Chance Národní Liga startuje: Favority na přímý postup jsou Brno a Zlín. Druhá liga se čtyřmi rezervami

18.07., 17:59
Aktuality
Tomáš Poznar (© FC Zlín)

V pátek začne nový ročník druhé ligy. Soutěž má dva hlavní favority Zbrojovku Brno a Zlín, který se po jarním sestupu z nejvyšší soutěže bude snažit ihned vrátit mezi elitu. Na povedený minulý ročník se pokusí navázat účastník poslední baráže Táborsko. Nováčky druhé ligy jsou B-týmy Slavie a Ostravy, celkem bude v soutěži čtveřice rezervních mužstev.

Přímo mezi elitu projde stejně jako v minulých sezonách jen vítěz druhé ligy, na jaře to byla Dukla Praha. Mužstva na druhém a třetím místě čeká baráž se čtrnáctým a patnáctým celkem nejvyšší soutěže. Pokud se na prvních třech příčkách druhé ligy umístí jeden z B-týmů, jako se to stalo na jaře v případě olomouckého "béčka", do konečného pořadí pro postup mezi elitu nebo účast v baráži se nebudou počítat. Nejhorší dva celky sestoupí o patro níž.

Zlínští na jaře po devíti letech opustili nejvyšší soutěž, mezi elitu se však chtějí ihned vrátit. "Ševce" opustili mladíci Tom Slončík, Alexandr Bužek a Martin Cedidla či veterán Antonín Fantiš, většina kádru však zůstala. Velkou posilou má být navrátilec útočník Tomáš Poznar.

"Platí cíl v podobě postupu do první ligy, což ukazuje i složení kádru. Je tam hodně kluků, kteří tu byli už v minulém ročníku. Asi jde vidět, že ten kádr není složen do fáze budování s mladšími hráči. Chceme v tom prvním roce udělat maximum pro to, abychom se vrátili zpět do ligy," uvedl na tiskové konferenci generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Takřka stejné šance na vítězství v soutěži jako Zlínu dávají bookmakeři i Brnu. Zbrojovka měla po loňském sestupu z první ligy ambice na postup zpět už v uplynulém ročníku, roli favorita ale nenaplnila a skončila až devátá.

"Během sezony jsme měli turbulentní období, měli jsme hodně výkyvů. Kádr jsme se snažili budovat už od loňska, aby byl perspektivní, aby směřoval k postupu do první ligy a tam se taky udržel. Určili jsme si parametry týmu, co se týče věkového složení. Střední generace nám vloni chyběla a teď v létě jsme ji vhodně doplnili," řekl sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka.

Na třetí místo z minulého ročníku bude chtít navázat Táborsko, které v baráži o nejvyšší soutěž po boji prohrálo s Českými Budějovicemi. "Je těžké vytyčit cíl, když víme, jakého úspěchu jsme v minulé sezoně dosáhli. Tentokrát budu spokojený s umístěním do pátého místa, co bude nad tento rámec, bude navíc," uvedl většinový majitel klubu Petr Kolář.

"Každý chce soutěž vyhrát. Na soutěž jsme připraveni a věřím, že se budeme pohybovat v horních příčkách tabulky. Mým snem je se znovu posunout výše, což by znamenalo obsadit druhé nebo první místo. To by byl obrovský úspěch," řekl trenér Táborska Roman Nádvorník.

V uplynulých dvou sezonách se probojoval do později neúspěšné baráže Vyškov. Jihomoravané ale postupně prodali do ligových celků řadu svých opor a je otázkou, zda se jim podaří vysoký standard udržet.

Největším outsiderem soutěže je rezerva Baníku Ostrava, s udržením by podle bookmakerů mohly mít problémy i druhý z nováčků "béčko" Slavie, Prostějov či Jihlava. B-tým mají ve druhé lize i Olomouc a Sparta.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
Grupma

Přemýšlel jsem, který z těch týmů by mohl být pro první ligu přínosem. Vidím akorát Zbrojovku Brno. Asi pomalu přejdu do tábora zastánců snížení počtu týmů v první lize.

Reagovat
oli9

Opava, Brno, Zlín, Žižkov..

Jedině tihle

Reagovat
fabec1222

1. Sparta B

2. Vyškov

3. Opava

4. Žižkov

5. Táborsko

6. Brno

7. Sigma B

8. Zlín

9. Vlašim

10. Slavia B

11. Líšeň

12. Jihlava

13. Chrudim

14. Prostějov

15. Varnsdorf

16. Baník B

Reagovat
monty25
Reagovat
fabec1222

Ještě bych teda letos přehodil Opavu a Vyškov. Nedošlo mi, že když bude Sparta první, že by postoupil Vyškov, což je pochopitelně nesmysl.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
wwwx

Slavia B vyhraje. Když má áčko na soupisce 158 hráčů, tak to nemá kam. Vorlický si bude vodit II. ligu a Tvrdík se dočká dalšího titulu. Druhá liga, taky liga.

2. ZLÍN

3.-16. Úplně náhodný pořadí, protože je větší šance, že se člověk trefí, když ty týmy bude tahat náhodně z kloubouku, než když se nad tím zamyslí a pokusí se o nějakou analýzu. II. liga v současném formátu 16 týmů a s rezrvami, které budou mít úplně náhodné výkony podle dostupných hráčů a které zabírají čtvrtinu míst je o ničem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tvrdík se obarvit na bílo

Reagovat
ratusek

Vyškov

Reagovat
Cotton

Taky čekám, že už (snad) půjdou výsledkově dolů

Reagovat
ratusek

Reagovat
doNny

Opava

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rezervy ve 2 lize zakázat! Úplně to znehodnocuje soutěž!

Reagovat
kilobyte

A nebude větší znehodnocení soutěže, když tam pak nebude mít kdo hrát?

Reagovat
Cotton

Tak prostě bude hrát 12 týmů místo 16

Reagovat
8lampard8

Za me je to ok, jen bych omezil tu soupisku, aby tam nemohly tymy davat nahodne hrace z acka.

Reagovat
letitfly

Třeba v basketu to funguje tak, že hrát dvě soutěže můžou hráči pouze do 23 let. Tohle omezení by tady alespoň částečně pomohlo

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
8lampard8

To by slo

Reagovat
Cotton

4 už jsou absurdní, a to se k nim časem určitě přidá i Plzeň

Reagovat
$dolar$

Minimálně upravit pravidla. Dělá to soutěž zcela neregulerni, kdy jedem víkend hrajou hraci z acka a další dorostenci.

Reagovat
Grupma

Zase neblázni. Je to druhá liga. Kdo chce postoupit musí uspět tak jako tak a těm ostatním to může být více méně jedno. 6. nebo 11. ve druhý lize...? Chápu, že lidi kolem klubu to prožívají, protože jinak by je to nebavilo, ale za dva roky si nevzpomenou. Nebo to šestý místo nakonec ani neoslaví jako úspěch, protože mohli být přece pátí. Koho to zajímá?

Reagovat
$dolar$

Jenže aby se postoupilo, tak se hraje prakticky jen o prvního fleka. A je velkej rozdíl, když Brno nastoupi proti Sparta B s hráči z Áčka a Zlín nastoupí proti Sparta B s dorostenci. Tímhle se stává soutěž neregulerni.

Reagovat
Grupma

Já ti nevim, no Podle mě ta béčka vždycky byla. A že by se až tak dramaticky měnila sestava? Nevšiml jsem si. Snad jen, když bylo potřeba béčko zachránit před sestupem, ale to bylo na posledních pár kol.

Si vem, že pak v první lize jsou "krypto" béčka, že hráč na hostování nesmí nastoupit proti svému týmu... Těch problematických míst je víc, ale ani jedno z nich mi nepřijde nějak dramatické.

Reagovat
$dolar$

Jenze v prvni lize je prave proto pravidlo, ze nesmi hostovat moc hracu z jednoho tymu. Tak aby k tomuhle nedochazelo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Když si vezmeš třeba Olomouc minulou sezónu, tak každý zápas v B týmu byl třeba Zifčák a Spáčil, další zápas Zifčák, Sláma a Singateh. Takže tam byli dorostenci a pár starších, kteří nejsou moc dobří. Takže Sigma kvalitou moc nevyčnívala.

Samozřejmě ve Spartě, když tam nastoupí po zranění Haraslín, tak to je jiné.

Reagovat
$dolar$

Jsou dobri. Na druhou ligu naprosto nadstandartni hraci.

Reagovat
Cotton

Když na Dukle za Sigmu B nastoupilo pár hráčů z áčka, tak tam Sigma vyhrála 3:0. Takže pár hráčů z áčka stačilo k tomu, aby úplně přejeli nejlepší tým druhé ligy na jeho hřišti.

Reagovat
Sigma Olomouc

Aha tak jsem debil, no.

Reagovat
Cotton

Nejhorší to bude ke konci soutěže, až bude některému z béček hrozit sestup a budou si tam házet hráče z áčka, aby se zachránili.

Reagovat
Sigma Olomouc

Podle mě to pomáhá rozvoji mladých hráčů.

Reagovat
Grupma

a rozehrávat hráče po zranění. Sice to jsou notoricky známé pravdy, ale co už s tím naděláme

Reagovat
Sigma Olomouc

Navíc ti hráči z A týmu, kteří občas pomohou B týmu, jsou z lavičky a třeba v Sigmě nejsou moc dobří a je jich jenom pár, zbytek jsou mladí. Samozřejmě ve Slavii a Spartě ta kvalita je jiná.

Reagovat
bobis21

Naopak to podle mě je pro rozvoj našeho fotbalu dobře, že mladí hráči z těch nejlepších akademií můžou hrát 2. ligu normálně v tom klubu, místo aby chodili na hostování někam, kde je mnohem horší zázemí.

Reagovat
Konspirator

Prej Brno... ty budou rádi za top 5

Reagovat
Salfovic

Když je to ta Chance liga, tak předpokládám, že na webu Chance budou streamy ligových zápasů.

Reagovat
$dolar$

To byly už letos.

Reagovat
monty25

Budou jenom na Betanu, to získalo bettingová práva.

Reagovat
$dolar$

Ale taky je může preprodavat.

Reagovat
monty25

Co jsem koukal na Livesportu, tak u všech zápasů 1. ligy je live streaming jenom Betano.

Reagovat
Simas92

Postoupi Taborsko a Opava

Reagovat
Bayernista18

Záleží, jestli se podaří nahradit Svatka. Myslel jsem, že přijde jinej kvalitní hroťák, ale nestalo se.

Reagovat
$dolar$

On ten Sasinka umi zahrat. Spis si myslim, ze vic bude chybet Sojka.

Reagovat
Bayernista18

Umí, ale musí zlepšit zakončení. Sojka určitě bude chybět taky, ale ten se podle mě nahradí snáz.

Reagovat
Chamezjunior

Postup - Zbrojovka (nikdo nebude chtít postoupit)

Baráž - Táborsko, Zlín

Sestup - Varnsdorf, Prostějov

Reagovat
ZB 07

Snad už nám ten sestup do MSFL vyjde, ať táhne Bartoněk konečně do hajzlu.

Reagovat
Bagr007

Ten odejde až v rakvi

Reagovat
Sigma Olomouc

Tady si netroufám odhadnout, kdo postoupí

Reagovat
Martin2626

Zbrojovka podle výslwdků z přípravy má starostí víc než dost. Poslouchal jsem tiskovku a tam to taky nebyla žádná óda na radost. Trenér si druhou větou protiřečil a manager kličkoval jak zajíc po poli.....o sebevědomí nemohlo být vůbec řeči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele