Dýchlo na mě kouzlo ostrovního fotbalu. Shamrock má krásný stadion, vyprávěl Sadílek

22.07., 20:20
Aktuality
Lukáš Sadílek (© Sparta Praha)

Na záložníka Lukáše Sadílka po příchodu na stadion irského týmu Shamrock Rovers, kde Sparta rozehraje v úterý 2. předkolo Ligy mistrů, okamžitě dýchla atmosféra ostrovního fotbalu. Na tiskové konferenci uvedl, že touha vrátit letenský tým po 19 letech do hlavní fáze soutěže je obrovská. Podle něj by se proto mělo každé utkání v kvalifikaci hrát jako o život.

Kapacita stadionu úřadujícího irského mistra dosahuje 10.500 míst. Sparta absolvovala předzápasový trénink už na Strahově, hráči si ale po příletu do Dublinu útulný Tallaght Stadium prošli a seznámili se i s jeho zázemím včetně nepříliš prostorných kabin.

"Hned, jak jsem vstoupil na stadion, dýchlo to na mě. Ten ostrovní fotbal a stadiony jsou jiné, strašně se mi tu líbí. Hřiště je nádherné, skvěle připravené. Co se týče kabin, to je kultura, která tady je," řekl Sadílek.

"Když jsme hráli na Rangers, kabina nebyla o moc jiná, byla prakticky stejná. Tohle miluju, je to krásné. Jsou to přesně obrázky stadionů z doby, kdy se člověk díval na fotbal jako malý. Teď to tady mám v přímém přenosu a je to krásné," pronesl osmadvacetiletý středopolař.

Vidina Ligy mistrů podle něj všechny hráče přitahuje. "Je to sen každého mladého kluka. který vyrůstá na vesnici a odmala sleduje zápasy. Určitě má postupné cíle, ale tím nejvyšším je vždycky Liga mistrů, kde soupeří s nejlepšími hráči a týmy na světě. Je to obrovský sen každého z nás, kterého chceme dosáhnout," uvedl trojnásobný český reprezentant.

"Věřím, že můžeme čerpat ze zkušeností, které jsme načerpali za dva roky, hlavně za ten minulý, kdy jsme hráli Evropskou ligu a postoupili ze strašně silné skupiny. Tým se vhodně doplňuje a věřím, že máme dostatek zkušeností na to, abychom zvládli nejen tento dvojzápas, ale i ty následující. Pro nás je obrovská touha a přání se do Ligy mistrů dostat a zahrát si proti těm nejlepším," prohlásil Sadílek, který s Pražany získal dva tituly po sobě a v uplynulém ročníku i domácí pohár.

Myslí si, že tlak panuje celou sezonu. "Ve Spartě není den, kdy by to nebylo pod tlakem, protože musíme podávat nějaké výkony a každý zápas chceme vyhrát. Tady se nic pro nás nemění. Je to Liga mistrů a velké očekávání. Jsme si vědomi toho, že Sparta v Lize mistrů dlouho nebyla. Chceme to změnit," mínil odchovanec Slovácka.

"Hraje se o Ligu mistrů, je to nejlepší soutěž, všichni se tam chtějí dostat. Každý by měl hrát zápas jako o život, pokud se tam chce dostat. Bude to velice náročné, kór tady, jejich stylem hry to bude ještě horší. Věřím, že to bude velice nepříjemné. Musíme se v tom nejen přizpůsobit, ale být v tom lepší. Potom věřím, že tady dokážeme být úspěšní," řekl Sadílek, jehož o tři roky mladší bratr Michal hraje v nizozemském Twente Enschede.

Vítěz se ve 3. předkole utká s rumunským FCSB, nebo Maccabi Tel Aviv. Poraženého čeká slovinský tým Celje, či Slovan Bratislava.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Co se týče kabin, to je kultura, která tady je,

Reagovat
ACSeRw!n

taky sem to nepochopil

Reagovat
fenixLFC

ze su tie kabiny (minimalne hostujuce) uzke, nepohodlne, retro ako si predstavi clovek zo starych obrazkov a typicke pre ostrovy obecne (preto to porovnava s rangers). uz len z toho clanku to je uplne jasno pochopitelne

Reagovat
Neon

z čeho že to je pochopitelné?

Reagovat
JackDaniels.

Z clanku

Reagovat
ratusek

Reagovat
Lojd

Reagovat
icka

Reagovat
srbic13

Reagovat
Puskas

Reagovat
dantetomas

Cize nieco ako hostujuce kabiny Evertonu v Ted Lassovi? Vycuras sa rovno pri prezliekani do dresu a pri troche stastia ti ho oklepe spoluhrac?

Reagovat
dantetomas
Reagovat
ACSeRw!n

no.. a nebo taky ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele