Deschamps zůstane u Les Bleus. Nevidím důvod, proč se bavit o ukončení smlouvy, řekl Diallo

10.07., 17:07
Aktuality
Didier Deschamps (© AFP)

Prezident Francouzské federace Philippe Diallo nevidí žádný důvod, proč by trenér národního týmu Didier Deschamps neměl dodržet smlouvu, kterou má do mistrovství světa 2026. Řekl to deníku L'Équipe po porážce 1:2 se Španělskem v semifinále evropského šampionátu.

Francouzi došli na turnaji v Německu až do semifinále, byli ale pod palbou kritiky kvůli nepřesvědčivým výkonům i výsledkům. "Les Bleus" vstřelili v šesti zápasech pouze čtyři góly, z toho jediný ze hry. V základní hrací době zvítězili jen dvakrát.

"I když teď převažuje zklamání, že jsme to nedotáhli do finále, musíme se na celý turnaj podívat s odstupem. Semifinále je pořád velký úspěch. Nevidím důvod, proč se bavit o ukončení smlouvy," uvedl Diallo.

Sám Deschamps po úterním duelu uvedl, že o rezignaci neuvažuje. Pětapadesátiletý kouč je u reprezentace od roku 2012. V roce 2018 ji dovedl k titulu mistrů světa, o čtyři roky později do finále a krok od trofeje zůstal i na domácím Euru 2016. Bývalý vynikající záložník vyhrál MS a ME jednou už jako hráč.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Ladas321

Bylo úplně jasné, Deschamps je dobrý trenér. Nechápu lidi co se stěžují na to, že Francie nehrála útočný fotbal, Francie nemá útočný potenciál, ta záloha je defenzivní a dalšího Pogbu nemají, nemají kreativitu v záloze, takže defenzivní styl je jejich jediná možnost úspěchu.

Jiné je to u Anglie, oni mají obrovský útočný potenciál v útoku i v záloze, tam trenér zabijí potenciál kádru, ale to rozhodně neplatí u Deschampse.

Reagovat
kovi610

Reagovat
Csaplárova past

U Anglie nejaky potencial pro kreativitu teda nevidim. Kdo by tam tu ulohu mel plnit? Jako Jude? No snad jen castecne, jinak nemaji nikoho

Reagovat
81Tomas

Jasny, Foden, Palmer, naprosto nekreativni hraci

Reagovat
Csaplárova past

To už záleží na tom, jak si takovou kreativitu představuješ. Za mě je to hráč do středu pole, který určuje tempo hry a jdou přes něj míče. Takže je třeba vysoké procento přesných dlouhých balónů a balónů vzduchem apod ... Takový hráči mají 3x více vytvořených klíčových šancí než Palmer nebo Foden

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Ladas321

Je pravda, že i Anglii chybí takový hráč co by to rozjel z hloubky, takže to taky nemají úplně lehké. Jediné, že by Palmer nebo Foden zkusili hrát v záloze.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kiss Me Polka!

lol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele