Dlouhodobý problém Anglie? Přehnaná očekávání

14.10.2010, 11:53
Názory a komentáře
Anglická Premier League patří mezi nejlepší soutěže na světě, ale reprezentační výběr Albionu na šampionátech nedosahuje odpovídajících výsledků. Často se neúspěchy svádí na vysoký počet cizinců v domácí soutěži. Problém národního týmu je však mnohem složitější.

Od vzniku Premier League se odehrálo devět šampionátů. Největším anglickým úspěchem této doby je semifinále mistrovství Evropy 1996 na domácí půdě. Kromě toho se Angličané dostali třikrát do čtvrtfinále. Dvakrát se Anglie na mistrovství vůbec nekvalifikovala. Z této bilance můžeme vinit Premier League. Je to čistě komerční soutěž, které nezáleží na osudu reprezentace.

Jak potom vysvětlíme fakt, že ve stejném časovém období před jejím vznikem hrála Anglie hůře? Z devíti šampionátů před založením současné podoby soutěže byly největším úspěchem jedno čtvrté místo a jedno čtvrfinále. Třikrát se Anglie nekvalifikovala, třikrát skončila ve skupině. Klidně bychom tedy mohli říci, že vznik Premier League reprezentaci prospěl. Díky přísunu zahraničních manažerů a hráčů se stali domácí fotbalisté lépe připravenými na mezinárodní konkurenci.

Se statistikami si samozřejmě můžeme zahrávat tak, jak se nám to hodí. Předchozí dva příklady jsou dvěma extrémními pohledy, které celou věc velmi zjednodušují. Pravdou zůstává, že z historického hlediska Anglie mezi úplnou špičku nepatří. Jediné dva medailové úspěchy jí zajistil Sir Alf Ramsey vítězstvím na domácím mistrovství světa 1966 a třetí místem na evropském šampionátu 1968. Německo se může chlubit 17 medailemi, Itálie jich má 9, Francie 6 a takto bychom mohli pokračovat dále. Opravdu propastný rozdíl, a to se ještě raději nedíváme na jihoamerické země.

Anglii se velmi nedařilo v době, kdy byl zahraniční vliv na její ligu minimální. Sir Ramsey skončil u kormidla poměrně nešťasně, nedokázal se s týmem kvalifikovat na EURO 1972 a na MS 1974. Don Revie je legendou Leedsu United, ale u anglické reprezentace se mu nedařilo, další dvě kvalifikace byly také neúspěšné. Albion se tak v 70. let nedostal na čtyři šampionáty v řadě! Kdo za to mohl tehdy? V té době se nikdo nemohl vymlouvat na cizince zabírající místo domácím hráčům.

Revieho nástupce Ron Greenwood se dostal na oba šampionáty, ale žádná sláva to také nebyla. Na mistrovství Evropy jeho tým vypadl ve skupině, mistrovství světa pro něj skončilo v druhém kole. Následujících osm let patřilo Siru Bobbymu Robsonovi. Z jeho působení si pamatujeme především Maradonovu ruku ve čtvrtfinále MS 1986 a semifinálové vyřazení na penalty Německem o čtyři roky později. Sir Bobby odešel jako hrdina, ale ne vždy byla jeho situace ideální. Dokonce ho vlastní fandové několikrát polili pivem a poplivali. Anglie se totiž nekvalifikovala na EURO 1984, v roce 1988 skončila na mistrovství ve skupině poslední po třech porážkách. V obou případech chtěl manažer rezignovat, ale předseda FA ho přemluvil k pokračování.

Graham Taylor si zažil, jaké je být nenáviděnou postavou. Uznávaný klubový manažer s Anglií vypadl na mistrovství Evropy ve skupině, na světový šampionát v USA se nekvalifikoval. Anglická média proti němu zahájila štvavou kampaň, pro část veřejnosti je Taylor dodnes směšným pitomcem. Jeho reputaci vůbec nepomohlo, že souhlasil s natáčením dokumentu v průběhu kvalifikace. Vřele doporučuji jeho zhlédnutí na této stránce. Ukazuje, jak se Taylor nedokázal vypořádat s obrovským tlakem, který je na lodivoda anglického národního týmu vyvíjen. Své by k tomuto tématu mohl říct také Steve McClaren.

Anglická média hrají ve fotbalovém prostředí nezanedbatelnou roli. Bulvární tisk má v zemi dlouhou tradici. Lord Northcliffe, zakladatel deníku Daily Mail, byl jedním z nejvýznamnějších mediálních magnátů na světě. Díky moderním postupům dokázal na přelomu 19. a 20. století oslovit tehdy nevídaný počet čtenářů. Daily Mail je politicky angažovaným tiskem, dodnes hraje na národní notu. Velký vliv má také The Sun, nejprodávanější deník Spojeného království. Anglický tým tak neustále provází mediální humbuk, po neúspěchu přichází sžíravá kritika.

V Anglii sice vznikl fotbal, ale náš historický exkurz nám ukázal, že její reprezentace zdaleka nepatří ke světové elitě. Někteří hráči na svých pozicích vynikají, ale fungující tým se z těchto individualit málokdy podaří sestavit. Soupeři jsou na tom lépe z hlediska techniky, na šampionátech také vypadají v lepším fyzickém stavu. S druhým faktorem může souviset absence zimní přestávky, jež je součástí anglického fotbalu už od jeho počátků. Evidentní je také nízká psychická odolnost, angličtí hráči nedokáží přenést klubovou formu do reprezentace. Jejich penaltová nemohoucnost už nikoho nepřekvapí. Angličané také mohou ostatním zemím závidět jejich zásobárny talentů. Na mistrovství světa jel tým s vysokým věkovým průměrem, omlazení kádru ve stylu Německa zůstává pouze zbožným přáním.

Anglické reprezentaci je často vytýkána taktická nevyspělost. Představa týmu spoléhajícího se především na dlouhé nakopávané míče nám může připadat nefér, ale má reálný základ. Charles Reep byl prvním významným fotbalovým analytikem. Tento účetní v 50. letech přišel s výsledky své statistické analýzy. Z jeho údajů vyplynulo, že většina gólů padá po třech a méně přihrávkách. Pro dosažení nejlepších výsledků je tak nezbytné posílat míč co nejrychleji dopředu. Jeho následovníkem byl Charles Hughes, jehož později zaměstnávala FA jako šéfa sekce koučinku a nechala si od něj vypracovat trenérský manuál. Jako hráč a manažer působil pouze na amatérské úrovni, přesto byl v roce 1977 jedním z kandidátů na ten nejvyšší post, jenž nakonec získal Ron Greenwood. Reep a Hughes brali fotbal čistě jako vědu, ale jejich filozofie si kromě odpůrců našla i dostatečný počet oddaných zastánců.

Sir Bobby Robson nepovažoval Hughese za jednoznačně negativní postavu. Ve své autobiografii Farewell but not Goodbye tvrdí: Mnoho mých současníků bralo Hughese jako amatéra, vědátora a šarlatána, ale přitom na kurzech pro trenéry byl výborný. V Anglii bylo málo lepších koučů pro nácvik bránění, hry v záloze nebo přímých kopů. Jeho organizační schopnosti byly skvělé, a tak jsem se ho zastával. Sir Bobby respektoval jeho schopnosti vysvětlit svou teorii, ale zároveň viděl, že tato taktika nemůže být používána neustále a za každou cenu.

K hlasitým kritikům Hughesových metod patřil Brian Clough, jemuž je připisován následující výrok: "Kdyby bůh chtěl, abychom hráli fotbal v oblacích, nechal by růst trávu v nebi." Jeho Nottingham Forest hrál pohledný fotbal založený na držení míče ve své moci. Hughes mezitím odmítal brazislký způsob fotbalu, v Anglii bylo preferováno soustředění se na centrované míče a standardní situace. Je možné spekulovat o tom, že právě v tomto období Anglie zaspala vývoj a doplácí na to dodnes.

V porovnání s jinými zeměmi nedokáží Angličané vychovat dostatek technicky vyspělých hráčů. Když už se objeví fotbalista, jenž se dokáže individuálně prosadit přes protihráče a má nadprůměrné kreativní schopnosti, je považován za spasitele anglické kopané. Dříve to byl Paul Gascoigne, nyní jím je Wayne Rooney. Za zázračné dítě byl chvíli považován i Joe Cole. Problém je v tom, že v zahraničních reprezentačních výběrech hráčů s podobnými charakteristikami nalezneme více. Arsène Wenger je kritizován za nedostatek Angličanů ve svém týmu. Bylo by absurdní tvrdit, že se jedná o rozhodování založené na národnosti zapsané v pasu. Francouzský manažer spíše moc dobře vidí, že zahraniční hráči jsou lépe vybavení na technický způsob fotbalu, jehož je zastáncem. Nutno dodat, že v Arsenalu nyní vyrůstá několik zajímavých domácích fotbalistů.

Anglický přístup k fotbalu sice vyprodukoval velmi atraktivní domácí ligu, ale výkonům reprezentačního výběru nijak neprospívá. Už delší dobu se hovoří o tom, že by mělo dojít ke změnám v celé struktuře anglického fotbalu. Národní tým je pouhým vrcholem ledovce, jeho kvalitu ovlivňuje ohromné množství faktorů. Možná, že k těm nejdůležitějším úpravám ve vzdělávání trenérů a výchově mladých fotbalistů už došlo, výsledky se projeví až za několik let. Do té doby by bylo lepší dívat se na šance Anglie realisticky. Současná generace má na to, aby vyhrála svou kvalifikační skupinu, ale v přímé konfrontaci s vyspělejšími týmy od ní nelze čekat zázraky.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (285)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli ono to spíš nebude tím, že nemají kvalitní fotbalisty..

Reagovat
smazaný uživatel

Majú, len ich nevieda využiť. Veď keď hráva(l) za repre Barry, Carrick, Lampard, Terry, Heskey(s Rooneym v útoku, ktorý nie je nejaký extra zakončovateľ) atď... To je fakt moc...

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi nejlepšími se kádrově rovnat nemůžou.. To je ten problém Nejsou tam světová křídla, chybí kreativita, hrají stopeři jako Terry apod.

Reagovat
hribco

Lennon a Wright-Phillips svetove kridla urcite su !

Reagovat
herbage

A proto jeden leští tribunu v Manchestru City a druhý lávku v Tottenhamu

Reagovat
fantomas

Lennon je po zranění, jinak by ji neleštil.

Reagovat
herbage

Přes van der Vaarta, Modriće a Balea to bude mít extra těžké. Navíc až se uzdraví Defoe, tak se na ni myslím přesune permanentně

Reagovat
fantomas

Vaart s Modričem hrajou vpravo?

Reagovat
herbage

Co jsem koukal na poslední zápasy Spurs a jejich rozestavení, tak jejich záloha vypadá nějak: Vaart - Huddlestone - Modrić - Bale a pokud hrají na 1 hrota, tak se tam vtěsná do středu ještě Jenas

Reagovat
fantomas

Nevim no, Lennon zatim letos z těch sedmi zápasů jen dva začínal na lavičce.

Reagovat
herbage

Tak já myslel zas hlavně LM, ale třeba za to může to zranění jak řikáš. Pokůd zůstanou u hry na jednoho hrota, tak Vaart půjde na podhrot, Lennon - Bale křídla a Modrić s Huddlestonem střed. On to bude ale Harry asi hodně rotovat

Reagovat
fantomas

Přesně takhle to očekávám.

Reagovat
smazaný uživatel

možná by bylo lepší kdybys kibicovla do energetické soběstačnosti a problematiky trvalé udržitelnosti života, tam se tvé blafy ztratí....

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry, Messi, C. Ronaldo, Robben.. Poslední dobou i Malouda. To jsou světová křídla. SWP nehraje ani ve svém klubu.. Lennon je dobrý, ale těmhle hráčům nesahá po kotníky..

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nie, ale keby nenasadia latku tak vysoko, mohli by hrať uvolnene a možno zabojovať aj o vyššie priečky ako v minulosti. Lenže to je keby . Zostava by neusela byť zlá.

------------------------------------Hart----------------------------------

Richards----------Cahill-----------Shawrcoss-----------Cole/Gibbs

-------------------Rodwell--------------Gerrard-----------------------

Milner(G. Johnson)----------------Wilshere----------------A.Johnson

----------------------------Carroll/Rooney-------------------------------

Lenže, na toto kompetentí neprídu. Mladí by už konečne mali dostať šancu...

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice hezký.. Ale k tomu, aby ten tým měl na větší úspěch by se musel výborně sehrát a mít vynikajícího kouče.. Protože kádrem se těm nejlepším zdaleka nevyrovnají, musejí to dohánět jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

Veď zohrať by sa museli, ale tento káder by fungoval. Veď Wilshere má už pomaly teraz na to byť ako Ozil...

Reagovat
Tomanatura

Pri vsi ucte, ani v nejmensim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nechcem do toho mudrovať, ale očakávali sa na MS také výkony od Ozila? Wilshere by mohol tiež prekvapiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Od Ozila to zasvěcení čekali.. Hlavně celou dobu v Brémách hrál prim. Wilshere ani nemá jistý místo v základu ještě..

Reagovat
smazaný uživatel

Hooodne budúca zostava no, ale potenciál má byť ešte lepší, veď je ešte mladučký...

Reagovat
terry

Samozřejmě, že se to od Ozila čekalo. Respektive, nebylo to překvapení, ačkoliv mohl taky vyhořet.

Reagovat
herbage

Od Ozila jsem podobné výkony čekal, ještě jsem si pochvaloval, jak je levný ve fantě

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže Wilshere bude ešte lepší. Už teraz je najlepší hráč v Arsíku. Či sa mýlim?

Reagovat
herbage

Ještě lepší bude, neměl bych však přehnaná očekávání. Sice byl vyhlášen hráčem Arsenalu za uplynulý měsíc, ale takový Fabregas nebo van Persie jsou stále o třídu, dvě výše. Až bude hrát v základu i kdžy budou všichni zdraví, tak se teprve ukáže. Nicméně zatím je velmi příjemným překvapením, i když už nedělá ty své kličky ani rychlé průniky

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere je na dobre ceste stat se tvurcem hry jako je Fabregas , casto hrava po jeho boku a fabregas ho diriguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere dúfam nebude hrávať CM, ale AM.

Reagovat
herbage

Doufám taky. I Wenger povídal, že s ním počítá spíš na podhrota, ale to bude musel být více gólový, což časem bude

Reagovat
smazaný uživatel

Velice gólový by zas až tak moc nemusel byť. Keby dáva finálne prihrávky, stačilo by to...

Reagovat
herbage

Tak Fabregas byl vloni s 15 góly naším nejlepším střelecem, k tomu přidal i pěknou řádku asistencí. Pokud bude Robin van Persie převážně marodit, tak ty góly musí dávat i podhrot, jinak to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď bude hrať Chamakh, či Bentdner, tak tých 10 max. 15 gólov je reálnych, ale Jack mi príde skôr ako prihrávač, narážačka, vtipná gólová prihrávka atp.

Reagovat
herbage

No, když vyšle Jack kolmici na Chamakha, tak ten buď špatně vystřelí nebo počká a míč mu vrátí. Bendtner se zase ustřelí nebo mu uteče míč vinou špatného zpracování

Reagovat
smazaný uživatel

Veď jasné...

Reagovat
fantomas

Novej Bergkamp. Ale to řikal už docela dávno, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže u vás nebudú všetci zdraví. Momentálne hráva v základe, a to je preňho určite veľká škola. Bude sa zlepšovať, je to ohromný talent. Bojím sa jedine zranenia. On by mal potiahnuť Anglicko za úspechmi.

Reagovat
Godwinson

Lepší jak Özil?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude.

Reagovat
Godwinson

Vtip?

Reagovat
smazaný uživatel

NEvtip.

Reagovat
miezto

Özilovi v Realu přistřihnou křídla, kdežto Wisherovi v Arsenalu ne...

Reagovat
terry

No, to fakt nevím. Může to tak být, může to být naopak nebo na tom mohou být oba stejně. To teprve řekne čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni..

-------------Cesar---------------

Maicon---Juan--Silva---Bastos?

-------Melo-----Hernanes--------

Robinho----Ganso------Neymar

-------------Pato------------------

S tímhle se nemůžou rovnat třeba..

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne nie, ale kebý tá 11 hráva pokope, napr. 2 roky, určite by mohli. Má obrovský potenciál. Už len A. Johnson, Rodwell a hlavne Wilshere...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo.. Mají potenciál. Ale asi třeba tak jako Chorvatsko, nebo Belgie.. (Teď) Na to být nějací velcí favoriti nemají..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nie, ale keby tie nádeje zapracujú, môžu...

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis to strasne ruzove, hrozne ty hrace precenujes

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Možno, ale mladíkom sa šanca nedala a mala by. Až potom by sa ukázalo, či sú preceňovaní...

Reagovat
terry

Jenomže to bys je musel všechny rovnou postavit na hřiště a to je prostě nereálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to je len budúca zostava, ktorá by mala s menšími výmkami byť o pár rokov. Dnes by namiesto Rodwella hral samozrejme Parker, žiadny Barry. Gibbs už teraz má na to hrať základ Arsenalu. A. Johnson je najlepšie krídlo Citizens(značná konkurencia), Wilshere je jasne najtalentovanejší. U stopérov je to ošemetné, ale je tam viac kandidátov. Milner je už hotový hráč, len mu treba nájsť poriadny post.

Reagovat
terry

S tím Gibbsem mě všichni vždycky pobavíte..

Reagovat
smazaný uživatel

Spýtaj sa fantomasa, či herbageho.

Reagovat
fantomas

Gibbs samozřejmě už teď má hrát základ Arsenalu, na tom neni nic k řešení. Kór při týhle současný (děsný) formě Clichyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Herbage radsi ne, to nema zadnou hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja souhlasim s tim, ze Anglie ma ted pomerne slusnou mladou generaci, ale realne muze A-tym nejak pozvednout jen Wilshere, Rodwell a Hart. Z tech ostatnich budou jen dalsi Warnockove, Downingove, Jenasove...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte Gibbs môže pozdvihnúť, u ostatných je to otázne, priznávam.

Reagovat
smazaný uživatel

Gibbs je prave ten dalsi Warnock. Doma bude precenovanej, Arsenalisti z nej budou kvuli anglickymu pasu delat modlu a nakonec to bude jen maximalne nadprumer PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa nie, má na to byť niečo podobné ako Cashley. Prototyp moderného obrancu. Warnock je uplne iný typ, defenzívne ladený LB, tvrdý hráč, veľký pracant. Gibbs je väčší talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Precenujes ho jeste driv, nez zacal hrat PL, coz je pro tyhle hrace naprosto typicky Ja nesrovnaval styl hry s Warnockem, to si fakt nepochopil?

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno, či Warnock, Jenas alebo Downing. Uvidíme veď... Podľa mňa na to má... Čas ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o to nejde. Navic Albion nemiva na LB problemy, porad tam bude Baines, nepredpokladam, ze by ho Gibbs nejak prerostl a byl o tolik lepsi, ze by tu repre nekam pozvedl. Kdezto ti tri, co jsem jmenoval, by mohli hru pozvednout na postech, ktery Albion posledni dobou relativne tlaci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. No šak ale uvidíme, ja v Gibbsovi vidím obrovský potenciál, narozdiel od druhých mladíkov(Naughton atď)...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne se libil vzdycky hlavne Walker, ale s tou konkurenci ma houby prostor se rozvijet, pokud neodejde. To samo Naughton, Mattock...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Clevovi neveris? Ja co ho sledujem v England U21 tak je velmi dobry, je ho plne ihrisko a drviva vacsina akcii ide cez neho...uvidime co v zime, ale ak sa vrati z wiganu a zacne si pomaly hladat svoje miesto v A time tak verim ze do seniorskej repre bude coskoro povolany

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Juan so Silvom? Hmm, nefungovalo by to...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by to nefungovalo celkově, nejen stoperská dvojice.. Měla to být jen ukázka jak by to asi tak mohlo vypadat.. Místo Thiaga si tam klidně dej Davida Luize, nebo Luisaa..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Spíš místo Juana si tam dej Davida Luize, s Thiagem to těm dvoum to pasuje náramně

Reagovat
smazaný uživatel

a co přesně tady tenhle tým zrobí ? robinho i neymar typičtí netýmoví hráči, kteří ani nicmoc nevymyslí když nemají prostor. ganso ..... a melo te nse vykartuje do prvního polločasu. osobně věřím kdyby přesně tadle sestava nastoupila proti nejlepšímu vyberu englandu tak england vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

POkud by si viděl jak hráli Ganso, Robinho a Neymar spolu.. Tak bys nikdy neřekl, že to jsou netýmový hráči.. Spolupráce naprosto senzační

Reagovat
smazaný uživatel

melo je přecenovanej

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

wilshere / ozil ?????

Reagovat
herbage

Hart - G.Johnson, Jagielka, Terry, A.Cole - Gerrard, Wilshere - Walcott, Lampard, A.Johnson - Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
miky10

Reagovat
Ligter

Koukám, hodně rozporuplný reakce.

Reagovat
smazaný uživatel

za Walcotta

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha:D arsenalista:D

Reagovat
FC Porto FC

Terry? Ty si vul.....on muže zato že Rooney hraje hovno a neumí dát gal za Anglii

Reagovat
Azza

Adam Johnson

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha :D ty budes nejaky arsenalista ze:D ..ked napises ze lampard a terry nie su esa:D

Reagovat
fantomas

Četl si článek? Ten tvou, jako obvykle velmi jednoduchou, myšlenku jenom rozvíjí, tak nevim, na co je tenhle příspěvek..?

Reagovat
smazaný uživatel

Článek jsem si přečetl až později.. Ale tu moji "velmi jednoduchou" myšlenku (nechápu co by si tam chtěl mít složitějšího.. Rovnice, filosofickou otázku, nebo snad průpravu do historie?) ani tolik nerozvíjí.. Opírá se o to, že "někteří hráči na svých pozicích vynikají"...

Reagovat
fantomas

No o to se teda fakt neopírá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, opírá.. je tam psáno, že není dostatek kreativních a technických hráčů. Jenže to není tak trochu pravda.. Techničtí hráči se rodí i v Anglii jen jim chybí ta potřebná kvalita.

Reagovat
fantomas

Ty tvoje kvality a nekvality mě už fakt unavujou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč, když tě unavujou na to pořád reaguješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ho nechápu, vždyt je jasný, že to nemá smysl...

Reagovat
fantomas

Protože mě zároveň udivuje tvá vytrvalost...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, chceš mi tedy říct, že má Anglie na to se kádrem porovnávat s Brazílií, Argentinou, Francií, Španělskem, nebo Německem?

Reagovat
smazaný uživatel

Který brazilský záložník má průměr >20golů za sezonu? Který brazilský útočník proháněl děvky když měl doma těhotnou manželku? Kolik brazilských stoperů je každoročně v semifinále LM?

Reagovat
smazaný uživatel

1) Který záložník to dokáže v Anglii?

2) Řekl bych, že dost.. Třeba Romário

3) Alex?

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard má 20 golů za sezonu..

Ten už nehraje

Alex byl do letoška náhradník

Reagovat
smazaný uživatel

1) Nemá to každou sezonu.. To bych ti tam taky mohl dát Kaká, Ronaldinha, nebo Diega..

Reagovat
smazaný uživatel

Poslednich 6 sezon vzdy alespon 20 golu a 10-20 asistenci. To je hodne, at si odpurci rikaji, co chtej.

Reagovat
smazaný uživatel

2) U Brazilců jsou tyhle hříchy normální, určitě tam nějaký takový bude, akorát není debil, aby se nechal nachytat..

3) Náhradník, protože seděl místo horšího Terryho

Reagovat
smazaný uživatel

1) S LM to má každou sezonu až na 1, kdy dal jen 19...

2) To bylo jen rýpnutí do útočníka, kterej střílel na jaře gol za golem

3) O tomhle se hádat nehodlám, někdo tu hru organizovat musí.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Tak třeba zrovna Kaká má lepší průměr vstřelených branek na zápas, než Lampard..

2)

3) Carvalho neumí dirigovat obranu?

Reagovat
kubys

No jenže Kaká nikdy nedal za sezonu v soutěžních zápasech víc než 20 gólů/sezona a o tom se tu bavíme...

Reagovat
smazaný uživatel

s francií ? anglie vždycky bude daleko lepší než ti přihřátí žabožrouti

Reagovat
fantomas

Proč bych ti to měl chtít řikat, panebože??

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí, když mi budeš říkat Marty..

No jednoduše.. Pokud s tím, co povídám nesouhlasíš a reaguješ na mě, tak bys mohl mi to chtít vysvětlit.. To není zase tak složitá dedukce.

Reagovat
fantomas

Vysvětleno je to v článku, bohužel ty sis z něj zase vzal jen to, co je pro tebe podstatné.

Reagovat
Godwinson

Proč by nemohla?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak porovnat se může, ale výsledek by si v Anglii asi za rámeček nedali

Reagovat
Godwinson

Tak nevim, těžko říct, třeba s Francií si myslim, že by srovnání bylo velmi vyrovnané.

Reagovat
Tomanatura

Tak s Brazílií snad ani nemůžeš Angličany porovnávat, to je strašná urážka. I teď v sestavě, kde byl průměr asi "18 let", dokázali naprosto přehrát Ukrajinu, hráli fakt výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem.. Asi si stáhnu celej zápas..

Reagovat
Godwinson

A zase ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No co, že nemají kvalitní fotbalisty je nepěkná provokace.

Reagovat
FC Porto FC

si myslejj že když vymysleli fotbal že sou hned nejlepší na světě a tlak je na ně obrovskej. Jako Jednotlivci sou dobří ale jako celek

Reagovat
smazaný uživatel

mam taky pocit že fotbal je z Jižní ameriky ... v Britanii ho jenom upravili do dnešní podoby

Reagovat
smazaný uživatel

skôr naopak ... medzi anglickými dedinami už v 18.storočí hrali proti sebe dve 200 členné družstvá a snažili sa dokopnúť niečo ako loptu do súperovej dediny

Reagovat
M0rb1D4S

Uplně první náznaky "fotbalu" se objevili už ve staré Číně

Reagovat
smazaný uživatel

Pak by mělo být na trenérovi, aby poskládal mužstvo, které bude fungovat.

Reagovat
cristiano.K.

ty očekávání musejí být přehnaná,vemte si ten tým.....

Reagovat
niflheim

Zřejmě jsem měl taky moc velké očekávání, když jsem měl na ně teĎ v úterý jedničku.

Reagovat
stas87

ak je nemecko turnajovy tim tak anglicko zrejme je len kvalifikacny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

no?

Reagovat
smazaný uživatel

No nic. Jen že mě tvůj komentář pobavil. Neposmíval jsem se ti.

Reagovat
smazaný uživatel

zkrátka veskrze průměrnej tým, kterej si akorát vždycky hraje na favorita.

Reagovat
smazaný uživatel

hm ktoreho media stavaju do roli favorita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že ich hráči hrávajú výlučne v anglických kluboch (ja viem, nie sú jediní). Nemajú pravidelnú konfrontáciu s ostatkom sveta, ktorý, priznajme si, je iný ako vo zvyšnom svete. Na dôvažok, kopec zahraničných hráčov , ktorý u nich hrajú, sa prispôsobujú skôr ich štýlu, než by ho menili. Nie vždy tomu tak bolo.

Reagovat
terry

Povedená práce

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej a pravdivej rozbor

Reagovat
smazaný uživatel

Masláci ti angličani

Reagovat
fantomas

Supr sonda a argument proti těm, co furt jako bernou minci předkládaj cizince v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je to ale z jednoho uhlu pohledu i pravda. Samozrejme, ze PL prospiva, kdyz mladi anglicti hraci muzou mit vedle sebe na hristi Teveze, Cesca, Persieho, Evru, Artetu, Torrese, Vaarta, Maloudu, ale na druhou stranu prave tem mladym hracum prekazi ti podprumerni hraci, jejichz jedinym ukolem je rozsirovat kadr (Plessis, Lucas, Faubert, Kovac, Bebe, Milijas, Vela, Macheda, Kalou...), proto ten argument s cizincema v PL...

Pres 60% hracu v PL jsou cizinci, pricemz ani ne polovina z nich ma odehrano vic jak 30 zapasu, to je ten problem PL.

Druha moznost je, ze jsem nepochopil jak to myslis, takze kdyztak promin

Reagovat
herbage

Komu zasírá místo Vela?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspis nejakymu fotbalistovi.

Reagovat
herbage

Má víc talentu, než celý váš Hernandéz

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Slo o to, ze tech jeho 30 minut rocne by v pohode mohl odehrat treba Afobe.

Reagovat
herbage

Ten ať sbírá zkušenosti nejdřív v reservě, ten má času dost. Hlavně potřebuje nabrat kilogramy. Spíš Vela brzdí Sunua, ale já bych dal Velovi šanci, protože on na to rozhodně má A o tom jestli je lepší Vela nebo Hernandéz ti může udělat obrázek trenér Mexika, kdy Vela byl jasnou jedničkou do útoku a v kvalifikaci na MS táhl góly Mexiko on

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi budu o fotbale diskutovat s nekym, kdo nedeli hrace na lepsi a horsi podle toho, jestli maji nebo nemaji smlouvu v AFC

Reagovat
herbage

Hm, co na to říct. Vela je rozhodně větší talent, zaujal již na MS U17, kde se stal nejlepším střelcem turnaje a byl vyhlášen i nejlepším hráčem. Hernandéz vyletěl až poslední rok a to hlavně díky svému preciznímu zakončení. Vela je jinak mnohem komplexnější hráč, má lepší techniku, zpracování, práci s míčem. Bylo to dost dobře vidět při srovnání na MS, kdy Vela hrál s přehledem, zatímco Hernandéz tam často působil jak koza v zelí. Nenabízel se, míče mu odskakovali. On je vážně dobrej v nábězích za obranu, umí se bleskurychle uvolnit a precizně zakončit, v tom je lepší než Vela. Možná ještě ve hře hlavou, což není Velova silná stránka. Stačí porovnat i zakončení obou hráčů, kdy Vela se vždy snaží řešit situaci elegatně, zatímco Hernandés jen klička a napálit míč. Tohle není o Arsenalu a MU, tohle je o srovnání dvou hráčů a Vela na mě vždy působil fotbalovějším dojmem

Reagovat
terry

Každý preferuje něco jiného, každý hráč se hodí jinam..

Reagovat
fantomas

Hernandéz má víc talentu. Respektive umí s nim rozhodně nakládat lépe.

Reagovat
herbage

Má více talentu a proto dostával na MS větší prostor Vela, ač jsou stejně staří. Aha, teď už tomu rozumím

Reagovat
terry

Fakt to je o talentu tohle?

Reagovat
herbage

Tak trenér Mexické reprezentace je povolanější osoba než kdokoliv jiný z nás. Nebo máš nějaké jiné srovnávací návrhy? Stačí se podívat na góly, které oba dokázali vstřelit. Vela má velký rozsah zakončení, od lobu po umístěnou placírku a co gól, to pohlazení po duši. Hernandéz je spíš takový vylepšený Inzaghi. Střelec zabiják, který ti dá gól třeba hrudí, ale ví kam se má přimotat. Oba jsou dobří, oba hrají ve svých týmech rozdílnou roli a oba můžou klidně nastoupit spolu. Mně se ale nelíbí, jak je zde Vela prezentován jako nějaký nekopa, protože co se kontroly míče týče, nemá v celé PL mnoho sobě rovných.

Reagovat
terry

Jsem rád, žes to za těch pár minut porovnal.

Reagovat
fantomas

Zapomněl si dodat, že na ten gól oproti Hernandezovi potřebuje deset tutovek. Ale tak tohle je běh na dlouhou trať, Vela je Kanonýr, tak má víc talentu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nemuzu

Reagovat
Chazy

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Já jen že tenhle věčnej argument je přeceňovanej. Tuhle statistiku znám a je smutná. Ale jak vidno, existují i jiné statistiky, které nezaručují, že bez cizinců by byla repre kvalitnější.

Reagovat
fantomas

* že s PL bez cizinců

Reagovat
smazaný uživatel

To ja ani netvrdim, ze by odesli Fauberti a Albion by do 4 let hral finale velkyho turnaje

Reagovat
Kongo

Podle me maji stejny problem jako my.Nekteri jejich hraci malo hraji v klubech.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pekný článok.

Reagovat
Kubin1989

Vynikající článek

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak na okraj, jak se porovnává ta statistika před PL a za PL, tak nebyla Anglie v osmdesátých letech vyřazena z ME a MS, nebo se ten postih týkal jen anglických klubů v evropských pohárech?

Reagovat
fantomas

Jen evropských pohárů.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nelze brát za hlavní příčinu jen jednu. Robsonovi to šlo a dalo se na hru i koukat ( záznam ne live ), to že se nedostal na 2 Eura není při 8 týmech tak divný ale jeho tým měl výhodu že díky vyloučení z pohárů odešli někteří hráči do ciziny. To jim dnes chybí a na týmu se to projevuje, hráči umí jen jeden druh fotbalu, další věc je určitě mediální tlak a nějakou roli asi hraje i chování hráčů mimo hřiště - drtivá většina z nich má hvězdné manýry a pokud by jim trenér řekl že mají doma trénovat tak by se mu na to vysrali, stejnětak je pro Anglii příšerný problém posadit hvězdu na lavičku. A v poslední době nemají šťastnou ruku při výběru trenérů. Svena tam nechali příliš dlouho i když tým nevykazoval vzestupnou tendenci a Fabio na MS taky nevypadal jako spasitel.

Reagovat
Darren Fletcher

pohlad z druhej strany na podobnu temu

http://www.profutbal.sk/clanok105524.htm

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie také doplácí na fakt, že výborní fotbalisté se v západních zemích rodí hlavně mezi národnostními menšinami. Němci takto využívají Turky nebo třeba Poláky, Francouzi zase Afričany, jenže v Anglie ve větším množství nalezneme akorát tak Indy nebo Pákistánce, což jsou zástupci silně nefotbalových zemí. Využít tedy může jedině Nigerijce, případě potomky obyvatel z karibských ostrovů, kterých v Británii zase není tak moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná si myslím, že tam chybí někdo v reprezentaci jiný, než z anglický ligy....Ano Anglická liga je nejlepší na světě ale to neznamená, že v ní musí být i nejlepší angličané.....

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Angličanů co hrajou jinde než doma moc není

Reagovat
smazaný uživatel

ani si nevybavuju kloudnýho angličana mimo PL

Reagovat
herbage

*nevybavuji *kloudného a *Angličana

Reagovat
terry

Tak tohle je něco jiného než tvoje reserva.

Reagovat
smazaný uživatel

neřešim tu spisovnou češtinu

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé hrajou skoro všichni ve Španělsku a funguje to. V tom to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham

Reagovat
smazaný uživatel

Taková sestava:

Hart - Richards, Terry, Ferdinand, A.Cole - Wallcot, Gerrard, Lampard, A.Johnson - Defoe, Rooney pokud by byli všichni zdraví a ten týpek Fabbio to takhle postavil tak by byli silní.

Reagovat
Mindas

S Lampardem a Gerrardem vedle sebe rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s Wallcotem rozhodne

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

v týhle sezoně to vypadalo že se chytne, stahoval se z křídla hodně na hrot a svědčilo mu to, proměnil takřka každou šanci, kterou mu spoluhráči připravili, kdyby se nezranil OPĚT při repre pauze tak mohl mít teď víceméně jistý místo v základu Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to narazka na 'Wallcot'

V repre by stejne zas sel na kridlo zakoncovat svoje vypady po strane centrem po zemi do bocni site, takze je to jedno. Jediny rychly kridlo vhodny pro repre je Lennon, kdyz je on zranenej nebo mimo top formu, radsi at tam hraje Milner/Adam.

Reagovat
smazaný uživatel

ne překlepu sem si nevšim, jo máš pravdu že se tam nehodí, ale stejně jednou bude muset i Anglie přizpůsobit herní styl novým mladým hráčům a pak přijde jeho čas

Reagovat
smazaný uživatel

Walcottuv? Nevidim duvod. Do utoku se vzdycky najde nekdo lepsi a na kridle je to hrac do poctu.

Reagovat
smazaný uživatel

moc pekny a zajimavy clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Však Anglie byla téměř vždycky parta nekreativních kopáčů. Je to i teďka, srovnejte třeba některé kombinace Brazílie, Španělska, Argentiny, Německa a pak Anglie, která se s nimi chce měřit. Anglie nemá kreativní špílmachry, kombinace na jeden dotek po zemi to v Anglii vůbec neznaj atd. Ale věřím, že příznivci tradiční anglické kopané mají co chtěj.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak a navíc jezdí soudruzi po levé straně

Reagovat
smetos

------------------Hart-------------------

Johnson----Cahill---Terry----A.Cole

--------Carrcick----Barry-------------

Gerrard-------------------A.Johnson

----------Wilshare---------------------

-------------------Rooney-------------

Reagovat
smazaný uživatel

Zacina to byt smutny.

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshre sotva začíná letos hrát a hned do repre do základu

Reagovat
hefy

Vždyť píše uplně o jinym hráči než ty.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smetos

nerikam at takhle hrajou na MS. ale skusit ho tam v kvalifikaci proti slabsimu souperi by nebylo spatne. Jinak bych to dal klasicky Rooney--Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

prá Wilshere lepší jak Ozil!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Anglie má možná díky penězům a cizincům kvalitní ligu ale jejich reprezentace nedosahovala a nedosahuje úplné špičky. Vzpomeňte na nás a naši ubohou bílkoprezentaci, kdy si taky myslíme že hned všechno vyhrajeme (jen co se objeví litevci ) V evropě teď bude kralovat španělsko. A reprezentace Německa, Itálie, holanska ale třeba i těch basketbalistických žabožroutů byla za poslední dekády vždy lepší. A bude tomu tak zase.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie?

Reagovat
smazaný uživatel

ta má ted problémy sama ze sebou

Reagovat
smazaný uživatel

se

Reagovat
Godwinson

Španělsko právě začne pomalu, ale jistě, dokralovávat.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvé přání, nikoliv něco, co by bylo založeno na věcných argumentech.

Reagovat
smazaný uživatel

moc hezkej clanek

Muj nazor je ale ten, ze anglie doplaci hlavne jednak na zvyk na domaci prostredi a pak ze v evrope hraje naproste minimum anglicanu, vsichni si to placaji jen doma a jsou tak zvykli jen na jeden jedinej styl hry, styl ligy, kdezto Francouzi, Spanele, Italove i ti Nemci hraji po cele evrope a tak maji konfrontaci se vsema...

Reagovat
domingo

Španělé, Italové a Němci hrají po celé Evropě?

Reagovat
smazaný uživatel

Rossi a Boateng hraji po cele Evrope

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mnohem vic Italu, Spanelu a Nemcu se vzdycky naslo po evrope, narozdil od anglicanu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

velmi vela hracov mimo pyreneje hra v spanielskej repre...

Reagovat
REPLIKATOR

Souhlas. Přehnaná očekávání a skandály

Reagovat
smazaný uživatel

Čtivé, výborná argumentace, článek dává smysl, ucelené myšlenky - dobrá práce!

Reagovat
Usty

Vidím článek, říkám si, napíšu si tam sestavu, to pude jak po másle.. ale žádná sranda to není, Anglie nemá tvořivýho záložníka, jako je Vaart, Fabregas nebo třeba Kaká.. a potom je problém v útoku, kde prakticky v současný formě není koho dát..

V tuhle chvíli by se to líbilo takhle :

Joe Hart

Micah Richards - Phil Jagielka - Ledley King - Ashley Cole

Aaron Lennon - Tom Huddlestone - Steven Gerrard - Ashley Young

Adam Johnson

Peter Crouch

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo.

Reagovat
Usty

co chceš

Reagovat
hefy

Sestava bez Rooneyho? King? Richards? Young?

Reagovat
stas87

uz tu nerieste ziadne zostavy tym majstrom sveta z bulvarnych platkov to aj tak nepomoze

Reagovat
kiwwi

ale ma, akurat ze nechce hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Wayne Rooney has today confessed that he no longer wants to play for Manchester United. After repeatedly stating his desire to spend the rest of his career at the club, talking of his love for the club and his respect for the manager, he has now made a massive U-Turn.

According to him, he now wants to move with his wife to Spain, taking their 11 month old baby boy with them.

Reagovat
terry

Reagovat
terry

Kdo prosím mohl tohle napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to neni vymysleny, je to spis takova teorie zduvodnena tim, ze Fergie uvadel Rooneyho jako zraneneho hrace a Rooney podle svych slov zraneny kotnik nemel.

Psali to ti nejpovolanejsi - fanousci MUFC na Mancunii

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Já od anglánů vždy očekávám jen to nejlepší, ani nevím proč. Prostě Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chválím, jen tak dál. Názorů, klidně i kontroverznějších, by tady mělo být mnohem víc, je to celosvětový trend. Čtenáře to obohatí určitě víc než přepsaný hloupý článek z goal.com. Tolik redaktorů tady je, tak kde to vázne, lidi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Po dlouhé době jsem porušil tabu, článek si opravdu celý přečetl a nutno dodat, že to stálo za to. Souhlasím s merenguesem, jen houšť podobných příspěvků!

Reagovat
smazaný uživatel

Á sakra, mal som to dať radšej sem...

OT: "Kto je najlepší strelec na svete?" - "Robbie Keane, ten vie trafiť muchu z 11 metrov."

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
soukup

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, oni maj dobrý hráče ale prostě jak sou spolu tak jim to nejde, je to hlavně tim že v klubech maj k sobě cizince s kterýma jim to jde a v repre pak to jde vidět že jim tam chyběj

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou nejlepší, ale stejně jim přeju všechno nejlepší...Albion

Reagovat
fantomas

Jednou bych to fakt moc rád chtěl vidět takle...

Hart - G. Johnson, Jagielka, Cahill, Baines - A. Johnson, Barry, Wilshere, Gerrard - Rooney, Davies (Defoe)

...s tim, že by trojlístek Barry-Wilshere-Gerrard byl hodně flexibilní a točil si posty, Johnson by představoval klasické moderní křídlo (vpravo přes nohu mu to navíc vyhovuje víc, si myslim) a Rooney by v případě potřeby přetáčel rozestavení na 4-5-1 tim, že by se stahoval na LW. Fakt bych to jednou chtěl vidět naživo, jak by to fungovalo.

...do tý doby mi je Albion docela srdečně jedno.

Reagovat
fantomas

(a místo Bainese tam klidně může bejt Ashley, na tom zase tak nelpim)

Reagovat
kiwwi

G. Johnson

Reagovat
fantomas

Neni nikdo lepší, bohužel, a jestli chceš argumentovat Nevillem, tak to rovnou polkni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V repre nerobí kiksy?

Reagovat
fantomas

Kdo? Glen? Viděl sem ho proti Andoře naposled, a tam je nerobil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Škoda, že Luke Young skončil repre kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli na to chces jit takhle, tak hlasuju pro Hibberta

Reagovat
hefy

Já se strašně těšim na okamžik, kdy dá gol.

Reagovat
smazaný uživatel

V nedeli To uvidis ten blazinec

Reagovat
hefy

Jak O'Shea tehdá. :)) Bylo by supr, kdyby další kopyťák položil Live.

Reagovat
smazaný uživatel

Sheasy neni kopyto

Reagovat
hefy

Pravda, dát Figovy jesle se jen, tak někomu nepovede.

Reagovat
Chazy

"jen, tak" :((...

Reagovat
Chazy

Nehledě na "Figovy"

Reagovat
kiwwi

Reagovat
hefy

Dík moc.

Reagovat
Chazy

Chceš psát, musíš se zdokonalovat

Reagovat
fantomas

Reagovat
hefy

Vždyť nic neřikam. Nebyl jsem si jistej, teď už jsem.

Reagovat
fantomas

Hm, tim si to ještě zhoršil - že sis nebyl jistej.

Reagovat
fantomas

A myslel sem to tak, že je smutný, že si v tomhle nejseš jistej a chceš přitom psát. Kdybys potřeboval dovysvětlení.

Reagovat
fantomas

A nevěřim ti, že ste čárky nebrali.

Reagovat
hefy

Brali jsme to na základce, jenže v tu dobu jsem veděl kulový a na školu kašlal. A až teď je budem brát znova, neměl jsem prostě možnost si to zopakovat.

Reagovat
fantomas

Hm, já nevim, já se tohle nikdy "šrotit" nepotřeboval. Tak ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

nic nemusim polkat pretoze Nevillom som vobec nechcel argumentovat

ja viem ze momentalne tam nikto lepsi nie je...ked sa zlepsi Richards v pozicnej hre tak mozno on, ale aj tak by som tam chcel vidiet Hargyho

Reagovat
tomasinho

Toho ne, vždyť je to nejlepší anglický DM, strašně mi v záloze chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Harga zitra do zapasu nezasahne, jak bylo avizovano, protoze ma jeste nejake problemy s lytkem.

Reagovat
kiwwi

viem

Reagovat
kiwwi

vyhra zajtra NU?

rozmyslam ze hodim NU + MU handicap za dvacku

Reagovat
smazaný uživatel

Sam nevim, jen doufam

Reagovat
kiwwi

ja len tak ci nema NU nejaku velku marodku alebo take nieco...pretoze po tej nestastnej prehre so Stoke a tesnou prehrou s MCFC si myslim ze na Wigan doma vybehnu a s prehladom to vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

Marodka je v pohode, ale mame Hughtona On je schopnej tam poslat na hrot osamocenyho Sholu a ja se toho dost bojim

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je s Andym? Nič, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, ale minule ho taky nechal sedet. Nalozi na nej takovou zodpovednost, sebere mu Lovenkrandse a pak se divi, ze to Andy sam vsechno neutahne. Ja jen rikam, ze se bojim, ne ze to tak Hughton udela zas

Reagovat
kiwwi

a preco vlastne nehra Lovenkrands, ved to bol tahun v Championship nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim Hughton se boji, ze 4-4-2 by bylo v PL moc ofenzivni. Peter byl loni uzasnej, letos dostal sanci jednou, v poharu s Chelsea myslim, a nepotkal se s balonem, byl uplne mimo psychicky, hodne mu to asi zvedlo sebevedomi, ze misto opory je z nej nikdo

Reagovat
kiwwi

to je smutne, neznasam toto zabijanie ostrovneho futbalu formaciou 4-5-1

Reagovat
Chazy

Jaký zabíjení, Wigan hraje 4-5-1 a jak krásnej fotbal to je :-P

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Chazy

Copak?

Reagovat
kiwwi

nic nic

Reagovat
fantomas

Ten kdyby byl občas aspoň s týmem, tak taky nepřemejšlim.

Reagovat
Darren Fletcher

Foster - Brown, Rio, Smalling, Cole - Carrick, Hargreaves - Gerrard, Scholes, Lampard - Rooney

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipálek.

Reagovat
smazaný uživatel

strasna 11.stym uhraju maximalne stvrtfinale ME,ale ked lepsich nemaju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele