Chance Liga - souhrn 9. kola: Šlágr ovládla Slavia

Dnes, 15:30, aktualizováno dnes, 21:00
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Slavie (© SK Slavia Praha)

Hráči Slavie udrželi po výhře nad Plzní neporazitelnost v sezoně nejvyšší soutěže a vedou tabulku o tři body před obhájcem titulu Spartou, která má k dobru nedělní utkání v Českých Budějovicích. Karviná porazila doma Jablonec a na pátý pokus poprvé v sezoně nejvyšší soutěže zvítězila na vlastním hřišti. Zvítězil také Baník, ten si odvezl tři body z Teplic.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:0

21.09.2024 19:00

Góly: 10. Jan Bořil, 45+1. Tomáš Chorý (pen.), 45+5. Lukáš Provod

Slavia Praha vyhrála v devátém kole Chance Ligy na domácí půdě nad Plzní 3:0. Svěřenci Jindřicha Trpišovského prokázali obrovské odhodlání od úvodního hvizdu, což se projevilo na skóre už v 10. minutě, kdy se z dorážky trefil kapitán Jan Bořil, na něhož ještě v první půli navázal proměněnou penaltou Tomáš Chorý. Ten se po vstřeleném gólu nikterak výrazně ze svého úspěchu neradoval. Animozita tak přišla pouze ze strany plzeňských fanoušků, kteří si přichystali provokativní choreo.

Sešívaní vstupovali do duelu proti Plzni v dobrém rozpoložení. Během týdne totiž vyhráli náročný duel na hřišti Mladé Boleslavi, kde nastoupili s útočnou dvojicí Mojmír Chytil a Chorý. Právě pro druhého jmenovaného se jednalo o pikantní duel, neboť v roce 2022 spolu se svými bývalými spoluhráči přerušil sen Slavie o čtvrtém ligovém titulu v řadě.

Hned ve druhé minutě utkání udělal hrubou chybu hostující brankář Marián Tvrdoň, který pak mohl děkovat Davidu Douděrovi, že pokusu do poloodkryté brány dal jen mírnou razanci. V 10. minutě už ale stadion explodoval radostí. El Hadji Malick Diouf vyslal ostrou ránu z hranice malého vápna, která se po zásahu Tvrdoně odrazila přímo před Bořila, jenž následně propasíroval míč do sítě.

Aktivita Slavie neopadla ani po vstřeleném gólu. Pozornost slovenského brankáře totiž vyzkoušel tvrdou ránou Lukáš Provod, tentokrát ale Tvrdoň svůj tým podržel a balon vyrazil. Z následného rohu zahrozil Igoh Ogbu, ke smůle domácích fanoušků však poslal míč mimo tři tyče. Nigerijský obránce se navíc během zakončení zranil, na plac tak nastoupil David Zima.

Ještě před odchodem do šaten si ale domácí svůj náskok stihli bezpečně pojistit. Tvrdoň fauloval ve vápně Chytila, což po zásahu videa vyústilo v pokutový kop, který suverénně proměnil Chorý. V nastavení první půle pak ještě Provod za pomocí nešťastné teče Václava Jemelky zvýšil náskok Slavie na tři branky.

Miroslav Koubek na špatný defenzivní výkon zareagoval o poločasové přestávce, kdy místo Tvrdoně poslal do plzeňské brány Martina Jedličku. Ten musel hned po minutě pobytu na hřišti likvidovat nebezpečný pokus Chorého. Následně se utkání uklidnilo, neboť Slavia už nepotřebovala nikam spěchat a Viktoria neměla na vytvoření zápletky potřebnou kvalitu. I tak mohli domácí své vedení ještě navýšit, jenže hlavička Tomáše Holeše po rohovém kopu skončila pouze na tyči.

Slavia ve šlágru kola udržela nejen čisté konto, ale i pozici na čele tabulky. Oba celky nyní čeká zápas v Evropské lize. Následující víkend pak sešívaní zavítají na stadion Bohemians. Plzeňští se naopak pokusí rehabilitovat v domácím utkání s Mladou Boleslaví.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Jablonec 1:0

21.09.2024 16:00

Góly: 21. Filip Vecheta

Karviná využila v devátém kole Chance Ligy výhody domácího prostředí k výhře 1:0 nad Jabloncem. Pro fanoušky obou týmů záživná první půle dopadla lépe pro domácí, ve 21. minutě stál na konci brejku s dorážkou správně postavený Filip Vecheta. Slezané tak potřetí v řadě udrželi čisté konto, tým sídlící na Střelnici pak podruhé za sebou nevstřelil branku.

Na překvapivě pozitivním vstupu Jablonce do nového ročníku Chance Ligy měl lví podíl Dominik Hollý. Teprve 20letý ofenzivně laděný Slovák se trefil již třikrát, domácí se tak museli mít na pozoru. Třetí nejvyšší počet inkasovaných gólů v lize však byl u Karviné způsoben převážně pětigólovým debaklem v Plzni, v posledních dvou duelech udrželi svěřenci Martina Hyského čisté konto.

O tuto sérii mohli Karviňáci přijít již v osmé minutě, kdy se do skákavého míče uvnitř vápna opřel Jakub Martinec. Z mírného úhlu však rozvlnil pouze boční síť, k balonu se pak vrátili domácí. Po čtvrthodině hry nejprve brankář Jan Hanuš vyrazil nepříjemnou střelu Dannyho Samka po pohledné akci, vzápětí pláchnul obraně Karviné Bienvenue Kanikamana, taktéž ale zakončil do rádiusu brankáře. Poprvé tak slavili ve 21. minutě domácí, když Vecheta dorážel zakončení do tyče v podání Amara Memiče po vydařeném brejku. I nadále bylo první dějství záživné na obou stranách, další branka však nepřišla.

Po výměně stran měl na noze vyrovnání Nemanja Tekijaški, střelu z hranice vápna ke vzdálenější tyči ale pohotově vytěsnil Jakub Lapeš. S uplynulou hodinou hry využili Karvinští zaváhání hostů v rozehrávce, Giannis-Flvos Botos však po vběhnutí do vápna trefil pouze brankáře. Pumelici z první pak vyslal zpoza pokutového území Vecheta, náramný pokus ovšem pouze rozezněl břevno. Do šibenice pak mířil zevnitř vápna Eduardo Nardini, nicméně Lapeš se i tentokrát blýsknul pohotovým zákrokem.

Utkání v Karviné tak dopadlo lépe pro domácí. V dalším kole pojedou 28. září na hřiště Slovácka, Jablonec téhož dne přivítá na vlastním hřišti Hradec Králové.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baník Ostrava 2:3

21.09.2024 16:00

Góly: 34. Abdallah Gning, 90+4. Jegor Cykalo - 37. David Buchta, 52. Karel Pojezný, 65. Ewerton

Ani jeden z týmů nešel do utkání 9. kola Chance Ligy v ideálním rozpoložení. Zápas v Teplicích ale více sedl Baníku, který sice prohrával, nicméně okamžitě dokázal srovnat a po pauze i otočit. Zatímco Ostrava díky výhře 3:2 poskočila na čtvrtou příčku, Teplicím se nedaří vymanit z krize a zůstávají předposlední.

Teplice před reprezentační pauzou zabředly do velkých problémů a krčily se na předposledním místě tabulky. Nezářil ani Baník, jehož povedený vstup do sezony přibrzdily dvě remízy. O motivaci tak bylo postaráno, úvod zápasu se však nesl spíše v opatrném stylu a dlouho se hrálo bez větších šancí.

To platilo až do 32. minuty, kdy se Teplice po rychlé akci po pravé straně dostaly k centru, který přesně našel Jakuba Urbance, nicméně ten hlavičkoval z těžké pozice jen do náruče gólmana Jakuba Markoviče. O pár desítek vteřin později už se domácí mohli radovat, a to díky Abdallahovi Gningovi, jenž pohotově uklidil do sítě míč, který před něj vyrazil Markovič.

Euforie ale na tribunách rychle opadla, jelikož hned za dvě minuty Baník srovnal. David Buchta se postavil k přímému volnému kopu a vše nasvědčovalo tomu, že bude centrovat. Baníkovský záložník však chytře využil situace a obstřelil zeď, s čímž brankář Luděk Němeček nepočítal a u tyče byl příliš pozdě. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhém poločase se na další gól čekalo jen sedm minut. Baník se dostal k rohovému kopu. Zdálo se, že jej bez problémů sebral Němeček, ale míč mu vypadl a situace pohotově využil Karel Pojezný, který dostal balon až do sítě. Gólman Teplic se pak hodně zlobil, ale nebylo mu to nic platné, VAR žádný faul nenašel.

O zhruba 15 minut později se Teplice dožadovaly penalty, nicméně možná i jejich následná nekoncentrovanost vedla k tomu, že si za pár sekund na hranici vápna nepohlídaly Ewertona, který dostal nabito a krásnou ranou do vrchního rohu nedal Němečkovi šanci.

A byť situaci pěkným obstřelem v nastavení zdramatizoval domácí Yehor Tysaklo, Baník neměl problém dovést utkání do vítězného konce, a tak se ideálně naladil na další ligový program, 29. září doma přivítá České Budějovice. Teplice se o body porvou o den dříve v Pardubicích.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 3:0

21.09.2024 13:30

Góly: 34. Filip Čihák, 67. Adam Griger, 89. Lukáš Čmelík

Slovácko přijíždělo do Hradce Králové s pověstí týmu, proti kterému je velmi nepříjemné hrát. To se ale nepotvrdilo, domácí tým se v utkání devátého kola Chance Ligy dokázal třikrát gólově prosadit, hosty navíc nepustil do žádného nebezpečí. Votroci po výhře 3:0 minimálně na pár hodin poskočili na čtvrté místo.

Bezmála měsíc byly oba týmy bez soutěžního utkání a oba vstupovaly do utkání s jasným cílem - zvítězit. Na pocit výhry totiž celky Hradce i Slovácka čekaly dvě kola. S velkou vervou se do utkání pustili domácí, už v sedmé minutě mohl z voleje skórovat Adam Vlkanova, ale mířil jen do míst, kde stál brankář Milan Heča.

Na hodně dlouhou dobu to byla jediná kloudná akce zápasu. Bojovalo se o střed hřiště, přičemž více ze hry měl Hradec, avšak bez většího efektu. To ovšem platilo jen do 34. minuty, kdy Vlkanova ideálně posadil ze standardní situace míč na hlavu Filipa Čiháka, který se nemýlil. Votroci mohli kolem 40. minuty gólový účet ještě navýšit, nicméně Adam Griger svou šanci nevyužil. Tomáš Petrášek po následném rohu sice ano, ale gól nemohl platit kvůli ofsajdu. Hradec tak do šaten odcházel se zaslouženým vedením 1:0.

Slovácko do druhého poločasu prostřídalo a dle očekávání se chopilo iniciativy. Hradec se místy vůbec nedostal k míči, ale hostům chyběl moment překvapení, domácí obrana navíc fungovala perfektně. Tlak Slovácka paradoxně zužitkoval Hradec - Michal Trávník chtěl na polovině nahrávat skluzem na své obránce, míč ale ukradl Griger a utíkal směrem do šestnáctky soupeře, kde vymíchal stopery a s přehledem překonal i Heču.

Od druhé branky mělo utkání jasný obraz. Hradec vedení kontroloval trpělivou kombinací a Slovácko působilo trochu odevzdaným dojmem. Toho domácí ještě stihli využít, a to zásluhou Lukáše Čmelíka, jenž se v pokutovém území dostal k míči a hned z první zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Slovácko si bude chtít napravit chuť v týdnu, kdy v rámci poháru zajíždí do Kuřimi, Hradec Králové změří ve stejné soutěži síly s pražským Motorletem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
8
7
1
0
16 : 1
22
2
Sparta Praha
7
6
1
0
16 : 6
19
3
Viktoria Plzeň
8
5
2
1
15 : 6
17
4
Baník Ostrava
8
4
2
2
10 : 7
14
5
FC Hradec Králové
8
4
0
4
8 : 7
12
6
FK Jablonec
8
3
2
3
7 : 5
11
7
Sigma Olomouc
7
3
2
2
11 : 10
11
8
MFK Karviná
8
3
2
3
7 : 11
11
9
1. FC Slovácko
8
2
4
2
4 : 8
10
10
FK Mladá Boleslav
7
3
0
4
12 : 10
9
11
Slovan Liberec
7
2
2
3
9 : 8
8
12
Bohemians Praha 1905
7
2
2
3
6 : 7
8
13
Dukla Praha
7
2
1
4
5 : 8
7
14
FK Pardubice
7
2
0
5
6 : 11
6
15
FK Teplice
8
1
0
7
9 : 18
3
16
Dynamo České Budějovice
7
0
1
6
1 : 19
1

Zbývající zápasy

22.09. 13:00
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice
22.09. 15:30
Dynamo České Budějovice - Sparta Praha
22.09. 15:30
Sigma Olomouc - Dukla Praha
22.09. 18:30
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
PavlíčeQ

kdyz fleismanovi neodpiskas jasny volejbal ve vapne a minutu na to padne rozhodujici gol zapasu, na tohle jsem tri tydny cekal

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball

Reagovat
doocetung

Zeherton

Reagovat
Kiwi-21

Karviná 3 čisté konto v řadě to snad nebylo za posledních 10 let nikdy

Reagovat
kattos

Reagovat
Salfovic

V Hradci 5,5 tisíc, to je novej stadion hodně rychle omrzel

Reagovat
kbtk23

Tak ale dalo se to čekat ne?

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k jejich slušným letošním výsledkům je to pro mě zklamání.

Reagovat
Franta Jetel

Taky většina jezdí do Pardubic na hokej, když se vleze.

Reagovat
John Obi Mikel

Super výkon Nečekal jsem takhle jednoznačný zápas

Reagovat
Salfovic

Kdyby senilní Koubek nepostavil díru a dva nejpomalejší WB v Evropě, tak by to tak jednoznačné nebylo.

Reagovat
Mass

Souaré nalevo je zraněnej a napravo tam za Kopice nemá alrernativu, nebo se pletu?

Reagovat
Salfovic

Cadu zvládá obě strany a Jirka už jen pro svou rychlost se na ten post hodí daleko více.

Reagovat
Mass

To by ti ty kraje moc nebránily.

Reagovat
Salfovic

Zato ti dva jsou vyhlášení psi obranáři.

Reagovat
Selänne

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Mass

I když teda pravda, že si tam dneska Provod udělal z Kopice trhací kalendář, ono by to vyšlo možná nastejno

Reagovat
Coutinho10

zase až takový překvapení to není, dlouhodobě až na drobný výjimky doma na ně umíme, takže důležitý pokračovat ve výhrách i proti těžším soupeřům

Reagovat
kattos

Takže Tvrdoň je nebo aspoň byl před Jedličkou WTF.

Reagovat
Sosi

Uz snad ne

Reagovat
kattos

A přitom nedávno udělal šílenou hrubku ne..

Však Jedlička byl nedávno skoro do repre, chytal famozně pořád, jak se k tomuhle můžou rozhodnout

Reagovat
Salfovic

Dvě kola zpátky v Lbc.

Reagovat
Mass

Bořil, Provod, Holeš dneska top výkony od těch nejzkušenějších hráčů

Celkově je paráda sledovat Slavii, od domácího zápasu s Lille to vypadá, že si i v ofenzivě sedlo, našla se ideální sestava a fungujou tam automatismy. Velká škoda zranění Ogbua, to by mohlo zase rozhodit dobře fungující defenzivu, přece jen Zima hraje něco jinýho a Chaloupek nevim jestli má fyzičku na celej zápas. Snad to nebude zlomenina.

Reagovat
Mass

Tak má to zlomený.

Reagovat
Freedo

Kurva, to snad ne. Nejlepší obránce ligy. To bude velká ztráta

Reagovat
Freedo

Hm tak na Twitteru jsem četl, že Limba to měl taky a za měsíc už hrál s maskou, tak snad to bude podobně rychlý návrat

Reagovat
Nuno čomes

Chaloupek hrál před tím všechny zápasy za Teplice a najednou přijde k vám a nemá fyzičku? Spis to z těch hráčů děláte vy, není první ani poslední.

Reagovat
Coutinho10

Až na zranění Ogba a Oscara to vyšlo skvěle ...snad nebudou chybět dlouho

Reagovat
Nuno čomes

Tak Černý ten zákrok správně nepískne a Var ho pak “přinutí” to přehodnotit To je fakt zabíjení fotbalu. Aspoň jde vidět, jak velký faul je, když se brankář rukou dotkne kopačky a útočník musí sebou škubnout a padne k zemi jak postřelený.

Jinak co se děje v Plzni? Tvrdoň loni xkrat kiksoval, kiksuje letos a je jednička? Nebo byl. A levá strana Jemelka - Havel je jaký vesmír?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele