Di María nebude kvůli výhrůžkám smrtí hrát za Rosario

31.07., 09:52
Aktuality
Ángel Di María (© AFP)

Mistr světa Ángel Di María kvůli výhrůžkám smrtí nebude po návratu z Evropy hrát v Argentině za mateřský klub Rosario Central. Informovala o tom agentura AFP.

Šestatřicetiletý Di María chtěl v Rosariu dohrát kariéru po 17 letech v zahraničí. Opakovaně se však on i jeho rodina stali terčem výhrůžek smrtí, až se světový šampion z roku 2022 rozhodl za Central nehrát.

"Před obchod mojí sestry někdo položil krabici, ve které byla prasečí hlava s kulkou v čele. Byl u toho vzkaz, že pokud se vrátím do Rosaria, bude tam příště hlava mojí dcery Pii," řekl Di María.

"Můj sen vždycky byl vrátit se domů, abych mohl ukončit kariéru v dresu Rosaria. Ale pro klid mojí duše i rodiny to musím oželet. Vyhrožovali mojí rodině a to nedovolím," uvedl záložník, který po nedávném triumfu na Copě América skončil v národním týmu.

Di María odešel z Rosaria do Evropy v roce 2007, kdy ho koupila Benfica, se kterou poté získal titul. Pak ovládl španělskou ligu a Ligu mistrů s Realem Madrid a přidal pět titulů s Paris St. Germain. Zahrál si také za Manchester United a Juventus. V uplynulé sezoně nastupoval znovu za Benficu a není vyloučeno, že v Lisabonu podepíše novou jednoletou smlouvu.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Di Stéfano

Čo tak skúsiť Brasileirão?

Reagovat
mupi23

Proč mu tam vyhrožují? Myslel jsem, že po MS mají hráči v Argentině nedotknutelný status, zvlášť v rodném městě

Reagovat
garruklol

Narcos v Rosariu

Reagovat
FC Porto FC

Prej by Di Maria přinesl do Rosaria moc pozornosti a to se rovná víc být na očích, potažmo víc policistů a to by jim kazilo kšeft s drogama

Reagovat
Kucka

Magoři

Reagovat
kilobyte

Tak tímhle na sebe žádnou pozornost nepřinesou.

Reagovat
Kejza

jako jono.. jen asi s tim rozdílem, že když tam Di Maria nebude, zůstane to každýmu jedno

Reagovat
kilobyte

Když by tam byl a nikdo by mu nic nedělal, tak by to taky bylo každému jedno.

Reagovat
Kejza

"nikdo by mu nic neudělal" znamená "postaráme se o to, aby mu nikdo nic neudělal". s tim se asi zvýšený bezpečnostní opatření pojí

Reagovat
kilobyte

Jenže to by mu museli něco udělat ty gangy, aby se do nich pustila policie. Takže "nikdo by mu nic neudělal" znamená "nic mu neuděláme". Což bezpečnostní opatření nezvýší. Naopak když by tam šel Di Mario i přes ty výhružky, tak by klidně mohl zažádat o policejní ochranu a celkově by to přineslo více pozornosti.

Reagovat
Kejza

já si teď ani nejsem jistej, jestli na to máme vůbec odlišnej názor

Reagovat
LyEX

No ono keby tam bol a nikto by sa nevyhrážal, to by bolo každému jedno, ale ak ti hráč, ktorý ma status legendy v celej Argentíne medzinárodne vyhlasuje, že sa tam nemôže vrátiť, tak z toho môže nastať národná záležitosť, nie záležitosť miestnej polície. Ale baviť sa tu o vysokom premýšľaní týchto ľudí je asi zbytočné

Reagovat
Kejza

jo, však souhlas

Reagovat
veikko

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
sergi

Choré.

Reagovat
Sigma Olomouc

Strašně nedoceněný hráč.

Reagovat
Novak.Usykovic

Za repre byl mnohem víc platnější a úspěšnější než upracovaný a mdlý CR7.

Reagovat
Memento_Mori_86

Nechtěl jsi napsat Messi? Nechápu srovnání jiného státu, asi jenom, že ho nemáš rád?

Reagovat
sergi

Nechcel. Keďže trofejí za repre majú rovnako a platnejší DiMária ťažko povedať, keďže všetci videli ako sa repre "darilo" keď Messi predbežne ukončil kariéru.

Reagovat
Memento_Mori_86

Reagovat
monkej

Reagovat
Kejza

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Manik...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele