FC Porto přebírá španělský trenér Lopetegui

06.05.2014, 16:15
Aktuality
FC Porto již našlo trenéra, s nímž půjde do nové sezóny. Na lavičku portugalského klubu usedne Julen Lopetegui, který má za sebou úspěšné angažmá u španělských mládežnických reprezentací. Na západě Pyrenejského poloostrova nahradí dočasného kouče Luíse Castra...

Právě Castro vedl mužstvo od začátku března, kdy byl z funkce odvolán Paulo Fonseca. Zachránit sezónu se mu už příliš nepovedlo, Porto skončí v tabulce portugalské ligy na třetím místě a bude muset do předkola Ligy mistrů, v obou domácích pohárech navíc ztroskotalo na Benfice.

Od léta pak Draky převezme Julen Lopetegui, který dnes podepsal tříletou smlouvu a byl představen fanouškům. "Vkládáme do něj velkou důvěru. Byl mojí první, druhou i třetí volbou. Chceme vybudovat solidní mužstvo a znovu začít vyhrávat," prohlásil klubový prezident Jorge Nuno Pinto da Costa.

Sedmačtyřicetiletý Lopetegui načal svoji trenérskou kariéru v roce 2003 v Rayu Vallecano. Největší úspěchy si pak připsal u španělských mládežnických mužstev - s výběry do 19 i 21 let se stal mistrem Evropy. Během hráčské kariéry byl brankářem a zachytal si za Real Madrid i Barcelonu.

Autor: Petr Vaněček / fifa.com, sport.de

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to už není scouting FC Porto tak dobrý jako v minulých letech ? to zatím je Fonseca ?

Reagovat
FC Porto FC

Co to plácáš

Reagovat
Filip12

tenhle lopaťák by nemusela být zlá volba z U21 má úspěchy do hry porta by tam nějaký šp. hráče moh přivábit místo brazilců prozměnu a mohlo by to fungovat i bez změny systému

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

O co že nevydržíš psát příštích 10 let jen ke článkům o Jablonci?

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

v portu se v poslednich letech zblaznili?

totalne neproverenej kouc, jehoz prvni angazma poslalo vallecano do treti ligy. uspechy z mladeznickejch kategorii jsou fajn, ale mladeznickej fotbal je jednak hodne o necem jinym, jednak s tou generaci spanelu by to dokazal snad i robert zak. pravda, mel tam hodne svetly takticky chvilky a neschopnej asi uplne nebude, ale tohle je risk, kterej bych od porta nikdy necekal...

Reagovat
FC Porto FC

Vždyt AVB byl taky risk stejně jako Fonseca.

Reagovat
smazaný uživatel

jenze ti za sebou meli wonder sezony na nejvyssi urovni s academicou a pacosema. tenhle typek ma za sebou na seniorsky urovni leda tak vinu na sestupu vallecana do treti ligy, kdyz se meli prat o navrat do primery. tohle je risk daleko vyssi a zrovna po fonsecovi jsem cekal nejakej tah na jistotu...

Reagovat
FC Porto FC

Nevěřím že tohle je větší risk než s Fonsecou a myslím si že horší to ani být nemůže a taky si myslim že se prostě Pinto da Costa už nemůže vybrat dalšího trenéra špatně.

Fonseca měl byt super trenér a vyhořel Lopetegui je odepisován proto uspěje

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ed_Hazard

ktoré svetlé taktické chvilky máš na mysli? mne to prišlo ako kopia tiky-taka, samozrejme s hráčmi ako Isco, Muniain, Martinez sa im to muselo hrať ľahúčko

Reagovat
Ferguson6

Chudáci, takýto tréner a ešte ich bude obliekať Warrior

Reagovat
FC Porto FC

ale prd nikde nic ofiko nebylo

Reagovat
FC Porto FC

a jak kdybys toho trenéra znal...

Reagovat
Ferguson6

no však to, že nepoznám

Reagovat
FC Porto

Doufejme že dobra volba

Reagovat
Ed_Hazard

obávam sa, že nebude

Reagovat
FC Porto FC

Neznám ho ale horší sezona než tato nás už potkat nemůže tak co

Reagovat
Benfica

som zvedavý čo predvedie..

Reagovat
Hector17

Jsem na něj zvědavý ale moc mu nevěřím

Reagovat
Ed_Hazard

pár jeho zápasov s mladými španielmi som videl a teda nič spešl to nebolo....chytil vynikajúcu generáciu takže tie úspechy mohli byť "zhoda okolností", uvidíme najviac ma na ňom štvalo že vsádzal iba na svojich miláčikov, pritom vôbec nehladel na to v akej sú hráči forme alebo či hrávajú vo svojich kluboch (napr. pravidelne staval Montoyu na úkor Carvajala )......som zvedavý ako sa mu bude dariť

Reagovat
smazaný uživatel

Využiji článku a zeptám se fans Porta. Jsou na obzoru nějaké posily nebo už přímo v Portu budoucí hvězdy? Resp mám na mysli produkty scoutingu, kterým je porto tak proslulé. A druhá otázka, z těch přestupů v posledních letech musely jít do klubu solidní prostředky, tak jestli se nějak ví, jak je s nima naloženo, jestli se někde investuje nebo se nechává polštář na horší časy? Mně trochu Porto zklamalo po tom, jak tam přišel ten nový trenér, už to nebyla taková parádní hra, jako za Falcaa, Hulka, Martineze atd. Samozřejmě útlum se dal čekat, to je logické, ale jestli se blýská na lepší časy? Díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

na vsetko ti odpovedat neviem, porto ma az tak nezaujima. ale chod klubu je priamo zavisly od predaja hracov a nejakych tych premiach za ucast v poharoch. Takisto ako Porto, aj Benfica hraju v divacky nie tak atraktivnej lige s pomerne malym marketingovym potencialom, cize o nejakych obrovskych sumach za TV prava si mozu len snivat. Dalej, Porto aj Benfica platia svojich hracov nadstandardne dobre na portugalske pomery. A samozrejme kvalitny scouting tiez nie je zadarmo. Porto by malo mat obrovsku siet skautov po Iberoamerice, hovori sa o cisle cca 300........a toto samotne nie je zadarmo.

Ale summa sumarum, Porto je financne zahojene, o tom netreba debatovat

Reagovat
FC Porto FC

budoucí hvězdy v A týmu leda Quintero. Danila Alexe Sandra a Mangalu už beru za hvězdy. Ohledně posil se psalo hráčích Suso, Tello, Manuel Fernandes, Carlos Carbonera, Manuel Lanzini, Ricardo Horta ale těžko něčemu ted věřit.

Z přestupu se platí všechno aby jsme nekončili v mínusu. Ty peníze se dávaj dohromady s pěnezma od sponzoru vstupnýho tv práv a tak dále a z toho se platí nový hráči skauti prostě celej tým.

No musí se blýskat když přišel nový trenér a můžou k nám přijít nový hráči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele