Důležité vítězství pro celé Turecko, radoval se po postupu Terim

13.03.2013, 15:51
Aktuality
Turecký klub ve čtvrtfinále Ligy mistrů? Od včerejšího večera skutečnost, kterou zrealizovat Galatasaray. Istanbulský celek dokázal v osmifinále vyřadit Schalke, po domácí remíze 1:1 včera vyhrál v Gelsenkirchenu 3:2...

"Všem svým hráčům jsem dal pusu na čelo. První půle od nás byla skvělá a mohli jsme v ní dát ještě více branek. Toto je důležité vítězství pro celé Turecko, jsme mezi nejlepšími osmi týmy Ligy mistrů," radoval se po závěrečném hvizdu trenér Fatih Terim.

"Někdy se vám zápas povede, jindy zase ne, Galatasaray si to dnes uhrál vlastním úsilím. Chtěl jsem po všech hráčích, aby včas obsazovali soupeře a moje pokyny splnili, to byl ten hlavní rozdíl," dodal.

Schalke přitom začalo domácí odvetu skvěle a v 17. minutě se trefil Roman Neustädter. Galatasaray v tu chvíli stále potřeboval k prodloužení vstřelit jenom jednu branku a tu dal o dvacet minut později parádní ranou z dálky Hamit Altintop, těsně před odchodem do kabin se navíc poosmé v letošním ročníku Ligy mistrů trefil Burak Yilmaz.

Michel Bastos sice pak dokázal srovnat, postupový gól ovšem už německý tým nedal. Jeho naděje definitivně zhasl ve čtvrté minutě nastavení Umut Bulut.

"Ten vyrovnávací gól pro mě byl hodně zvláštní. Na jednu stranu jsem měl radost, na tu druhou jsem musel zklidnit emoce. Mám obrovskou radost z postupu, zároveň ale musím pogratulovat Schalke, v obou zápasech hrálo velmi dobře. Teď už vím, jak mohlo vyhrát skupinu. Doufám, že mi fanoušci Schalke tu branku odpustí," nechal se po utkání slyšet Altintop, který v minulosti v Gelsenkirchenu několik let hrával.

V domácím táboře zavládlo obrovské zklamání. Schalke se v posledních týdnech začalo dařit a na tureckého soka si hodně věřilo. "Je to obrovské zklamání. Měli jsme dostatek šancí na to, abychom zápas vyhráli a místo toho jsme soupeři darovali jeho góly. Zlobit se můžeme jenom na sebe za to, že jsme na hřišti v prvním poločase nenechali všechno. To zklamání je ještě větší poté, co se podíváte na oba zápasy, v obou jsme byli lepší, ale Galatasaray dal více branek a zaslouženě postupuje. Dnes nám trochu chyběly aspekty, díky nimž jsme v poslední době šli nahoru. Každopádně jsme odehráli skvělou Ligu mistrů a odnášíme si spoustu pozitiv," hodnotil obránce Benedikt Höwedes.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com, uefa.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spinavci to oslavuji jako predzvest ovladnuti nemecka islamem.....schicklgruber se obraci v hrobe...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hitler se neobrací v hrobě, nácíčku, žádnej nemá... Jeho mrtvolu vykastrovali, pozůstatky spálili a popel smíchali se zbytkem nácků a nasypali do řeky... A i to je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

To mu to nandali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a v pekle má trůn a děvky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sa tlaci vyse 500 milionov kusov Koranu. Trasme sa.

Reagovat
Filip12

Fatih je pán trenér Kombinace jeho umu a hráčů jako Sneider drogba Burák si myslím že čtvrfinále nemusí být konečná zvlášt pokud dostanou někoho s dvojice Porto/ Malaga ale i takový Dortmund by šel vyřadit navíc by to byli hezký souboje v ochozech

Reagovat
smazaný uživatel

Turecký klub ve čtvrtfinále Ligy mistrů? Od včerejšího večera skutečnost, kterou ZREALIZOVAT Galatasaray. snad zrealizoval né

Reagovat
smazaný uživatel

MC začínajú hľadať tureckých sponzorov,že vraj alibaba nestačí na LM

Reagovat
Pharrell

Předtím už Turci ve čtvrtfinále LM byli ( rok 2001 Galatasaray a rok 2008 Fenerbahce ).

Reagovat
smazaný uživatel

takovejch zápasů bylo a ještě bude, kdy lepší tým prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, lepší tým si doma nechal dát trojku...a to i když přijel s "náskokem" remízy venku...:)

Reagovat
smazaný uživatel

já ten zápas neviděl, ale tak snad Howedes nemluví sračky

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo, byl fakt pěknej, stejně jako první :) Oba týmy hrály podle mě dobře a hlavně atraktivní fotbal :)

Reagovat
8lampard8

Doufam, že nic podobnýho nebude říkat Kocaman...

Reagovat
Andis

Njn to je úspěch, který Plzeň nikdy neudělá

Reagovat
Atlético de Madrid

Galatasaray je náhodou sympatický tým

Reagovat
Mr.Jindros

Bral bych je.

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Galasarayu si chceli vykopať tunel na štadion!

Niekedy sú fanúšikovia schopní urobiť čokoľvek, len aby sa dostali na zápas svojho obľúbeného klubu. Obzvlášť, keď ide o tureckých nadšencov, pre ktorých je futbal doslova náboženstvom.

Na utorňajší odvetný zápas Ligy majstrov, v ktorom Schalke privítalo turecký Galatasaray vyčlenilo mužstvo z Gelsenkirchenu pre súperových podporovateľov len 2 700 vstupeniek, čo bolo pre početnú základňu tureckých fanúšikov pomerne málo. Niektorým sa lístok ušiel, iní dúfali, že si ho kúpia na čiernom trhu, kde sa cena jednej vstupenky podľa nemeckých médií vyšplhala až na tisíc eur.

Sklamaní Turci však nestratili odhodlanie a povedali si: "Zápas musíme vidieť, vykopeme si tunel!" Ich snahy im prekazila ochranka, ktorá si všimla, že podozrivá skupinka ľudí čosi stvára pri plote štadióna.

"Áno, je pravda, že niekoľkí fanúšikovia Galatasaray sa holými rukami snažili vykopať si tunel," potvrdil športový riaditeľ nemeckého klubu Horst Heldt.

Reagovat
salami

tak zase takový překvapení to neni, když se vezme kolik do toho Turci rvou peněz a jaký tam maj hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Yilmaze, Kayu...:)

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo uz fenerbace ve ctvrfinale??

Reagovat
Pharrell

Bylo v roce 2008 LM , kde pak nepřešli přes Chelsea ( 2:1, 0:2 ) . A navíc Galatasaray si čtvrtfinále LM zahrálo i už v roce 2001 , kde bylo vyřazeno Realem Madrid ( 3:2 , 0:3 ) , navíc Real byl v tý době obhájce LM .

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rišan

Turci sice ekonomicky prosperují, je to i početný národ a G se vydatně posílil. Ale myslím si, že postup do čtvrtfinále by jim měl stačit. Rozhodně domácí nijak nepřehrávali, dali ovšem víc gólů, což jsme viděli i v Mnichově.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele