Etická komise FAČR potřetí potrestala bývalého kancléře Mynáře, znovu se odvolal

Dnes, 11:09
Aktuality
Vratislav Mynář (© AFP)

Etická komise Fotbalové asociace České republiky už potřetí potrestala bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře dvouletým zákazem činnosti a pokutou 50.000 korun za narušení regulérnosti první ligy. Upozornil na to Deník N a uvedl, že se Mynář, jenž působí jako předseda klubu TJ Osvětimany, proti trestu odvolal a má se během listopadu dostavit k odvolacímu řízení.

Etická komise potrestala Mynáře v případu spjatém s rozsáhlou aférou kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra za narušení regulérnosti české nejvyšší soutěže poprvé v listopadu roku 2022. Někdejší kancléř bývalého českého prezidenta Miloše Zemana se podle ní provinil ve třech případech, pokaždé při utkáních Slovácka. "Naváděl pana Romana Berbra k ovlivnění utkání Fortuna ligy," uvedla komise. Doplnila, že se jednalo o prvoligové zápasy z března a dubna roku 2018 proti Bohemians 1905, Zbrojovce Brno a Dukle Praha.

Mynář se proti trestu odvolal a odvolací komise vloni v únoru vrátila případ z procesních důvodů etické komisi. Ta na začátku letošního roku verdikt ve stejné výši potvrdila. Někdejší kancléř však znovu podal odvolání a odvolací komise letos v březnu rozhodnutí zrušila a z procesních důvodů opět případ vrátila disciplinárnímu orgánu. Podle informací ČTK odvolací komise nezpochybňovala trest, ale způsob, jakým k němu etická komise dospěla. Ta svůj původní verdikt znovu potvrdila koncem srpna.

Berbr byl v polovině června u soudu v Plzni nepravomocně odsouzen k tříletému trestu s pětiletou podmínkou, dvoumilionové pokutě a tříletému zákazu výkonu funkce statutárního zástupce spolku, nadace či nadačního fondu. Okresní soud ho uznal vinným pouze ze zpronevěry peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu, nikoliv však z podplácení a pomoci k podplácení za účelem ovlivňování zápasů druhé a třetí ligy a z účasti v organizované zločinecké skupině. Berbr se proti verdiktu odvolal.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pablos

Pověsit

Reagovat
Y.Cabaye

Odvolat se jednou a konec. Tyhle nekonečný odvolávání se v naší justici až k pánu bohu jsou největší procesní bullshit co existuje, a těmhle sviním to akorát poskytuje čas dál škodit.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Zdechlina

Ta pokuta, to je snad vtip, ne? tenhle zmrd měl dávno sedět, nebo ještě lépe, měl být zmizelý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele