Evropská liga může Slavii sedět víc než Liga mistrů, ale měla by mít ty nejvyšší ambice, myslí si Suchan

29.08., 12:50
Rozhovory
Slavia na postup do Ligy mistrů nedosáhla. (© AFP)

Pražská Slavia odehrála v domácí odvetě proti Lille skvělý part, výhra 2:1 ale v součtu obou zápasů na postup do Ligy mistrů nestačí, a tak se klub z Edenu musí spokojit s účastí v Evropské lize. Jaké jsou hlavní důvody toho, že budou sešívaní chybět mezi fotbalovou elitou? Co to znamená pro klub z ekonomického pohledu? A ovlivní to nějak průběh domácí soutěže? To všechno jsme ihned po utkání probrali s reportérem stanice Radiožurnál Sport Janem Suchanem.

Čekání pražské Slavie na účast v základní skupině Ligy mistrů trvá od sezony 2019/2020 a po včerejší domácí odvetě proti Lille pokračuje dál. Sešívaní sice v Edenu po vynikajícím výkonu vyhráli 2:1, což ovšem v součtu s úvodní porážkou 0:2 na postup do milionářské soutěže nestačí. Ve čtvrtečním vydání podcastu Livesport Daily jsme se snažili rozklíčovat hlavní problémy a mezery ve fungování Slavie. Mimo jiné například přivádění nových posil.

"Určitě mi to spousta fanoušků otluče o hlavu, ale přijde mi, že Slavii v poslední době zdaleka nevychází výběr posil tak jako vycházel sportovnímu úseku v době, kdy ho vedl Jan Nezmar. Existuje názor, že Evropská liga může klubu v tuhle chvíli sedět víc než Liga mistrů, ale podle mě bychom měli mít v Česku ty nejvyšší možné ambice. Pokud se chce klub zlepšovat, tak se musí utkávat s těmi nejlepšími, aby se mohl posouvat," myslí si reportér a komentátor stanice Radiožurnál Sport Jan Suchan.

Ve čtvrteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Rozbor domácí odvety Slavie proti Lille.

Vliv pohárových zápasů na domácí soutěž.

Zásadní rozdíl mezi Slavií a Spartou.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
duhová víla

Přičina neúspěchu Slavie? Celý druhý poločas jen nakopávala dlouhé balóny na náhodu, což obrana Lille v pohodě odvracela.

Reagovat
Pablos

Což s gólem a třemi obřími šancemi a břevnu v tom druhém polačasu, nevedlo vůbec k ničemu pane vachmajstr

Reagovat
delfin

Neříká se tomu balóny za obranu, nebo-li česká ulička? Celý druhý poločas jo, asi jsme fakt nejlepší v tomhle.

Reagovat
Petr325

Tykač řekl, že je pro ně EL ta soutěž, co mají hrát Ano, je větší šance uhrát více bodů či postoupit do jarní fáze, ale tvl... hráči chtějí LM, fandové chtějí LM - včera na stadioně to bylo vidět, nikdo tam nechtěl, aby Slavia prohrála a hrála EL... Za mě nešťastný výrok, nebo hodně špatné smýšlení majitele...

Reagovat
kilobyte

Hlavně se chceš dostat do jarní části EL, abys tam narážel na ty nejlepší kluby. Jenže v LM narážíš na ty opravdu nejlepší kluby už od začátku.

To je jako kdyby si nějaký klub v české lize řekl, že chce radši hrát druhou ligu, protože tam bude mít lepší výsledky a bude tam mít šanci postoupit do první.

Reagovat
Axelrose

Blbost, každý chce hrát LM. jestli né, tak nemáš potřebnou náturu na to být nejlepší.

Reagovat
PaYaB

Od letoška jsou tyhle řeči docela mimo, protože i v LM by šlo taky dostat docela "lehký" los. A naopak v EL lze chytnout taky hodně vražedný los.

Reagovat
DidusIneptus

Snaha se nedá upřít. Dobrou partii předvedla, ale ta neschopnost v zakončení...!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele