Čtyři odchody ze Slavie: Stejskal se vrací do Pardubic, tři hráči budou nastupovat za Karvinou

19.07., 16:52
Aktuality
Giannis-Fivos Botos v přípravě za Slavii. (© Slavia Praha)

Jen pár hodin před startem ligového ročníku Pardubice uzavřely přestup svého odchovance Jana Stejskala z pražské Slavie. Východočeský klub to uvedl na sociální síti X. Další slávisté David Planka, Ebrima Singhateh a Jannis-Fivos Botos budou působit v Karviné. Jejich přesun potvrdily oba kluby na svých webech. První dva do Slezska přestoupili s možností zpětného odkupu, řecký univerzál bude v Karviné hostovat.

Sedmadvacetiletý gólman Stejskal s Pardubicmi již trénoval a nastupoval za ně v přípravných zápasech. V první lize odchytal 22 utkání v dresu Mladé Boleslavi, Slavie a Olomouce. Minulou sezonu strávil na hostování v druholigovém Vyškově. Východočeši vstoupí do ligy dnešním zápasem na vyprodaném stadionu mistrovské Sparty.

Také přesun tří slávistů do Karviné byl očekávaný, již nějaký čas se s mužstvem připravovali. "Jsme rádi, že se podařilo tyto transfery zrealizovat. Řek Botos přichází na hostování a dvojice Planka se Singhatehem na přestup se zpětným odkupem," řekl karvinský sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Záložník Botos v létě přišel z nizozemského Helmondu do Slavie, ale hned zamířil na hostování. Záložník Planka je osmnáctiletý slávistický odchovanec a gambijský útočník Singhateh na jaře hostoval v Olomouci.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Mass

Jan Stejskal, odchovanec Pardubic, který přestoupil do Hradce, tam nehrál, ale dal si tři hostovačky, aby přestoupil do Slavie, kde taky nehrál, dal si čtyři hostovačky a nakonec se ve svých 27 vrátil do Pardubic.

Botos je určitě zajímavá dočasná posila, možná Karvinským bude připomínat jiného výborného hráče Karviné, který kdysi přestoupil do Slavie. Planka a Singhateh můžou být dobří, ale asi ne tolik, aby se Karviná musela bát, že by je Slavia vykupovala hned zpátky.

Reagovat
$dolar$

Lingr?

Reagovat
Me2win

Reagovat
Losinho

Do Karviné jsem čekal spíš Dominika Pecha, na kterým je vidět, že je prostě o dost dál než Planka. Ale možná ho chce mít Slavie v béčku, když se postoupilo.

Reagovat
Mass

Dominik je podle mě z těch hráčů béčka nejnadějnejší a toho můžou už postupně zapracovávat do áčka.

Reagovat
Losinho

Scifi, v tom středu zálohy je před ním i Bužek. Ale někdo to béčko udržet musí.

Reagovat
Kucka

A co bude s Davidem Pechem?

Reagovat
Losinho

Hostování.

Reagovat
Kucka

A ví se kam, když padly Pardubky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele