Chceme vyhrát všechny zápasy a jít z prvního místa, řekl po postupu Nagelsmann

20.06., 09:55
Aktuality
Julian Nagelsmann (© RB Lipsko)

Němci si středeční výhrou 2:0 nad Maďarskem jako první zajistili na Euru účast v osmifinále, kouč Julian Nagelsmann ale ujistil, že jeho tým v závěrečném duelu skupiny A nic nepodcení. Podle šestatřicetiletého trenéra je pro výběr pořadatelské země důležité postoupit z prvního místa a udržet se na vítězné vlně.

"Chceme vyhrát všechny zápasy na turnaji, každý další úspěch povzbudí tým a vyšle signál našim soupeřům. Postup z prvního místa je pro nás velmi důležitý," řekl Nagelsmann na tiskové konferenci.

Německo má v čele tabulky dvoubodový náskok na Švýcarsko, s nímž se střetne v neděli v závěrečném kole. Domácím stačí remíza k udržení první příčky, která by znamenala v osmifinále duel proti druhému celku skupiny C s Anglií, Dánskem, Srbskem a Slovinskem. Ze druhé příčky skupiny A se půjde na druhý tým "skupiny smrti", v níž je Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Albánie.

"Nechci koukat takhle daleko, pro mě je podstatný nejbližší zápas. Nikdo ho za nás nevyhraje. I proti Maďarsku to byl velmi těžký duel, ale tým ukázal, že dělá pokroky. Před rokem v říjnu bychom takové utkání 2:0 rozhodně nevyhráli," podotkl Nagelsmann, jenž je ve funkci právě od loňského podzimu.

Němci zdolali Maďary po třech nezdarech ve vzájemných zápasech a jejich trenér si pochvaloval atmosféru ve Stuttgartu. "Na stadionu bylo opravdu hodně hlučno, skvělá atmosféra. Máme v týmu spoustu úspěšných a zkušených fotbalistů, ale i pro ně je to zážitek. Fanoušci sní o titulu a na nás je, aby to pokračovalo co nejdéle," dodal Nagelsmann.

Zatímco Německo má jistý postup do vyřazovací fáze, tak jeho středečního soupeře čeká rozhodující zápas proti Skotsku a půjde do něj s vědomím, že cestu do další fáze mu nemusí zaručit ani výhra. Svěřenci Marca Rossiho ještě nebodovali a mají nelichotivé skóre 1:5.

"Skotsko hraje hodně fyzický fotbal. Nejdůležitější bude ukázat fanouškům to, co po nás vždycky žádají, sami nejlépe vědí, jak kvalitní fotbal umíme hrát. Nežádám po hráčích góly, chci, aby ze sebe vydali maximum," říká italský kouč, jemuž se hodně nepozdával včerejší výkon nizozemského rozhodčího Dannyho Makkelieho.

"Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale neměli štěstí. Nechci hledat výmluvy, ale dnešní výkon rozhodčího... Myslím si, že jeho rozdílného metru si všimli i Němci. V prvním poločase uznal gól, přestože došlo k faulu na Orbána, ve druhém poločase pak při podobné situaci už hru přerušil. Pískat by se mělo jen podle jedněch pravidel. Němci by tak jako tak vyhráli, jelikož byli lepší, nejhorší na trávníku ale byl rozhodčí," myslí si Rossi.

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK / uefa.com, vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
mesyas

Jak ho mohli vymenit za Tušela, nechapu.

Reagovat
Malresi

To nechápe nikto.

Reagovat
Breze

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak takhle zpětně je to jednouchý říct

Reagovat
Breze

Ved aj vtedy to bolo jasne. Dopadlo to presne tak, ako drviva vacsina ludi predpokladala.

Reagovat
Moshe Dajan

Zeptej se Majora Toma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele