Chance Ligu ovládly červené karty: Vyloučen byl druhý nejvyšší počet hráčů

Včera, 22:29
Aktuality
V Pardubicích padly rovnou tři červené karty. (© ČTK / Taneček David)

Uplynulé 10. kolo první ligy přineslo druhý nejvyšší počet červených karet v historii soutěže. Rozhodčí v osmi zápasech vyloučili devět hráčů, pouze v devátém dějství sezony 1995/96 jich potrestali předčasným odchodem do kabin deset. Červenou kartu navíc v sobotu dostal i pardubický trenér Jiří Saňák.

Jen tři utkání se v uplynulém 10. kole obešla bez vyloučení. Nejvíce červených karet udělil Dalibor Černý v zápase Pardubic s Teplicemi, v němž poslal předčasně ze hřiště domácí dvojici Dominique Simon, Tomáš Solil a hostujícího Michala Bílka. Ke dvěma vyloučením, po jednom na každé straně, došlo v duelech Slovácko - Karviná a Plzeň - Mladá Boleslav.

Na západě Čech sudí Lukáš Nehasil poslal ze hřiště oba hráče až na základě zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu. "Většinou když je to takhle na holeň, tak to bývá červená karta," řekl novinářům k zákrokům mladoboleslavský ofenzivní univerzál Tomáš Ladra.

Uplynulé ligové dějství podle specializovaného statistického webu CS Fotbal těsně překonalo tři kola, v nichž v minulosti sudí vyloučili osmičku hráčů. K vyrovnání letitého rekordu z podzimu 1995 chyběla jediná červená karta.

"Před zápasem jsme si zrovna v kabině s klukama říkali, že to snad bude nějaký rekord, že to není možné. A dnes další dvě vyloučení. Asi budeme muset hrát trochu opatrněji, aby takovéhle červené karty nebyly," uvedl Ladra.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek považuje takřka rekordní počet vyloučení za jedno kolo za náhodu. "Nemyslím, si, že to bude trend, že by to bylo v nějakých širších souvislostech. Takhle se to sešlo a stalo. Záleží, jak si konkrétní rozhodčí nastaví metr, jak ti od VARu (videorozhodčí) jsou aktivní více či méně," přemítal Koubek.

Počet vyloučených hráčů za kolo:

Sezona
Kolo
Počet vyloučených hráčů
1995/96
9.
10
2024/25
10.
9
1993/94
16.
8
2001/02
4.
8
2007/08
2.
8

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kryptos_

Rekordy jsou od toho, aby se bořily

Reagovat
Spalovač šancí

Jan Bořil

Reagovat
Moshe Dajan

škoda, chyběly dvě a mohl být rekord

Reagovat
Seydou Doumbia

Redky dělají fotbal, jen tak dále 44 redek tento víkend asi za 15 soutěži, které na livesportu sleduju, solid

Reagovat
Greny

Bude nová rubrika : červená není zločin

Reagovat
Salfovic

To v tom 95´ musela bejt pěkná řežba, když se tehdy červené dávala jen za brutality.

Reagovat
Spalovač šancí

Jen houšť(ěcký)

Reagovat
wwwx

Hofmannova a Červova jsou karty, který se mi nelíbí. Hráč odehraje míč a při normálním pohybu nohy po odkopu míče došlápne na bránícího hráče, kterej se mu přiřítí pod nohy. Neuděláš nic. To podle mě neni nebezpečná hra potrestaných, to je chyba "faulovaných", kteří jsou v těch soubojích pozdě. Druhá věc, která mě mrzí, že většinu těch rudých zákroků rozhodčí na hřišti nevidí a opravuje ho VAR. Za třetí, čekám na vyjádření disciplinárky k Pilařovi za tu sviňárnu za kolik to bude zápasů, když se tu rozdávaj měsíční dištance za zakopnutí a nechtěný podražení (aneb netrestáme podle závažnosti zákroků, ale podle následků my ass!).

Reagovat
Salfovic

Jj, tyhle červené jsou úplná píčovina.

Reagovat
wwwx

Plus když vidím vyjádření Horejše, že Venca je hodnej kluk a že to za něj červená neni...

https://www.facebook.com/watch/?v=433252863125953

Šup na saně a kolíky na vnitřní koleno

Jak ještě ten vocas brečí, že jsou rozhodčí na Hradec zlí, že pokolikáté už dohrávají v 10, že za něj by se tohle nepískalo... ale to je taky jeho vizitka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele