Chance Liga - preview 9. kola: Slavia - Plzeň

Dnes, 08:42
Previews
Fortuna Arena (© Slavia Praha)

Šlágrem devátého kola Chance Ligy je zápas v Edenu, kde Slavia bude hájit pozici v čele tabulky před Plzní. Hradec Králové po obědě přivítá Slovácko. Karviná chce ukončit domácí čekání na výhru proti Jablonci. Teplice narazí na ostravský Baník.

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko

sobota 13:30

Hradec před reprezentační pauzou prohrál dva zápasy za sebou a na vítěznou vlnu se hodlá vrátit v sobotu po obědě, Votroci doma přivítají Slovácko.

Východočeské celek sezonu velmi dobře začal a o to více ho muselo mrzet nezvládnuté derby na půdě Pardubic. Porážku 1:2 se následně koncem srpna nepovedlo napravit, i když nezdar v souboji se Spartou nepředstavuje velkou ztrátu. Svěřenci Davida Horejše ale i tak spadli na devátou příčku, náskok na dvanáctou Karvinou činí jen jeden bod.

"Ve Slovácku došlo k nějakým změnám, před sezonou skončil trenér Svědík, který u týmu strávil několik let. Nový kouč na jeho práci a koncepci navázal. Mužstvo stále vychází z kvalitní defenzivy a organizace hry. V kádru mají řadu zkušených hráčů, kteří jsou delší dobu pospolu, dobře se znají. V zádech mají sérii zápasů, ve kterých neprohráli. Prezentovali se kvalitním výkonem na Spartě, kde sahali po vítězství, což mluví samo za sebe. Určitě nás čeká nepříjemný a konsolidovaný soupeř," tuší domácí asistent trenéra Adrian Rolko.

Slovácku se naopak daří a aktuálně bodovalo v pěti po sobě jdoucích duelech. Body vozí i zvenku, zvítězilo v Pardubicích a senzačně obralo pražskou Spartu (2:2).

"Minulý víkend při odloženém kole jsme chtěli sehrát modelový zápas, ale podmínky nám to nedovolily. Suplovali jsme to v hale při futsalu. Teď nás čeká zápas po dvou volných víkendech, snad budou mít hráči větší hlad. V Hradci to bude těžké, protože tento tým je zejména v domácím prostředí velice silný. Má hodně rychlostních i soubojových typů hráčů a hraje zajímavý fotbal. V domácím prostředí zápasy kromě Sparty zvládali a vyhrávají je. Takže to bude nesmírně těžké utkání, ale i tak to chceme bodově zvládnout," nechal se slyšet trenér Roman West.

Hradci Králové v sobotu určitě nepomůže zraněný Heidenreich, zdravotní problémy mají rovněž Čmelík, Pilař a Pudhorocký, o jejichž startech se teprve rozhodne.

Slovácko je na tom v případě absencí podstatně lépe, na jeho marodce je pouze Souček.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Čihák, Petrášek, Spáčil - Klíma, Kodeš, Dancák, Horák - Juliš, Vlkanova - Mihálik.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Hofmann, Vaško, Doski - Trávník - Blahút, Havlík, Kohút, Juroška - Krmenčík.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.09 - 3.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Jablonec

sobota 16:00

Po rozpačitém startu do sezony se Karvinští zlepšili a jsou v kontaktu dokonce i s elitní šestkou. Do té prozatím patří také jejich nadcházející soupeř z Jablonce, který by rád udržel svou čtvrtou pozici.

Zatímco z prvních čtyř kol Slezané třikrát prohráli, poslední měsíc jim vyšel podstatně lépe a v důležitých utkáních bodovali. Tři body si přivezli z Teplic, následně zapsali dvě bezbrankové remízy jak v slezském derby s Baníkem, tak proti nováčkovi v podobě Dukly.

To Severočeši sbírají body od začátku sezony nenápadně, zato však pravidelně. Podlehli pouze dvěma pohárovým účastníkům Spartě a Baníku, na další dva si ale vyšlápli - doma zdolali Mladou Boleslav a remizovali s Plzní. Úspěšní byli i na konci srpna na dvojici výjezdů, když si přivezli vítězství z Ďolíčku a cenný bod z Uherského Hradiště.

Chvála na soupeře zní i z tábora Karviné. "Jablonec hraje pod novým trenérem Lubošem Kozlem úplně jinak než v minulé sezoně, je tam vidět zřetelný progres. Jsou silnější na míči a mají nadstandardní kádr. Na čtvrtém místě jsou právem, asi to pro nás bude dosud nejtěžší domácí zápas sezony," varuje asistent trenéra Marek Bielan.

Domácí mužstvo se musí obejít bez zraněného Endla, hostům zase chybí Černák. Trenér Kozel navíc musí čekat na upřesnění zdravotního stavu Fortelného a Nardiniho.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Lapeš - Raspopovič, Bergqvist, Krčík, Fleišman - Moses, Planka - Memič, Botos, Samko - Vecheta

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar - Kanakimana, Hollý - Puškáč

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.36 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baník Ostrava

sobota 16:00

Teplice před letošní sezonou plánovaly útok na pozice znamenající střed tabulky, místo toho prožívají zklamání a počítají především porážky. Nic snadného na Severočechy nečeká ani v sobotu odpoledne, na Stínadla dorazí Baník Ostrava.

Domácí jsou až na předposledním místě tabulky a jediné body zaznamenali v souboji s Libercem (2:1), dalších šest zápasů prohráli a začíná se mluvit o rošádě na lavičce, jistou pozici totiž rozhodně nemá trenér Zdenko Frťala.

"Ostrava určitě patří k top pětce až šestce ligy, navíc hrála předkola evropských pohárů. Má velmi věrné fanoušky, kteří vytvářejí skvělou atmosféru. Když ale někdy nemají výsledky, je ta kritika silnější. Stále je to však tým řadící se mezi špičku české ligy," uvědomuje si domácí asistent trenéra Ondřej Prášil.

Baník v létě neúspěšně bojoval o účast v hlavní fázi Konferenční ligy, bude se tak koncentrovat výhradně na tuzemskou scénu a i přes nahuštěný program si vede obstojně. Mrzet ho mohou remízy z Karviné a Olomouce, i tak jsou Ostravští na solidní páté příčce tabulky.

"Teplicím se výsledkově nedaří, ale vnímám je jako nepříjemné, pracovité, organizované mužstvo. Trenér Frťala na tyto věci dost dbá. Poslední zápas s Boleslaví prohráli podle mě dost nešťastně. My hlavně chceme a potřebujeme využít naše příležitosti. V poslední době moc gólů nestřílíme, i když šancí máme spoustu. Věřím, že to teď konečně prorveme," prohlásil trenér Pavel Hapal.

Svěřenci hostujícího kouče recept na sobotního soupeře velmi dobře znají, nad Teplicemi vyhráli čtyřikrát za sebou a na severu Čech prohráli jenom jeden z posledních sedmi vzájemných zápasů, v minulých třech sezonách si domů navíc pokaždé odváželi všechny body.

Domácí vedle výkonnosti bojují i se zraněními a mimo hru jsou Bílek, Jásir, Knapík, Labík, Svatek, Švanda a Takács, Baníku chybí jen potrestaný Prekop.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Němeček - Kričfaluši, Havel, Mičevič - Radosta, Mareček, Emmer, Harušťák - Trubač - Gning, Horský.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Markovič - Juroška, Chaluš, Frydrych, Kpozo - Buchta, Rigo, Boula, Šín, Ewerton - Tanko.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.57 - 2.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Viktoria Plzeň

sobota 19:00

První ze šlágrů v rámci velké trojky bude k vidění v sobotu večer v Edenu. Lídr tabulky v podobě domácího týmu bude hájit své vedení nejen před nejbližším pronásledovatelem Spartou, ale také před soupeřem z Plzně.

Zatímco pražská "S" se shodně pyšní zisku devatenácti bodů, viktoriáni jim dýchají na záda s pouhými dvěma body ztráty. Mohou se přitom soustředit na nahánění hlavních favoritů, mezi třetí a čtvrtou pozicí už je totiž velký odstup.

"Čeká nás velký zápas, na který se těšíme. Je důležité, že hrajeme doma, i když vloni jsme prohráli. S Plzní jsou to vždy těžké zápasy. Je to top klub, znovu se dostali přes kvalifikace pohárů. Je tam skvělý trenér, nedostávají góly. Vepředu mají Šulce ve skvělé formě, za nároďák hrál proti Ukrajině výborně. Pro Tomáše Chorého to bude náročný zápas. Je ale vždy výhodou, když útočník zná obránce, brankáře, prostředí. Vždy je lepší mít ho v takových zápasech na své straně," libuje si domácí kouč Jindřich Trpišovský.

Mírně lepší formou se aktuálně prezentují sešívaní, kteří si poměrně s přehledem poradili jak s Pardubicemi, tak s Mladou Boleslaví. Dohrávku ve středních Čechách rozhodli už v první půli svými zásahy Chytil a Diouf. Slávisté tak v rámci domácí soutěže ztratili pouze v úvodním kole na Slovácku, navíc postup do Ligy mistrů jim unikl jen těsně.

Nakonec budou nastupovat "pouze" v Evropské lize, stejně jako Západočeši. Ti ovšem do této soutěže nepropadli, nýbrž si postup do ní vybojovali skrz předkola na úkor Kryvbasu a skotských Hearts. I Plzeňští jsou v nejvyšší soutěži zatím neporažení, byť si připsali dva nerozhodné výsledky - oba přišly na severu Čech, v Liberci i Jablonci. V úterý proti Olomouci domácí prostředí uhájili díky dvěma zásahům Šulce, za hosty v závěru Pokorný jen snížil.

"Bude to velký zápas před skvělou kulisou, my se na to těšíme. Vloni se nám tam podařilo uhrát body. Myslím, že zápas bude mít podobný průběh. Slavia se bude do nás tlačit a bude na nás, jak se s tím popasujeme. Věřím, že budeme odhodlaní a najdeme skulinky, abychom tlak soupeře otupili a naopak my byli nepříjemní a nebezpeční. Těžké zápasy rozhodují detaily, jak budeme úspěšní v soupeřově šestnáctce a jak se v našem vápně popasujeme s agresivní nátlakovou hrou soupeře. Zápas bude vyhecovaný, v první řadě je třeba zvládnout ho v hlavě. Tím pádem můžeme jít za cílem, kterým je bodovat," nabádá Marek Bakoš, asistent trenéra Koubka.

Ve vzájemných střetech poskytuje domácí prostředí obrovskou výhodu, byť loni v listopadu Slavia na svém stánku po devíti a půl letech padla. Na soupeře nestačila ani v jarní odvetě, tříbodový zisk zapsala alespoň v nadstavbě. V květnu o vítězství 3:0 rozhodli Zmrzlý, Dorley a Jurečka.

Oba týmy se aktuálně potýkají s četnou marodkou. Jindřichu Trpišovskému nepomohou Staněk, Vlček, Masopust, Schranz ani Vorlický, otazník navíc visí nad Filou. Hosté nastoupí bez zdravotně indisponovaných Souarého, Kabonga, Sýkory a Durosinmiho, nejistý je rovněž stav Baiera s Vašulínem.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kinský - Holeš, Ogbu, Bořil - Douděra, Zafeiris, Oscar, Diouf - Provod - Chytil, Chorý

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Tvrdoň - Dweh, Markovič, Jemelka - Kopic, Kalvach, Červ, Cadu - Jirka, Šulc - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.30 - 6.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
7
6
1
0
13 : 1
19
2
Sparta Praha
7
6
1
0
16 : 6
19
3
Viktoria Plzeň
7
5
2
0
15 : 3
17
4
FK Jablonec
7
3
2
2
7 : 4
11
5
Baník Ostrava
7
3
2
2
7 : 5
11
6
Sigma Olomouc
7
3
2
2
11 : 10
11
7
1. FC Slovácko
7
2
4
1
4 : 5
10
8
FK Mladá Boleslav
7
3
0
4
12 : 10
9
9
FC Hradec Králové
7
3
0
4
5 : 7
9
10
Slovan Liberec
7
2
2
3
9 : 8
8
11
Bohemians Praha 1905
7
2
2
3
6 : 7
8
12
MFK Karviná
7
2
2
3
6 : 11
8
13
Dukla Praha
7
2
1
4
5 : 8
7
14
FK Pardubice
7
2
0
5
6 : 11
6
15
FK Teplice
7
1
0
6
7 : 15
3
16
Dynamo České Budějovice
7
0
1
6
1 : 19
1

Zbývající zápasy

22.09. 13:00
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice
22.09. 15:30
Dynamo České Budějovice - Sparta Praha
22.09. 15:30
Sigma Olomouc - Dukla Praha
22.09. 18:30
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Kryptos_

2:1

Reagovat
$dolar$

1:1 a oba spoko

Reagovat
Lukáš Krejzar

Spokojený s remízou bysme byli jedině, kdyby remizovali i Sparťani

Reagovat
Losinho

Sparta i Plzeň?

Reagovat
$dolar$

Sparta ztratí v Budejkach, chtějí Budějovice v první lize

Reagovat
ACSeRw!n

to je pravda, ale zatim nemame jisty titul, takze zatim se darky nedavaji bohuzel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lukáš Krejzar

Hradec 0:1 Slovácko

Karviná 1:4 Jablonec

Teplice 2:3 Baník

Slavia 3:1 Plzeň

Mladá Boleslav 0:0 Pardubice

Dynamo ČB 1:1 Sparta

Olomouc 3:0 Dukla

Liberec 1:1 Bohemians

Reagovat
Losinho

2:0 na klid.

Reagovat
Houfi

0:1 v suchem

Reagovat
Antijazvec

Kto chce,môže sa zapojiť do súťaže o dva lístky na zápas LM Slovana s Manchesterom City:

https://sportweb.pravda.sk/futbal/europske-pohare/clanok/723449-sutaz-o-dva-listky-na-zapas-ligy-majstrov-slovan-bratislava-vs-manchester-city/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele