Fabio Capello rezignoval na post trenéra anglické reprezentace

08.02.2012, 21:01
Aktuality
Velké napětí v anglickém fotbale, které nastartovalo obvinění Johna Terryho z údajných rasistických narážek na adresu Antona Ferdinanda, dnes vyvrcholilo v překvapivý konec - na post trenéra anglické reprezentace kvůli neshodám s Fotbalovou asociací rezignoval Fabio Capello...

Capello skončil po dnešní schůzce s předsedou FA Davidem Bernsteinem a generálním sekretářem Alexem Hornem. "Fotbalová asociace potvrzuje, že Fabio Capello dnes rezignoval na post trenéra Anglie," uvedla FA ve svém prohlášení.

Důvodem jeho odchodu jsou neshody s vedením anglického fotbalu, které vznikly poté, co FA zbavila kapitánské pásky Johna Terryho za obvinění z údajného rasistického urážení Antona Ferdinanda. Vina ovšem Terrymu dosud nebyla prokázána a Capello se vzápětí proti rozhodnutí FA ohradil s tím, že s Terrym nadále počítá jako kapitánem.

A že si nenechá do své práce mluvit dokázal dnes, když zřejmě demonstrativně odstoupil.

"Diskutovali jsme o rozhodnutí FA o odebrání kapitánské pásky Johnu Terrymu a následné Capellově reakci v italské televizi," naráží FA v prohlášení právě na výše zmíněné události. "Schůzka trvala přes hodinu, a poté, co jsme přijali Fabiovu rezignaci, Capello s okamžitou platností končí na lavičce Anglie."

"Rád bych zdůraznil, že během tohoto jednání a celého působení u anglické reprezentace se Fabio choval nesmírně profesionálně," podotkl po schůzce Bernstein. "Akceptovali jsme jeho rezignaci, protože si myslíme, že je to správné rozhodnutí. Chtěli bychom Fabiovi poděkovat za práci, kterou pro anglický tým odvedl, a popřát mu budoucí úspěch."

Bernstein také uvedl, že až do čtvrtečního setkání vedení anglické reprezentace se FA k celé situaci nebude vyjadřovat. Schůzka se bude konat ve 13 hodin našeho času ve Wembley a nejvyšší představitelé anglického fotbalu zde budou zřejmě mimo jiné diskutovat i o Capellově nástupci, protože nového trenéra je třeba sehnat co nejdříve. Evropský šampionát začíná už za pár měsíců.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (542)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele