Chilský brankář Bravo ukončil v 41 letech aktivní kariéru

27.08., 09:12
Aktuality
Claudio Bravo (© AFP)

Chilský brankář Claudio Bravo v 41 letech oznámil ve videu na instagramu konec fotbalové kariéry. Během ní si připsal 150 startů za reprezentaci a chytal za velkokluby Barcelonu a Manchester City, s nimiž získal ligové tituly a vyhrál Ligu mistrů.

Bravo zahájil profesionální kariéru v roce 2003 v chilském klubu Colo Colo, odkud se v roce 2006 přesunul do Španělska, kde strávil největší část kariéry. Hrál v San Sebastianu, Barceloně a Betisu, což byl v minulé sezoně jeho poslední klub.

Během dvou sezon v Barceloně získal dva mistrovské tituly a v roce 2015 treble za triumf v lize, Španělském poháru a Lize mistrů. Během osmi ligových utkání 755 minut neinkasoval, což je dosud klubový rekord. V roce 2016 Bravo zamířil do Manchesteru City, kde se radoval z dalších osmi trofejí včetně dvou prvenství v Premier League.

Bravo byl také kapitánem a klíčovým hráčem "zlaté generace" chilských fotbalistů, kteří v letech 2015 a 2016 vyhráli Copu América. Za národní tým chytal ještě na letošním kontinentálním šampionátu v USA, kde nastoupil ve věku 41 let a 77 dnů, čímž stanovil nový rekord této soutěže s více než stoletou historií.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kejza

Parádní kariéra. U nás byl výbornej, PL pro něj nebyla dobrá volba.

Reagovat
PBLead

Bravo!

Reagovat
fabec1222

Bravo za tu kariéru

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele