Další odměna pro Kalase, Schalke s obráncem prodloužilo smlouvu

31.07., 17:19
Aktuality
Tomáš Kalas (© Schalke 04)

Tomáš Kalas si sice nezahrál na letošním evropském šampionátu, i tak zažívá hodně povedené léto. 31letý český obránce bude v Schalke zastávat funkci asistenta kapitána, navíc s ním druholigový německý celek uzavřel nový kontrakt.

Odchovanec Olomouce měl smlouvu na poslední rok a klub z Gelsenkirchenu s ním počítá dlouhodoběji. Důkazem je nová smlouva platná do června 2027, která byla podepsána dnes odpoledne.

"Před rokem mě v Německu příliš lidí neznalo a Schalke ve mě i tak vložilo důvěru. A když se vedení rozhodlo udržet mě déle, tak jsem vůbec neváhal. Jsem více než šťastný, že budu i v dalších třech letech pomáhat ke splnění klubových cílů," řekl Kalas po podpisu kontraktu.

Kalas v minulosti oblékal dresy Chelsea, Vitesse, Middlesbrough, Fulhamu a Bristolu City a krátce se mihl v 1. FC Köln. Za Schalke loni nastoupil k 26 soutěžním zápasům v dal jeden gól.

Jedné odměny za své výkony se dočkal už před dvěma a půl týdny, novým kapitánem byl zvolen Kenan Karaman a Kalas bude společně se záložníkem Paulem Seguinem plnit roli asistenta.

Autor: Tomáš Pavlík / schalke04.de

Komentáře (64)

Přidat komentář
Boris Ščerbina

Jak se mu daří?

Reagovat
ACSeRw!n

prodlouzili mu smlouvu, takze asi napicu

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Manik...

Reagovat
Nieuwendyk

Nick

Reagovat
j_mrazik

Skončili desátí. To teda nic moc.

Reagovat
Witcher

Tak lepší než plácat ve Sraltě

Reagovat
Mr.Mike

Co by u nas delal..tak do sigmy mozna

Reagovat
Imos

Reagovat
dave30

Na atleta velice solidní kariéra se spoustou odehraných zápasů (i když převážně ve 2. ligách). Co by za to jiní dali.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sosi

Atleta?

Reagovat
Bandita_Harry

Asi ho neráta medzi futbalistov

Reagovat
dave30

Jj, sám to o sobě říkal. Myslím, že by se to dalo dohledat. Jako žák měl mít skočeno asi 690 cm do dálky a 185 cm do výšky, 100 m lehce nad 11s.

Reagovat
Sosi

Chapu... ale mne prijde jako drevo, noc atleticky mi nepripada...

Reagovat
dave30

Asi má jako stoper momentálně jinou postavu, než měl v 15 letech, ne. Nicméně rychlý je asi pořád dost. 2023 na jaře mu ještě v Bristolu naměřili 10,18 m/s (asi 36,6 km/h). Takovou max. rychlost neměl v té sezóně nikdo v PL. Říkal mi to jeden manažer, který pracuje pro SI (který ho zastupuje).

Reagovat
andkoo

zaujimava info, cize by mohol karieru este par rokov potiahnut, ked nema problem s rychlostou a Schalke hra iba tych 34 ligovych zapasov co je pohodicka na rozdiel od Championship

Reagovat
Frank Lampard 8
Reagovat
dave30

Super článek. Ten kluk (vlastně to už není kluk) nebude úplně blbý.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Hachim Mastour

Mustafi > Kalas

Reagovat
kattos

Pamatujete si jak se na EURU všichni tak moc domáhali Zimy jakoby to by to byl novej Ježíš jen aby kritizovanej Kalas a Čelůstka předvedli výkony neskutečné?

Rozdíl výkonnostní mezi Kalasem Čelůstkou a třeba Hranáče z letošního ME úplně jinde..

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Selänne

Reagovat
JeséRodriguez

To srovnání s Hranáčem je celkem mimo, ale jinak si na to pamatuji velmi dobře. Sám jsem mu tehdy dost křivdil a je to jedna z mála věcí, ve kterých jsem se kdy spletl.

Reagovat
Acquanni

Ta skromnost

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Odborný diskutér

To se mi nějak nepozdává. Zima totálně vybouchl v přáteláku před EURem v Itálii, kde byl tak trapnej, že se mu poškleboval i jinak vždy servilní Pepa Němec. Vidět v něm Ježíše mohl v ten moment leda dement.

Reagovat
Nieuwendyk

Zima je neporovnatelný s fotbalistou Kalasem

Reagovat
kattos

No rozhodně to viděla zdejší komunita eurofotbalu

Reagovat
Riquete s čupřinou

A pak zpátky domů

Reagovat
vitecek15

Kalas měl být na EURU místo jiných rádoby fotbalistů - obránců. Rychlostně to není nejlepší, ale silově a pozičně skvělý středový obránce.

Reagovat
dave30

Myslím, že momentálně není v reprezentaci nikdo rychlostně lepší.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Rudnevs

Dolezity podpis hned po Karamanovi Za tri roky sice z neho zrejme bude druhy Kaminski, ale na teraz je to super.

Reagovat
Martin9719

Šlágr 2. Bundesligy, všechno to začíná a EF mlčí, zločin! Mimochodem Karabec z lavičky Sparty posadí Pheraie, velice zajímavé. Nesledoval jsem přípravu HSV, ale třeba se to stane pravidlem.

Reagovat
Rudnevs

Ondrej s Petom su na stadione, nema tu kto o tom pisat.

HSV zatiaľ efektívnejšie, hoci ani Köln mi herne nepripadal tak zlý, ale jednoducho tak trochu smolný zápas pre nich.

Stavil by som sa však, že na konci sezóny bude FC pred HSV.

Reagovat
Martin9719

Mohlo by se alespoň čas od času udělat preview 2. BL. Nemuselo se o tom taky psát dnes, ale článek to už mohl být 2-3 dny zpátky. Myslím že by tu mohla být častokrát i větší účast než u 1. BL když pomineme fans Bayernu.

Köln tenhle zápas vůbec prohrát nemusel. Je znát že HSV už je teď pod Baumgartem zkušenější a přes léto se udělal kus práce. 1.FC ale nemá lídry, to je hlavní problém. Nelze se dokola zbavovat opor, nejdřív Skhiri, Hector, teď Selke a myslet si že to nahradíme jen někým z akademie a nějak to dopadne. Samozřejmě Köln je v těžké situaci co se týče přestupů. I přesto to propadák není, ale na postup to podle mě taky nemůže být. Nemají ani střelce.

Můj tip je, že z prvního místa půjde po Baumgartem HSV konečně do 1. BL. Fortunu tipuji druhou a potom nějakého černého koně. Klidně by mohlo zamíchat kartami S04, H96 nebo KSC.

Hertha nejspíš zase 5. nebo 6. Nečekám, že by to mělo nějaký boom efekt ten Fiél. Reese out na nevím jak dlouho a dopředu jsme moc neposílili. Demme může srovnat zálohu co se týče rozehry a obrany, ale chtělo to ještě zkušeného ofenzivního záložníka. No a překvapit může i Klose který by mohl zbláznit celý Norimberk když jim zakáže ty Instagramy a účesy.

Reagovat
Rudnevs

Cez leto mi tu Bundesligova sekcia prisla totalne mrtva, ci uz clanky alebo komentare. Snad nas tu este par zostalo a opät sa to teraz s prichadzajucim poctom zapasov trochu rozbehne.

Pred zapasom bol môj tip na postup práve Hertha s Kölnom + jeden z dvojice Fortuna a KSC.

Uznávam, že v Kölne je na čom pracovať, ale stále si myslím, že postup by z toho byť mohol. Po lete na tom sú oveľa lepšie než som si myslel, oni ten prvoligový káder prakticky udržali celý a v tom majú tak trochu výhodu. Dnes aj napriek prehre boli podľa mňa tímom, z ktorého išla väčšia sila.

Herthe verím úprimne dosť. Reese s Tabakovicom je strašná sila a zálohu ste podľa mňa posilnili trojicou Demme - Couisance - Sessa na pomery druhej ligy nadštandardne. Uvidíme zajtra, ako to bude vyzerať, ale za mňa tiež veľký favorit.

Ohľadom tej Fortuny tipnem skôr opatrne baráž. Thioune tam s nimi robí koncepčnú robotu s postupnými pokrokmi, ale na druhú stranu Tzolis bude podľa mňa celkom chýbať. A navyše teraz predali ešte aj toho Engelhardta do Coma, zas tak jasný postup to tam byť nemusí. A vlastne to isté KSC - silná koncovka minulej sezóny, čiže človek očakáva, že si možno prenesú formu, ale odišiel Matanovic, Nebel, Stindl,… nebude to také jednoznačné.

Schalke má nové posily do budúcna, ich účinok nebude okamžitý. Nie su to okamžité posily do základu. Máme síce Sancheza, hrať ale zo začiatku stále bude Kaminski etc. Táto sezóna bude ešte tak trochu trápenie, ale snáď si to na konci si to nejak sadne, postavíme nejake základy a bude to lepšie než pred rokom.

Miro chce zakázať Instagramy? A účesy? To budú odteraz všetci plešatí?

Reagovat
Martin9719

Já jsem toho měl nějak dost, řešil jsem si dost svých osobních věcí a byl jsem znechucen kvalitou ME a chtělo to taky od fotbalu chvilku relax.

Köln bude určitě hrát vysoko nebo v 1. polovině, zase tak slabí nejsou, ale na postup to být nemůže když nemáš lídry. Nemůžeš prostě vyhrát 2. BL s Paquaradou, Lemperlem nebo Urbigem. Köln si musí postavit nový tým kolem Huseinbašice, Martela, Thielmana a spol. Jenom si vezmi kdyby s takovou měli hrát další rok 1. Bundesligu, jak to dopadne, druhý SVD.

Správně jsi to vyjmenoval, ale musíš brát že pokud takhle složíš zálohu tak máš 3 hráče kteří hráli pravidelně 90 minut už pěkně dávno. Do toho Reese ještě týden zpět v nemocnici. Palko Dardai by mohl být nový dech, po tom co se rozehrál na konci sezony. Dále pak Maza a jsem třeba rád že neodešel Kenny. V přípravě se dokonce objevil ztracený Rogel který odehrál poslední zápas za BSC snad ještě v 1. BL. Neprodávalo se a to je super vzhledem k finanční situaci.

Beru zpět. Myslel jsem, že alespoň ten Tzolis nakonec zůstal. Pak tam samozřejmě vzniká prostor pro další, ale myslím že vítěze máme daného. Svým způsobem bude 2. BL možná víc vyrovnaná než loni o ty zbývající místa do baráže. A samozřejmě se může z té psychické deky probrat SVD, ale tam se asi bude dál šetřit, navíc Skarke pryč.

Klose mluví pořád dokola o morálce dnešních fotbalistů což kvituji. Mohlo by se v tom 1. FCN vytvořit něco zajímavého, uvidíme.

Reagovat
Rudnevs

S tou suverénnou výhrou Kölnu to zas ja beriem späť, na to prvé miesto som sa asi trochu prerátal. Avšak na ten postup to stále stačiť môže. Zvlášť keď v zime už môžu posilniť či ešte nie?

Ako dlho má byť out Reese?

HSV by som na prvom mieste nevidel a asi ani vôbec medzi postupujúcimi. Oni ten káder doplnili celkom decentne a šikovne, ale stále to na mňa nepôsobí úplne presvedčivo, rovnako ako na mňa nepôsobila presvedčivo tá dnešná hra, napriek víťazstvu. Po tých asi siedmych spackaných pokusoch im už človek proste neverí.

Darmstadt tiež nevidím úplne vysoko, možno taký stred tabuľky, ale na postup to nebude. Nürnberg celkom prekopal aj káder, prišiel napríklad Knoche, nádejný mladík z Duisburgu Caspar Jander alebo v útoku sa budú snažiť oživiť Janniho Serru. Ja to vidím papierovo na celkom podarenú sezónu pre Der Club, ale skôr by sa asi jednalo o piate či šieste miesto než o postup.

Možno by som neodpisoval nejaky Paderborn, Fürth alebo niečo takéto. Stavil by som sa, že nejaky takýto tým na začiatku prekvapí perfektným štartom a potom sa ho zas nebude možné zbaviť.

Reagovat
Martin9719

S přestupy nevím právě jak to je a kdy jim to končí, to by věděli asi spíš kolegové. Každopádně koukám, že na poměry 2. BL má Köln celkem masakr los, na druhou stranu těch prvních 10 kol může určit kde se Köln vlastně bude pohybovat. Pokud by teď udělali nějakou pěknou sérii pak o ten postup asi hrát můžou. Ale jak říkám, chybí střelec a to se hodně projevilo i včera. Kdyby zůstal Selke tak bych jim dával větší šance a popravdě moc nechápu proč nezůstal.

Reese těžko říct, kotník byl v sádře, ale psal něco ve smyslu, brzy budu zpět. Každopádně dnes nenastoupí.

Chvilku jim trvalo než se do toho zápasu dostali, Köln mohl jít klidně do vedení, co tam spálili bylo neuvěřitelné. Já si ale myslím že Baumgart a to, že je ten kádr stejný a má velkou kvalitu jim ten postup zajistí. V tuhle chvíli si i myslím že papírově nemají konkurenci a Karabec se uvedl taky docela dobře.

Paderborn může být taky zajímavý, vlastně ani dnes nejsme favoriti dle kurzů nijak zásadně. Ono ten začátek Bundesligy může hodně napovědět, taky máme opět docela těžký los, hned HSV v 2. kole a pokud tyhle zápasy nezvládneme tak jsme po pár kolech ve velký ztrátě. Myslím že ten začátek napoví jak se bude vyvíjet Hinrunde, ale s Rückrunde bych byl opatrný, tam se může změnit úplně všechno.

Reagovat
Rudnevs

Nürnberg po prvom polčase vedie 2:0 Celkom slušné, ja by som to tomuto novému tímu a Klosemu vlastne aj prial.

Aj Hannover zatiaľ vyhráva, na ten sme nejak úplne zabudli… teoreticky by mohol tiež zamiešať karty.

Reagovat
Martin9719

No a my máme stejný scénář jako loni. Za týden si asi pojedeme pro trojku do Hamburgu. Norimberk pod Klosem by mohl být letošní černý kůň.

Reagovat
Rudnevs

Tak Nürnberg nakoniec nič Vymenoval som Matanovica a všetkých hráčov, ktorí Karlsruhe opustili, a nejak som pri tom zapomenul na random gruzinskeho tridsiatnika, ktory tam proste napali hetrik Aj o tom je druha liga!

Reagovat
Martin9719

Musel to být super zápas ne jako to co předvedli naši. Je to opravdu o tom, že Reese s berlemi by měl možná větší efekt pro ofenzivu jak někteří ostatní. Zasekli jsme se někde uprostřed přípravy, Paderborn vypadal podobně jako včera od začátku Köln proti mdlému HSV které kupilo chyby. Např. Sven Michel je zajímavou posilou. My máme alespoň konečně DM v podobě Demmeho, ale pořád jak jsem říkal tak se i potvrdilo, že chybí ta kreativita. Cuisance ten to rozhodně zatím nesplnil. A to jsme ještě mohli dohrávat asi od 20. minuty bez nepoučitelného Kempfa který prostě nechápe, že 2 ŽK = ČK. Loni se takhle nechal min. 2x vyloučit. Samozřejmě se střídáním rozhodila obrana a přišla chyba po standartce. Svým způsobem záložníci přišli, ale Barkok odešel. Fiela čeká prakticky stejná práce od znova jako Pala. Proto jsem nemohl rozdýchat to, že ho nenechali pracovat dál. Teď už je totiž jasný, že Fiel nebude mít nějaký efekt postupu v 1. sezoně, takže mohl 2. sezonu zkusit klidně Pal a pak si to vyhodnotit zda ta spolupráce má smysl.

Reagovat
Rudnevs

Očividne som Herthu precenil podobne ako Köln… nebavil ma ten zápas, to je pravda Ako som už písal pod článok o Füllkrugovi, zatiaľ po polke prvého kola čo sa týka postupových kandidátov nie sme o moc múdrejší než pred ním.

Reagovat
Martin9719

První kolo Vezmi si kde byl tak ještě po 7. kole Magdeburg loni

Reagovat
andrew96

Ano, v lednu už může FC nakupovat.

Reagovat
andrew96

Bude to tu žít. Já si po sezóně musel odfrknout. Řešil jsem (a ještě řeším) stěhování, do toho se mně oženili 3 kamarády, se všemi jsem absolvoval i rozlučky. Krátká dovolená, vedoucí na taboře... no bylo toho dost.

Teď už je to lepší, ale i tak předem avizuji, že zřejmě nedám větší předsezonní preview. V průběhu podzimu už ale chci být aktivnější i jako pisatel.

Reagovat
Martin9719

Souhrny a zajímavosti 2. BL alespoň obkolo by byly fajn.

Reagovat
andrew96

Souhrny těžko budou, na to na EF nemá kapacitu. Ty zajímavosti spíš, respektive nějaká větší témata, tam je nápadů přehršel.

Reagovat
Martin9719

Chápu. Já myslel spíš nějaké kratší ozvěny z 2. BL. Myslím si, že i díky fanouškům a popularitě 2. BL v Německu by si to zasloužilo na EF nějaké místo, na druhou stranu chápu, že při tom všem ostatním se s tím asi nebude chtít někdo dělat.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Selke nebyl nějaký významný lídr, to spíš zamrzí ztráta Chabota. Jinak se ale současné lídry (Kainz, Schwäbe, Hübers, radil bych tam i Martela) podařilo udržet, což je s ohledem na sestup a transfer ban majstrštyk.

Po prvním kole se nic neděje, fans byli s výkonem spokojeni. A po loňské zkušenosti, kdy jsem HSV po přestřelce se Schalke tipoval na jasného postupujícího, už podobné predikce raději vynechávám.

Reagovat
Martin9719

No, napsal jsem to možná špatně, ne lídr ale prostě forward od kterého jsi mohl čekat, že ti třeba vystřílí postup. Teď mi ukaž na někoho, myslíš že to bude Waldschmidt kdo dá alespoň 15 gólů? Já si to teda úplně nemyslím. Můžeš mít samozřejmě skvělou zálohu a všechno ale potřebuješ střelce abys hrál o postup nebo to musí být jako v Pauli, že máš Hartela a spol. který ti toho útočníka nahradí, ale to si myslím že takové hráče zase Köln nemá.

Reagovat
andrew96

S tím souhlasím, ale zároveň si nemyslím, že by to zvládl Selke. A to především kvůli jeho zdraví.

Reagovat
Martin9719

Máte asi s Dominikem pravdu, protože Selke nikdy nedal víc jak 10 soutěžních gólů v sezoně jak v 1. tak ve 2. BL. Kölnu ten střelec prostě chybí a být tam tak možná nemuseli ani spadnout, moc bodů opravdu nechybělo. Jak už jsem psal někde výše tak prvních 10 kol určitě ukáže jestli může Köln bojovat alespoň o tu baráž, protože ten los není moc příjemný.

Reagovat
Rudnevs

No vcera sa to uz asi zacalo ukazovat

Reagovat
Martin9719

Myslíš to že Köln půjde nahoru?

Reagovat
Rudnevs

No vyzera to tak, aj ked uprimne ten Braunschweig asi tiez nebude najsilnejsi super

Reagovat
Martin9719

No neměli teď nejlehčí los, ale budou pokračovat v tom co začali loni. Tohle byl pro Köln jeden z těch nejlehčích soupeřů v prvních 10 kolech.

Reagovat
Rudnevs

Zas ale musim suhlasit s Ondrom. Selke ten utocnik jednoducho nie je tak ci tak. Ani v HSV nebude jednotka. Tam by Köln potreboval niekoho, to je pravda, ale nie zrovna Selkeho. Podla mna v zime niekto urcite pride.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele