Chelsea stačí k titulu po výhře v derby zvládnout další tři zápasy

13.04.2015, 12:22
Aktuality
Velký krok k zisku titulu v Premier League udělala včera odpoledne londýnská Chelsea. Svěřenci Josého Mourinha zvítězili na horké půdě zachraňujícího se Queens Park Rangers 1:0 a jsou zase o něco blíže vysněné trofeji po pětileté odmlce. Blues stačí k jistotě medailí vyhrát nadcházející tři zápasy...

Matematicky teď sice musí Chelsea stále uhrát ještě 12 bodů, jenže příští dvě kola se utká s největšími soupeři o titul - Manchesterem United a Arsenalem. Úspěch v zápasech tzv. o šest bodů by znamenal, že Chelsea stačí na konci dubna vyhrát v dohrávce v Leicesteru a čtyři kola před koncem může být vítězi nejsledovanější ligové soutěže světa rozhodnuto.

"Pro tým, který je na špici tabulky od prvního dne soutěže, je normální, když zůstane první i v půlce dubna. Je to zasloužená odměna," připomíná Mourinho, který se nebojí ani zlepšené formy nejbližších pronásledovatelů. "Ostatní týmy mají vítěznou sérii? My máme vítěznou sérii od prvního utkání," podotkl sebevědomě.

Malé londýnské derby s QPR se přitom vyvíjelo zcela remízově, vždyť Chelsea vystřelila poprvé na branku až v 88. minutě. Fábregasův pokus však hned skončil v brance. "Je mi soupeře líto, protože si bod zasloužil. Tvrdě bojoval a remíza by byla férovým výsledkem," uznal José Mourinho, který si cenného vítězství váží o to více.

"V průběhu sezóny jsou utkání, v nichž ztratíte body v posledních minutách. Dnes jsme ovšem v posledních dvou minutách získali dva body," libuje si. "Ukrojili jsme další vítězství potřebné titulu. Vyhrát těžký zápas na hřišti QPR byl velice důležitý krok," dodal.

Autor: Marek Ustohal / chelseafc.com, skysports.com

Komentáře (602)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele