Džeko prý po sezoně přestoupí z Wolfsburgu do Juventusu

05.10.2010, 15:19
Aktuality
Edin Džeko byl v posledních měsících častým objektem přestupových spekulací a podle italského deníku Corriere dello Sport je již rozhodnuto o jeho budoucnosti. Bosenský útočník se má po letošní sezoně stát posilou turínského Juventusu, přestupová suma má činit třicet milionů eur...

Džeko zažívá ve Wolfsburgu gólově hodně plodná léta a v sezoně 08/09 přispěl 26 bundesligovými brankami k zisku titulu. Loni poslal za záda soupeřových brankářů 22 míčů a získal korunu pro krále střelců, letos pak stihl přidat dalších pět branek.

Džeko si svými výkony řekl o pozornost evropských velkoklubů a jeden z nich by měl v létě posílit. Podle Corriere dello Sport zamíří do Juventusu, který příchod 24letého útočníka údajně již dohodl.

Přestupová suma má činit třicet milionů eur a bude rozdělena na tři stejné položky. První prý bude činit suma za několik týdnů starý přestup Diega opačným směrem, oba kluby se dohodly na transferu za dvacet milionů eur a Wolfsburg zatím zaplatil jenom polovinu. Dalších deset milionů má představovat přestup záložníka Mohameda Sissoka, posledních deset milionů pak Stará dáma ještě doplatí.

Wolfsburg s předstihem již začal hledat náhradu za svého kapitána a jednoho hráče si vyhlédl v Itálii - z Catanie by rád získal Maxiho Lopeze.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (453)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele