Doma chcete vlítnout na každého soupeře, zase se to povedlo, těšilo Chytila

Včera, 23:12
Aktuality
Mojmír Chytil (© Nikolay DOYCHINOV / AFP)

Mojmír Chytil se stal autorem nejrychlejšího gólu v derby v samostatné ligové historii. Po vítězství nad Spartou (2:1) nicméně na tiskové konferenci uvedl, že ještě více si cení své první výhry v derby. Trenér Jindřich Trpišovský ho v 60. minutě vystřídal a jak útočník poukázal, zbývající půlhodina na lavičce pro něj byla nekonečná.

V souboji pražských rivalů se trefil poprvé, a hned si připsal jeden z rekordů derby. Skóre otevřel již po 65 sekundách. "Asi je mi jedno, že mám nějaký rekord. Hlavně je to moje první výhra v derby, za to jsem strašně rád. Všichni si jí užijeme dostatečně. Derby jsem si užil moc, ještě to neskončilo. Jen posledních třicet minut na střídačce bylo moc dlouhých," řekl pětadvacetiletý reprezentant po utkání 11. kola.

Vydařený začátek byl pro průběh zápasu zásadní. "Doma chcete vlítnout na každého soupeře, zase se to povedlo. Diouf po kombinaci přešel přes dva hráče, já si našel prostor před brankou. Rychlý gól nás trochu přibrzdil, jako bychom měli obavy o výsledek. Ale dali jsme pak v prvním poločase i druhý a zvládli to. Zatlačit soupeře, to platí na každého," poukázal Chytil.

Hned pět minut poté, co ho vystřídal Ondřej Lingr, vstřelil sparťan Albion Rrahmani kontaktní gól. "Na lavičce to pak bylo šílené, neutíká to tam. Třicet minut bylo strašně dlouhých. Konec rozkouskovaný, při brejcích soupeře jsem trnul. Kinský chytil velkou šanci Birmančevičovi, ale zvládli jsme to," oddechl si.

Tlak obhájců titulu v závěru byl podle něj s ohledem na vývoj skóre logický. "Sparta má velkou kvalitu, nechtěli jsme být zalezlí, ale možná podvědomě jsme se zatáhli. Vyústil z toho i jejich gól. Narazily na sebe dva velmi kvalitní týmy. Tíha okamžiku nás dovedla k tomu, že soupeř pak měl tlak," uvedl olomoucký odchovanec.

V závěr nastavení se nechal vyloučit Oscar, který hlavou udeřil Rrahmaniho. "Že je Oscar zakřiknutý kluk? My ho známe trochu víc... Není tak úplně tichy a zakřiknutý, jak si myslíte. Bohužel se to stalo, stojíme za ním. Derby bylo vyhrocené a on odehrál fantastický zápas, ostatně jako pokaždé," prohlásil Chytil.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
delfin

To je golaso jedna báseň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele