Chance Liga - preview 11. kola: Slavia - Sparta

Včera, 08:36, aktualizováno dnes, 08:30
Previews
Fortuna Arena (© Slavia Praha)

Jedenácté kolo přinese šlágr podzimu mezi Slavií a Spartou, která na vedoucího rivala ztrácí tři body. Plzeň se chce vrátit na vítěznou vlnu s Pardubicemi. Mladá Boleslav se po evropském nezdaru hodlá rehabilitovat proti Baníku Ostrava, zatímco rozjetá Olomouc hostí Bohemians 1905.

Viktoria Plzeň - FK Pardubice

neděle 13:00

Plzeň nevyhrála čtyřikrát za sebou a před reprezentační pauzou potřebuje konečně bodovat naplno. Viktorii v neděli po obědě čeká přijatelný soupeř, na západ Čech dorazí Pardubice.

Domácí stále drží třetí místo v ligové tabulce a minulý týden přivezli senzační bod z Frankfurtu, kde v závěru dohnali dvoubrankové manko a remizovali 3:3. Jednalo se ale o jejich jediný větší úspěch z poslední doby, vše začalo vysokou prohrou na Slavii (0:3), následovala remíza s Mladou Boleslaví (1:1) a ve čtvrtek další dělba bodů, tentokráte s bulharským Ludogorcem (0:0).

"Poslední dobou není naše silná disciplína, když se soupeř zatáhne. Ve finální fázi nám chybí přesnost při tom posledním kroku. Z posledních dvou kol máme jen jeden bod, to je samozřejmě ztráta. Jsem realista, máme nějaký kádr, mladé hráče, hrajeme evropskou soutěž. Není snadné dotáhnout do absolutních výsledků obojí. V minulé sezoně jsme byli třetí, každý vidí, že vršek tabulky je odskočený. Teď jsme opět třetí, bohužel kontakt zase ztrácíme. Proti Pardubicím už nepochybně potřebujeme získat tři body," uvědomuje si trenér Miroslav Koubek.

Také Pardubice nedávno hrály s Mladou Boleslaví (2:2) a v jejich případě se bod ze souboje s účastníkem Konferenční ligy rovnal úspěchu, v nejvyšší soutěži na to ovšem Východočeši nedokázali navázat a nestačili doma na Teplice (0:1). Svěřenci Jiřího Saňáka podali mizerný výkon a vše navíc podpořili nedisciplinovaností, celý druhý poločas odehráli v devíti a v nastavení byl z lavičky vykázán i Saňák.

"Do Plzně jedeme ukázat, že utkání proti Teplicím byl jen náš špatný den. Udělali jsme spoustu chyb, které se nesmí opakovat. Věřím, že v Plzni předvedeme kvalitu, o které jsem přesvědčený, že v týmu je. Do zápasu proti Teplicím jsme vstoupili nekoncentrovaní," řekl Saňák, který bude kvůli trestu chybět.

Vedle Saňáka si tresty odpykávají i Simon se Solilem, dlouhodobě zranění jsou Fousek a Kalabiška, stoprocentně fit není ani Noslin (nejistý start) a aby toho nebylo málo, kvůli dohodě mezi kluby nemůže nastoupit ani Bello.

Kompletní nebude ani domácí Viktoria. Vyloučen naposledy byl Červ a na tribuně zůstanou i zranění Durosinmi, Kabongo, Souaré a Sýkora, nejistý je pak start Panoše.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Dweh, Markovič, Jemelka - Kopic, Kalvach, Slončík, Cadu - Šulc - Vašulín, Adu.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Stejskal - Surzyn, Jindra, Lurvink, Šehič - Vacek, Polyák - Míšek, Zlatohlávek, Patrák - Krobot.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.48 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905

neděle 15:30

Olomouc doma s Bohemians 1905 neprohrává a na sérii bez porážky hodlá navázat i v neděli odpoledne. Sigma půjde do duelu v roli favorita a s řádně posíleným sebevědomím.

Domácí začali sezonu nad očekávání dobře, v devíti zápasech vybojovali sedmnáct bodů a jsou na páté příčce tabulky. Minulý pátek šokovali výhrou na Letné nad Spartou, pohodu si pak přenesli i na pohárovou scénu, Slovan Bzenec porazili snadno 6:0.

"Přijede k nám velmi nepříjemný tým, který v minulém kole dostal facku při zápase se Slavií. Očekávám zarputilého a bojovného soupeře, který má ale velkou kvalitu nahoře v ofenzivě. Ať už je to Matoušek, Hilál, Čermák nebo Drchal. Zároveň je to tým dobře nachystaný pro brejkové situace, což zúročili zejména ve venkovních zápasech. Doma se Bohemce sice tolik nedaří, ale venku hraje velmi dobře a paradoxně tam získává více bodů. To je pro nás vykřičník, musíme zůstat obezřetní. Pokusíme se najít mezírky a hluchá místa v defenzivě soupeře. Samozřejmě budeme chtít navázat na to, co jsme předváděli v předchozích zápasech. Věřím, že budeme úspěšní a doma zvítězíme," prohlásil trenér Tomáš Janotka.

Klokani se už loni pohybovali ve spodní části tabulky a na tento počin letos navazují, před začátkem kola jim patřila dvanáctá pozice. V lize nebrali všechny body čtyřikrát za sebou a naposledy nezvládli vršovické derby se Slavií (0:4). Z Hané si všechny body odvezli naposledy před více než šesti lety, na druhou stranu s Olomoucí prohráli jenom v jednom z posledních osmi vzájemných měření sil.

"Z výkonu a výsledku proti Slavii jsem strašně zklamaný. Takhle se nemůžeme prezentovat, musíme být daleko odvážnější. Pokud bychom v Olomouci uspěli, bylo by to slušně rozehrané. Pokud tam neuspějeme, nebude to dobrý start do ligy. Ztrácíme tři body na osmé místo, zase jsme tři body od sestupu. Olomouc je těžký soupeř, ale hratelnější než Slavia," uvědomuje si hostující kouč Jaroslav Veselý.

Olomouci v neděli odpoledne nepomohou zranění Juliš a Růsek, nejisté jsou navíc starty dua Leibl, Navrátil. V útoku se naopak znovu představí s devíti góly nejlepší ligový střelec a dnes už čerstvý reprezentant Jan Kliment, který si v minulém kole odpykával disciplinární trest.

Kompletní nebudou ani Bohemians 1905, na marodce Pražanů se nacházejí Dostál, Hála, Jánoš a Valeš.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Stoppen - Hadaš, Pokorný, Král, Sláma - Breite, Spáčil - Vodháněl, Zorvan, Mikulenka - Kliment.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Frühwald - Hůlka, Petrák, Hybš - Křapka, Hrubý, Čermák, Kovařík - Drchal, Matoušek - Hilál.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.95 - 4.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava

neděle 15:30

V neděli o půl čtvrté se utkají dva týmy s pohárovými ambicemi. Mladá Boleslav potřebuje konečně zabrat a naplno bodovat, v cestě však stojí ve slušné formě hrající Baník.

Mladá Boleslav pod vedením švédského trenéra Brännströma zažila snový start: postup do ligové fáze Konferenční ligy a následně i ligovou výhru proti Teplicím. Tato výhra se ale datuje už k 1. září a od té doby Středočeši i vinou těžšího losu táhnou sérii 4 zápasů bez vítězství. Zápas proti arménskému Noahu se navíc boleslavským opravdu nepovedl, navíc dlouhé cestování z Jerevanu v kombinaci se zklamáním z výkonu i výsledku se může na týmu projevit.

"Je to největší zklamání v mém angažmá v Mladé Boleslavi, i když pro nás je pochopitelně důležitá i česká liga," vyjádřil se Brännström o zápasu s Noahem. "Teď to bude hodně o psychologii, o víkendu nás čeká další těžký zápas. Bude to o individuálních pohovorech a nějakém restartu celého týmu," uvedl trenér Mladé Boleslavi k přípravě na nedělní domácí ligový souboj proti Baníku Ostrava.

To Baník už se na své pohárové zklamání proti Kodani ohlížet nemůže a momentálně pracuje na tom, aby se do nich příští rok vrátil. Poslední výkony proti Teplicím a Českým Budějovicím sice nebyly herně nijak zvlášť přesvědčivé, oba ale Baník dokázal dotáhnout k vítězství. Delší dobu se skloňuje ofenzivní závislost Baníku na schopnostech Ewertona, kterou se svěřencům trenéra Hapala daří konečně poslední dobou ředit. Střelecky se probudil pravý křídelník David Buchta, velmi dobře hraje mladý Matěj Šín a možná až trochu překvapivě povedeným přestupem byl návrat odchovance Daniela Holzera.

"Čeká nás kvalitní a silný soupeř, který bojuje v Evropě a chce hrát nahoře. Ale snažíme se dívat hlavně sami na sebe a na to, abychom na hřišti předvedli to, co po hráčích chceme. Poslední zápasy jsme se střelecky zvedli a vstřelili nějaké góly, věřím, že na to navážeme, a i v Boleslavi si dokážeme vytvořit situace, ze kterých se dokážeme prosadit," uvedl trenér Baníku Pavel Hapal.

Mladé Boleslavi bude scházet stoper Denis Donát, který si odpykává trest za červenou kartu z minulého ligového utkání, a zraněný útočník Solomon John. Donáta ale švédský trenér Boleslavi může nahradit uzdraveným Tomášem Králem. Na straně Baníku bude chybět zraněný bek Juroška a otazník visí nad startem stopera Karla Pojezného. V karetním ohrožení není žádný hráč na obou stranách.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Král, Suchý, Králik - Kostka, Vydra, Sakala, Fulnek - Kušej, Ladra - Pulkrab.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Markovič - Aririerisim, Chaluš, Frydrych - Buchta, Rigo, Boula, Holzer - Šín, Ewerton - Prekop.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.66 - 2.53

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sparta Praha

neděle 18:30

Jedenácté kolo uzavře velký podzimní šlágr v podobě dalšího derby pražských S. V roli lídra tabulky do něho půjde Slavia, Spartě by mohl pomoci o dva dny delší odpočinek.

Oba rivalové za sebou mají další vystoupení v evropských pohárech a na svá konta si připsali po bodu. Sparta už v úterý uhrála cennou remízu ve Stuttgartu (1:1), slávisté šli do práce až ve čtvrtek a v obměněné sestavě remizovali doma s Ajaxem (1:1). Hodně diskutovaným tématem se stala právě rotace v základní sestavě trenéra Jindřicha Trpišovského.

"Měli jsme do zápasu vlétnout v daleko vyšší intenzitě. Mrzí mě penalta, byla zbytečná. V tak náročném programu zkrátka musíte rotovat, konzultovali jsme to se všemi hráči. V neděli nás čeká další obrovsky náročný zápas, musíme na něj být ready," řekl po utkání Trpišovský.

Slavia zůstává jediným neporaženým týmem české nejvyšší soutěže a body ztratila jen na úvod za nerozhodný výsledek proti Slovácku. Celkem v lize bodovala šestnáctkrát za sebou a letos inkasovala jen jednou. V lize se jí proti Spartě doma daří a před vlastními fanoušky prohrála jenom jediné z posledních dvanácti utkání. Jiná je situace v poháru, Letenští si dvakrát za sebou odnesli postup.

"V derby je vždy hodně důležité, kdo dá první gól. Co si pamatuji za poslední dobu, první gól hodně napoví o rázu utkání," tuší Trpišovský.

Sparta minulý pátek zaznamenala první výraznější klopýtnutí, doma hostila Olomouc a doplatila na hrubé chyby. Chuť po překvapivé porážce 2:3 si ovšem spravila na scéně Ligy mistrů, po triumfu nad Salcburkem zamířila do Stuttgartu a s německým vicemistrem uhrála remízu 1:1, vynikající výkon podala především v prvním poločase.

"Inkasovali jsme brzy, ale pak jsme předvedli sparťanskou mentalitu. Ve spoustě pohárových zápasů jsme se dokázali vrátit, i když to vypadalo, že jsme dole. Přestože se zdá, že to jde z kopce, dovedeme se oklepat. Upřímně si myslím, že jsme se hodně poučili z dvojzápasu s Liverpoolem v minulé sezoně. Byla to dobrá zkušenost," myslí si trenér Lars Friis.

"S prvním poločasem jsme byli opravdu spokojení. Měli jsme i další pološance a přechody do útoku, ale nevyužili jsme jich. Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak, což nebylo v plánu. Je třeba za to Stuttgart ocenit. Před hráči ale musím smeknout, jak to během druhé půle oddřeli, aby udrželi remízu. S výkonem jsem hodně spokojený," dodal.

Sparta venku v lize vyhrála 14 z posledních 15 zápasů a se Slavií v nejvyšší soutěži bodovala pětkrát za sebou, hned čtyřikrát se přitom zrodil nerozhodný výsledek. Remízou po devadesáti minutách skončila všechna tři vzájemná měření sil z loňské sezony.

Sparta půjde do derby znovu bez nejnovější posily Cobbauta, dlouhodobě mimo hru je García a několik hráčů doléčuje drobné šrámy. "Ještě uvidíme, kdo bude a nebude připravený v neděli derby hrát. Věřím, že další nesmírně těžký zápas zvládneme," řekl Friis před derby.

Zatímco v letenské základní sestavě se oproti poslednímu soutěžnímu zápasu velké změny očekávat nedají, Slavia by v neděli měla nastoupit v jiném složení. Od první minuty by měli hrát například Lukáš Provod a Tomáš Chorý, otázkou zůstává zdravotní stav Christose Zafeirise, jehož trápí viróza. Jen z tribuny budou derby sledovat Masopust, Ogbu, Staněk, Schranz, Vlček a Vorlický.

Ostře sledovanou osobou tradičně bude rozhodčí a role hlavního sudího se zhostí Ladislav Szikszay. Ten dostal souboj Slavie se Spartou na starosti podruhé, loni v září udělil 11 žlutých a čtyři červené karty. Za vzájemnou potyčku byli v 88. minutě vyloučeni oba kapitáni slávista Jan Bořil a sparťan Ladislav Krejčí, červenou kartu dostali také asistent domácího trenéra Pavel Řehák a vedoucí letenského mužstva Miroslav Baranek.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kinský - Holeš, Zima, Bořil - Douděra, Zafeiris, Oscar, Diouf - Chytil, Provod - Chorý.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Olatunji.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.47 - 3.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FC Hradec Králové

sobota 13:30

Jedenácté kolo české nejvyšší soutěže začne v sobotu po obědě v Karviné, kam dorazí Hradec Králové. Oba týmy v tabulce dělí jen jeden bod.

V případě domácích se očekával boj o záchranu a svěřenci trenéra Martina Hyského mohli být ještě nedávno velmi spokojeni. Posbírali jedenáct bodů, než překvapivě vypadli z poháru a reputaci si nevylepšili ani v duelu na půdě Slovácka, kde padli 1:2.

"Hradec se výrazně zlepšil, dokonce jsem četl o ambicích na první šestku. Překopali herní styl a přivedli nadstandardní hráče Vlkanovu či Petráška se zkušenostmi ze zahraničí. Hradec má nebezpečné standardní situace, Čihák je opravdu skvělý hlavičkář. Je tam i zmíněný Petrášek, který má téměř dva metry. Ale není to jen o standardních situacích, Hradec je silný i v rychlém přechodu do útoku," varuje asistent trenéra Marek Bielan.

Hradec je v tabulce na devátém místě a hlavními důvody jsou nedisciplinovanost a výsledky na venkovních stadionech. Na východ Čech si alespoň bod nepřivezl už pětkrát po sobě, v tomto ohledu jsou na tom letos stejně špatně pouze České Budějovice. Výjimkou nebyl minulý týden a zápas v Jablonci (0:2).

"Karviná možná nemá oslnivé výsledky, ale její hra je opravdu velice dobrá. Trenér Hyský tam odvádí skvělou práci. Je to mužstvo, které se snaží hodně napadat a zároveň se nebojí hrát s míčem. Musíme si na ně dát pozor, zvlášť v domácím prostředí jsou hodně silní. Jedeme tam ale s tím, že si domů chceme nějaké body odvézt," hlásí Adrian Rolko, asistent hlavního trenéra Davida Horejše.

Domácí strana hlásí hned pět absencí, karetní trest si bude odpykávat Svozil, zraněné je trio Raspopovič, Regáli, Vallo a s virózou bojuje Endl. Podobně je na tom i Hradec Králové - kvůli červené kartě bude třikrát chybět Pilař, na marodce jsou Kučera, Náprstek a Šašinka a stoprocentně fit nejsou ani Heidenreich, Mihálik a Pudhorocký, o jejich startech se teprve rozhodne.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Lapeš - Mikuš, Krčík, Bergqvist, Fleišman - Moses, Planka - Memič, Botos, Samko - Vecheta.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Čihák, Petrášek, Spáčil - Klíma, Kodeš, Samek, Horák - Juliš, Vlkanova - Griger.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.17 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Teplice - Dukla Praha

sobota 16:00

Dukla se vrátila do české nejvyšší soutěže a úvod nové sezony si jistě představovala trochu jinak. Ještě větší zklamání vládne v táboře Teplic, těm by mohl pomoci týden starý triumf z Pardubic.

Severočechům se v minulém kole povedlo utnout sérii ligových porážek a z východu Čech si přivezli tři body, i když ani tentokráte nenabídli svým příznivcům nic, co by lahodilo oku. Celý druhý poločas hráli proti devíti a nakonec je vysvobodila až situace ze závěru a pokutový kop, který proměnil Roman Čerepkai.

"Hrozně rádi bychom navázali na vítězství z Pardubic. Hrajeme v domácím prostředí, Duklu budeme chtít porazit. Je to ale strašně nepříjemný soupeř. Mají kvalitní fotbalisty a nejzkušenějšího trenéra v lize. Samozřejmě je tam řada kluků, co má něco za sebou. Nám to na druhou stranu trochu chybí, musíme více sázet na hladovost a chtíč prosadit se v lize. Věk ale rozhodovat v zápase nebude," uvědomuje si asistent trenéra Jan Rezek.

Dukla v dosavadních devíti zápasech posbírala sedm bodů a je na tom o jeden bod a jednu příčku lépe než její nadcházející soupeř, naposledy nezvládla druhou půli souboje s Libercem. Pikantní duel před sebou má její kouč Petr Rada, ten teplické prostředí velmi dobře zná, kormidelníkem Sklářů v minulosti byl hned čtyřikrát.

"Minule jsme doma prohráli s Libercem 1:4 a kdo zápas neviděl, řekne si, že ti nám dali. Přitom herně to byl náš nejlepší výkon od návratu do ligy. Doplatili jsme na desetiminutový kolaps. V Teplicích budeme chtít navázat na šance, které jsme si vytvořili. Domácí jsou předposlední, počítáme však s těžkým zápasem. Určitě je posílila venkovní výhra v Pardubicích. Co jsem viděl, tak doma hrají Teplice nátlakově. Proti Baníku i Mladé Boleslavi hrály dobře, přestože v obou zápasech o gól prohrály. Mají zkušené hráče Marečka či Trubače, vpředu nebezpečné útočníky Gninga s Jásirem. Věřím, že se dobře připravíme. Doplácíme na začátky a závěry poločasů, na to si musíme dát pozor," varuje Petr Rada.

Teplice mají přeplněnou marodku, zranění jsou Danihel, Knapík, Labík, Svatek, Švanda, Takács a Zsigmond a otazník se vznáší nad startem Radosty, navíc bude chybět potrestaný Bílek. Dukla je na tom v tomto ohledu mnohem lépe, k dispozici nejsou jen Hora a Pech.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Ludha - Mareček, Kričfaluši, Mičevič - Urbanec, Jukl, Trubač, Harušťák - Emmer - Gning, Jásir.

Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček - Zeronik, Kozma, Lichý, Šebrle - Matějka - Řezníček.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.76 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko

sobota 16:00

České Budějovice ukořistily v devíti zápasech jen jeden bod, jsou na posledním místě tabulky a potřebují co nejdříve snížit manko na celky z chvostu tabulky. Další šanci Dynamo dostane v sobotu odpoledne, doma přivítá Slovácko.

České Budějovice jsou nejhorším týmem ligy v řadě ohledů, inkasovaly už 23 gólů a samy daly pouze dva. V tomto aspektu si polepšily minulý týden, když na půdě Baníku Ostrava sahaly po remíze, nakonec ovšem prohrály 1:2.

"První půlhodinu jsme v Ostravě byli rovnocenným soupeřem, pak přišla situace, která nás stála první gól. Mrzí to, poněvadž se to stále opakuje. Kluci si musí uvědomit, že každý má svou zodpovědnost. Dali jsme venku gól, to nás může nakopnout. Mančaft ukazuje progres, sílu, máme se od čeho odrazit. Věřím, že už to bodově konečně zvládneme," doufá trenér František Straka.

Slovácko v posledních dvou sezonách s Českými Budějovicemi neprohrálo a ze čtyřech zápasů vytěžilo osm bodů. Co napravovat ale má na jihu Čech, z posledních jedenácti návštěv se domů s výhrou vracelo jenom jednou. Rovněž hosté patří k nejméně produktivním týmům ligového pelotonu (šest vstřelených branek), i to jim ale stačí na průběžné sedmé místo.

"Před týdnem jsme porazili Karvinou a já věřím, že po předchozích nepovedených zápasech nás to nakoplo do pohody. Utkání s Budějovicemi bude především o hlavě, nesmíme v něm nic nepodcenit. Viděl jsem Jihočechy v posledním zápase naživo proti Baníku, prvních 30 minut bránili velmi dobře a domácího favorita v podstatě do ničeho nepouštěli. I když prohráli 1:2, hráli solidně a byli nebezpeční směrem dopředu. V domácím prostředí určitě budou chtít zabrat, protože i pro ně ta situace není jednoduchá," nechal se slyšet trenér Roman West.

Součástí prvního týmu Dynama aktuálně není do béčka přeřazený Skalák, disciplinární trest si odpykává Ekpai a otazník se vznáší nad startem Ondráška. Za Slovácko nenastoupí zranění Daníček se Součkem, kvůli kartám nemohou hrát ani Hofmann a Kohút.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Čoudek, Križan, Brabec - Šigut, Tischler, Hubínek, Trummer - Čermák, Zíka - Adediran.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Ndefe, Vaško, Kukučka, Doski - Trávník - Blahút, Havlík, Kim Sung-pin, Sinjavskij - Krmenčík.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.36 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Jablonec

sobota 19:00

Jedenácté kolo Chance Ligy servíruje hned dvě derby a to méně sledované bude na programu v sobotu večer, o titul dočasného vládce severních Čech si to rozdají Liberec s Jabloncem.

Od Slovanu se letos čekaly zajímavější výsledky než ty, jaké parta okolo nového kouče Radoslava Kováče zatím uhrává, obratem k lepšímu by tak mohl být týden starý zápas na půdě Dukly. Liberec po prvním poločase prohrával, po změně stran ale předvedl obrat a vyhrál 4:1. K dalšímu úspěchu bude muset zlepšit jednu negativní statistiku - v lize před vlastními fanoušky vyhrál jediné z posledních sedmi utkání.

"Vím, že je to velký zápas, osobně jsem ho zažil. My jako realizák jsme tu noví, u soupeře je zase kouč Kozel se svým týmem. Je to celé velký příběh. Soustředíme se na sebe, jen to můžeme ovlivnit. Jablonec má kvalitní tým, pod koučem Kozlem udělal určitý progres a rukopis nového trenéra tam je vidět. Víme, že když vyhrajeme, můžeme se posunout hodně nahoru a Jablonec přeskočit. Cítím dobrou koncentraci týmu a věřím, že to ukážeme i na hřišti. Fanouškům dlužíme dost, je čas, abychom doma zabodovali naplno," říká Radoslav Kováč.

Jablonec patří mezi příjemná překvapení letošní sezony a v minulém kole se vrátil na vítěznou vlnu, když si poradil s Hradcem Králové, v poháru navíc přešel přes Domažlice. Svého severočeského rivala neporazil šestkrát za sebou, daleko pozitivnější je bilance na trávníku Liberce - z posledních šesti zápasů zde padl jen jednou.

"Určitě to bude zvláštní a speciální zápas. Ať už tím, že se jedná o derby, ale i tím, že jsem tam nedávno působil. Fanoušci derby žijí. Liberec investoval hodně peněz do nových hráčů. Určitě zrychlili hru, mají mladé a perspektivní hráče. Mají potenciál, budou se zlepšovat. Nečeká nás lehký soupeř, ale budeme chtít uspět. Jsme sice o dva body výš, ale Liberec hraje doma. Řekl bych, že je to 50 na 50," prohlásil trenér Luboš Kozel, který ještě v minulé sezoně vedl sobotního soupeře.

Liberec se v derby bude muset obejít bez zraněného kvarteta Koželuh, Plechatý, Rabušic, Ševínský. Jablonec hlásí jenom jednu absenci, na marodce je Černák.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Halinský, Mikula, Purzitidis - Ghali, Icha, Hlavatý, Kayondo - Višinský, Tupta - Letenay.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar - Suchan, Hollý - Puškáč.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.56 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
9
8
1
0
20 : 1
25
2
Sparta Praha
9
7
1
1
20 : 9
22
3
Viktoria Plzeň
9
5
3
1
16 : 7
18
4
Baník Ostrava
9
5
2
2
12 : 8
17
5
Sigma Olomouc
9
5
2
2
16 : 13
17
6
FK Jablonec
9
4
2
3
9 : 5
14
7
1. FC Slovácko
9
3
4
2
6 : 9
13
8
Slovan Liberec
9
3
3
3
15 : 11
12
9
FC Hradec Králové
9
4
0
5
8 : 9
12
10
FK Mladá Boleslav
9
3
2
4
15 : 13
11
11
MFK Karviná
9
3
2
4
8 : 13
11
12
Bohemians Praha 1905
9
2
3
4
8 : 13
9
13
FK Pardubice
9
2
1
6
8 : 14
7
14
Dukla Praha
9
2
1
6
7 : 14
7
15
FK Teplice
9
2
0
7
10 : 18
6
16
Dynamo České Budějovice
9
0
1
8
2 : 23
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
slonzacky_lenoch

Kluci Rychlý dotaz, na čem koukáte na streamy? Chance mi záhadne nejde je nějaká alternativa?

Reagovat
Losinho

Rychlyprachy.cz

Reagovat
Pták Jebák

Tvl, co to je za vyjebaný stránky? Tam najdeš fotbalový streamy těžko

Reagovat
ACSeRw!n

1 den = 1 ucet

Reagovat
Pták Jebák

Pan kokot nás tady informoval o hovadinách Nevim, proč bych tady měl bejt jenom 1 den?

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Pták Jebák
Reagovat
Kiwi-21
Reagovat
Grupma

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
monty25

Viktorka Akorát se teda na ty zápasy nedá sázet. Ve středu domácí prohra s posledním, dneska venkovní výhra nad prvním...

Nejvíc se mi líbil vítězný gól Proška.

https://x.com/sportytvcz/status/1842502826439668199

Reagovat
ratusek

jak s posledním. S Baníčkem

Reagovat
monty25

Však vaše béčko bylo před tím zápasem poslední, ty Baníčku.

Reagovat
ratusek

já vím, ale pro tebe je to Baníček, žádný poslední

Reagovat
Grupma

V podstatě čtvrtý. Víme

Reagovat
Pták Jebák

Baníček B je v sestupu tvl

Reagovat
Kepy_FCB

říkám furt - béčkama zprzněná naprosto neregulérní a nesledovatelná soutěž

Reagovat
Firkraag

A vadí to tak? Kolik těch týmů má vůbec nějaký zázemí, aby hráli první ligu? Takhle aspoň můžou hrát mladý kluci.

Reagovat
thewall

Degradujete to druhou nejvyšší soutěž. Jednoznačně to ukazuje, že nemáme na to mít dvě profesionální soutěže o 16 týmech. V druhé lize by neměla být žádná béčka. Děláme tím z druhé ligy paskvil. Vím, že je to přitažené za vlasy, ale neumím si představit, jak v Champu hraje nějaká rezerva týmu PL.

Redukce první a druhé ligy na 12 účastníků by odpovídala ekonomickým možnostem českého fotbalu a zároveň by zvedla úroveň obou soutěží.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Luka3enko

tak se podívej na druhou nizozemskou ligu třeba, která je nám blíž než anglická liga…Anglie má tuším jiný systém juniorek.

Reagovat
thewall

Jasně, jsou i fotbalově vyspělé země, které mají béčka v druhé lize. Obecně se můžeme inspirovat více modely. Osobně mi vadí, když se míchají áčka s béčky a současně jde o soutěže provázané postupy a sestupy.

Reagovat
Bakary3

Vždyť to je úplná blbost.

Čemu vadí, že tam jsou béčka? Když mají Sparta a Slavie kvalitu na to, aby rozehrávala kluky v druhý lize, tak ať to tak je, ne?

Nakonec z jejich hráčů pak žije půlka ligy.

Tak by bylo lepší, aby mohli nejvýš do třetí ligy, nebo co? Čemu by to jako pomohlo?

A systém juniorek tu už byl, úplná debilita, která ty hráče nikam neposouvala.

Že by v první lize mělo být méně týmu souhlas, 12, nebo 14 s nadstavbou, něco takovýho.

Plus by měli samozřejmě nějak lépe omezit, kdo smí za ty béčka nastupovat, někdy je ujetý, co tam pošlou za sestavu - tohle tu ligu pak przni, ne to, že tam hrají béčka.

Reagovat
thewall

Čemu to vadí? Sám sis hodně odpověděl. Aktuálně máme ve druhé lize 4 týmy, které v té soutěži hrají hlavně proto, aby rozehrávaly kluky. Svým způsobem hrají přáteláky (rozehrát hráče po zranění, zapracovat nové hráče pro „jiný“ tým = áčko, …). Omezení možností skládat sestavy jde proti samotnému smyslu, proč mají kluby béčka. Když to omezení nastavíš smysluplně z pohledu soutěže, tak to nastavíš nesmyslně z pohledu klubu, který si drží béčko.

Ta diskuse jde hlouběji. K principům hierarchie soutěží. Jsem možná stará konzerva, ale v podstatě se mi nelíbí, že vůbec existují béčka, ať už hrají jakoukoliv soutěž v pyramidě soutěží provázaných postupy a sestupy. Každý klub má mít jen jeden tým, který jej reprezentuje ve smyslu soutěžních zápasů. Ať si hrají béčka něco svého mimo systém soutěžních úrovní, když je některé kluby potřebují.

Druhá liga se inflací béček stala nezajímavou. Jakýkoliv zápas áčkového druholigového týmu proti béčkovému je paskvil. Z pohledu sestav, z pohledu prestiže zápasu, dopadu na tabulku atd.

Reagovat
Grupma

Nojo, stará konzervo, béčka přece byla i v dávných časech našeho mládí. Někdo má široký kádr (Ska), nebo fakt skvělou mládež (Olomouc), tak se holt do té 2. ligy prokopou.

Otázka je spíš, co je s těmi dalšími týmy? Jestli třeba nároky na profesionální soutěže nejsou moc vysoké a oni to neutáhnou. Občas tu druhou ligu vyhraje tým, který pak ani postup nechce, protože vlastně nemůže...

Druhá liga je prostě něco, co je ve stínu ligy první. Atraktivní může být pro fanoušky týmů, které do té první postupují a nějakou dobu tam vydrží (Opava), když hrají nahoře. Pro jiné týmy s minulostí to je prostor pro čiré zoufalství (Viktorka, Zbrojovka).

Já bych to nechal jak to je. Kdyby se to zúžilo, dopadne to podle mě úplně stejně.

Reagovat
thewall

Vím, jak to bylo za našeho mládí. Dlouhodobá paměť je držák

Zúžení by samosebou bylo s tím, že do něj béčka nemají přístup. Zůstalo by 24 týmů ve dvou profi soutěžích a to by mohlo vést k tomu, že i druhá liga bude k něčemu a souboj o postup bude soubojem o postup nejen na papíře.

Reagovat
thewall

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Žižkov

Reagovat
John Obi Mikel

Žižkov

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

to tam vedou ligu a prijde 600 lidi? smesne

Reagovat
Horcmen

Ráno na Liberec 1,95 a teď už 2,37 ... to mají sračku?

Reagovat
thewall

Evidentně si sázkaři myslí, že vysoký kurz na Jablonec měl pěknou hodnotu a tak na něj nakládali. Tím došlo k růstu kurzu na Liberec a poklesu kurzu na Jabka.

Ale ta sračka v tom může být taky

Reagovat
icemike

Mno, na posrani to nakonec bylo

Reagovat
Greny

OT : koukal jsem na derby žen druhý gól Sparty parádní a pátý gól celkem slušný

Jinak ostatní tři góly Sparty a gól Slavie tak nějak mluví za vše že ženský fotbal fakt takhle na popularitě stoupat nebude, to bylo něco šíleného a to jsem slusny

Reagovat
monty25

Samozřejmě jsem taky koukal a mám to dneska pestrý - Viktorka Žižkov 5:1, slávistky zase 1:5. Sparťanům se ten zápas musel líbit, ale jinak si taky myslím, že to nebyla dobrá reklama pro ženský fotbal. Vůbec tomu ale nepomohlo to hřiště na Proseku, to byla tragédie a pramenila z toho podle mě většina chyb. Tím ale neomlouvám výkon Slavie, která bohužel jenom potvrdila, že teď není vůbec v pohodě.

Reagovat
John Obi Mikel

Já náhodou viděl čtrvtý gól a to byla chyba obránkyně jak ve 4.třídě, tak jsem to zas vypnul

Reagovat
monty25

Jo, Košíková dneska perlila...

Reagovat
John Obi Mikel

Líp by to ubránila kdejaká hráčka košíkové

Reagovat
Grupma

Reagovat
Greny

No dobře upřesním, nedíval, ale zkoukl jsem jen góly noo

Reagovat
Kepy_FCB

já viděl namyšlený ksichty v rozhovoru před zápasem, okamžitě jsem přepnul

Reagovat
Skalda29

Jak může být Krčik jeden z těch lepších v pohybu s míčem když si vzpomenu na 2. gól Slovácka, jak se zcela vysral na běh dozadu

Reagovat
Axelrose

Ale dopředu mu to běhá, ne?

Reagovat
slonzacky_lenoch

Má občas dobrou přihrávku do brejku nebo dobře najde někoho vepředu

Reagovat
slonzacky_lenoch

On jeden zápas hraje super a další udělá nějakou pitomost

Reagovat
Skalda29

Jasný no, na Karvinou to furt stačí

Reagovat
Pták Jebák

Reagovat
ratusek

Lapeš

Reagovat
ratusek

Hradec zase červená

Reagovat
ratusek

Tak ne

Reagovat
Firkraag

To kazej

Reagovat
ratusek

Přitom to bylo bez snahy hrát míč jen za každou cenu zastavit hráče. Tak nevím no

Reagovat
Firkraag

Úplně jasná červená. (ale neviděl jsem to teda)

Reagovat
oli9

Slovácko pro body pojďme

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jako fakt prdel podle xg bysme měli mít tak 6bodů a pokud budem mít 16 tak to budem mít neskutečné štěstí

Reagovat
monty25

Góóól!!! Harušťák a Yasser

Reagovat
djiros

Proč na nějaký čas vytáhl Harustaka ze základu?

Reagovat
monty25

Tak vytáhnul ho akorát na zápas proti Boleslavi, kdy nastoupil hned po přestávce. Proti Baníku hrát nemohl, pokud vím.

Reagovat
$dolar$

To si dělají prdel s tou penaltou pro Slovácko?

Reagovat
$dolar$

Místo toho, aby Budejky vedly 3:0, tak Berka daruje pentli Slovácku a je to 0:1

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
monty25

Kričfaluši založil Dukle gólovou akci...

Reagovat
monty25

Zeroniku, neválej se tam jak pytel hoven.

Reagovat
Odborný diskutér

Jsi příliš přísný, jistě k tomu měl důvod.

Reagovat
monty25

Neměl.

Reagovat
monty25

Radosta ČK Za mě to teda bylo na žlutou...

Reagovat
ACSeRw!n

Hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec po některých špatně vyhodnocených situacích v zápase Karviná - Hradec Králové: „Byl to ode mě příšerný výkon. Musím se omluvit hráčům, trenérům i divákům.“

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Grupma

Že by se časy opravdu lepšily?

Reagovat
Losinho

Reagovat
monty25

Bod je dneska málo.

Reagovat
Gelu28

Brnkat Kováčovi a Kaniovi na nervy je k nezaplacení

Reagovat
$dolar$

Liberec totální marnost. Ty můžou bejt rádi, že to není 0:3.

Reagovat
thewall

Taky si říkám (za stavu 0:4)

Reagovat
diskoschlampe

Docela bych za to byl rád.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Selänne

Reagovat
Greny

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kily

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Pták Jebák

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KnoxXx

Hviezda severu

Reagovat
lampas

Naprostá marnost a zoufalost, byl bych nejradši, kdyby celý stadion začal skandovat "Luboš Kozel".

Tým s náběhem na poháry, dokázal Kania a Nezmar za pár měsíců rozložit k boji o záchranu.

Reagovat
jsemdement

Jablonecká joga bonito při třetím gólu zřizuje barvy Ještědu do příštího derby na zeleno-bílou.

Reagovat
John Obi Mikel

JABLONEC

Reagovat
Pták Jebák

Reagovat
PhilipS

Nechat akorát Kayonda s Hlavatým zbytek vyhodit a postavit znova. Takovej Nyarko to vůbec není první ligu.

Reagovat
$dolar$

Eminem to taky v sobě má. A celkově hodně kluků. Tohle jde za trenérem.

Reagovat
božský John

Ale tak zas maj billboardy na jizni spojce a v jablonci…

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Firkraag

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Reagovat
Selänne

Reagovat
Greny

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kepy_FCB

V Jablonci ok tam patří ale na jižní Spojce lokální maloklub??

Reagovat
Uwe háže buly

Myslím že byl u sjezdu na Vršovice

Reagovat
Kily

Reagovat
Hyrax

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sasha

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Losinho

Reagovat
Miguel19

Radoslav "Hype" Kováč

Reagovat
KnoxXx

zobrat si do klubu ako prvu "posilu" oranzoveho Nezmara, to musis mat vazne cuch na ludi

Reagovat
Transfermarkt

Tak hlavně to měli odsoudit lidi,i tady na EF někteří angažování Nezmara kvitovali. Hnus

Reagovat
Salfovic

To je čurák ten Frýdek

Reagovat
John Obi Mikel

Frýdek pičus

Reagovat
Salfovic

Už se těším na trest v kontextu toho pro uklouznutého hráče.

Reagovat
John Obi Mikel

Nezranil ho, takže 3-4 zápasy

Reagovat
$dolar$

Martinec není zranenej, takže čekám max 3 zápasy.

Reagovat
HorajzmAmmann

Slušně tam skočil

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
$dolar$

Zajímalo by mě, co vyřešili..

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Uwe háže buly

Tvl tak Vacino docela zhubnul.

Reagovat
JarousFCB

takové kecy a do toho ta Obelixova prdel na zdi

Reagovat
$dolar$

Doufám, že Kozel zareje do Kanii v rozhovoru po zápase.

Reagovat
AnthonyR

U toho skluzu Frýdka jsem si vzpomněl na legendární Kweukeho zmrzačení Dosoudila.

Reagovat
Salfovic

Takovou prasárnu jsem v lize už dlouho neviděl.

Reagovat
John Obi Mikel

Dejte jim bůra

Reagovat
OnderCZ

Splněno

Reagovat
HorajzmAmmann

Krásný … Kozel

Reagovat
HorajzmAmmann

Btw snad Kania diváky už stihnul spočítat, teď jich tam je tak 800

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Počítal odcházející

Reagovat
JarousFCB

to byla taková bída? Jablonecký kotel vypadal hezky.

Reagovat
Rizek

Maso.

Kováč zatím hoří mocným plamenem. Ohromné zklamání.

Reagovat
Selänne

Ten tým je vesměs úplně průměrnej (kromě trojky Hlavatý, Tupta a Frýdek na odchodu) a ke všemu prodali jedinýho použitelného hrota. Mají i docela dost smůly / nekvality v zakončení, jinak by těch bodů měli určitě víc. Rozhodně nemá cenu panikařit, ale v zimě musí tým doplnit. Pak to totiž dopadá tak, že ti v útoku běhá Letenay.

Reagovat
Uwe háže buly

vypadá to, jako by ten tým skládali při hraní FMka..

Reagovat
KnoxXx

cena Pepu Melena pre hviezdu Severu

Reagovat
jenage

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Ok, Kovec Jediné štěstí je, že tvůj nadřízený je do tebe zamilovaný a jsi jeho crush, jinak bys byl po dnešku na dlažbě

Reagovat
Grupma

Co to je to "crush" prosím?

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Že na něj má zálusk

Reagovat
fabec1222

Kdy to prodá?

Reagovat
lampas

To buro jsem nakonec Jablonci přál...

Reagovat
Franta Jetel

Taky tak a je to smutné. Přát něco Jablonci.

Reagovat
lampas

Reagovat
Coutinho10

tak dnes se ukáže

jak jsme proti nim měli tu dlouhou sérii 14 zápasů bez prohry, tak teď naopak se nám proti nim zase nedaří...sice jde spíš hlavně o remízy, ale to je málo, pokud chceme potvrdit, že chceme titul, tak to chce vyhrát

ostatní zápasy se zvládat musí, což se víceméně daří, ale je to potřeba ukázat i proti hlavnímu konkurentovi, tak uvidíme

Reagovat
Sigma Olomouc

Dneska jdu na Sigmu a pak spěchám domů na derby. Super odpoledne.

Reagovat
ACSeRw!n

dneska se zajatci neberou

Reagovat
Grupma

Severské derby jen ukázalo v jakém rozkladu nechal Kozel po sobě Liberec a jak skvělý tým zdědil po svém předchůdci v Jablonci.

Reagovat
thewall

Radku?

Reagovat
Kily

Netuší někdo, kolik bere ve Spartě Birmančević? Jeden člověk mi tady tvrdí, že pět milionů korun za měsíc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele