Drogba: Letošní sezóna není moje poslední

14.04.2015, 11:58
Aktuality
Didier Drogba se před začátkem letošního ročníku podruhé vydal do Chelsea a všeobecně se předpokládalo, že se jedná o jeho poslední sezónu. Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny však ještě končit nehodlá...

Afrického kanonýra si zpátky do Londýna přivedl manažer José Mourinho, jenž stál už za prvním příchodem Drogby k Blues, kde následně vydržel až do roku 2012.

Nyní už však Drogba nepatří mezi klíčové postavy CFC, ale plní výhradně roli střídajícího hráče, který jde na trávník hlavně za nepříznivého stavu. "Rozhodl jsem se, tohle není moje poslední sezóna," prohlásil Drogba, jemuž s Chelsea vyprší smlouva, pro "The Guardian".

Zatím není jasné, kam se budou další kroky čerstvě 37letého útočníka ubírat, vyloučena však stále není ani možnost, že bude Drogba pokračovat v Chelsea. "Musíme si promluvit. Uvidíme, jaké má úmysly," řekl na adresu vytáhlého útočníka manažer José Mourinho.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (118)

Přidat komentář
8lampard8

u nás jedině jako třetí útočník, Remy musí být dvojka a nastupovat častěji, zaslouží si to

Reagovat
Miguel19

U nás už vůbec.

Reagovat
8lampard8

taky bych byl spíš pro, aby odešel, ale tím bych nechápal jeho návrat. Počítal jsem, že si jednu sezónu odkope a skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže problém je že Remy i Diego jsou náchylní na zranění. Takže je otázka, zda je Drogbič postačující. Na podzim hrál fakt výborně - zápasy s tottenhamem či united odehrál dobře. Nyní na jaře je to o něco horší ale zase tolik nehrál a byl zraněný, takže se do toho zase musí dostat.

Reagovat
Miguel19

Hlavně Costa je nejen náchylný na zranění, ale taky nemá mozek. Takže při dalším průseru nám může chybět klidně 10 zápasů..

Reagovat
Usty

Ale prosimtě...

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Arbiter

Jenže kdo by chtěl dělat třetího útočníka a nekafrat po roce, že chce víc herního prostoru?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohohle chlapíka beru. I jako fanda United. Nevím proč v dnešní době fotbalisté končí tak brzy? Kde jsou ty časy Cafú, Costacurty, Maldiniho, tedy pokud hráli všichni nad čtyřicítkou. Nechápu, proč nehrál i Beckham déle, když měl dobrou kondici. Asi rodinné důvody, na druhou stranu ho fotbal bavil, očividně si rád vydělal, mohl působit kdekoliv po Pařiži, třeba v Kataru, Japonsku, nebo aspoň dva roky pokračovat v PSG. Třicet sedm u Drogby není moc. Být na jeho místě, vychutnal bych si letošní titul s Chelseya, pak bych zkusil angažná v dobrém klubu a soutěži, jestliže by byla šance, že bude hrát a když ne, případně bych zkusil třeba Katar, Emiráty, Japonsko, nebo USA. Jestliže by Chelsea letos nevyhrála titul, pokračoval bych v ní pokud možno i další rok a zkusil se s tímto klubem rozloužit s titulem.

Reagovat
Talker

Snad bude vedení logicky uvažovat a smlouvu s ním už nepodepíšou. Zaplácnout si průměrným cizincem trojku v útoku je podle mého zbytečné.

Reagovat
Usty

Lepší je tam udusit mladýho nadějnýho borce, no.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Bakary3

Jenze takhle pristupujete ke vsemu a pak ty mlady hraci nemaj absolutne sanci (pokud nestali 10m a vic).

Vysledky to nese, pak ale nebrecte, ze mladici nedostavaj sanci, kdyz to defacto ani nechcete.

Ale za tyden zapomenuto a budete tu zas onanovat nad vasi akademii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

to je super jak mate sucit s tymi mladymi nadejnymi hracmi a ani neskusate dat im sancu

Reagovat
Arbiter

však mají šanci ukázat se a navíc se i rozvíjet...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kiwwi

to je krasny pribeh

Reagovat
Bakary3

jestli je to ironie, tak ok.

Ukazat se muzou v jinych klubech,to jo.

A rozvijet?

Chelsea jim da zaklady,ale to je vsechno, pak pápá.

Reagovat
Arbiter

Chelsea jím hlavně dá možnost. Vybere se jedna štace, dá se hráči šance, chytne ji za pačesy => další rok může jít o stupeň výš, než kdyby byl vázaný smlouvou u klubu, kde se chytil. Nechytne, hledá se ideálnější štace.

Reagovat
j_mrazik

Ukaž se ve Vitesse, abys mohl být prodán se ziskem do Bundesligy.

Reagovat
Arbiter

No ale v konečném důsledku je to tak jako tak win-win situace, ne?

Reagovat
Usty

Proč se obracíš na "nás"? My z toho radost nemáme, ale realita je taková, že 3. útočník v Chelsea pod Mourinhem je vyloženě záplata, protože Costa bude hrát skoro všechno a dvojka taky bude chtít každou nabídnutou minutu. Tak to prostě je, i když se nám to nelíbí. Ale jestli to takhle má pokračovat i za rok, tak radši ať Bamford zkusí příští sezónu někde v menším klubu PL, Solanke si hraje ještě mládež + pár minut nějaký srandamače za A a trojka je Drogba, kterej je pořád do určitý fáze hry velmi platnej.

Reagovat
Talker

Ve chvíli, kdy přistoupíme na Mourinhův přístup, tak by to udušení bylo. Ale proč by nemohl ten mladík dostat COC, poslední zápasy skupiny LM a sem tam být na lavičce jako dvojka vzhledem ke zraněním a přestupkům Costy a Remyho?

Samozřejmě když se vrátím k tomu přístupu, kdy si Mourinho radši vezme na lavičku Browna místo Solankeho, aby nemusel mladíka na hřiště posílat vůbec, ale mohl tam radši na hrot dát Zoumu, tak to očividně asi smysl vůbec nemá.

Pokud tohle akceptujeme, tak můžeme akademii úplně zrušit, protože to opravdu nebude mít smysl.

Reagovat
Talker

A pokud by to opravdu nezvládal, tak nevidím důvod, proč v zimě nepořídit novou trojku a poslat mladíka na hostování na půl roku. Prostě se to musí zkusit a pak se uvidí.

Reagovat
Talker

A když to vztáhnu přímo na hráče, tak na podzim bychom mohli dát Solankemu 3 zápasy COC, kdy by byl na lavičce Costa, 1-2 zápasy LM a párkrát z lavičky. To dá dohromady třeba 500 minut. Zároveň by hrál za U-21 v období, kdy by nebyly jeho zápasy. A na základě výkonů takhle pokračovat a dávat mu více, poslat ho na hostování nebo nechat ještě rok v rezervě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icemike

Solanke je hrozně mladý, nech ho v mládeži

Reagovat
Arbiter

on Zoumu na žádný hrot dát nechtěl

Reagovat
Talker

@Chelsea_HQ: Mourinho: "I was going to bring on Zouma as a striker because I didn't have another striker... Izzy Brown is more of a winger."

Tolik k obhajobě.

Reagovat
Mada

Reagovat
T44v3tt1

Jak jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Do novýho roku nastoupil Rémy z 29 zápasů na 312 minut. A to byl regulérní francouzskej reprezentant a borec, kterej v neúplný minulý sezóně za Newcastle nasázel 14 gólů.

Chcu vidět, jak takovej Solanke dostane možnost hrát, když jasná jednička s 90 % minut bude Costa a ty ostatní zápasy by měl dostat právě Rémy. Navíc spíš než Solanke by měl dostat šanci Bamford, a ten už za juniorku hrát nemůže.. respektive by to pro něj byl totálně ztracený čas.

Reagovat
Talker

Pokud to dobře chápu, tak mladíci nedostanou šanci, dokud nebudou angličtí reprezentanti, protože ani francouzský reprezentant nedostal minutáž? Nebo jak to chápat? Protože pokud to bereš takhle, že nedostane ani francouzský reprezentant minutáž, tak tu akademii fakt můžeme zavřít.

Navíc byl upřednostnován Drogba. Ideální by bylo, kdyby Remy přebral minutáž Drogby a Solanke minutáž Remyho. Tím by se vyřešilo oboje.

Drogba odehrál 800 minut do konce ledna (= přestupové období). To by mohl dostat Remy a Solanke 300 minut Remyho. A podle toho, jak mu to půjde buď mu věřit dále nebo ho poslat na hostovačku.

Reagovat
Counter

300 minut je na rozvoj fakt špica

Reagovat
Talker

Tak je mu čerstvě 19, hraje v akademii, v U-21. Můžeme si vybrat, jestli ho pošleme na hostovačku někam do league one nebo jestli ho necháme ještě rok v akademii. Já jsem pro akademii a zároven trojku na hrot.

Ono se řekne 300 minut, ale to by mělo být naprosté minimum - COC by mohl být jeho, to by měly být alespon 3 zápasy. K tomu 1-2 poločasy v LM, když bude postup jasný. A pokud se zraní Remy nebo Costa, tak by se posunul na lavičku. A pokud by se osvědčil, tak by mohl sbírat více a více minut.

K tomu ve chvíli, kdy bude Costa i Remy připravení, tak by hrál za akademii.

To je trošku jiná situace než u Salaha, Kalase a KdB, kdy těch pár stovek minut bylo ničím, protože to byli hráči, kteří měli něco odkopáno. Jde o hráče, který nemá v dospěláckém fotbale prakticky žádné zkušenosti.

Proto jsem spíš pro něho než pro Bamforda, který je sice vyspělejší a má více zkušeností, ale U-21 by byla obrovským krokem zpět a 300 minut za půl roku by ho pohřbilo.

Reagovat
Counter

Stejně přijde nová posila za xx mega a bude po ptákách

Reagovat
icemike

Solanke je ročník 97 ! takže má tak dva roky čas na PL

Reagovat
Usty

Já souhlasím s tím, že Solanke by mohl sbírat kosti ze stolu od Mourinha a v případě "nehrání" by šel za mládež. To je super model. Ale Mourinho se s tím podle mě nespokojí, to by měl v podstatě 2 a půl útočníka a to je prostě hrozně málo.

Nehledě na to, že ty píšeš o COC, pár poločasů v LM... Jenže kdy bude hrát Rémy (potažmo prostě dvojka)? Problém je v tom, že drtivou většinu bude hrát Costa a Rémy by měl právě dostat šanci v zápasech, který ty určuješ Solankemu...

Reagovat
Talker

Tak Remy a Drogba se letos podělili o 2000 minut cca. A to ještě neskončila sezona. Ve chvíli, kdy bys mu vzal 500 minut, tak by měl stále 2x více, než má letos.

Remy by byl prvním/druhým náhradníkem do ofenzivy podle toho, co by bylo potřeba, z čehož by měl hromadu minut. K tomu základní skupina LM (tu letos odehrát Drogba). On by si na svoje prostě přišel.

A Mourinho se s tím nespokojí, ale to je ten problém. Ve chvíli, kdy nejsme ochotní dát šanci klukovi z akademie na pozici trojky, kde by dostal pár stovek minut za sezonu, tak asi nemůžeme ani pomýšlet na nějaké větší zapracovávání.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
niflheim

Reagovat
Usty

preargumentovan

Reagovat
j_mrazik

Udělal by nejlíp, kdyby ukončil kariéru. Chelsea by si mohla připsat, že u nich skončila nějaká ta jejich legenda jakž takž s úctou. Takhle si ho buď budou muset nechat z tohohle důvodu, nebo ho poslat pryč a zase být za nevděčníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu je už 37?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no, furt čekám až půjde hrát zadarmo do Marseille.... mluvil o tom už před 8 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

reči sa hovoria, chleba sa je

Reagovat
smazaný uživatel

Chleba se nesaje, chleba se jí.

Reagovat
Amarino

Reagovat
Kucka

Reagovat
kardous

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Dřív se okena filtrovala přes savý chléb, takže chlapec bude mít v něčem pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

stale to tak s chlapcami robíme #old #school

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

nemrznuca z LKTčka

Reagovat
Znalec

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

A vezme so sebou aj Eta.

Reagovat
Amarino

Co sem taháš vysavače?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
frank

Darude - Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

sakarude - dandarstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva vsaď se...

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z mála hráčů, kteří jsou obounozí do té míry, že dlouho nevíte, která je jejich "silnější"

já si ze začátku myslel, že je levák (dával tak docela dost branek, co si pamatuju z Marseille a začátku v Chelsea)

když pak začal kopat trestňáky a sem tam penalty, tak mi došlo, že je pravák

Reagovat
smazaný uživatel

A nejvíc zabijí hlavou

Reagovat
Firkraag

Jo to jsem si taky myslel u Džeka, Bellamyho i Raula.

Reagovat
smazaný uživatel

Raul je levák ne?

Reagovat
Firkraag

jo, u nej jsem myslel, ze pravak

Reagovat
smazaný uživatel

Bellamy neni levak?

Reagovat
smazaný uživatel

škoda...

Reagovat
Hokaido

holt asi koupíme Girouda za 90M £

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Mám tě rád Didi, ale pokud chceš dál hrát, tak to musí být o dům dál

Reagovat
smazaný uživatel

NYC? hlavně né obratem do MC jako Lamps

Reagovat
Hokaido

City po něm snad nepůjdou. Lamps tam hlavně odcházel jako platnej hráč, Didi je už moc za vrcholem. Jinými slovy, Drogba by City snad nic nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli myslíš MC tak asi né (navíc v útoku mají dost přetlak), ale do NYC s Villou v útoku, tam by to mohlo pár let šlapat

Reagovat
Darren Fletcher

*s Nemcom

Reagovat
PP

Skvělá zpráva pro fanoušky Arsenalu, ManU, Liverpoolu a dalších v PL..

Reagovat
smazaný uživatel

DD je legenda ,ale u nás snad poslední sezóna. Sorry,ale fakt už dost v CFC !

Přeju ti USA nebo Blízký východ .

Reagovat
Pigeon

Takove dva bezmozky ma v utoku snad jen chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

A stejně jedeme od začátku PL na 1.místě. Neskutečné.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
niflheim

Co to je za pyžamo

Reagovat
smazaný uživatel

kral

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak má svůj styl no

Nevidím na tom nic vtipného.

Reagovat
j_mrazik

Vtipné to je, ale jako černoch si opravdu může obléct skoro cokoli a nebude to vypadat tak blbě, když by si to oblékl běloch.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, vypadá jako naprostej debil bez ohledu na to, jestli je černej nebo ne

Reagovat
Kowe

hrozně rasistický od nich

Reagovat
smazaný uživatel

tak vtipne to je ale neposobi to smiesne

Reagovat
kvasha16

vtipny je ten jeho styl

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

asi chcel pobavit spoluhracov

Reagovat
kiwwi

https://youtu.be/Sl_amoedh_Q

Chris Kamara on The Chase... Classic Kammy!

placem

Reagovat
kiwwi

a ked uz som pri Kammym, tak si musim pripomenut aj toto videjko

https://youtu.be/PKV2P8F0YPs

Reagovat
Swarley

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
nani92

Legenda

Reagovat
Tuxedo

Aj v 37 zostreli niejaký Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

to bych se posral smíchy. To je jejich noční můra. On jim snad dal gól ve všech zápasech co hrál ! AW ho musí nenávidět a zároveň se ho bát.

Nightmare Drogba !

Reagovat
Gunner14

Ne nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty odporuješ krlešovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechaj ho! Nech je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt ne? Hm tak ale byl váš kat !

Reagovat
smazaný uživatel

100. za gól DD do sítě AFC na ES.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele