Favre již není trenérem Herthy

28.09.2009, 18:35
Aktuality
To, o čem se v posledních dnech hodně spekulovalo, se dnes stalo skutečností. Lucien Favre a berlínská Hertha BSC se totiž rozcházejí, vedení klubu to oznámilo dnes večer. Společně se švýcarským koučem, jenž klub z hlavního města loni dovedl na čtvrté místo tabulky, končí i jeho asistent Harald Gämperle.

Poslední kapkou impotence Favreho týmu bylo poslední bundesligovém střetnutí s Hoffenheimem, které tým z Olympiastadionu nezvládl a pětkrát inkasoval. Tým jako prozatímní trenér převezme Karsten Heine, jenž dosud vedl třiadvacítku.

Favre se tak s týmem loučí po více než dvou letech, Herthu převzal v dubnu 2007 a v loňské sezoně skončil těsně za branami Ligy mistrů, když jeho tým obsadil čtvrté místo. Letošní vstup do soutěže se mu vůbec nevyvedl, tým bez hvězd Voronina, Panteliće a Simuniće vyhrál jen v úvodním kole proti Hannoveru, jinak šestkrát prohrál. Tým se poroučel také z národního poháru už po druhém kole, stopku mu vystavil Mnichov 1860.

Autor: Daniel Polách / bundesliga.de

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nečekaně. Neříkal jsem to?

Reagovat
terry

Snad se zvednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, bude to ještě horší...

Reagovat
terry

Já to nemyslel tak, že se zvednou kvůli odchodu trenéra. Mě se taky ten odchod moc nelíbí. Ale celkově jim přeju konečně nějakej úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ono je jedno, kdo tam je, ten kádr je slabý...

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto souhlasím....když jsem na Herthu koukal, dělalo se mi z ní naprosto zle...měl jsem na ně vsazený a když jsem viděl jak se motají na place, diť nejsou schopni podržet balón, natož si třeba přihrát...tým je naprosto od loňska rozpadnutej a kdo tam podržel míč, byl Voronin s Panteličem...rozpadla se jim navíc záloha, zranili beci a jsou v prdeli...z toho se těžko vyhrabou...budou se strachat o každej bod aby vůbec nesestoupili...navíc v poháru s Ventspils remizovali pouze 1:1 doma, a to je hodně už zastrašující

Reagovat
smazaný uživatel

Extrémně slabý

Reagovat
smazaný uživatel

ale taky ten kádr sestavil téměř celý Favre... je tam vůbec někdo, koho neřivedl???

Reagovat
Arne

Bude to ještě horší? Tím myslíš co? Vím, že se říká, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůře, ale... Při pohledu na tabulku to horší být nemůže a budu se opakovat, když řeknu, že kvalitou kádru má Hertha na nějaké 10. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš si, že trenér který příjde, je zvedne?

Reagovat
smazaný uživatel

ten nezvedne už nic...zkušenosti, techniku, myšlení a předvídání jim do noh a hlav nikdo nenalije...maximálně se dá změnit taktika, zlepšit fyzička, koupit nějaké hráče....pokud Hertha neposílí, bude na tom moc zle....

Reagovat
Arne

Hertha jen tak neposílí, to je potřeba vyjasnit.

Jinak pokud si myslíš, že veškerý loňský úspěch byl zásluhou dvou hráčů v poli - Šimunić a jeden z dvojice Pante - Voro (protože skoro nikdy nehráli spolu, a když ano, tak špatně) ? To je trochu naivní představa, ne?

Reagovat
Arne

Zvedne se to časem, resp. jedním podařeným výsledkem se to může (=musí ) zlomit. Proto jsem psal, že bych Favreho ještě podržel, ale o tom se už teď nemá smysl bavit, je to pryč... Každopádně horší ten stav být nemůže.

Reagovat
Arne

Je to na houby, když to řeknu slušně... Lepšího trenéra pro dlouhodobou práci nenajdou, podle mě mu měli dát ještě týden, dva na to, aby se to zvedlo. Heinemu věřím, že tým pozvedne, a tentokrát by mu už konečně měli dát důvěru a jmenovat ho dlouhodobým trenérem.

Z možných nástupců - Meyer určitě ne, Röber raději ne, u Redkala a Jollyho nevím.

Jinak - Monsieur Favre, MERCI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hans Meyer už skončil úplně ne? (teda on sám už nic neřikal, aby pak v BILDu nebylo, že opět porušil své slovo...)

ale určitě se budou objevovat jména Slomka a Matthäus...

Reagovat
smazaný uživatel

jenom ne Matthäus!

Reagovat
Arne

No, podle Bildu je Matthäus hlavním kandidátem... To bych nepřežil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takových by bylo více, ale tak BILD píše Matthäuse už snad všude, ten by měl začít trénovat někoho v druhý nebo třetí německý lize... maximálně...

Reagovat
smazaný uživatel

byl to slušný trenér

Reagovat
herbage

Ta porážka z hřiště Hoffenheimu mu zlomila vaz, ale proti takto rozjetému TSG by s týmem Herthy nesvedl nic ani David Copperfield. bylo to hodně unáhlené řešení a trochu alibistické, protože Favre rozhodně není příčinou slabých výsledků Herthy, ale tím je mix neposíleného kádru, odchodu opar, zranění klíčových hráčů a mizerná forma hráčů, na které se spoléhalo. A tak není divu, že když do zápasu vyrukovala Hertha s mladíčky jako Hartmann a v útoku hrál s týmem nesehraný Ramos, tak to pdole toho vypadalo, zatímco 3 roky spolu hrající kádr Hoffenheimu byl značně sehrán a navíc na utkání patřičně nabuzen. A dostat 2 góly po 4 minutách hry, to by zamávalo i s jinačími celky, než zrovna v krizi se nacházející Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

to je vesměs, co jsem napsal předtím já...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Bohužel situace už se stala neúnosnou. Favre je ale kvalitní trenér a o příští angažmá se bát nemusí. Spíš mám obavu o Herthu. Nevím, nevím,kterej kouzelník s tím rychle dokáže něco udělat...

Reagovat
georgeo

Guus Hiddink je takový kouzelník, ale to je naprostá utopie

Reagovat
Pipo123

to je sprostost vedenia jedna sezóna im náhodne vyšla a už by chceli velké veci

Reagovat
smazaný uživatel

škoda jich je to s nimi špatne a posily moc nebudou v letě nemeli ani 6 mil liber na voronina :(

Reagovat
smazaný uživatel

neměli ani 6 mil liber? si vem ještě co by Voronin bral jako plat, to by byli asi 4 mio. aspoň...

Reagovat
smazaný uživatel

to Arne: SÚHLAS.....lepsi trener na dlhodobú prácu Hertha nezíska....kua treba niečo urobiť.......jedne podarený výsledok a pôjde to lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

No tak hůř už to určitě nepújde ale vážně tak 7-10 místo podle soupisky bude asi maximum.

Reagovat
Shevchenko

Z týmu, který minulý rok bojoval o titul, se stal nejhorší tým Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, ale takové výsledky potkají klub kvalit Herthy skoro každou sezonu a když je to hned na začátku, tak pak bohužel padají hlavy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele