Chance liga - souhrn 10. kola: Odpoledne plné červených karet

Včera, 21:33, aktualizováno dnes, 21:00
Komentáře a souhrny
Lukáš Letenay (© Slovan Liberec)

Sparta v pátek zaznamenala první letošní porážku, v neděli odpoledne zaujal vysoký počet vyloučení. V kompletním složení nedohrály Slovácko, Karviná a Teplice, hned tři červené karty putovaly do řad Pardubic.

FK Jablonec - FC Hradec Králové 2:0

28.09.2024 19:00

Góly: 64. Michal Beran, 78. Matěj Polidar

Jablonec porazil v 10. kole Chance Ligy na svém hřišti Hradec Králové 2:0. Dominance hostů skončila ve 33. minutě, kdy byl za nevybíravý skluz vyloučen někdejší jablonecký záložník Václav Pilař. Početní výhodu zužitkoval po hodině hry Michal Beran, pojistku pak přidal Matěj Polidar. Vpodvečer tak začala v české nejvyšší soutěži série tří zápasů, během nichž padlo hned šest červených karet.

Oba celky se nedávno střetli se Slováckem, triumfovat ale dokázal jen Hradec Králové, jenž vyhrál jasně 3:0. Jablonec na bezbrankovou remízu s klubem z Uherského hradiště navázal prohrou v Karviné, proti Votrokům měl ale výhodu domácího prostředí.

Ta však v úvodních minutách nebyla vůbec znát. Střelnici si naopak osvojili hosté, v souladu se jménem stadionu vyslali v úvodní půlhodině hned čtyři střely na bránu. Dva z těchto pokusů měl na svědomí Adam Grigar, pokaždé ale skvěle zareagoval gólman Jan Hanuš. Ve 33. minutě ovšem přitížil do té doby dominujícím hostům přemotivovaný Pilař, jenž za zdviženou nohu při skluzu uviděl červenou kartu. Početní výhodu mohl před odchodem do kabin hned třikrát pomoci zužitkovat Bienvenue Kanakimana. Ve finální fázi ale postrádal přesnost v zakončení on i Jan Suchan, kterého v jedné z příležitostí vybídl ke střele.

Po výměně stran utkání pokračovalo podle očekávání. Dominující Jablonec, jenž v posledních dvou zápasech neskóroval, prolomil střeleckou smůlu díky Beranovi a špetce štěstí. Jeho pokus z dálky doprostřed brány totiž uviděl gólman až na poslední chvíli, mokrý povrch i překvapivá trajektorie tak přispěly k radostí domácích fanoušků. Pojistku přidal v 78. minutě Polidar, jenž z hranice vápna bravurně poslal padající balon do vzdálenější šibenice. Oba střelci si připsali svůj první gól v sezoně.

Utkání tak dopadlo lépe pro domácí. Vyloučení Pilaře znamenalo šestou červenou kartu dne poté, co fanoušci viděli tři rudé kartonky v duelu Pardubic s Teplicemi a další dvě při střetu Slovácka a Karviné. Příští sobotu čeká Jablonec výjezd do Liberce, Hradec Králové přivítá na vlastním hřišti téhož dne Karvinou.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - MFK Karviná 2:1

28.09.2024 16:00

Góly: 9. Stanislav Hofmann, 75. Marek Havlík - 87. Kahuan Vinicius

Fotbalisté Slovácka porazili v 10. kole Chance Ligy 2:1 Karvinou. Navíc se jim podařilo prolomit střelecké trápení, dosud se doma v sezoně trefili jen jednou. Celek z jihu Moravy nepoložila ani červená karta pro střelce jeho úvodní branky Stanislava Hofmanna. Slezané totiž ještě do poločasu šli sami do deseti a po změně stran se o nakonec rozhodující trefu postaral Marek Havlík.

Zatímco hráči moravského celku zaostávali po odchodu Martina Svědíka za očekáváním a s pouhými čtyřmi vstřelenými góly se před zápasem krčili ve skupině o záchranu, trenérská změna na druhé straně zatím nesla ovoce. Martin Hyský totiž se svými svěřenci v posledních čtyřech duelech nasbíral hned osm bodů a vystoupal s nimi až na devátou příčku.

Tuto prachbídnou statistiku se povedlo Slovácku vylepšit už na konci úvodní desetiminutovky, když se na roh Michala Trávníka nejvýše vyšrouboval Hofmann a kuriózně umístěnou hlavičkou o zem poslal balon přesně k zadní tyči. O pár minut později se na křídle uvolnil Amar Memič a odcentroval, bývalému hráči domácích Filipu Vechetovi ovšem scházelo ke skórování několik centimetrů. Teprve 21letý útočník byl středem pozornosti také ve 23. minutě, kdy napadal pomalu rozehrávajícího Hofmanna, který jej nešťastně trefil do holeně a po přezkumu u videa se autor úvodní branky zápasu musel poroučet do sprch.

Slezané mohli početní výhodu přetavit ve vyrovnání ve 45. minutě, když centr z levé strany propadl k Davidu Plankovi, jenž pálil těsně nad bránu. Ještě před odchodem do kabin ovšem zastavil Jaroslav Svozil nebezpečně se rozvíjející akci Slovácka a sudí byl nucen i zde udělit červenou kartu. Síly tak byly rázem opět vyrovnány.

Navzdory tomu to po změně stran vypadalo, že se na trávník vrátilo jen jedno mužstvo, a to z Karviné. Hosté byli na balonu naprosto dominantní a po hodině hry začaly z jejich převahy vznikat také šance. Nejprve Vecheta našel ve vápně Giannise-Fivose Botose, proti němuž ovšem včas vyrazil Milan Heča a jeho ránu vyrazil. Přestože na hřišti v těchto chvílích vládli karvinští, ve druhé půli se jako první střelecky prosadilo Slovácko. Pohlednou akci hráčů v modrém vyšperkoval Merchas Doski přesným míčem do vápna na Havlíka, jenž zavzpomínal na gólově bohatou minulou sezonu a zblízka prostřelil Jakuba Lapeše.

V závěrečných minutách zápasu sice ještě snížil hostující Kahuan Vinícius, na vyrovnávací branku už se však Karviná nezmohla. Domácí se ještě před reprezentační pauzou představí 5. října na půdě Českých Budějovic, zatímco Slezané ve stejný den přivítají Hradec.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Teplice 0:1

28.09.2024 16:00

Góly: 86. Roman Čerepkai (pen.)

Teplice zvítězily v 10. kole Chance Ligy na hřišti Pardubic 1:0, v 86. minutě rozhodl zápas z penalty Roman Čerepkai. Již v úvodní půlhodině oslabil domácí Dominique Simon, jenž si ve dvou předešlých zápasech napříč soutěžemi připsal gól a asistenci. Červenou kartu stihl za hrubou hru dostat ještě v první půli i Tomáš Solil. Po výměně stran snížil počet hráčů na hřišti svým vyloučením také teplický Michal Bílek.

Fotbalisté Teplic v posledních čtyřech ligových duelech pokaždé padli. Ve třech případech však prohráli nejtěsnějším možným rozdílem a pokaždé skórovali, do zápasu s dalším týmem umístěným ve skupině o udržení tak šli odhodlaní zvítězit. Pardubice naposledy vybojovali bod ze hřiště účastníka Konferenční ligy Mladé Boleslavi, výhoda domácího prostředí však nebyla na výkonu Východočechů v úvodu utkání znát.

Mdlý vstup do utkání byl mírně vydařenější pro Skláře, kterým s blížící se půlhodinou hry výrazně ulehčil život francouzský záložník Simon. Po dvou žlutých faulech totiž musel předčasně do sprch, což započalo házenkářské obehrávání vápna domácích. Z dominance Teplic však nevzešla jediná střela na bránu, od hráčů Pardubic se ale i tak dočkali dalšího dárku. Přezkoumání u videa totiž odhalilo, že Solil došlápl na ležícího protihráče, i on tedy uviděl červenou kartu a Pardubice od konce první půle dohrávaly s osmi lidmi v poli.

Po výměně stran pokračovala střelecká impotence obou celků, v 57. minutě ovšem další z aktérů na hřišti oživil utkání svým vyloučením. Teplický Bílek po obdržení druhé žluté karty musel rovněž pod sprchy. Až po hodině hry přišel první pokus mezi tři tyče, Robert Jukl zpoza vápna pořádně protáhl domácího Jana Stejskala. Na druhé straně pronikl po levé straně až do pokutového území Tomáš Zlatohlávek, Richard Ludha ale dokázal křižnou přízemní střelu vytěsnit nohou. V závěru však zahrál ve vápně rukou pardubický Václav Jindra, což z penalty potrestal Čerepkai.

Hosté tak v městě perníku uloupili tři body. V dalším kole se příští neděli pokusí hráči Pardubic o překvapivý bodový zisk v Plzni, Teplice doma přivítají o den dříve Duklu.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Slovan Liberec 1:4

28.09.2024 13:30

Góly: 2. Jakub Zeronik - 48. Lukáš Letenay, 53. Lukáš Letenay, 56. Michal Hlavatý, 90+1. Denis Višinský

Fotbalisté Liberce zvítězili v 10. kole Chance Ligy na hřišti pražské Dukly 4:1, přestože šli do kabin po první půli s jednogólovou ztrátou. Během osmi minut se totiž v úvodu druhé půle dvakrát trefil střídající Lukáš Letenay a jeden gól přidal Michal Hlavatý. Slovan si tak připsal třetí ligovou výhru v sezoně a posunul se na šestou příčku, Dukla je s pětibodovou ztrátou na 14. místě.

Před sezonou asi málokdo čekal, že před 10. kolem budou Liberec a Duklu dělit v tabulce jen dva body. Ambiciózní Liberec byl přesto před zápasem velkým favoritem na výhru. Start do zápasu měl ale velmi špatný. Uběhlo jen 98 sekund od úvodního hvizdu, kdy se po individuální akci prosadil střelou nebo spíše střílenou přihrávkou na zadní tyč z rohu pokutového území Jakub Zeronik. Gólman Liberce Hugo Jan Bačkovský dle všeho počítal s tečí, ta však nepřišla, a tak domácí mohli slavit.

O sedm minut později to mohlo být o dva góly, centr Štěpána Šebrleho z pravé strany si levý bek Liberce Aziz Kayondo srazil jen těsně vedle branky. Ve 21. minutě se uvolnil na křídle Muris Mešanovič, hledal před brankou Šebrleho, na poslední chvíli však srazil míč mimo brány obránce Denis Halinský. O šest minut později gólman Bačkovský výborným zákrokem vytáhl střelu Jakuba Řezníčka, který se tak vstupu do Klubu ligových kanonýrů za 100 ligových branek nedostal.

Od té doby se taktovky chopil Liberec, jenže s pokusem Benjamina Nyarka si nejprve poradil brankář Matúš Hruška a následnou dorážku libereckého útočníka na brankové čáře tělem zastavil Šebrle. V závěru poločasu pak z levé strany odcentroval Kabongo a Nyarko trefil v ideální pozici jen levou tyč brány Dukly.

Spokojenost na straně Dukly ale mohla jít do koše téměř ihned po startu druhé půle. Hned po třech minutách se prosadil střídající Letenay, Hruška vyrazil střelu Santiaga Enemeho jen před sebe, kde už čekal pozorný slovenský útočník a doklepl míč do sítě. Stejný hráč otočil za pět minut skóre, tentokrát se prosadil hlavičkou po perfektním centru Enemeho z pravé strany. Trpká desetiminutovka Dukly byla zakončena v 55. minutě. Po šikovném přiťuknutí Lubomíra Tupty se k míči na hranici penalty dostal Hlavatý, na jehož zakončení k tyči Hruška nedosáhl.

Dukla se vzápětí dočkala gólu, nicméně bohužel pro ni VAR v 59. minutě našel před zakončením Murise Mešanoviče jeho ofsajdové postavení, a tak branka nemohla platit. Tohle ale bylo pro Liberec velké varování, a tak byl od té doby zase tím aktivnějším týmem, více držel míč a postupně ukusoval minutky.

To se nakonec podařilo až do úplného konce, Liberec navíc skóre ještě navýšil, když se v nastavení prosadil po nepovedené střele Letenaye Višinský. Liberec tak venku vyhrál poprvé od 1. kola, kdy se mu to povedlo v Karviné. Zisk tří bodů bude Slovan obhajovat v sobotu 5. října, kdy doma přivítá v derby Jablonec. Dukla bude ve stejný den zajíždět do Teplic.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Sigma Olomouc 2:3

27.09.2024 19:30

Góly: 13. Victor Olatunji, 90+1. Ermal Krasniqi - 68. Yunusa Muritala, 78. Jan Fiala, 86. Filip Zorvan

Fotbalisté Sparty neudrželi v páteční předehrávce 10. kola Chance Ligy vedení proti Sigmě, které nakonec překvapivě podlehli 2:3. Letenští sice po nádherné akci zakončené brankou Victora Olatunjiho záhy vedli, po změně stran se ovšem dostal ke slovu Yunusa Muritala, jenž nejprve srovnal a připsal si také asistenci. Definitivní rozhodnutí přinesla branka Filipa Zorvana. Domácí tak zaznamenali vůbec první soutěžní porážku pod vedením Larse Friise, po které mohou nabrat na vedoucí Slavii po tomto víkendu bodovou ztrátu.

Celek z hlavního města sice v minulém kole na půdě Českých Budějovic nepředvedl nikterak zářný výkon, ale góly v obou poločasech mu napomohly bodově se udržet na úrovni vedoucí Slavie. Z hlediska postavení v tabulce na tom byli výborně také Hanáci, kteří se nacházeli na páté příčce. Na Letné se však museli obejít bez svého největší tahouna, již devítigólového Jana Klimenta, jenž si odpykával trest za žluté karty.

Podle očekávání to tak byli sparťané, kteří do zápasu vtrhli s velkou vervou. Míč se jim podařilo dopravit do sítě už po čtyřech minutách, jenže Lukáš Haraslín se při svém náběhu nacházel v ofsajdu, a jeho trefa tudíž nemohla platit. Domácí si nicméně vše vynahradili ve 13. minutě. Chirurgicky přesný výkop Petera Vindahla našel na pravém křídle rozběhnutého Veljka Birmančeviče, jenž z první odcentroval na Olatunjiho, a ten suverénní hlavičkou úspěšně zakončil nádhernou akci hráčů v rudých dresech. Ti v upršené epet Aréně dominovali i ve zbylém průběhu úvodního dějství, navzdory své převaze ovšem odcházeli do šaten pouze s nejtěsnějším možným náskokem.

Po návratu na trávník tempo duelu mírně opadlo a první větší pozdvižení přišlo až po 10 minutách druhé půle. Matěj Ryneš se ocitl nikým nedostoupený na ose hřiště, ideálně si připravil míč a prakticky z kroku jej levačkou napálil do břevna tak razantně, že se ještě několik sekund chvělo. Krátce před začátkem poslední dvacetiminutovky propadl na druhé straně centr přes Martina Vitíka až k Matěji Mikulenkovi, od něhož se odrazil k přesně zakončujícímu Muritalovi a navzdory dosavadní dominanci Sparty bylo srovnáno. Aby toho nebylo málo, tak v 78. minutě si to nigerijský útočník Hanáků upaloval na Vindahla, nepovedenou ránou posunul míč na střídajícího Jana Fialu, a ten letenské ochozy umlčel definitivně. Poté po vhazování u vlastního vápna špatně zpracoval míč Jaroslav Zelený, čímž jej nabídl Zorvanovi, který zakončením do prázdné branky šokoval sparťany potřetí. Z následného tlaku pak už domácí vytěžili jen kontaktní gól Ermala Krasniqiho.

V dlouhém nastavení už branka nepadla, a Hanáci si tak odvezli senzační tři body. Letenští se teď musí nachystat na náročný týden, kdy se nejprve představí v rámci Ligy mistrů ve Stuttgartu a posléze sehraje pražské derby v Edenu. Sigma se pokusí na překvapivý triumf navázat doma proti Bohemians.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
8
7
1
0
16 : 1
22
2
Sparta Praha
9
7
1
1
20 : 9
22
3
Viktoria Plzeň
8
5
2
1
15 : 6
17
4
Sigma Olomouc
9
5
2
2
16 : 13
17
5
FK Jablonec
9
4
2
3
9 : 5
14
6
Baník Ostrava
8
4
2
2
10 : 7
14
7
1. FC Slovácko
9
3
4
2
6 : 9
13
8
Slovan Liberec
9
3
3
3
15 : 11
12
9
FC Hradec Králové
9
4
0
5
8 : 9
12
10
MFK Karviná
9
3
2
4
8 : 13
11
11
FK Mladá Boleslav
8
3
1
4
14 : 12
10
12
Bohemians Praha 1905
8
2
3
3
8 : 9
9
13
FK Pardubice
9
2
1
6
8 : 14
7
14
Dukla Praha
9
2
1
6
7 : 14
7
15
FK Teplice
9
2
0
7
10 : 18
6
16
Dynamo České Budějovice
8
0
1
7
1 : 21
1

Zbývající zápasy

29.09. 13:00
Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice
29.09. 15:30
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav
29.09. 18:30
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
r.mrazik

dneska obrana uplne silena

Vitik nejhorsi zapas za posledni roky

jinak od Frise docela prokauč

proste budou muset vyhrat v derby no

Reagovat
Y.N.W.A

Vůbec se ti ta básnička nerýmuje

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Freedo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
naheCZ

Reagovat
eder

Reagovat
mistr129

Reagovat
ZB 07

Reagovat
soukup

Reagovat
kilobyte

Do gólu to bylo v pohodě, ale pak místo aby hráči zapli na vyšší stupeň, tak se u toho posrali. Ale největší chybu bych viděl v tom, že jsme nedali na 2:0.

Ten zákrok na Panáka mi teda přišel na penaltu. Sice obránce škrtnul míč, ale Panák si ho podržel druhou nohou a tak když ho podrazil, tak byl v držení míče. A rozhodčí z toho udělá faul Panáka.

Reagovat
r.mrazik

to jsem bohuzel nevidel, zapl jsem to az pozdeji, vlastne tesne pred golem na 1:1

Reagovat
kilobyte

Takže ty za to můžeš.

Reagovat
r.mrazik

ano

Reagovat
kilobyte

Sorry, ale příště se zamkni někde v komoře.

Reagovat
r.mrazik

Příště možná jdu na derby…

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
insane

Na druhou stranu v tom takřka nekonečnym návalu euforie z dosavadního průběhu sezóny je možná dobře, že přišla facka docela brzy, když to ještě nic moc neznamená. Hráči si snad uvědomí, že i v lize se musí soustředit a nemůžou hrát na půl plynu.

Reagovat
r.mrazik

radeji bych bez te facky

Reagovat
kilobyte

Zatím jsme ji pokaždé potřebovali. I když letos to už jsme trochu dostali od Slovácka. Ale asi to nebylo dost.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dostáváte letos hodně golu.

Reagovat
kilobyte

Tak na začátku to bylo tím točením sestavy. Prostě se vše podřídilo kvalifikaci do LM.

Reagovat
guzman

Reagovat
icefish

A čím to podle tebe prokaucoval? Sestava silná… motivacne? Nebo jak to myslíš?

Reagovat
r.mrazik

hlavne ten Tuci na kridle byl totalni ulet

Reagovat
Salfovic

WTF

Nastavení 10 minut

Reagovat
$dolar$

To je presne ono. Staci nebejt ze Sparty posranej a Sparta najednou nevi co hrat.

Skvela prace JJe.

Ted prijde prohra se Stuttgartem, nasledne se Slavii a zacne panika.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Sparta hrala na pul plynu jako s Budejcema, ted je to vytrestalo.

Ale to nic nesnizuje praci Janotky, uz loni s beckem mel super vysledky a prenes si to i do ligy (i ty hrace z becka).

Reagovat
$dolar$

Sparta takhle hraje kazdej zapas. Jen jsou z ni souperi zesrani a davaji si skoro vlastnaky. Sigma se neposrala, hrala aktivne a po zasluze vyhrala.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
kilobyte

Jasně. Dneska ten první gól byl vlastně skoro vlastňák.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
$dolar$

Prvni gol bylo naprosto sileny braneni Krale. Byli tam dva obranci, na dva utocniky, ale Kral si rekl, ze bude hlidat vzduch mezi Birmou a Victorem.

Reagovat
kilobyte

Tak tohle moc hlídat nejde. Útok od brankáře na 3 doteky. Útočník celou dobu v náběhu. Tak ho můžeš maximálně rozhodit tělem, ale to v takové blízkosti už moc nepomůže.

Reagovat
$dolar$

?

Pust si tu akci celou, v momentě centru vybíhá Pokorný správně na Birmu a Král jako první dělá 3 kroky taky tím směrem, než mu dojde, že je to blbost a snaží se navázat Victora, kterej je v ten moment už dávno od něj a dává díky tomu sám gola.

Reagovat
dave30

Máš pravdu. Ještě na půlící čáře byl Král před Olatunjim. Pouze si vybral špatný směr běhu.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
srandamač

Třeba Salzburg ten byl úplně posranej

Reagovat
dave30

Rakušané byli v šoku, že je nějací nazdárci presují. A nevzpamatovali se z toho celý zápas.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
oli9

To si nemyslím. Spíš mi přišlo, že Sparta hrála jakoby se jí nic nemohlo stát a naopak si myslela že Sigma vkastne ani vyhrát nepřijede..

Naopak přišla facka a zpátky na zem. Já si myslím, že se z toho oklepou.. V Evropě uvidíš úplně jiné nasazení

Reagovat
$dolar$

Já si ti myslím. Za mě Sparta overperformuje poslední dva roky. Má individuální kvalitu, ale ne tu herni.

Teď je čeká Stuttgart, Slavie, City, Liberec a Plzeň. Čekám maximálně 4 body. A obrovskou paniku.

Reagovat
goodbay

Pokud budou ty 4b uhrany proti Plzni, Liberci a Slavii. Tak to bude dobry. Loni vice bodu neuhrali.

Reagovat
$dolar$

Se Slavii prohra, vyhra nad Libercem a remiza s nama. A to v tom nejlepsim. Taky se muze stat, ze to bude jeden bod za remizu s Libercem.

Reagovat
Uwe háže buly

Jako sorry ale vyhrajete taky totální s*****, vás klidně můžeme porazit. Liberec musí být za tři body a Slavie čekám Max remízu. Když bude za 5b, tak asi ok. Stuttgart remíza, City ?

Reagovat
kilobyte

Píšu si.

Reagovat
Salfovic

Olomouc předvedla mistrovský psychologický tah s úmyslně vykartovaným Klimentem

Reagovat
ACSeRw!n

dyt jim darovali tri goly sama si Olomouc nevytvorila nic

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
micek19

Vitik nemel den, ale Friis asi zpetně nebude rad za to stridani v 60.min

Vindahl u tretiho golu nebyl snad ani v zaberu kamery ne

Sip moc spenatu

Reagovat
ACSeRw!n

Vindahl stal spravne

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To je jen na oko pro diváka, aby liga nebyla nuda a byl dál vyprodaný stadion. Titul je jasný

Reagovat
Cotton

Sigma do Evropy

Reagovat
Salfovic

Jestli jsem se dobře koukal, tak výhra na Letné po dvanácti letech.

Reagovat
$dolar$

A opet u toho byl Venca Kadlec.

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Tehdy ještě s Janotkou na lavičce

Reagovat
Cotton

Však dneska taky

Reagovat
guzman

Pořád začátek sezóny, dřív nebo později to přijít muselo, jen se s toho poučit..

Reagovat
eder

Bůůůzerantů parta...

Reagovat
Sigma Olomouc

Za tohle to od Sparťanů schytáš ale souhlasím

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Janotka dobře vyladil a napumpoval do hráčů sebevědomí. Bylo to poznat. Ty chyby pramenily z toho, že Olomouc hrála vysoko. Nezalezli na vlastní polovinu a nehráli 5-3-2. Hráli aktivně a odvážně. Takhle na Spartě si dovolí hrát maximálně Slavia, možná Baník. A tím to končí.

Reagovat
Frick

Kolik byl kurzík v 60. minutě na dvojku? 100,00?

Reagovat
Erialdur

Vzali jsme jim srdce, vzali jsme jim hlas...

A to se stává, když máš Sigmu rád!!!

Dnes hoří letenská tráva!!!

Reagovat
Luc-Luc

Sigma!!! Ruda luza dostala na prdel

Reagovat
insane

Zrovna teď nedávno jsem objevil na YT takovej zlatej grál v podobě channelů, který uploadujou celý zápasy z 90s a 00s, Sparta v LM, česká repre v kvalifikacích na ME či MS (turnajový zápasy prý bohužel UEFA nekompromisně nahlašuje), plus nějaký sestřihy zápasů ze zpráv a různých pořadů.

A teda zejména 3hodinová kompilace (odkaz dole) ještě federální ligy z let 90/91 je svym způsobem jasnej důkaz, jakej ohromnej kus u nás fotbal jako (nejen televizní) produkt od tý doby ušel. To prostředí, ty stadiony, ta kultura kolem toho – a teda v tomhle případě hlavně to, jak to celý v televizi vypadá (o to víc, když si člověk pro kontrast vedle toho pustí zápasy Sparty nebo Slavie z poslední doby). Za těch 30+ let jsme si tady toho hodně nastěžovali, jak je naše liga slabá, že je to kopaná bez přidaný hodnoty, totálně za vyspělym fotbalovym světem. Jenže taky kolik jsme toho museli dohánět (samozřejmě nejen ve sportu), německý HDP jsme podle očekávání (i přes naivní sliby Klause a spol.) nedohonili nejen během devadesátek, ale ani dodnes, nicméně když člověk i prostřednictvím podobných relikvií vidí, kde jsme jako země byli, tj. totální východní šupákov – přece jenom si oddechne, že jsme i přes všechny škobrtnutí přece jenom už totálně jinde.

Odkaz jinak tady: https://www.youtube.com/watch?v=FDlAWOidYjo&ab_channel=Du%C5%A1anDoj%C4%8Diar

PS. Samozřejmě si uvědomuju, že v tý době byla ta norma mnohem níž celosvětově, samozřejmě. Ale zkrátka nemůžu si pomoct, je to fakt strašnej bizár, vypadá to jak uplně jinej sport.

Reagovat
Salfovic

Kdysi sem někdo dával yt kanál se sestřihy zápasů Gambáč ligy, nemá to někdo v záložkách ?

Reagovat
insane

Tady jich je několik, je to super.

https://www.youtube.com/@czfotbalretro

Reagovat
Salfovic

Díky, ale to není on, tam byla jen videa z GL.

Reagovat
JanCapekzeSán

Tak v tý době to i na západ od nás vypadalo úplně jinak než dnes. Fotbal se od té doby všude posunul. Troufám si tvrdit, že se posouváme svým tempem ekvivalentně se západem.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
insane

Tak v tý době byla ještě vcelku jasná jednička Serie A – finančně i sportovně (PL startovala až o 2 roky později). Dneska se tam skoro jenom kromě novýho staďáku Juve hraje pořád na stejnejch stadionech, aktuálně už doslova historických ruinách.

Jak jsem psal v tom dodatku níže, je jasný, že fotbal od tý doby ušel jako sport i produkt hrozně dlouhou cestu, a to globálně. Ale zvlášť na takovejch záběrech z Chebu nebo Dunajský Stredy je to o víc evidentní, to je prostě úplně jinej svět.

Reagovat
insane

Ale teda je pak taky dost zajímavý sledovat toho vizuálního appealu fotbalu v 90s – protože třeba už takový záběry ze Sparty v letech 95-96 to už vypadá o dost vyspěleji, jen za tu krátkou dobu na tom staďáku nainstalovali sedačky a tak nějak to celý zkulturněli, i ten fotbal vypadá o dost blíž tomu, co známe dneska. Celkově se dá teda asi říct, že fotbal udělal v tom všem hroznej skok během první půlky devadesátejch let.

Reagovat
insane

*progres vizuálního appealu

Reagovat
Losinho

Reagovat
ratusek

No kdyby v Olomouci fungovalo vedení, tak by se asi děly věci. No další konkurent o čtvrté místo, fakt skvělý

Baník by tam dostal jak zpráskaný pes, ale Sigma si tam v klidu vyhraje

Reagovat
oli9

Sparta za stavu 1:0 hrála jakoby se jí nemohlo nic stát. Pěkně Sigma, alespoň ta liga bude zajímavější konkurenti budou také ztrácet

Reagovat
oli9

Tak dlouho se směješ Zimovi, až se Zelený utrhne...

Reagovat
oli9

https://x.com/MichalSlab3/status/1839746719791141003

Ano tohle je všude.. Ale zrovna na Spartě mě to překvapilo ajky je o ní zájem

Reagovat
eder

Právě, že u Sparty mě to nepřekvapuje vůbec.Té nikdy rozumní a psychicky vyrovnaní lidé nefandili...

Reagovat
ACSeRw!n

naprosto normalni.. dostat se domu po konci zapasu je naprosty psycho.. ja vetsinou odchazim driv ikdyz vedeme

Reagovat
oli9

To já nepochopím. Tak s tím na ten fotbal jdu ne..

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Losinho

Výhoda tý děkovačky u nás, stačí jít se závěrečným hvizdem a je to ok

Reagovat
KingMaster13

U nás je super, že půlka lidí odejde a půlka zůstane na děkovačku, takže po zápase nemáš takovou zácpu ať už jdeš s prvním nebo druhým proudem. Jako autem to asi není nic moc ale MHD, respektive na vlak to díky tomu není tak hrozné

Reagovat
Kily

low, u nás chodí někteří experti domů už během prvního poločasu

Reagovat
goodbay

Tohle je obrovske zklamani. Po zapasove rozhovory Sparty mi vyznely tak, ze se vlastne nic nedeje a ze to potrebovali. Naopak ztraty z Olomouci a Slovackem, navic doma, je velka komplikace. Ted to znamena neztracet se Slavii a Plzni. Spartu ted ceka tezky los a s timhle vykonem neuspeji. Za me velke zklamani. Kiksy v obrane mi pripomelo Stramakovo eru, kdy to bylo zcela bezne. Pokud chce Vitik hrat TOP soutez, tak by si venku, po takovem zapase, dlouho neskrtnul.

Teď je Slavie v laufu a na Bohemce ocekavam vyhru. Pokud vyhrajou i derby, tak je souboj o titul najednou -6b. Pritom pred mesicem +2.

Reagovat
Moshe Dajan

Zeroník jasný gól roku.

Reagovat
Chamezjunior

OT: Kde koukáte na českou ligu? O2, betano, streamy? Má někdo tip na kvalitní streamy?

Reagovat
HonzaKoller

02

Reagovat
Uwe háže buly

O2 přes set-top box, v apce na tv trvá i několik desítek minut, než se rozchodí.

Reagovat
doshcz

tyhle dva zapasy od 16h to byla peak gambac liga

Reagovat
Imos

Nějak ticho dneska

Reagovat
Salfovic

Ve třech zápasech šest červených

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele