Evropská liga - preview 1. kola ligové fáze (středa 25.9.)

25.09., 10:05
Previews
Fanoušci Alkmaaru (© AFP)

Devíti zápasy se ve středu rozehraje další ročník Evropské ligy, která je v novém kabátu. Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů vytvoří jednu společnou tabulku. Na všechny celky čeká osm zápasů s různými soupeři, prvních osm mužstev postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze.

AZ Alkmaar - IF Elfsborg

středa 18:45

Alkmaar za sebou má skvělý vstup do nové sezony a pohodu z nizozemské nejvyšší soutěže si hodlá přenést i na scénu Evropské ligy, na úvod bude favoritem utkání proti Elfsborgu.

Eredivisie za sebou má šest kol a Alkmaar ztratil jenom za remízu v Groningenu (0:0), dalších pět utkání vyhrál a díky likvidaci Heerenveenu (9:1) si na své konto připsal nejvyšší ligový triumf v historii. Vyšla mu i generálka, minulý týden si odvezl všechny body ze Zwolle (2:1).

"Evropská liga se letos hraje v novém formátu a dvojnásob bude platit klasické pořekadlo o tom, jak důležitý je začátek. Navíc když zápasy v hlavní fázi budou často vyrovnané, dobrý start bude základem úspěchu," nepochybuje domácí trenér Maarten Martens.

Elfsborg se do hlavní části Evropské ligy prokousal skrze předkola a absolvovat musel všechna čtyři, postupně si poradil s kyperským Pafosem, moldavským Sheriffem, chorvatskou Rijekou a norským Molde. V tabulce švédské nejvyšší soutěže je po ospalém začátku šestý a rovněž on se může chlubit jednou zajímavou sérií - od července prohrál jenom jednou.

Na marodce Alkmaaru je Sem Westerveld, v pořádku nejsou ani Bruno Martins Indi a Mees de Wit a jejich starty jsou nepravděpodobné. Elfsborg do Nizozemska dorazí bez Jense Thomasena.

AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Owusu-Oduro - Maikuma, Goes, Penetra, Wolfe - Clasie, Koopmeiners, Mijnans - Sadiq, Parrott, Van Bommel

IF Elfsborg - pravděpodobná sestava:
Pettersson - Holmen, Buhari, Yegbe - Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult - A. Zeneli, Baidoo, Qasem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.92 - 6.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Bodø/Glimt - FC Porto

středa 18:45

Pravidelný účastník Ligy mistrů z Porta se letos musí spokojit jenom s Evropskou ligou a v této soutěži se řadí mezi favority. Na úvod ho čeká cesta do Norska, Bodø/Glimt rozhodně nedá svou kůži lacino.

V portugalském klubu během letošního léta došlo k velkým změnám, vyměnilo se vedení, odešel například zkušený obránce Pepe a v roli trenéra po dlouhých letech skončil Sérgio Conceição. Jeho povinnosti převzal Vítor Bruno a uvedl se triumfem v Superpoháru. V portugalské lize FC Porto vyhrálo pětkrát a je druhé za lisabonským Sportingem, právě ten mu uštědřil jedinou porážku.

"Nečeká nás nic snadného, stačí se podívat na výsledky našeho soupeře, které jsou velkým varováním. Bodø/Glimt vyhrálo doma osmkrát za sebou a my budeme muset podat kvalitní výkon. Nový formát nutí týmy vyhrávat, jakákoli ztráta z úvodu se na konci bude složitě dohánět," uvědomuje si hostující trenér.

Norský celek se stal pravidelným účastníkem evropských pohárů a letos usiloval o účast v hlavní fázi Ligy mistrů. Prošel dvěma předkoly a osudným se mu stalo až to poslední proti Crvene Zvezdě, doma sice vyhrál 2:1, v Srbsku ovšem padl 0:2.

Bodø/Glimt znovu vévodí tabulce norské ligy a i když o víkendu teprve potřetí letos prohrál, disponuje sedmibodovým náskokem.

Domácí bojují se zraněními a mimo hru jsou Nino Žugelj, Brice Wembangomo, Gaute Vetti, Syver Skeide, Omar Elabdellaoui a Daniel Bassi, po viróze by se naopak mohl vrátit Jostein Gundersen.

Portugalskému celku nadále není k dispozici Fabio Vieira, na sever Evropy necestují ani Ivan Marcano a Zaidu.

FK Bodø/Glimt - pravděpodobná sestava:
Haikin - Sjovold, Gundersen, Bjortuft, Bjorkan - Berg, Evjen, Fet - Zinckernagel, Hogh, Hauge.

FC Porto - pravděpodobná sestava:
Diogo Costa - Joao Mario, Perez, Jose Pedro, Francisco Moura - Eustaquio, Varela, Nico - Ivan Jaime, Omorodion, Galeno.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 3.85 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - SS Lazio

středa 21:00

Volksparkstadion v Hamburku se stane dočasným azylem kyjevského Dynama, které čeká na "domácí" půdě souboj s Laziem. V premiérovém utkání nového formátu Evropské ligy se pokusí pokračovat v dobré formě, zatímco ta Lazia trochu kolísá.

Dynamo se do Evropské ligy, jejíž formát kopíruje Ligu mistrů, dostalo kvůli tomu, že nepostoupilo z play off. Nestačilo totiž na Red Bull Salzburg, s nímž prohrálo dohromady 1:3 a putovalo jen do Evropské ligy. Na vině bylo zejména první utkání, které skončilo výhrou 2:0 pro rakouský celek a Dynamo už na tenhle výsledek nedokázalo adekvátně odpovědět. Minulý ročník skončil pro Dynamo neslavně, protože v domácí lize neuhrálo první místo a tedy automatickou místenku do LM.

Dynamo skončilo na druhém místě za prvním Šachtarem Doněck, což bylo zklamání. V této sezoně už se ale blýská na lepší časy. Kyjevský rodák a několikaletá opora Dynama Oleksandr Šovkovskyj si zatím vede velmi dobře, trénuje tým, který vyhrál pět z letošních šesti duelů. V ukrajinské Premier Lihe jsou jeho svěřenci na prvním místě a soupeři se na ně zatím nechytají.

Lazio se s Dynamem na jeho půdě už dvakrát utkalo a vždycky dokázalo vyhrát. Nejprve se hrálo před pětadvaceti lety a Lazio zvítězilo díky vlastní brance Ramize Mamedova. Před pěti lety zvládl italský celek odvetu osmifinále Evropské ligy a vyloupil stadion Olimpijskyj po trefách dvojice Lucas Leiva - Stefan de Vrij.

Tým trenéra Marca Baroniho směřuje do Hamburku v roli mužstva, které hledá svou formu. Zatím Biancocelesti několikrát klopýtli a nedaří se jim formu ustálit. Remizovalo s AC Milán, prohrálo s Udinese a naposledy s Fiorentinou. Momentálně sídlí v Serii A na osmém místě a právě venkovní duely mu moc nevychází.

Zejména proti Fiorentině doplácel na nekvalitu v zakončení a i když se v zápase objevilo pár sporných momentů, těžko může římský klub vinit z porážky někoho jiného než sebe samého. Bez zraněného střelce Castellanose to zkrátka není ono.

Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Buščan - Karavajev, Popov, Mychavko, Dubinčak - Bražko, Šaparenko, Pichaljonok - Jarmolenko, Vanat, Kabajev

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Lazzari, Gila, Romagnoli, Tavares - Rovella, Guendouzi - Isaksen, Pedro, Zaccagni - Noslin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.45 - 3.34 - 2.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Midtjylland - TSG Hoffenheim

středa 21:00

Dánský šampion Midtjylland, jehož barvy hájí i dvojice českých fotbalistů, čeká první duel v novém formátu Evropské ligy. Doma v MCH Areně Dáni přivítají německý Hoffenheim, který rovněž spoléhá mimo jiné na české hráče.

Tohle je zápas, v němž český divák může vidět největší počet českých fotbalistů v evropských pohárech, pomineme-li tuzemské týmy. Domácí Midtjylland spoléhá na dvojici Adam Gabriel a Jan Kuchta, zatímco na soupisce německého Hoffenheimu najdeme rovnou čtyři hráče. Domácí měli na dosah Ligu mistrů, jenže jim ve čtvrtém a posledním kole play off vystavil stopku Slovan Bratislava. Na Midtjylland tedy zbyla jen Evropská liga.

Zejména odvetné utkání se Slovanem musí Dány mrzet a asi ještě dlouho bude, protože ve druhém poločase vedli nad slovenským soupeřem o jednu branku. V 82. minutě se ale Slovákům povedlo srovnat a pár minut před koncem otočit na konečných 3:2. V Evropské lize se Midtjylland představil naposledy v sezoně 2022/2023 a nevedl si tehdy vůbec špatně. Skončil na druhém místě s osmi body ze šesti zápasů, jenže byl hned v dalším kole vyřazen Sportingem Lisabon.

V současné chvíli se mu ale daří, v domácí soutěži okupují svěřenci trenéra Thomase Thomasberga první místo a jsou jediným dosud neporaženým týmem v celé lize. Opírají se zejména o skvělou domácí formu, neboť doma z jedenácti posledních soutěžních duelů třikrát remizovali a rovnou osmkrát se jim povedlo vyhrát.

V domácím duelu s Němci jim nebude k dispozici zraněné trio Emiliano Martínez, Mikel Gogorza a Oliver Sørensen. Hosté dorazí bez Promela s Kabakem, chybět budou i Geiger s Olem Beckerem a Bebouem.

Hoffenheim s výraznou českou stopou se do Evropské ligy vrací po třech letech. Naposledy si vedl ještě lépe než jejich středeční soupeř, protože svoji skupinu tehdy opanoval se šestnácti body. Německému týmu se ale teď moc nedaří, svěřenci trenéra Matarazza prohráli už poslední tři soutěžní duely v řadě - navíc se skóre 3:9.

FC Midtjylland - pravděpodobná sestava:
Olafsson - Andersson, Diao, Sørensen, Mbabu - Osorio, Bravo, Castillo, Simsir - Dju, Kuchta

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Drexler, Hranáč, Akpoguma - Kadeřábek, Stach, Bischof, Prass - Kramarić - Bulter, Berisha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 4.03 - 2.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Galatasaray SK - PAOK Soluň

středa 21:00

Bitva na ostří nože, turecký Galatasaray hostí řeckého protivníka ze Soluně. V Istanbulu se očekává bouřlivá atmosféra, což v těchto případech ani jinak nebývá. Zajímavé je, že se oba celky potkají v novodobé historii vůbec poprvé.

Turecko-řecká konfrontace bývá vždycky hodně vyhrocená a svým způsobem to platí i o sportovní stránce. Zápasy mívají politický podtext a nejinak tomu bude i ve středu večer v Türk Telekom Aréně. Fanoušci Galatasaraye patří k vyhlášeným fanatikům a koneckonců stejné je to i na druhé straně barikády u příznivců PAOKu.

Fakt, že oba celky hrají "jen" Evropskou ligu je pro jejich fanoušky zklamáním. Galatasaray se neúspěšně popasoval s předkolem Ligy mistrů a skončil na švýcarských Young Boys Bern. PAOK se zase sklonil před švédským Malmö. O to víc se budou chtít oba týmy předvést v Evropské lize, kde určitě patří mezi kandidáty na postup.

Galatasaray má v turecké Süper Lig fantastickou formu a ve všech pěti zápasech vyhrál. O víkendu dokonce zvládl velké istanbulské derby proti Fenerbahce a na Şükrü Saracoğlu zvítězil 3:1, prosadili se Mertens a Sara.

Fazónu má v řecké lize i PAOK. Stejně jako Galatasaray je k neporažení, byť v jednom zápase pouze remizoval (Panathinaikos 0:0). Aktuálně vedoucí celek tabulky domácí soutěže přehrál Volos 4:1 a na Evropskou ligu je patřičně nalazen.

Galatasaray bude postrádat svojí brankařskou jedničku Fernanda Musleru, který si odpykává karetní trest. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujme Gunay Guvenc. Jinak žádné další potíže v sestavě Turci nehlásí. Ani PAOK není kompletní. Řekové přicestovali do Istanbulu bez Andriji Živkoviće, Antonise Tsiftsise a Brandona.

Galatasaray SK - pravděpodobná sestava:
Guvenc - Ayhan, Sanchez, Bardakci, Jakobs - Torreira, Sara; Yilmaz, Mertens, Akgun - Osimhen

PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Kotarski - Sastre, Colley, Kedziora, Baba - Camara, Schwab - Despodov, Murg, Taison - Tissoudali

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.47 - 5.16

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester United - FC Twente

středa 21:00

Fotbalisté Manchesteru United vstoupí ve středu večer do nového formátu Evropské ligy proti Twente. Anglický celek je považován za jednoho z hlavních adeptů na celkové vítězství, nicméně potvrdit to bude muset až svými výkony na hřišti. Ty nejsou v posledních letech zrovna ideální, i když nizozemský trenér Erik Ten Hag zůstává optimistický.

Manchester United je slavná značka, která ale v posledních letech žije ve stínu městského rivala City. Zatímco Citizens ovládli Premier League, United se ani nedostali do Ligy mistrů a start v Evropské lize jim zajistilo až vítězství v FA Cupu, paradoxně po výhře nad Manchesterem City. Rudí ďáblové by rádi obnovili lesk a slávu a znovu triumfovali v některém z evropských pohárů. Naposledy se jim to podařilo pod Josém Mourinhem, rovněž v Evropské lize.

Rudí ďáblobé nevstoupili do letošní sezony nejlépe, v anglické soutěži v pěti kolech už třikrát ztratili a doma například podlehli Liverpoolu jasně 0:3. Dvě porážky a jedna remíza znamená až jedenácté místo v tabulce! United si trochu spravili chuť po drtivé výhře 7:0 v ligovém poháru nad Barnsley, jenže vzápětí přišla další ztráta v Premier League, tentokrát remíza 0:0 na půdě Crystalu Palace. "V týmu je dobrá energie. Přišli noví kluci a daří se jim opravdu dobře, udělali dojem. Také přišli noví trenéři, kteří do týmu vnesli spoustu energie, takže se můžete těšit na vzrušující sezonu," sliboval stoper Harry Maguire.

Manchester United má povinnost bojovat na všech frontách o nejvyšší příčky a dobře to ví i jinak kritizovaný trenér. "Je to jeden z nejlepších klubů na světě. Jeden z pěti nejlepších, ohledně fanouškovské základny. Chceme být úspěšní i ze sportovního hlediska. To je pro nás ta největší výzva a pracujeme na ní dva roky," prohlásil Ten Hag.

Twente čeká v divadle snů těžké utkání, ale zdá se, že je dobře naladěno. Nizozemský celek o víkendu porazil 5:0 Almere City a přeci jen napravil poněkud rozpačitý start do Eredivise. Třetí tým uplynulého ročníku nizozemské soutěže nepřešel v předkole Ligy mistrů přes Salzburk a zamířil rovnou do Evropské ligy.

Manchester se střetne s Twente vůbec poprvé v historii a je velkým favoritem. Na druhou stranu už několikrát dokázal své fanoušky zklamat a potvrdit tuto roli musí až na hřišti svým výkonem.

Anglický celek bude ve středečním zápase postrádat Lenyho Yora, Luka Shawa, Tyrella Malaciu a Victora Lindelöfa. Co se týče Twente, Michal Sadílek zůstává mimo hru, stejně jako Younes Taha.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Mazraoui, Maguire, Martinez, Dalot - Ugarte, Mainoo - Antony, Fernandes, Rashford - Zirkzee

FC Twente - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine - Eiting, Regger - Rots, Steijn, Van Bergen - Lammers

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.39 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

OGC Nice - Real Sociedad

středa 21:00

Nice se v Evropské lize poprvé představí a rovnou před vlastními fanoušky, neboť právě na stadionu Allianz Riviera začne jeho pouť za pohárovou slávou. Hned první překážku pro něj představuje klub sice zkušený, ale s velmi špatnou aktuální formou - Real Sociedad.

Les Aiglons sice zatím předvádí sezonu plnou rozporů, ale poslední duel před ostrým startem v pohárech jim vyšel parádně. Dát soupeři osm branek, to se moc často nevidí. A snad ještě vzácnější je schopnost vměstnat šest z nich jen do první půle. Přesto se právě tohle Nice povedlo, když se v minulém kole Ligue 1 představilo doma proti Saint-Étienne. Osm branek za utkání, množství dalších šancí a zkrátka ideální generálka na Evropu.

Dvě branky dala nová letní akvizice z Borussie Dortmund, mladíček Youssoufa Moukoko, který si zatím zvyká na život ve Francii. Nicméně v táboře trenéra Francka Haiseho taky není všechno jen růžové a zalité sluncem. Pravdou je, že z pěti dosud odehraných duelů Nice prohrálo už dva a jednou remizovalo. Ztráta všech bodů se vždycky urodila mimo vlastní domovský stánek Nice, takže domácí prostředí pro něj v sezoně hraje rozdílovou roli.

Teď však na Nice čeká velmi tvrdý oříšek, neboť s poháry má díky posledním úspěchům víc zkušeností Real Sociedad. Domácí navíc nemohou počítat s kompletním kádrem, protože se jim zranil křídelník Jérémie Boga, a to právě ve chvíli, kdy se dostával do skvostné formy. Kromě něj bude Haisemu chybět i Gaetan Laborde a Morgan Sanson, zkušení hráči, kteří bojují se zraněním.

I baskická výprava bude mít určité mezery v kádru, protože doma musel trenér Imanol Alguacil nechat Hamariho Traorého, pro něhož sezona kvůli vážnému zranění brzy skončila. Možná i proto (spolu s odchodem kvalitních hráčů jinam) se La Realu tak moc nedaří a zatím je jeho forma dost nevyrovnaná. A to je ještě slabé slovo, protože baskický gigant ze sedmi odehraných duelů dokázal vyhrát jen jednou. Z minulých pěti duelů si odnesl jen pouhé dva body.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Ndayishimiye, Bombito, Dante - Clauss, Rosario, Ndombélé, Bard - Cho, Moukoko, Guessand

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldia, Aguerd, Gómez - Sučić, Zubimendi, Turrientes - Kubo, Becker, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.03 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - Slavia Praha

středa 21:00

Slavia ve středu v Razgradu proti Ludogorci rozehraje hlavní část Evropské ligy, kam přešla po neúspěšném boji o Ligu mistrů. Pražané se proti bulharskému šampionovi pokusí potvrdit roli mírného favorita a bodovým ziskem vstoupit do nové, ligové fáze soutěže. Oba celky mají dobrou formu, Ludogorec neprohrál osmkrát za sebou, červenobílí utrpěli ve 12 soutěžních zápasech sezonu jedinou porážku. V Razgradu budou usilovat o první vítězství českého týmu na bulharské půdě v pohárech.

Oba soupeři v letní kvalifikaci marně usilovali o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. Ludogorec v předkolech prestižnější soutěže přešel přes Batumi a Dinamo Minsk, ale pak vypadl s Karabachem a v závěrečném 4. předkole Evropské ligy vyřadil Petrocub. Slavia nejprve ve 3. předkole Ligy mistrů postoupila přes Saint-Gilloise, ale poté nestačila na Lille.

Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů vytvoří jednu společnou tabulku. Na všechny celky Evropské ligy čeká osm zápasů s různými soupeři, prvních osm mužstev postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze. Slavia v dalším utkání 3. října přivítá Ajax Amsterodam, Ludogorec nastoupí na stadionu druhého českého účastníka soutěže Plzně.

"Je to oproti minulým sezonám samozřejmě velká změna, uvidíme, jak to bude vypadat. Více zápasů, více bodů. Kvalitu na postup určitě máme, porveme se o něj," řekl novinářům kapitán Pražanů Jan Bořil.

Ludogorec je v poslední době bulharským suverénem. Vyhrál 13 ročníků domácí soutěže za sebou a hlavní fázi pohárů si zahraje už podeváté v řadě. V minulosti se dvakrát představil ve skupině Ligy mistrů, před osmi lety v kvalifikaci vyřadil Plzeň. V roce 2020 vedl mužstvo český trenér Pavel Vrba.

Oba soupeři se mohou pyšnit pevnou obranou. Ludogorec v posledních osmi soutěžních zápasech inkasoval jen jednou, Slavia udržela čisté konto třikrát za sebou. Červenobílí v generálce o víkendu porazili Plzeň 3:0 a o skóre vedou českou ligu. Jedinou porážku v sezoně utrpěli ve 4. předkole Ligy mistrů na hřišti Lille.

"Čeká nás těžký soupeř, třináctinásobný vítěz ligy. V posledních osmi utkáních dostali jen jeden gól, mají dobrou defenzivu i ofenzivu. V minulosti hráli Ligu mistrů, letos o ni bojovali. Ta jejich kvalita je obrovská," řekl klubové televizi asistent trenéra Slavie Milan Kerbr, spolupracovník hlavního kouče Jindřicha Trpišovského.

České týmy v dosavadních osmi pohárových zápasech na bulharské půdě nevyhrály, červenobílí chtějí být první. S Ludogorcem se dosud utkali jen v přípravě v roce 2016, kdy ještě pod vedením trenéra Dušana Uhrina mladšího podlehli 1:2. "Přijeli jsme si pro vítězství. Výsledek duelu s Plzní a předvedená hra nám k tomu snad pomůžou," uvedl útočník Mojmír Chytil.

V týmu Ludogorce je řada zahraničních hráčů včetně několika Brazilců. Trenér Zachari Sirakov očekává souboj dvou odlišných stylů. "Nastoupíme proti velmi agresivnímu soupeři s vysokými hráči. Jsem přesvědčen, že víme, jak tomu čelit. Je důležité zvládnout první zápas, což by nám dodalo sebevědomí do dalších," řekl Sirakov.

Pražany zřejmě bude na stadionu v Razgradu, který pojme přes 10 tisíc diváků, čekat komornější atmosféra. Na duel Ludogorce ve 4. předkole proti Petrocubu přišlo 3965 fanoušků, víkendový poslední domácí zápas proti Lokomotivu Sofia sledovalo jen pár stovek příznivců.

"Oproti našemu domácímu stadionu, kde nás podporuje minimálně 18 tisíc lidí, to bude asi velký rozdíl. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Samozřejmě pro hráče je lepší, když je atmosféra velká. Ať už je to domácí nebo venkovní zápas, vždy chcete hrát před publikem. Myslím si ale, že se s tím vyrovnáme a aspoň se budeme dobře slyšet," mínil Kerbr.

Slavia bude postrádat řadu zraněných hráčů. Naposledy vypadl obránce Igoh Ogbu, který proti Plzni utrpěl zlomeninu v obličeji, a nahradil ho David Zima. V Razgradu se dá očekávat podobná sestava jako proti Západočechům, z rodinných důvodů ale bude scházet pravý bek David Douděra. Utkání začne ve středu v 21:00.

Ludogorec Razgrad - pravděpodobná sestava:
Bonmann - Witry, Kurtulus, Verdon, Yordanov - Pedro Naressi, Duarte - Caio Vidal, Camara, Delev - Rwan Seco.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kinský - Holeš, Zima, Bořil - Wallem, Zafeiris, Dorley, Diouf - Chytil, Provod - Chorý.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.58 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Ferencvárosi TC

středa 21:00

Časy, kdy Anderlecht pravidelně sbíral trofeje pro mistra Belgie, už jsou minulostí. A byť se nyní bruselský tým vrací na evropskou scénu, nálada uvnitř něj rozhodně není ideální. Po nedávném odvolání trenéra otestuje jeho sílu maďarský Ferencváros, jenž má naopak slušnou formu a v mezinárodních pohárech se za poslední roky etabloval.

Anderlecht sice v probíhající sezoně prohrál jen jednou, avšak v září ještě nezvítězil. Právě jediná porážka od Genku stála místo kouče Briana Riemera. Jeho dočasný nástupce David Hubert následně jen remizoval s Charleroi.

Druhý zápas Huberta ve funkci hlavního lodivoda čeká proti Ferencvárosi, jenž uspěl ve všech pěti odehraných zápasech maďarské OTP Bank Ligy. "Jsme dobře připraveni. Soupeřm má zkušeného brankáře, velkou rychlost na křídlech a silného útočníka s mezinárodními zkušenostmi. Také dobrý mix mládí a zkušeností. Bude to velká výzva," vzkázal trenér RSC.

Na domácí scéně "Fradi" válí, jeho fanoušky ale jistě mrzí neúspěch v předkolech Ligy mistrů. Avšak ani cesta do ligové fáze Evropské ligy nebyla jednoduchá - budapešťský celek stěží překonal bosenský Borac Banja Luka. "Z předchozích kvalifikačních zápasů jsme se poučili a kluci jsou na hlavní fází Evropské ligy připraveni," věří kouč Ferencvárose Pascal Jansen.

Maďarský mančaft se v Bruselu bude muset obejít bez záložníka Čebrailse Makreckise, jenž se zranil ve víkendovém ligovém klání proti městskému rivalovi MTK. Na středeční špíl se naopak těší jiný středopolař Philippe Rommens - vrátí se totiž do své vlasti. Anderlechtu nepomohou marodící obránci Jan Vertonghen s Ludwigem Augustinssonem, mimo hru setrvává též křídelník Thorgan Hazard.

RSC Anderlecht - pravděpodobná sestava:
Coosemans - Sardella, Simić, Jørgensen, N'diaye - Dendoncker, Stroeykens, Rits - Amuzu, Dolberg, Edozie

Ferencvárosi TC - pravděpodobná sestava:
Dibusz - Botka, Cissé, Gustavo, Ramírez; Habib Maïga, Rommens - Traoré, Kehinde, Zachariassen - Varga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.37 - 3.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Athletic Bilbao (ESP)
0
0
0
0
0 : 0
0
Galatasaray SK (TUR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Viktoria Plzeň (CZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
FK Bodø/Glimt (NOR)
0
0
0
0
0 : 0
0
RU Saint-Gilloise (BEL)
0
0
0
0
0 : 0
0
Dynamo Kyjev (UKR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Ludogorec Razgrad (BUL)
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Midtjylland (DEN)
0
0
0
0
0 : 0
0
Malmö FF (SWE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Qarabağ Ağdam (AZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
TSG Hoffenheim (GER)
0
0
0
0
0 : 0
0
OGC Nice (FRA)
0
0
0
0
0 : 0
0
RSC Anderlecht (BEL)
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Twente (NED)
0
0
0
0
0 : 0
0
Beşiktaş JK (TUR)
0
0
0
0
0 : 0
0
FCSB (ROU)
0
0
0
0
0 : 0
0
Rīgas Futbola skola (LAT)
0
0
0
0
0 : 0
0
IF Elfsborg (SWE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Real Sociedad (ESP)
0
0
0
0
0 : 0
0
Manchester United (ENG)
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Porto (POR)
0
0
0
0
0 : 0
0
AFC Ajax (NED)
0
0
0
0
0 : 0
0
Rangers FC (SCO)
0
0
0
0
0 : 0
0
Eintracht Frankfurt (GER)
0
0
0
0
0 : 0
0
SS Lazio (ITA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Tottenham Hotspur (ENG)
0
0
0
0
0 : 0
0
Slavia Praha (CZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
AS Řím (ITA)
0
0
0
0
0 : 0
0
AZ Alkmaar (NED)
0
0
0
0
0 : 0
0
SC Braga (POR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympiakos Pireus (GRE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympique Lyon (FRA)
0
0
0
0
0 : 0
0
PAOK Soluň (GRE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Fenerbahçe SK (TUR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Maccabi Tel-Aviv (ISR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Ferencvárosi TC (HUN)
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
El Matador

Ty vole, to byl teda kup ten Noslin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele