Dost konec kariéry zatím neplánuje, v Nijmegenu má dveře otevřené

28.06., 19:56
Aktuality
Bas Dost (© AFP)

Kabinu Nijmegenu opustil brankář Jasper Cillessen a minimálně dočasně tým opouští i další zkušený fotbalista Bas Dost. 35letému útočníkovi skončila smlouva a novou prozatím nedostal, dveře ale má otevřené.

Dost koncem října řádně vystrašil nejenom nizozemskou veřejnost, když zkolaboval v závěru utkání proti Alkmaaru. Duel byl přerušen a následně také předčasně ukončen, fotbalista poté absolvoval řadu vyšetření a ta odhalila potíže se srdečním svalem.

Dost během kariéry střílel góly za Heerenveen, lisabonský Sporting, Frankfurt, Club Bruggy, Utrecht a Wolfsburg a v tuto chvíli stále není fit. Sám se nevzdává a rád by pokračoval v kariéře, vyloučen pak rozhodně není návrat do Nijmegenu.

"Nevíme, jak dlouho to bude trvat. Sám se pro konec kariéry ještě nerozhodl, nejprve mu ale musejí dát zelenou doktoři. K tomu může dojít za měsíc, stejně jako za půl roku," říká technický ředitel Nijmegenu Carlos Aalbers.

"Nejedná se o ceněnou osobu jenom na hřišti, špičkovým fotbalistou byl rovněž v kabině. Zůstáváme s ním v kontaktu, často píše hráčům a trenérům. Rádi bychom ho zase měli v týmu," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele