Espanyol si vybojoval návrat do LaLigy, Braithwaite čeká na další nabídku

24.06., 12:13
Aktuality
Martin Braithwaite (© AFP)

Španělská nejvyšší soutěž v příští sezoně znovu nabídne hned šest katalánských derby. Letos se o region praly Girona s Barcelonou, k nimž se opět připojí Espanyol.

Menší z barcelonských celků před rokem sestoupil do druhé ligy a po dvanácti měsících slaví rychlý návrat mezi elitu. Cesta k němu vedla přes nevyzpytatelné playoff, v semifinále Espanyol díky jediné brance vyzrál na Sporting Gijón a ve finále si poradil s Realem Oviedo.

"Dnešek si musíme užít, je to velmi důležitý den v historii klubu," hlásí nejlepší střelec týmu Martin Braithwaite, jemuž dobíhá smlouva.

"Stále nevím, co se stane. Loni mi klub předložil nabídku, která ze všeho nejvíce vyjadřovala nedostatek respektu. Uvidíme, jestli se mnou počítají, loni to vypadalo, že mi nikdo nevěří. Jsem volný, ale teď není správná doba na řešení podobných záležitostí," řekl autor 22 letošních branek.

Espanyol v prvním finálovém utkání prohrál na půdě Ovieda 0:1 a v domácím prostředí vývoj otočil, klíčové momenty se přitom seběhly v závěru první půle a hlavním hrdinou se stal Javi Puado. Útočník ve 44. minutě otevřel skóre, ve druhé minutě nastavení pak dal poslední branku letošní druholigové španělské sezony.

Espanyol dovedly k úspěchu i opakované změny ve funkci trenéra. Začátkem listopadu skončil Luis García a jen čtyři měsíce se zdržel jeho nástupce Luis Miguel Ramis. Na jaře pak dostal příležitost Manolo González.

"Nejprve ze všeho bych rád poděkoval všem profesionálům, kteří odvedli skvělou práci, za jejich příspěvek jim jsem vděčný. Díky nim je Espanyol zase tam, kam patří. Rád bych u týmu pokračoval, každopádně stát se může cokoli," řekl 45letý kormidelník a zřejmě moc dobře věděl, o čem mluvil. Tisk na Pyrenejském poloostrově už přinesl informace o dalších plánech vedení, González se podle nich vrátí k rezervnímu týmu a na lavičce ho nahradí jiný trenér.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (22)

Přidat komentář
Mateo16

BREAKING: Joselu is leaving Real Madrid.

@miguelitocope

Nehovoriac je pre mna sok ze Rafa Marin odchadza chudak Tchuameni buduci rok znova v obrane

Reagovat
MarcoBanco

Saakra.. Toho Joselu je škoda. Za tie drobné čo berie by bol dobrý na striedačku ako jediná 9

Reagovat
smazaný uživatel

Takže příští sezónu v týmu až 4 Španělé a to jenom za předpokladu, že Ceballos i Fran zůstanou.

Reagovat
Mateo16

Ceballos ani Fran podla mna nezostanu , Frana nahradi Miguel z Girony

A niečo sa určite stane bud kupia Kuba za 30 mega a presunu Ardu do zalohy alebo kupia noveho zaloznika pretože Tchuameni znova bude musieť hrat v obrane

Reagovat
janinho

Kuba by sa zmestil do limitu hracov mimo EU? Kolko ich momentalne je? + pride Endrick

Reagovat
Mateo16

momentalne je ich 0 mimo EU , takze je tam miesta a miesta

Reagovat
janinho

ok, dikes. pred minulou sezonou sa tusim pisalo ze Kubo by sa mozno vratil ak by bolo miesto pre hracov bez EU pasu, ale nejak som to neskumal

Reagovat
Breze

Chudak Kubo, ved tam vpredu mame brutalny pretlak.

Reagovat
janinho

bol by blazon keby sa teraz chcel vratit. ked u nas poriadne nedostal sancu odegaard...

Reagovat
Breze

Aky zmysel ma predat Frana a kupit Miguela? Nie je medzi nimi velky rozdiel. Aj tak jeden aj druhy su len backup za Mendyho a to je este otvoreny prestup Daviesa.

Reagovat
imp.

Vsak prijde Yoro.

Reagovat
imp.

Rudiger, Militao, Alaba a Yoro bohate staci.

Reagovat
celeb

"Braithwaite čeká na další nabídku" - legenda Barcelony

Reagovat
Covadonga

Veliká škoda, že to Oviedo nedotáhlo. Na druhou stranu Espanyol do první ligy patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale někoho ze severu už by to v lize konečně chtělo.

Reagovat
Covadonga

Souhlas Na začátku sezóny měl slušnou formu Santander, kterému bych návrat do La Ligy přál, ale bohužel očekávaně pak absolutně odešel. Teď v playoff Gijón a Oviedo a nakonec nic..

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

22 gólů a ani ho nevezmou na Euro? krutost

Reagovat
Seydou Doumbia

tak skoro rok nebyl v repre tak se nedalo moc čekat že ted pojede na euro

Reagovat
sergi

Nakuknú a môžu ísť naspäť. Až je to neuveriteľné aký nesympatický klub je to.

Reagovat
Seydou Doumbia

co ti udělali?

Reagovat
sergi

Mne osobne nič. Ale fanúšikovia tohto klubu to s rivalitou v skutku preháňajú. Ak k futbalu nepatrí bitka a podobne, tak tam nemá čo robiť hanlivé bannery, chants,.. na rodinných príslušníkov. Vlastne nie len hanlivé ale žiadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele