De Gea zůstává bez angažmá, Janov nepřistoupil na platové požadavky

28.07., 19:57
Aktuality
David de Gea (© Manchester United)

David de Gea je už přes rok bez práce a na tom se nic nemění ani koncem července. Španělský brankář o víkendu jednal o působení v Janově, kamenem úrazu se ovšem staly jeho vysoké platové požadavky.

De Gea v minulosti patřil mezi nejlépe placené fotbalisty planety a v Manchesteru United pobíral týdně 375 tisíc liber. Na vysoké mzdy zůstává zvyklý i přes dlouhou pauzu, Janov proto jednání ukončil a brankáře si opatří jinde.

33letý gólman vyrůstal v Atléticu Madrid a chytal i za jeho první tým, v roce v roce 2011 přestoupil do Manchesteru United a Red Devils celkem odchytal 545 zápasů, s 181 čistými konty sebral klubový rekord Peteru Schmeichelovi. Se spoluhráči získal jeden mistrovský titul, jednou triumfoval v Evropské lize a FA Cupu a dvakrát se radoval z výhry v Ligovém poháru.

Po ligovém ročníku 2022/2023 mu na Old Trafford nebyla prodloužena smlouva a od té doby se spekuluje o dalším kroku. Sám De Gea během zimy odmítl nabídky ze Saúdské Arábie, neúspěšně o něho usilovaly Nottingham a Betis a v kondici se udržoval díky tréninkům v Altrinchamu, který hraje pátou nejvyšší anglickou soutěž.

Janov potřebuje náhradu za Josepa Martíneze, který během července odešel do Interu Milán. Italský mistr by transfer díky bonusům mohl vyjít až na 15,5 milionu eur.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
Csaplárova past

Skromnost mu nechybi

Reagovat
cr7sux

beztak jen kec, prý ho nechtěl trenér

Reagovat
Pozor skluz!!!

Gila chce hrát na míči, jeho golman musí umět nohama.

Reagovat
M.Vaza

To kolik po nich jako chtěl, by pak chodil do šatny jak Lavi, stylem zdar lopaty..

Reagovat
Seydou Doumbia

tak když si největší hvězda týmu suverenně tak musíš takhle chodit a držet si tuto identitu hvězdy

Reagovat
vladino10

Môže zarábať love, prečo teda neprijme hocijakú stokarsku ponuku s nejakým platom a radšej trénuje v 5. Lige?

Reagovat
vladino10

Akože keby sa na to vyserie a vyzere sa chápem. Ale trénovať a nehrat? Hore tu kolega spomenul laviho, ktorý razil metódu "ja chodím iba na zapasy", tak tento chodí iba na tréningy? Ci prečo ako preboha?

Reagovat
Seydou Doumbia

to my jako běžní smrtelníci nepochopíme...pokud byl na svém vrcholu a byl tam dlouho tak k sobě pořád přistupuje jako k jedné z největších hvězd světového fotbalu a podle toho chce bud klub a když ne klub tak alespon peníze...ale říkám kdo neměl tento mindset tak to těžko pochopí, nic proti vlado

Reagovat
mayday

Tak tento mindset rozumím že má třeba Ronaldo, to je asi bez diskuze.

Ale aby nebyl schopnej slevit ze svých nároků zrovna De Gea, aby si ještě někde aspoň mohl zachytat

Reagovat
cr7sux

de gea a ronaldo jsou na tom dost podobně, moderní tým je nechce

Reagovat
Jordi Alba

Tenhle mindset mám i já, bejt zajištěnej, tak si taky nakráčím do práce a řeknu jim, že pod mega euro čistýho na měsíc to prcám.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Jordi Alba

Bohužel v takový situaci samozřejmě nejsem.

Reagovat
Seydou Doumbia

to já v běhu taky nebyl, ale přistupoval jsem k sobě jako bych byl mo farah

Reagovat
Neutron

vsak on si zachyta proste zjavne nepotrebuje silou mocou chytat, prachy ma, asi sa udrzuje, keby nieco, ale nasilu niekam ist nechce...mozno uz chytat ani nikam profesionalne nepojde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jde o to že to je jeden z nej golmanu světa a ten nebude brát pár šušní, nebo chytat za nějaké dědiny typu Janov (fotbalově). Takže bud sračka tým a top plat, nebo nic. Píšu že je nej golman světa, bo on se tak bere. Byl na vrcholu a pořád k sobě tak přistupuje.

Reagovat
vladino10

No teraz robí zadarmo a aj plat co môže očakávať klesa každým mesiacom co nehrá.

Reagovat
dantetomas

Futbal ho bavi akurat na treningu je to pohodicka bez tlaku na vykony a vysledky.

Reagovat
pistacik11

ja som tiez chodil skoro na kazdy trening si zachytat, zabehat, dokonca chytaval som aj pripravne zapasy v nasej dedine, ale registracku som si uz urobit nechcel. Neviem ci som nemal viac odtrenovane ako 3/4 zakladnej zostavy samozrejme bolo to potom co som sa kolo tridsiatky vratil po cca 8-9 rokoch z nemecka.

Proste mal som rad futbal, ale uz sa mi nechcelo kazdy vikend precestovat niekde do marie a ktomu sa este znervoznovat a hadat so spoluhracmi

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele