Český fotbal bude mít v přespříští sezoně jen čtyři zástupce v pohárech

14.04.2022, 23:45
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (92)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Slávisti budou onanovat na Konferenční lize, noo. Na LM nemají, Evropská je nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Sparťani mezi tím budou dál snít svůj vlhký sen.

Reagovat
Aldeano

LM po 20 letech v sezóně 2025/26?

Reagovat
Front hell

Reagovat
Aldeano

1iga by měla mít 12 týmů. Ta kvalita soutěže je špatná a pár týmů je tam prostě navíc. FNL vede Brno (bylo by překvapení, když by v příští sezóně bylo ve FL konkurenceschopné) a za ním farma Slavie a B tým Sparty...

S konkurenceschopnější ligou věřím, že by 5 pohárových míst mohlo být pravidelněji (předpokládám, že se znovu do 15 místa vrátíme, když se bude dělit méně týmy). A samozřejmě naší lize/ pohárovým zástupcům by mělo pomoci i to, že byla vytvořena Konferenční liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje nějaký relevantní výzkum, který by dokazoval, že snížení počtu týmů v domácích soutěžích vede k vyššímu počtu týmů v evropských ligách?

Reagovat
Aldeano

Letošní Bohemka, Teplice, Pardubice a Karviná by v 1. lize být nemuseli. Vycházím z toho, že je větší pravděpodobnost, že týmy a hráči jsou lepší při větší konkurenci a náročnosti v lize. Není tady tak silná ekonomika, aby tady bylo tolik kvalitních týmů s kvalitním zázemím a kádrem.

Kdo by měl být ten 4. nebo 5. tým z ligy, který bude hrát poháry, pochopitelně ten, který si to vybojuje, ale například i letošní Baník má náskok na 6. tým 12 bodů a Slovácko na 5. Baník dalších 8... Větší konkurence by lize prospěla a to i té druhé.

Reagovat
Axelrose

Tak to by jsi neměl vynechávat ani Boleslav a Jablonec.

Reagovat
vanGomm

Pokud by měla liga méně účastníků tak by naši pohárový zástupci hráli v domácí soutěži kvalitnější zápasy a tím by byli do pohárové Evropy připraveni přece jen lépe.Nyní máme v té naší lize vlastně jen 3 kvalitnější týmy Slavii,Plzeň a Spartu a pouze zápasy těchto týmů mezi sebou se dají kvalitou přirovnat k zápasům ve skupinách EL,nebo KL.Ostatní týmy v naší lize už dost zaostavají.Stačí se podívat na tabulkru.Při menším počtu ligových týmů by byly i u ostatních týmu ty jejich kádry přece jen kvalitnější.Při 12 týmech by se hrálo npř.zákl.část 22.kol a potom rozdělit 1-6 o titul a 7-12 o sestup.Obě skupiny po 10 kolech.Celkem by v tomto případě měla liga 32.kol.Poslední dva přímo sestup.Pokud by bylo v lize týmů 10,tak normálně každý s každým 4x což by bylo na 36 kol.Poslední dva sestup.Kromě jiného by odpadl klidný střed tabulky,kde se některé týmy v podstatě "zašívají" Snížením počtu v I.lize by zároveň stoupla úroveň naší II.ligy a také v obou ligách návštěvnost.Také II.liga by mohla být o 12 rsp.10 týmech.Podle mého názoru by 20-24 fotbalových profitýmů by bylo u nás až až.

Reagovat
RuneSKS

Vzájemné zápasy Slavie, Sparty a Plzně bych rozhodně kvalitou k EL nepřirovnal.. nekoukatelná soubojová holomajzna..

Reagovat
smazaný uživatel

Se vším víceméně souhlas, ale vzájemné zápasy Slavie, sparty Plzně fakt úroveň LM nebo EL nemají. A že by sparta s Plzní začali po zúžení ligy do dvou let hrát fotbal evropských parametrů, to fakt ne.

Reagovat
vanGomm

Tak já o LM vůbec nepsal LM je totiž soutěž na kterou žádný náš tým nemá a zřemě dlouho mít nebude.Tato skutečnost samozřelmě s počtem týmů v naší lize vliv nemá.Bylo to myšleno max.pouze na skupiny KL max EL,tedy žádná OF a výše těchto dvou pohárů.Snížením počtu týmů v naší lize by se ale ta její kvalita přece je zvýšila a to by našim potencionálním týmů pro pohárovou Evropu prospělo.

Reagovat
meno

Příští rok postoupíme do jarní části LM, vsadím se o piva/cidery.

Reagovat
Aldeano

To beru.

Reagovat
meno

S tebou ne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Greny

Nemají to podobně ve Skotsku? A nepřijde mi že by kromě Rangers a Celticu se někdo výrazně zlepšil naopak je tam snad ještě větší mezera

Reagovat
dave30

Jasně, ale my si myslíme, že takové 2 týmy máme (S+S). Bohužel, tak to není. A nic na tom nezmění, že v přímé konfrontaci našich a skotských týmů, jsme na tom asi lépe. Oni ta předkola prostě neprodrbou...

Reagovat
Cotton

Ne, na poháry to podle mě nemá vliv, protože těch nejlepších se tahle změna moc nedotkne. Ale když máme v celé republice jen asi 16-18 týmů, které můžou hrát ligu (tj. mají kvalitu a stadion), tak se tam budou točit pořád ti samí. Letos hraje ve FNL Brno samo se sebou a na barážových místech jsou béčka Slavie a Sparty. Možná postoupí Opava, ale třeba Dukla, Jihlava, Příbram nebo Ústí na postup vůbec nemají. Navíc máme v lize 2 týmy, co ani nehrají doma. Podle mě by právě zúžení ligy zatraktivnilo FNL, protože by každoročně hrálo o postup třeba 5 týmů a navíc by mohl být lepší systém nadstavby (třeba ten dánský).

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

ta druhá liga by to potřebovala jako sůl, mohla by to být docela sledovatelná soutěž.

Reagovat
smazaný uživatel

No abychom se nedivili... příští rok nemusí postoupit do skupin nikdo, 3 ze 4 týmů nebudou mít v předkolech žádnou záchrannou brzdu jako letos... a když pak budeme dělit hovno čtyřma místo pěti, to nás asi moc nevytrhne.

Reagovat
Aldeano

To je další věc. Konferenční liga byla sice vytvořena pro východní, ekonomicky slabší soutěže jako je ta naše, ale musí se tam ty naše týmy nejdříve kvalifikovat. Pořád nám ale aktuální systém nahrává více než to bylo dřív.

Reagovat
Cotton

Je dost možné, že kvůli vyloučení Ruska se náš vítěz poháru dostane do EL, takže by tu druhou šanci měl.

Čistě podle koeficientů je Slavia nejlepší v předkolech LM a Plzeň mezi nejlepšími v předkolech KL, tak těm to musí vyjít.

Reagovat
Selänne

Taky bych byl pro zúžení ligy, ale jak můžeš vidět na Švýcarsku, Rakousku nebo Dánsku, tak 12 týmů ti konkurenčnější prostředí nevytvoří.

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Aldeano

Počtem obyvatel jsou to menší země, byť krom Dánska to není o tolik.

No a teď si vezmi, jak by ty jejich soutěže a týmy mohli vypadat, pokud by měli 16 účastníků ( ve Švýcarsku je dokonce jen 10 týmů). Ale jasně, je to spekulace. Jen mi opravdu přijde 32 profi týmů, respektive týmů v profi soutěžích na ČR hodně.

Reagovat
mistr129

12 týmů v první, 12 týmů ve druhé. Do první ligy nepustit nikoho bez vyhovujícího stadionu i hřiště, ve druhé jim dat třeba 5 let na výstavbu. Ve druhé lize by tak byly zajimave zápasy i pro Karvinou, Pce a další co by šly pryč z první, ze druhé by spadly týmy od 9. místa níže, který by asi nikomu nechyběly

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Míň týmů ti kvalitnější ligu neudělá.

Reagovat
soukup

Proč by Brno nemělo být konkurenceschopné? To je dost odvážný názor v lize, kde po postupu je Hradec na 6. místě a Pardubice byly o rok dřív na 7.

Reagovat
Aldeano

Vycházím z toho, jak je klub vedený. Třeba zrovna Pardubice jsou koncepcí dále. Ale rád bych se mýlil. Pro ČR by bylo fajn, když by Brno hrálo pravidelně do 5. místa a mělo koncepci. Bartoněk momentálně spíše působí jako relikt devadesátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Použití slov Brno a koncepce v jedné větě...

Reagovat
soukup

do míče na hřišti ale nebude kopat Bartoněk. Nevidím důvod, proč by se Zbrojovka nemohla po postupu motat třeba někde kolem 12. místa a zachránit se.

Reagovat
Aldeano

Důvod může být to, že hráči střední generace jako Přichystal, Bariš, Hladík nebo Fousek jsou průměrní. Kdo je zajímavý z mladých hráčů, který pravidelně nastupuje, jen Ševčík?

A to jak je ten klub vedený je hodně důležité.

Reagovat
soukup

Ano jsou průměrní, sotva budou ve druhé lize kopat nějaké hvězdy. Ale týmy ve spodní třetině tabulky tam mají podobné průměrné hráče. A zrovna ti vypsaní jsou podle mě hráči, co by se někde v lize uchytili.

Reagovat
Aldeano

Nač ta demagogie. Nikdo po nikom nechce, aby ve druhé lize byl každý, kdo hraje o postup hvězda. Stačí když má potenciál se zlepšovat. Vzhledem k tomu, že v Brně bylo v posledních letech vychováno dost nadějných mladíků pro ligu, bych zkrátka čekal více mladých. Kdy jindy, než ve druhé lize mají dostat příležitost?

A nepochybně k postupu nestačí jen mladí, ale pokud je většina hráčů střední generace a ještě k tomu průměrných, tak předpoklad pro zlepšení takový není. Příští rok to bude, bez výrazné změny v kádru, znovu boj o sestup.

Reagovat
Cotton

Souhlasím. V lize 12, ve druhé 18.

Reagovat
Greny

No myslím si že by jsi tím fotbal zde úplně zabil..

V první lize by nastupovalo minimum mladých hráčů a otázka kde by dostávali sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine dobre, dyt sou to klauni vsichni...

Reagovat
Akinfeev

Reagovat
Frick

TOP 15 nedobyta, 2x za sebou bude český fotbal bez 5. zástupce v pohárech, 2x to bude mít český mistr trnité, 2x vicemistr bude bez šance na něco lepšího, než je EKL. Na druhou stranu 2x se bude jen dělit čtyřmi, 2x bude šance na "hrabárny" v předkolech, kde budou naše kluby poznávat zajímavé ex-SSSR a ex-SFRJ destinace.

Důvody (od nejvíce jasného)

1) Blamáž Plzně - i kdyby postoupila po nevýrazných výsledkách a ze skupiny EKL ani nepostoupila dále, tak by to asi stačilo.

2) Nebývale těžká skupina EKL pro SKS - mohly to být bodové žně, místo toho nejtěsnější možný postup s bilancí 2-2-2 a osmi body.

3) Až moc to šlo PAOKu.

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Kucka

Reagovat
Losinho

Vykopnou ruSSáky a jsme tam, ne?

Reagovat
dave30

Ne, my jsme pro příští rok až 17.

Reagovat
Losinho

Reagovat
eder

Fylm Vyšehrad, který právě přichází do kin to všechno změní! Konečně se tady skoncuje s kopanou a začne se hrát fotbal...

Reagovat
Kop do titulků

A co když vypadnou Rusáci to by jsme se do na patnáctý místo měli posunout, ne?

Reagovat
dave30

Jestli se nepletu, tak pro příští sezónu jsme až 17. Takže na případném vyloučení Ruska by vydělali tuším Srbové.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mluví se o přespříští sezóně a tedy léto příštího roku, to už by se nás týkalo, protože teď jsou naši 16. a je možné, že s Rusy se to nevyřídí tak rychle.

Reagovat
dave30

Teď - pro příští sezónu - jsme na 17. místě. A co bude za rok (i vzhledem k Rusku), to asi nevíš ani ty... Nebo jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Téma se týká přespříští sezóny viz. nadpis a pro tu jsme 16. Jak to bude s Ruskem se neví, ale v případě sankcí by jsme byli 1. na řadě.

Reagovat
dave30

To máš samozřejmě pravdu. Takže ani nebudu opakovat, že nikdo nevíme, co bude za rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kdo chce pro nás 5 míst v Evropě. Nechodí ani nekouká na ligu, jinak si to neumím vysvětlit. Když se všechno sejde na LM má jeden tým a to na to se ctí odehrát skupinu a na jaře hrát EL. Ve které tedy ještě druhý a třetí na pomezí EKL. Zápasy špičky jsou jenom běhavý o soubojích a nasazení. Tak se na to dá ještě celkem se zájmem kloukat. Zbytek ani to ne. My hrajeme o skupinu 1-6 a to jsme nevystřeli za 4 zápasy pomalu na bránu. V ligový soutěži. A podobný týmy chceme v Evropě.

Reagovat
Cotton

Nejde o počet týmů, ale o nasazení.

Letos mohl Jablonec vypadnout z EL a Sparta z LM a stejně hráli skupinu. Slavia vypadla dokonce dvakrát. Příští sezónu bude mít tuhle druhou šanci jen Slavie a navíc má o předkolo víc. Ostatní musí porazit 3 soupeře.

Reagovat
Pablos

to je furt dokola tady

Reagovat
Losinho

neskutečný, furt dokola

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
thewall

A pořád se někdo další objeví. Je to marný, je to marný, je to marný.

Reagovat
Pablos

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Cotton

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Blasphemer

Škoda, že mu na rozloučenou někdo na hřišti nestihl zlomit obě nohy.

Reagovat
Kiwi-21

Přesně co jsem psal ale

Byl vyhnán kvůli národnosti a je zhrzený

Snad nikdo nečekal že přijede do Ruska a začne dělat osvětu o tom jak západ který ho vyhnal je skvělý

Naopak ho to jen utvrdilo v jeho názoru

Reagovat
Mass

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

sport.cz je hroznej bulvár, nedivil bych se, kdyby si tohle vymysleli.

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

OT:

Vyšehrad v kině někdo viděl? Na ČSFD to má překvapivě slušný hodnocení...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl. Až přebijí obyčejní diváci kritiky a jim podobné, bude hodnocení ještě vyšší..

Reagovat
HorajzmAmmann

takže dobré? Lepší než seriál (konec) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobré. Jak tě bral ten dement v seriálu, budeš to chtít vydět i teď.

Reagovat
Pan.Antonin

Nebude. Do kina na to chodí žánroví fandové, až se to dostane k obyčejnému divákovi, tak to klesne.

Reagovat
smazaný uživatel

On logicky větší počet hodnocení většinou znamená pokles známky.

Reagovat
Mass

Tak to logicky neznamená

Reagovat
smazaný uživatel

V drtivé většině případů ano. Nejdříve to hodnotí cílová skupina a pak ostatní, kteří se k tomu nějak dostali.

Reagovat
Mass

Naopak u většiny filmů hodnocení klesá, protože nejdřív na film chodí fandové.

Reagovat
Losinho

Viděl, špatný to nebylo, 80 procent bych tomu ale určitě nedal

Reagovat
ratusek

Má smysl to zkouknout když mě nebavil ten seriál? respektive jsem ho neviděl vůbec?

A hlavně se podívej v létě na Party harder. To bude 100x lepší a i bez takového přehnaného marketingu, jakej má Štáfek

Reagovat
Pan.Antonin

No nevím. Většinou to hodnocení filmů z kin časem spíš klesá.

Reagovat
Pan.Antonin

*reakce na hodjohna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Světová bezpečnost je na jedné noze, takže se může stát cokoli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele