Fantiš chce po sestupu Zlína v klubu zůstat. Pro mě je prioritou zkusit se domluvit, prozradil

08.06., 16:58
Rozhovory
Antonín Fantiš (© FC Zlín)

Před dvěma týdny prožil nejhorší okamžik kariéry. Jako kapitán spadl se Zlínem do druhé ligy, hned po zápase v Jablonci se navíc ocitl bez práce. Zatím se na tom nic nezměnilo. Momentálně je Antonín Fantiš s rodinou na dovolené v Chorvatsku a čeká, jakým způsobem se situace vyvrbí dál. Jeho prioritou však zůstává dál Zlín.

Už jste si po sestupu psychicky odpočinul? Dokázal jste chmurný konec sezony vytěsnit z hlavy?

"Musím říct, že první dva tři dny byly psychicky hodně špatné. Čas jde ale dál. Jak člověk začne víc žít s rodinou, postupně je všechno samozřejmě lepší. Vyrazili jsme do Chorvatska, kde už na to tolik nemyslím. Zklamání je ve mně ale pořád a bude ještě dlouho."

Jste ten typ, co po sezoně vypne a až do přípravy nechce o fotbale ani slyšet?

"To zase ne. Sleduju dění, v pátek jsem se koukal na repre. Nějakým způsobem se tak v tom kolotoči udržuji pořád dál. Nejsem člověk, co by se od fotbalu dokázal úplně odstřihnout. Ani není proč."

S odstupem času, co bylo hlavní příčinou, že Zlín spadl o soutěž níž?

"Tam těch věcí bylo víc. V minulé sezoně se nám ligu na poslední chvíli zachránit podařilo, protože jsme měli zkušenější mančaft, tahle stránka dělá ve fotbale hrozně moc. V létě ale zkušenost z kádru odešla. Opustilo nás moc hráčů a doplnili je vesměs mladší kluci, výraznější posílení týmu nastalo až v zimě. A bohužel si to nesedlo. Trápili jsme se v obraně i v útoku, což logicky vyústilo v sestup."

Po posledním zápase jste zmínil, že jste rázem bez práce, že pádem do druhé ligy vám zanikla stávající smlouva. Stále to platí?

"Ano. Moje pokračování je ale v jednání, nějakým způsobem to se Zlínem řešíme. Zhruba za týden se tam vracím a chci jednat ještě osobně. Uvidíme, zda se opět dohodneme. Záležet bude i na podmínkách, které po sestupu budou samozřejmě trochu jiné."

Vy osobně byste ve Zlíně pokračovat chtěl?

"Jelikož s rodinou žijeme ve Zlíně už hodně dlouho, k regionu jsme si vytvořili vztah, pokračovat tam by byla nejlepší varianta ze všech. Samozřejmě bude ale zásadní finanční stránka věci. Už nejsem nejmladší, mám dvě malé děti. Musím se ohlížet hlavně na ně."

Řešíte i nabídky z první ligy?

"V tuhle chvíli ne. Zatím je to ve stádiu, že se třeba někdo zmínil, s mým agentem Tomášem Junem to ale začnu řešit až po návratu z dovolené. Jsme domluveni, že mi pak předloží nějaké věci a rozhodneme se, co bude dál. Aktuálně je však pro mě prioritou zkusit se domluvit na setrvání ve Zlíně."

Nemáte ale trochu obavu o budoucnost klubu? Stačí se podívat na Zbrojovku, jak se druhou ligou protrápila v minulé sezoně...

"Zbrojovka je dobrý příklad. Na ní všichni vidí, že druhá liga vážně není vůbec jednoduchá. I proto mě bude samozřejmě zajímat, jaké kroky chce Zlín udělat teď, jakým směrem to tam pojede do budoucna. Zda budou ambice na okamžitý návrat výš. I to je totiž něco, co by mi rozhodování mohlo hodně usnadnit."

A jak důležité pro vás je, že u mužstva pokračuje trenér Bronislav Červenka?

"Samozřejmě moc. S Broňou Červenkou se znám už strašně dlouho. Je to skvělý trenér i super chlap. Mluvili jsme spolu hned po sezoně a hodně si přeje, abych zůstal. Uklidnilo mě, že v první řadě zůstává on. Byť sestup je těžká rána pro každého z nás, Broňa odvedl ve Zlíně kus dobré práce. Jsem jedině rád, že u týmu pokračuje."

Je vám 32 let. Předpokládám, že na konec kariéry jste ale ani na chvíli nemyslel...

"Rozhodně ne. Je to sice trochu paradox, ale cítím se teď asi nejlépe v kariéře. Našel jsem způsob, jak se o sebe starat, jak se udržovat ve formě. Dokud moje tělo neřekne stop, fotbal chci hrát pořád dál."

Autor: eFotbal.cz / Ondřej Huml

Komentáře (16)

Přidat komentář
inferno08

Jeho příběh na bezfrázi je opravdu jeden z těch nejsilnějších. Žádný Až mě pošlou domů

"Nevzpomínám si, kolik mi bylo let, vím jen, že už jsem chodil do školy, když mě jednou v noci vyděšená máma vzbudila. Mohlo být tak kolem jedné ráno a prý že musíme okamžitě vstát, sbalit si věci a utíkat pryč. Křičela na mě, že nás chce někdo zastřelit, a já se té noci tak strašně moc bál… Až do svítání jsme pak v Praze běhali po tramvajových zastávkách, schovávali se ve stínech mimo dosah pouličních lamp za rohy budov, aby nás ti zlí lidé nenašli.

Ty to víš, ale já to zjistil až jako dospělej, že máma tenkrát poprvé jela v drogách. Nejspíš nám tehdy nikdo doopravdy ublížit nechtěl, prostě měla jen bludy. Však ji policajti hned ráno odvezli rovnou někam do blázince. A já poprvé skončil v podstatě na ulici."

Reagovat
FiX

"Až mě pošlou z domu"

Reagovat
Sosi

"Až mámu pošlou domů"

Reagovat
Neri04

Diky moc za tenhle komentar. Ten pribeh jsem si ted precetl a je neskutecne silny.

Drzim mu palce na jeho dalsi ceste!

Reagovat
Mouser
Reagovat
Salfovic

Drsný, ale takovejch lidí, jen v ČR, málo nebude.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
didosh

Reagovat
Zdechlina

Masakr

Reagovat
Kucka

Reagovat
wwwx

Reagovat
ratusek

Tonda

Reagovat
Losinho

Antonio

Reagovat
AnthonyR

Tonda je frajer. Pár let v lize by ještě v klidu zvládnul

Reagovat
Salfovic

Není někdo přihlášenej na wikipedii? Aby ve druhém odstavci smazal tenhle nesmysl.

V létě 2008 si ho vyhlédl trenér Massimo Morales a Fantiš tak přestoupil do 1. FK Příbram.

Reagovat
fabec1222

Na to nemusíš bejt přihlášenej. Dej normálně u té části editovat a pak to uprav. Akorát profi editoři wiki jsou úplný debilové, je možný, že ti to vrátí, protože XY, ikdyž jejich důvod bude úplnej nesmysl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele