De Bruyne nevylučuje působení v Saúdské Arábii. Bavíme se o neskutečných sumách, říká

04.06., 15:31
Aktuality
Kevin De Bruyne (© AFP)

Kevin De Bruyne koncem tohoto měsíce oslaví 33. narozeniny a po evropském šampionátu začne řešit další budoucnost. Kreativní belgický záložník září v dresu Manchesteru City, v anglickém klubu má kontrakt na poslední sezonu a pro závěrečné roky kariéry nevylučuje ani angažmá v Saúdské Arábii.

De Bruyne Citizens posílil před devíti lety a rychle se stal jednou z klíčových postav základní sestavy. Se spoluhráči vybojoval hned šest mistrovských titulů a loni se dočkal vysněného triumfu v Lize mistrů. I on ale začíná myslet na zadní vrátka.

"Mám smlouvu na poslední rok a musím tak přemýšlet o tom, co se může stát," nechal se slyšet belgický reprezentant.

"Mému nejstaršímu potomkovi je osm let a zná jen Anglii. A také se mě ptá na to, jak dlouho ještě budu hrát za City. Jednou přijde chvíle, kdy se budeme muset rozhodnout," pokračoval.

De Bruyne prošel mládežnickou akademií domovského Genku, působil i v Chelsea a Werderu a jeho dalším německým zaměstnavatelem byl Wolfsburg. Štědré kontrakty od saúdskoarabských šejků během uplynulých měsíců zlákaly i hvězdy jako Cristiano Ronaldo nebo Karim Benzema a na už tak hodně dlouhý seznam by mohlo přibýt i jméno Kevin de Bruyne.

"V mém věku musíte být otevřeni všem možnostem, bavíme se o neskutečných sumách na závěr kariéry. Budu muset přemýšlet o budoucnosti a moje manželka by s exotickým dobrodružstvím neměla problém," nechal se dále slyšet De Bruyne.

"Za dva roky v Saúdské Arábii bych si vydělal neuvěřitelné peníze. Zatím hraji patnáct let a v takové sumě jsem se dost možná ani nedostal," dodal upřímně fotbalista s týdenním platem 340 tisíc liber.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (371)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele