Důvěra vydržela jen tři měsíce, Benfica se rozloučila s trenérem Schmidtem

01.09., 10:36
Aktuality
Roger Schmidt (© SL Benfica)

Zítra začne první podzimní reprezentační pauza a vedení lisabonské Benfiky této přestávky využije k hledání nového trenéra. Na lavičce portugalského klubu skončil kritizovaný Roger Schmidt, osudným se mu stal pomalejší rozjezd do nové sezony.

Německý kouč byl pod palbou kritiky především ze strany fanoušků již na jaře a nic se na tom nezměnilo ani v uplynulých měsících. Situaci nepomohly především výsledky, Benfica hned v prvním kole podlehla na půdě Famalicãa a druhá ztráta přišla ve čtvrtém dějství na hřišti Moreirense (1:1).

"Roger Schmidt nadále není trenérem Benfiky," oznámil včera sportovní ředitel Rui Costa.

"Chtěli jsme stabilitu, na základě výsledků a výkonů v prvních čtyřech kolech nové sezony jsme ale dospěli k názoru, že je čas na změnu trenéra. Rád bych mu poděkoval za odvedenou práci a dvě získané trofeje, ovšem změna je podle nás nutná. Myslíme na budoucnost klubu, jméno nového trenéra se dozvíte brzy," dodal.

57letý Schmidt šéfoval na lavičce Benfiky od července 2022 a v první sezoně s ní získal mistrovský titul, před rokem navíc slavil triumf v Superpoháru. Smlouva mu běžela do června 2026 a ještě koncem května se těšil důvěře ze strany svých nadřízených, tou dobou se ho zastal právě Rui Costa.

"Věřím, že spolupracujeme s trenérem, který více než prokázal své kvality. Letošní sezona nedopadla tak, jak jsme si představovali, z trenéra ale obětního beránka nikdy dělat nebudu, zodpovědnost neseme všichni. Klubu se oddal celým srdcem a odmítl spoustu příležitostí jen kvůli tomu, aby zde mohl pracovat a následně zůstat. Stoprocentně věří tomu, že můžeme zopakovat rok starý úspěch," prohlásil tehdy.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (17)

Přidat komentář
Rudnevs

Polka bundesligy si moze mädlit ruky

Reagovat
esmuellert

To tedy! Přijít ten vyhazov dříve, tak věřím, že po něm sáhneme všemi deseti.

Reagovat
Nickname 9

Jen to ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Náhrada za Xabiho po sezóně v Leverkusenu.

Reagovat
Benfica

no neviem, nepresvedčil.. okrem prvej sezóny nič moc a čím ďalej tým horšie

Reagovat
Kornovec

to je skoda pro Benficu. rekl bych, ze chyba, ale nevime jaka je situace uvnitr klubu

Reagovat
Benfica

hodne zla. Ja som nechcel, aby ho vyhodili, až do tej poslednej remízy.. teraz už aj mne pohár trpezlivosti pretiekol.. bolo to čím ďalej tým horšie, hra úplne bez nápadu, nelogicky využivaní hráči mimo ich pozícií.. cele zle.. po remíze v piatok, zmena už musela nutne prísť.. btw ten piskot na neho na estadio da luz bol neuveriteľný, to akoby na rozhodcu po nedobrom rozhodnutí

Reagovat
sankakofi

No ako sa darí Benfica? ešte stále si v Portugalsku?

Reagovat
Benfica

vieš, že celkom dobre.. ale nechcem zakríknuť teraz som mal menšie rodinné "povinnosti" ale idem späť do Portugalska o pár dní..

Reagovat
sankakofi

tak to je fajn, tak napíš nejaké zážitky či už s futbalu alebo aj so života ak chceš :) ja s rodinkou sme boli tých 40 dní v lete v Portugalsku a tak nám ten život tam chýba, že som práve kúpil letenky na zimu do Algarve :) tak asi skočím na Farense vs Guimaraes

Reagovat
Benfica

Tak ja som bol hned na prvom zapase Benfica x Casa Pia, a Portugalsko x Chorvatsko, obe na Luz, obe s naplnenym stadionom, parada.. konecne som bol na domacich zapasoch.. inak som este bol pozriet Benfica x Sporting sueprfinale zien na stadione Belenenses a Benfica x Porto v hadzanej.. konecne som sa dostal aj do haly

Inak som bol este pozriet nejake kooncerty, Calema, Sara Correia, Dino d'Santiago.. parada tiez.. app na pocitanie krokov mi za august ukazuje nieco cez 560 000 krokov, presiel som snad vsetko od Setubalu po Ericeiru..

Tiez bolo super vidiet ludi co som uz nejaky cas nevidel, alebo sme sa poznali len cez IG...

Tak to je super, a chapem ze to chyba lebo zivot tam plynie uplne inak tak akurat pre mna, co potrebujem..

Mne snad bude vychadzat zapas Estrela x Guimarães.. chcel by som vidiet Vitoriu ale nie rovno proti Benfice

Reagovat
sankakofi

Tak si mal bohatý kultúrny a aj športový a sociálny program A inak si tam sám? A kde si nakoniec býval a na ako dlho ešte ideš?

Reagovat
Benfica

hej, v podstate každý deň niečo iné.. teraz budem niekedy do Vianoc a potom uvidím a bývam v Almade. Btw plán na víkend je vidieť v sobotu hádzanú mužov Benfica x Nazaré, futsal žien Benfica x Santa Marta a možno aj volejbal Benfica x Viana a v nedeľu ženskú hádzanu a zápas v európskej lige Benfica x Bera Bera

Sám.. tak zo Slovenska som prišiel sám, ale sám tu nie som.. už keď som prichádzal tak som poznal niekoľko ľudí.. čo bolo fajn vidieť ľudí čo som už buď dlho nevidel, alebo osobne ešte nevidel

Reagovat
sankakofi

Vidím teda, že sa nenudíš a že ťa nezaujíma len futbal A ku máš prácu ak sa smiem spýtať? Ja len preto, že keď môžeš cestovať na takú dlhú dobu A prečo ta zrovna oslovilo takto práve Portugalsko?

Reagovat
Benfica

Tak mometalne ma najviac bavi prave hadzana a futsal

V skratke robim reklamu na FB a IG + veci okolo toho, hlavne ze mozem robit odkial chcem, stacimi net

Tak Portugalsko mam uz od mala rad.. kvoli futbalu, predpokladam ze prve motivy bola hymna (neni lepsia ked ju spieva kopec ludi, ) a vlajka (cervena na mna funguje najlepsie, pridaj zelenu a zltu a mas ma ) a potom, to uz islo same

Reagovat
sankakofi

Takú prácu potrebujem aj ja. Ani nevieš čo by som za to dal.

Reagovat
Benfica

viem, pokial som sa v praci dostal tam kde chcem - tak som chcel vela krat skoncit.. vydral som kvoli tejto vizii, byvat v Portugalsku..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele