Fabio Capello se tlaku nebojí

06.09.2008, 17:28
Aktuality
Trenér Anglie Fabio Capello má před sebou první ostrý zápas, kvalifikační duel s Andorrou. Rozpovídal se o tlaku na jeho osobu, na který je prý zvyklý, pár slov prohodil i o blížícím se utkání.

Italský stratég Fabio Capello nastoupil k reprezentačnímu týmu Anglie v prosinci 2007. Dostal za úkol vrátit kolébku fotbalu mezi nejlepší reprezentační týmy světa. O tom, že to nebude nic lehkého se přesvědčil mimo jiné v nedávném přátelském zápase s Českou republikou. Tým je sice složen z velkých osobností, ovšem reprezentačnímu kádru chybí někdo, kdo by dal hře myšlenku nebo kdo by překvapil protihráče dobrou přihrávkou za obranu. Anglie i díky tomuto problému nepostoupila na nedávné ME, z čehož byli nároční fanoušci z ostrovů pěkně naštvaní.

Hlavní kouč se tak dostal pod téměř permanentní tlak, z toho si ale moc nedělá. "Pro mě je tlak normální, když jsem ještě působil v klubu jako manažer, byl tlak také velmi silný. Nyní ale nemám zodpovědnost pouze za jedno město a jeden tým, ale za celou zemi a za spoustu lidí v ní. Velkou nevýhodou působit na mezinárodním trenérském poli je, že máte mezi zápasy velké mezery a tak možnost opravy "zpackaného" zápasu je možná až po dlouhé době. Ale máte spoustu času přemýšlet v čem byla chyba a proč to nešlo," říká Capello.

Angličané dostanou možnost opravy svých "nemastných neslaných" výkonů už v dnešním kvalifikačním utkání MS s Andorou: "Musíme se připravit na to, že soupeř bude hrát ze zajištěné obrany. Bude jistě velmi důležité dát rychlý gól."

Dvaašedesátiletý zkušený trenér bude v tomto zápase postrádat zraněného obránce Ria Ferdinanda, který má problémy se zatuhlou šíjí. "Podle hráčova vyjádření je u něj tento problém normální. Vyžádá si klidový režim na jeden až dva dny. S jistotou mohu říci, že v druhém kvalifikačním zápase proti Chorvatsku by už měl být připravený," uvedl Capello.

Autor: Filip Horký / eurosport.yahoo.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to bys ses mel zacit bat hochu

Reagovat
smazaný uživatel

S tímhle tady neotravuj

Reagovat
smazaný uživatel

Fabio je velký trenér a nepochybuju o jeho úspěchu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele