Atlético za něj získá Gallaghera

19.08., 20:44
Aktuality
João Félix (© Chelsea FC)

Portugalský reprezentant Joao Félix se po roce vrátí do Chelsea, která se podle BBC dohodla na jeho přestupu z Atlética Madrid. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál hostoval na Stamford Bridge v jarní části předminulé sezony a ve 20 zápasech dal čtyři góly. Uplynulý ročník strávil na hostování v Barceloně. S Chelsea má Félix podepsat smlouvu na šest let s opcí na další sezonu.

Opačným směrem zamíří anglický záložník Conor Gallagher, pro kterého je v Atléticu nachystán pětiletý kontrakt. Gallagher měl blízko k přestupu do španělského klubu už v minulém týdnu, ale Chelsea se nepovedlo místo něj získat z Atlética španělského útočníka Samua Omorodiona, takže z této transakce sešlo.

Félix býval považován za mimořádný talent. V létě 2019 přestoupil z Benfiky do Atlética za 126 milionů eur (3,2 miliardy korun) a stal se nejdražším hráčem v historii madridského klubu. Velká očekávání však zatím nenaplnil.

V portugalské reprezentaci odehrál 41 zápasů a dal osm gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
Talker

Hráč, kterého nepotřebujeme, kterého jsme vlastně ani nechtěli, pro kterého ani nemáme nějak pozici, která by nebyla přecpaná podobně kvalitními hráči, ale nějak na nás zbyl, protože jsme se potřebovali zbavit Gallaghera.

Strašná demence. Tak alespon nebyl za šílenou raketu.

Reagovat
Csaplárova past

Na Sky píšou, že přijde za 43mio liber + 4mio bonus.

Takže nutnost se zbavit Callaghera a pak za stejné, ne-li vyšší prachy koupit jiného hráče

Reagovat
AlevsakNevadi

Callaghera ale odpisu rovno do FPP pricom Felixa budu odpisovat 6 rokov. Toto bude cisto kvoli pravidlam inak to nema zmysel.

Reagovat
Csaplárova past

A neměla se doba amortizace zkracovat? Nebo to už je těch 6 let?

Reagovat
mesyas

na 5 let.

Reagovat
LyEX

amortizace kokos to sme dopadli keď hráča odpisuješ ako Fábiu

Reagovat
Nizzie

Tak když už můžeme cenu hráčů převádět na Fábie.

Reagovat
Mönchengladbach

Lavia > Fabia

Reagovat
Nizzie

To netuším, úplně se v přepočtu na Fábie neorientuju, to jiní, ale Lavia stál určitě více než jedna Fábia, takže asi v klidu.

Reagovat
Seydou Doumbia

sračka k sračkám sedá...přestup tohoto stylu mi příjde

Reagovat
LFCreds

Ľava ruka nevie, čo robí prava taký pocit mám z vedenia Chelsea

Reagovat
Nuno čomes

Počkej, však oni ti to tady odborníci vysvětlí

Reagovat
LFCreds

Reagovat
herbage

Neskutečný baller, z hlediska individuální techniky asi nejzajímavější hráč vůbec. Bohužel, a nevím proč, nikde zatím naplno svůj talent neuplatnil a nemyslím si, že v Chelsea toho svého stropu dosáhne. Otázka, co by s ním dokázali Pep, Klopp nebo Arteta

Reagovat
Talker

On tam bude důvod, proč se o něj nikdo nezajímal i když stojí cca třetinu toho, co stál atletico (spekuluje se 40-45) a k tomu je ochotný jít dolů s platem.

Reagovat
herbage

No, možná jen hlava, protože v nohou to má a na hřišti to chce jen zlepšit rozhodování, ale to by se za vhodných podmínek vypracoval. Havertz taky ve 24 úspěšně restartoval kariéru. Joaovi budu přát i u vás, protože takových hráčů dneska běhá po hřištích pomálu. Když má den, tak vymotá celé hřiště a zavěsí. Třeba nám ho časem pod cenou prodáte

Reagovat
Talker

Tak mně Havertz nepřijde lepší, než byl třeba pod Tuchelem, jen pro vás to stačí (z pohledu toho, že tam máte od golů jiné hráče a systémově tam relativně sedí). Tam byla jedna mizerná sezona, kdy to vůbec nefungovalo.

Co se týče Felixe, tak nevím, no. Za mě ho vidím spíš na věčného talenta, pro kterého úplně neexistuje v moderním fotbale role.

Reagovat
herbage

Kai je výbornej, jsem za něj děsně rád. Produktivita mu vzrostla, od přechodu na hrot má výborný čísla a herně taky TOP. Navíc proti silným soupeřúm nebo když se nedaří, tak to dokáže strhnout, neschovává se Joao může hrát v moderním fotbale v poho, u nás bych ho viděl na levém křídle, když tam hraje Trossard nebo jako falešnoi devítku

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

Jak říkám, pro vás je dobrej.

U nás by mohl fungovat taky v době Hazarda, ale v tuhle chvíli byl useless.

Reagovat
j_mrazik

Ne “byl useless”, je a bude.

Reagovat
Nizzie

Tak defacto k tomu, co hrál pod Tuchelem přidal i produktivitu momentálně, a to nám skutečně stačí.

Reagovat
Salfovic

Pod cenou jste si ho mohli koupit už teď, aby s ním kouzelník Arteta předvedl další zázrak.

Reagovat
herbage

tak už se utratil bambilion za poslední přestupáky, tak se musí investovat více s rozvahou. Momentálně v Arsenalu asi nemají zájem jít do takového risku nebo maj vytipované posily s větším přínosem. Já budu také radši, když bude více prostoru pro Nwaneriho s Vieirou

Reagovat
Jordi Alba

Bude to líná lemra. Hráč co 6 let hraje tak, že má 2 zápasy super a pak 4 k ničemu, je bohužel k hovnu.

Reagovat
blaugrana

mozno to bude tym, ze je s pitkou, co mu uz x krat zahla a vzdy cez trening ci zapas rozmysla, ci ju nenaklada niekto iny

Reagovat
PanAu

Asi nejzbytecnejsi přestup (když nepočítám těch 13 gólmanů), takže bude určitě letos patřit k nejlepším a po sezóně se budeme zbavovat Skunka nebo Palmera.

Reagovat
mayday

Nepřeháněj to, gólmanů bylo jenom 9

Reagovat
Salfovic

Atlético se potřebovalo nutně zbavit Félixe, Chelsea zase Gallaghera (netuším proč), tak si vzájemně pomohli.

Ale Félix je pro Atlético tedy provar jako kráva.

Reagovat
oli9

Reagovat
Mateo16

Deal done s Vitorom Roquem

Už iba to jednoduchsie oznamiť Barcelone ze nedostanu ani centa

https://betis.besoccer.com/noticia/vitor-roque-comunica-al-barca-que-quiere-ir-al-betis-1327472

Reagovat
Mateo16

Uz vidim ako ty skrachovanci nas poslu do prdele

Reagovat
Seydou Doumbia

proč se sakra zbavují rokéčka?

Reagovat
Maximm9

Stejne je divne, ze se neprosadil v tom Atleticu. Borec s brilantni technikou, spanelska liga pro nej jako delana, byl vlastne utocnik cislo 1.

Vzdyt on si ani s Grizmanem neprekazel na hristi ne ? Mohli hrat oba spolu ? A pak zacal chodit po hostovackach

Reagovat
Vrubozubec

V atleticu by bylo spis divny kdyby se utocnik prosadil

Reagovat
monkej

Torres, Forlán, Aguero, Costa, Falcao, Villa, Mandzukic...este nieco?

Reagovat
1joni

Reagovat
celeb

no asi to, ze kedysi bol ATM zname, ako sa im darilo produkovat najkvalitnejsie 'deviny' v Europe.

Len su skus spomenut na nejaku podobne kvalitnu devinu za posledne roky. Nieco podobne tomu, co si vypisal.

Reagovat
Vrubozubec

Tak já asi myslím za trénování Simeoneho ne? Torres, Forlán a Aguero pod ním nehráli. Villa tam taky zrovna gólostroj nebyl. Za 13 let se prosadil u Simeoneho Falcao, Costa, Mandzukič, to je celkem málo ne?

Reagovat
Vrubozubec

A jeste Suarez

Reagovat
nani92

V Atleticu ani nie, skôr ze ani v tej Barce

Reagovat
celeb

u nas hral dobre, ale Xavi ho na ihrisko posielal len ked sa nedarilo a potreboval to nejak ozivit. Neviem, ci tam bola nejaka klauzula v ramci hostovacej zmluvy, ktora by nas donutila ho kupit pri prekroceni urcitej minutaze.

Mne sa u nas pacil, ale neboli nan peniaze.

Reagovat
Mateo16

Barça will renew Lenglet's contract for two more seasons and defer his salary by 4 years, making it €8m per season. This would allow the club to register Dani Olmo and sign a low-cost left winger.

Neuveritelne co sa v tom klube deje. 2 roky sa ho snazia zbavit a potom mu predlzia zmluvu. Dokonale

Reagovat
MystycMac

??? Pozri na prvé kolo Laligi to je skôr nasmiech ...nevyhrať na Mallorke v Top zostave a vyhrať jeden z najťažších zápasov LaLigi na Mestale kde Real pravidelne stráca body to je na hanbu...Hlavne nespomínaj minulu sezónu to už nikoho nezaujíma.

Reagovat
Mateo16

Bodaj by sme nic tento rok nevyhrali Konecne by sme zacali riešit dlhodobo neriešené problémy.. asi tolko k tvoju argumentu

vyhrať jeden z najťažších zápasov LaLigi na Mestale , to si sa v ktorom roku zasekol ?? 2000 ? Valencia dlhodobo nedosahuje ani na 8 miesto

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Hachim Mastour

2015

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
j_mrazik

Chudák Felix, tak nějak jsem mu přál, aby se chytl v Barceloně a ta ho vykoupila. V Chelsea tu kariéru určitě nanakopne, když tam není systém a on není natolik ve formě nebo rozpoložení, aby to tam celý pozvedl.

Reagovat
BennDyaz

Počkat, něco mi ušlo? Tottenham střídal 6×?

Reagovat
BennDyaz

Pardon, tu to byt nemelo a uz mi to doslo, Bentancur zraneni hlavy

Reagovat
Messiáš

Pro Felixe mám osobně obrovskou slabost. Pokud má den, tak se na jeho hru strašně hezky kouká, technicky je úžasný. Bohužel je to trochu hráč staršího střihu, který se uplně nehodí do té dnešní fyzické mašiníérie. Těžko ho pak i pozičně ukotvit. Křídlo to úplně není, ne, že by na to byl pomalej, ale není to hráč, co bude brousit lajnu. Nejlíp on asi hraje jako falešná devítka, což skoro nikdo stejně nehraje. Logicky ho teda cpou všichni na LW, ale stejně se toulá někde pod hrotem. V Atleticu mu vyčítali bezkrevnost, nicméně i tam měl spousty zápasů, kde ukazoval, že má ohromnou kvalitu.

Když tehdy ten boom kolem Joaa začínal, tak jsem věřil, že on, Havertz a Sancho budou takova A třída výborných hráčů těsně pod S tier, kde bude Mbappe a Haaland. No, uplně to nevyšlo, ale pořád si myslím, že je Joao o dost lepší hráč než ti dva zvývající. Otázka je, jestli to někdy naplno ukáže. Snad se prosadí, ale jít do týmu, který má na pozice, kde hraji asi 8 dalších hráčů a možná ještě někoho dokoupí, to mě nenaplnuje optimismem. Pro Atletico by to mělo být 50 plus 10 v bonusech, což samozřejmě je vzhledem k původní částce pořád fail, ale vzhledem k tomu, že ji tehdy od nás (Barcelony) dostali hezky přihranou za Griezmanna, který ted za zlomkovou cenu je zpět, tak si asi v Atleticu stejně pískají (doufám, že se budeš smažit v pekle Barto )

Na Gallaghera se dost těším, na druhou stranu, jestli teď Vermeeren nedostaval moc příležitostí, tak teď je to konečná. Asi to bude limitace i pro Rora Riquelmeho

Reagovat
FC Porto FC

50+10 určitě chelsea nedala, doufám

Reagovat
Sigma Olomouc

V dnešní Chelsea bych se nedivil ničemu

Reagovat
Messiáš

Píšou o tom španělské zdroje, od kterých to převzala Marca a AS. Ale snad brzy přijde i něco od jiných zdrojů. Ta částka od Nica Shiry je každopádně blbost.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Riquelme je křídlo, spíš i wingback, ne?

Reagovat
Messiáš

Jj přesně jak říkáš, ale nevím moc jaké rozestavení bude Simeone teď hrát, aby tam dokázal vecpat jak Alvareze, tak Griezmanna. Gallagher až takovej vliv na něj mít nebude, to jsem trochu přestřelil.

Nicméně se ted třeba spojuje s AS Roma jako potenciální náhrada za Dybalu, což by mě dost mrzelo, kdyby se stalo.

Reagovat
Pozor skluz!!!

No, upřímně u nás o něj podle mě nikdo nestojí, nedává smysl jako klasické křídlo, potřebujeme gólovějšího hráče.

Reagovat
svkopeth

Akože tak ako bol okolo Felixa hype, keď išiel do Atlética, tak som teraz rád že je konečne preč. Puro talento, či aký to bol hešteg.

Prvý meč za ATM proti Getafe, sólo cez polovicu ihriska a vyzeral ako next big thing. Mal skvelú jeseň, keď Atlético naposledy vyhrali titul, potom zlomenina v členku a išiel do kopru. Medzitým si pamätám redku, keď bol faulovaným (!!) hráčom v zápase proti Athleticu. A potom už len fámy o tom, že portugalsky hovoriaca časť šatne chce Simeoneho z klubu preč a nakoniec sa spakovali Felipe, Lodi, Cunha a nakoniec aj Félix.

Keď sa už podarilo zbaviť Félixa aj Saúla, tak je mojim zbožným prianím, aby Roro aj Omorodion v klube zostali a odišli max na hosťovačku. Predať Lemaradonu a ideálne aj de Paula, zafinancovať ľavonohého stredného obrancu a Atlético je vybavené

Na Gallaghera som zvedavý, PL sledujem minimálne.

Reagovat
Messiáš

Já pro něj budu mít vždy slabost. On je prostě jak se s oblibou ted říká "Silky". Stejně tak mám třeba rád Dybalu, ale pro velkej fotbal je těžký je zakomponovat, jelikož jim chybí statistiky na to, aby celej tým makal jenom na ně.

Čekám, že se stejně brzy vrátí do La Ligy nebo Benfica

Lemara by to prodat chtělo, ale bojím se, že to je neřešitelný problém. Ve Francii je ale o něj asi pořád zájem. De Paula určitě nechat, teď souhlasím, že hrál proti ponorce hrozně, ale jinak je to nadstandardní hráč. Posila snad Hancko, přál bych mu to, tu kvalitu má a na Atletico se třese

Gallagher se ti bude líbit, do Cholova systému sedí jak prdel na hrnec. Technik to není, ale nic nevypustí

Reagovat
Figurehead

Docela rád bych viděl:

Palmer - Felix - Neto

Nkunku

S tím, že by se Felix a Nkunku v tom útoku střídali, stejně jsou oba spíš podhrot... Prostě by to byla hra na dvě falešný devítky......

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
LyEX

Sterling kde? Počkaj si na list od zástupcov, že čo to toto je

Reagovat
Sigma Olomouc

To vypadá zajímavě... jestli budou zdraví.

Reagovat
Seydou Doumbia

feliš neschopný, neto a enkunku zranění...takže jen palmer no

Reagovat
Sigma Olomouc

No právě

Reagovat
Seydou Doumbia

ale feliš je nevytrhne ani zdravý no

Reagovat
Uwe háže buly

Povedl se za posledních pár let vůbec nějaký velký přestup z Portugalska? Snad jen do City

Reagovat
O.Giroud

Bruno, Diaz, Palhinha, Porro

Reagovat
Uwe háže buly

Palhinha a Porro asi nebyli úplně velký přestupy ne? Na Bruna jsem zapomněl

Reagovat
O.Giroud

Tak neviem ako definuješ veľké prestupy z Portugalska, Porro išiel za 40.

Reagovat
Seydou Doumbia

ederson obláček alisson vitinha mendes...podle mě se jich povedlo víc než dost

Reagovat
Kluivert9

Alisson šel z Říma.

Reagovat
Seydou Doumbia

ajo, jeden golman mi přebývá, v portugalsku nikdy nebyl

Reagovat
Bakary3

Jak zaznělo výš, nechtěli ho, nepotřebují, ani se v Chelsea už předtím úplně neprosadil.

Ale z toho, co Chelsea přivedla, aspoň přichází za cenu pod jeho schopnostmi a paradoxně on má asi nejvíc na to být posila

Reagovat
John Obi Mikel

Felixe mám rád, ale tenhle přestup moc nechápu Navíc bych si rád nechal Gallaghera. Tak snad se Joaovi bude dařit

Reagovat
Phillipinho

50 + 5 v bonusech je nakonec docela fajn castka. Chelsea pry nejdriv poslala nejakou smesnou castku, kvuli ktere chtelo Atletico jednani ukoncit. Tak jesteze se nakonec pochlapili

Na Gallaghera se tesim. Kdyz sem videl vcera formu De Paula, tak to vypada, ze bude Conor dulezitym hracem hned od zacatku. Navic ho Cholo opravdu hodne chtel.

Reagovat
Phillipinho

Nekdo dokonce pise 50 + 10 v bonusech...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak či tak to je vyloženě boží deal za hráče, který se s klubem navzájem vlastně nesnáší.

Reagovat
Miguel19

Joao Felix deal has no add ons but Atletico have negotiated a sell on clause. Approximate fee of €45.5m. (@David_Ornstein) #CFC

Reagovat
Phillipinho

Atlético Madrid will receive around €52m from Chelsea for João Félix. They have also included a sell-on clause in the deal. There are no add-ons. (Ornstein)

Chelsea will pay Atlético Madrid €50m plus €5m in bonuses for João Félix. (Uria)

Bude to neco pres 50 mega euro.

Reagovat
Csaplárova past

Ten Omorodion nepřišel nakonec proč?

Reagovat
Vrubozubec

Myslím že nechtěl do Chelsea

Reagovat
Kucka

Neprošel zdravotní prohlídkou, ne?

Reagovat
Front hell

Byl až moc zdravý

Reagovat
Svatej

Chelsea tam prej udělala nejakou prasarnu behem vyjednávání..

Reagovat
LyEX

Toto už ani nie je FM manažovanie klubu, toto je ako keď zbesneté decko dostane svoj prvý počítač, nainštaluje FM a robí ako Pellé povedal "také harakiri"

Reagovat
raduinho

Prodejte to ropákům tvl. To řídíte jak v NHL.

Reagovat
Mastný Chobot

Čo môže chúďa Chelsea robiť, keď ju finančné pravidlá nútia predávať odchovancov?

Reagovat
Miguel19

Jako tímhle se překonali. Zatím nejzbytečnější přestup co tu jsou. A to už přivedli asi 9 brankářů.

Reagovat
Modřín2

Přebíráme od MU štafetu za nejtrapnější klub v PL. Děkuji Boehly

Reagovat
Godwinson

To zatim vypada, ze horsi management nema ani vesnickej COOP. Jestli fakt Chelsea udela kvuli platovym fantaziim pet sracek misto jedny poradny posily jako je Osimhen, tak to bude ostuda.

Reagovat
Rudnevs

Na treningu Chelsea to musi vyzerat ako v posilke prveho januara

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
PitchingWedge

Boehlymu este stale nikto nepovedal ze toto je ten druhy "football" a ze nepotrebuje 53 hracov v time?

Reagovat
Kluivert9

Teď to aspoň mění kus za kus... pokrok.

Reagovat
vladis271

Tomu uz ozaj chyba len Sancho.

Reagovat
vladis271

Tomu uz ozaj chyba len Sancho.

Reagovat
oli9

Ta jedna sezóna v Benfice mu udělal jméno a totálně šílenou cenu.. Od té doby vlastně tělový lepší průměr.. Asi nikdy už nenavaze na tu benficu.. Čekám že se pár sezon bude střídat kluby aby následně skončil v Arábii

Reagovat
Seydou Doumbia

jako tenhle geno je solidní provar...130 mega za takového nevyrazného hráče...benfica nebo arábie no

Reagovat
Hachim Mastour

Felix je určite posila. Bude sa hodiť ak budú zranenia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele