De la Fuente po postupu Španělska nešetřil chválou: Máme nejlepší tým na turnaji, vyhlásil

01.07., 10:28
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Velmi potěšený s výsledkem a předvedenou hrou byl trenér španělských reprezentantů Luis de la Fuente po nedělní výhře 4:1 nad Gruzií v osmifinále mistrovství Evropy. Na tiskové konferenci řekl, že triumf je potřeba ocenit o to víc vzhledem ke kvalitě soupeře. Svůj tým označil za nejlepší na šampionátu. Pro čtvrtfinálového soupeře, jímž v pátek bude domácí Německo, má jen slova chvály. Myslí si, že utkání rozhodnou detaily.

"La Roja" vyhráli i čtvrtý zápas na evropském šampionátu a jako jediní jsou stoprocentní. "Máme hodně sebevědomí a tým plný talentu, kvality a odhodlání. Být přesvědčený o svých schopnostech je velmi důležité. Nechci nikoho urazit, ale máme nejlepší mužstvo na turnaji," prohlásil třiašedesátiletý De la Fuente.

Po ovládnutí skupiny v konkurenci Itálie, Chorvatska a Albánie zvládli Španělé první překážku ve vyřazovací fázi. "Myslím si, že jsme utkání, v němž nechyběly úchvatné pasáže, po celou dobu kontrolovali. Soupeř bránil velmi dobře a hrozil z protiútoků. Musíme patřičně ocenit, jak důležité vítězství to je, protože soupeř má opravdu velmi dobrý tým," mínil někdejší hráč Sevilly či Bilbaa.

Zakavkazská země, která předtím porazila Portugalce 2:0 a s Českem remizovala ve skupině 1:1, šla nečekaně do vedení v 18. minutě po vlastní brance Roberta Le Normanda. "Věděli jsme, že Gruzie hrozí z přechodů a protiútoků, ale do té doby neměli střelu na branku. Když se ujali vedení, byli jsme pochopitelně trochu nervózní. Vytvořili jsme si ale tolik šancí, že jsme klidně mohli vyhrát 8:1," uvedl De la Fuente.

Souboj s pořadatelskou zemí se odehraje v pátek ve Stuttgartu. Půjde o zápas dvou historicky nejúspěšnějších zemí na Euru, obě ho vyhrály třikrát. "Německo má fantastický tým a jedny z nejlepších hráčů na světě. Jsou velmi dobře organizovaní a disciplinovaní. Budou ale čelit podobnému týmu, jako jsou oni. Týmu, který je velmi odhodlaný, skvěle organizovaný, těžký na překonání, hladový a hodně ambiciózní. Vím, že se to ve fotbale běžně říká, ale nakonec rozhodnou drobnosti," řekl De la Fuente.

Autor: ČTK

Komentáře (48)

Přidat komentář
wyqinac

Pred turnajem jsem to teda necekal, ale je to pravda

Reagovat
Jordi Alba

Předčasný finále, co se herního předvedení týče. Zároveň se ukáže, jestli ta kritika ohledně krajních obránců byla oprávněná, nebo nám Cucurella zavře hubu i proti silným soupeřům. Zatím se na to ale skvěle kouká, mladý pušky Nico s Yamalem. Trochu se bojím proti Němcům obrany a brankáře.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
dextroza_m

Kéž by šel Nico k nám, to by byl sen.

Reagovat
Me2win

Koukám, že fanoušci Barcy by klidně přejmenovali stadion na Isis Stadium, kdyby to znamenalo jeho příchod. Tak to na mě aspoň působí na soc. médiích.

Reagovat
Jordi Alba

Ten tlak z EF nemůže on ani Athletic ustát.

Reagovat
Me2win

Kéž by jen z EF

Reagovat
Jordi Alba

A kde se tohle vůbec rozjelo, stím tlakem ?

Reagovat
Me2win

Nevim, je to dobrej hráč, kámoš Yamala, takže ho všude na soc. sítích teď terorizujou, takový to "come to Barca" atd. Přitom Nico může mít celou Barcu na salámu viď.

Reagovat
Txapeldun

Akorát, že nepůjde, nemá důvod. Tipnul bych si za rok do City.

Reagovat
Jordi Alba

Ani za Spotify na půl roku free pro vedení ?

Reagovat
St. Pauli

I na nej tym na turnaji muze prijit slabsi chvile, snad to bude ted, ve ctvrtfinale. Zatim hraji tedy krasne.

Reagovat
Me2win

Už zase? Aby z toho nebyl proti Německu debakl. Le Normand, Fabian Ruiz (ač hraje dobře), Unai Simon... To jsou průměráci. Uvidíme co Yamal a Nico proti Top klubu.

Reagovat
mistr129

2-3 papírově prumeraci jsou prakticky v každé repre, i Anglie s Francií jako hvězdné týmy tam mají Guehiho, Pickforda, Mainooa, Upamecana, Dembeleho, Rabiota…

Reagovat
Me2win

Nevim jestli tohle jsou zrovna průměráci, Dickford určitě je, ale třeba Německo má jenom Havertze, jinak ten tým je silnej celej.

Reagovat
Bakary3

jojo, havertz jim to kurví

Reagovat
Messiáš

Tak Fullkrug je o parník lepší

Reagovat
Bakary3

Určitě mozna o dva

Reagovat
Seydou Doumbia

důkaz upadku fotbalové kvality no

Reagovat
Txapeldun

Debakl

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže s Německem konečná

Reagovat
Tominko

Bodaj by si mal pravdu, ale obávam sa že ani Nemci ich nezastavia.

Reagovat
Seydou Doumbia

Německo půjde dál, potom padne na vítězi duelu portugalsko/francie...tak snad se to nedojebe už dnes ten můj tip

Reagovat
Tominko

Reagovat
Nieuwendyk

Francie postoupí ale taktéž Portugalcí, což teda je škoda, páč Slovincí jsou super. Ale Němci doma vypadnou no, to se nedá nic dělat.

Viva La Roja!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Novak.Usykovic

Mám stejné pocity. Chci postup Německa...a myslím si, že to přes Španělsko neklapne.

Reagovat
Pharrell

Ne nezastaví . Konečná pro ně asi až v semifinále / ve finále Eura .

Reagovat
Tominko

Ja týchto humusákov nemusím ale že brutálne. Neznášam celé Španielsko ako existuje ale treba fakt priznať že hrajú pekne. Žiaľ, pre mňa, ich vidím vo finále a aj s trofejou.

Reagovat
O.Giroud

Snáď to potvrdia proti Nemcom.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Txapeldun

Nemůžu se dočkat zahořklých Culés, až se vrátí zpátky na zem, jakmile pochopí, že Nico nikam nepůjde a když už, tak určitě ne k nim.

Reagovat
Jordi Alba

Kde tohle vzniklo ?

Reagovat
Visca el barca

Začíná z tebe mluvit strach

Reagovat
Pony Slaystation

se queda

Reagovat
drussbarb

U nás bude úspěch, když budeme moct prodloužit své mladíky a nějak přežít dobu temna (rozuměj otřesné vedení, které nás ničí dlouhodobě)

Reagovat
Visca el barca

Vždyť jsme zpět v pravidlu 1:1. Nico přijde

Reagovat
Novak.Usykovic

Upřímně řečeno..... Těžko proti tomu nějak argumentovat. Má pravdu plešoun.

Hrajou skvěle, kreativně a nápaditě. Nehrajou tak jako většina ostatních naroďáků..... Většina nároďáků jsou tupí bežci s korporátním nekreativním submisivním přístupem.

Španělsko, Gruzie, občas Nizozemsko, občas Portugalsko.... Tímto směrem by se měl vydat fotbal. Ostatní ať si raději táhnou hrát rugby.

Reagovat
Nieuwendyk

S první částí souhlas

Druhá je nesmysl a hlavně kvůli tomu, že hlavně Portugalsko a Španělsko to nyní v rugby solidně rozjíždí. A Gruzie je součást TOP10-12 již dlouhodobě.

ale o to nejde, že jo, ty sis chtěl jen kopnout do něčeho, čemu nerozumíš

Reagovat
Seydou Doumbia

Napsal random sport ve kterém tušil že jsou sračky

Reagovat
Novak.Usykovic

Sorryjakota, ale když se dneska řekne sport, ve kterém jsou Gruzínci nejlepší a elita, tak je to arm-wrestling. Gruzie má šampiony hned v několika váhových kategoriích. Jako být TOP 10-12 v rugby .... no...... vau ROFL.

A skutečně nechápu, jak se vylučuje to, co jsem napsal s tím, že Španělsko, Gruzie a Portugalsko (ne)může být úspěšné v Rugby. Já jsem vztáhl své komentáře k ANTIfotbalistům a antitrenérům, kteří už jsou ve fotbalovém prostředí.... ty posílám hrát rugby, aby se vyčistil prostor a struktury pro nové tváře např. v Dánsku a v tamním fotbalovém prostředí. To nijak nesouvisí s tím, jestli jsou fotbalové země jako Španělsko nebo Portugalsko dobré v rugby OMG. Neporozumění textu! Za 5!

Každý by měl provozovat či organizovat ten sport, pro který má předpoklady a znalosti. Př. ... celý nesympatický nefotbalový dánský nároďák včetně hráčů a trenérů by měl raději rozjet kariéru v rugby.

Reagovat
Di Stéfano

Áno , najlepsi futbal na turnaji , radosť sledovať , po rokoch tej hnusnej hádzanej pri ktorej som neskutočne trpel som sa konečne dočkal od Furia Roja krásneho futbalu

Reagovat
HV

Za mě největší favorit na turnaji, hrají hezký fotbal, ve všech zápasech měli zatím jasnou převahu, ale právě proto přijde největší zkouška až teď. Chorvati a Italové byli bez formy, Albánie a Gruzie přece jenom nemají takovou kvalitu, takže Španěly prověří až Německo. Pokud to stejným stylem zvládnou i ve čtvrtfinále, tak pak Španělsko podle mě ten turnaj snad musí vyhrát.

Reagovat
Me2win

Ještě tam je Francie nebo Portugalsko...

Reagovat
HV

Francouzi pořád nedali klasický gól. Dva vlastňáky a penalta. Hra Portugalců se mi nelíbila. Pro mě je prostě největší favorit na výhru na euru ten, kdo vyhraje čtvrtfinále Španělsko - Německo.

Reagovat
Rox

Herně i výsledkově nejlepší tým, navíc sympatickej. I to prohlášení v pohodě, lepší než alibistický řeči typu favoriti určitě nejsme. Žádnej výbuch, že by od někoho dostali 3:0, určitě nenastane. Jenom mám trošku obavu z toho, jak ustojí případnej tlak, do kterýho se zatím nedostávají.

Reagovat
Pablos

Naštěstí Němci na ně nemají herně ani z rychlíku ...ale bojím se trošku produktivity, tam jsou Němci asi silnější a klidně jim to může vyjít nějákým zázrakem je vyřadit.

Reagovat
drussbarb

Není co dodat, snad jen, že míč je kulatý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele