Costovi trochu chybí Španělsko, v Londýně je ale spokojen

06.10.2016, 14:00
Aktuality
Španělsko dnes nastoupí ke kvalifikačnímu utkání v Itálii a v jeho základní sestavě se objeví i Diego Costa. Naturalizovaný reprezentant země z Pyrenejského poloostrova si důvěru vysloužil svými letošními výkony v dresu Chelsea, v níž zůstal i přes letní spekulace ohledně možného návratu do Atlética Madrid...

Costa zítra oslaví své 28. narozeniny a zatím má našlápnuto k lepší sezoně, než jakou byla v jeho podání ta loňská. V té dal v Premier League 12 branek, letos v sedmi startech nastřádal již polovinu. Nemusí ho tak mrzet, že Atlético v srpnu neproměnilo svůj zájem o hráče v přestup.

"Trošku ano," odpověděl Costa na dotaz, zda mu nechybí Španělsko.

"Madrid mám strašně rád, zažil jsem v něm několik velmi šťastných okamžiků. Ale jsem velmi spokojen v Londýně," dodal.

Costa byl hráčem Atlética Madrid od léta 2007 a po několika hostováních a jednom dvanáctiměsíčním přestupu do Valladolidu se v sezoně 2010/2011 zabydlel v prvním týmu, jehož se následně stal hodně důležitou součástí. Jeho góly pomohly i k překvapivému zisku španělského titulu.

"Vždycky jsem sledoval a díval se, jak si Atlético vede. A vede si velmi dobře a jsem za to moc rád. Atlético hraje na této úrovni už několik let, bojuje o všechny trofeje a poráží nejlepší kluby Evropy. Nepřekvapuje mě to, jedná se o špičkový klub a zaslouží si to," vysekl Costa poklonu svému někdejšímu zaměstnavateli.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (684)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele