České Budějovice posilují obranu, z Plzně si vypůjčily Míku

05.09., 10:00
Aktuality
Václav Míka (© Dynamo České Budějovice)

Václav Míka v polovině srpna nastoupil na závěrečné minuty utkání v Českých Budějovicích a jednalo se o jeho jediný letošní start za Viktorii Plzeň. 24letý stoper se na jih Čech vrací, Dynamo ho získalo na hostování.

"Přišlo to všechno hodně rychle, do Plzně dorazil nový stoper a konkurence je tam obrovská. Jsem moc rád, že jsem mohl odejít na hostování do Dynama. Chci rozhodně pomoci klukům a celému klubu k lepším výsledků," hlásí Míka po podpisu smlouvy.

"Sleduji celou ligu, takže i Dynamo. Dokonce jsem na chvilku proti Dynamu i naskočil, takže mám přehled o týmu, o klucích. Věřím, že máme na to být úspěšní," dodal.

Míka je plzeňským odchovancem a za první tým Viktorie si na své konto připsal jen tři ligové starty. Opakovaně hostoval na východě Čech v Pardubicích a Chrudimi a na západ se příští rok vrátí, před letošním odchodem stihl prodloužit smlouvu o jeden rok.

České Budějovice začaly sezonu katastrofálně, ze sedmi zápasů vydolovaly jen jeden bod a se skóre 1:19 se krčí na posledním místě tabulky. Nedávno navíc přišly o kapitána, obránce Lukáš Havel dal přednost stěhování a přestoupil do Teplic.

"Já jsem hodně rád, že tu Vencu máme. Byla to práce Emila Kristka a Adolfa Šádka. Plzeň nám uvolnila hráče, který mám zkušenosti ve svém věku. Je to další hráč, jenž má rozhodně svoji kvalitu a to my potřebujeme," řekl na adresu nové posily kouč František Straka.

Autor: Tomáš Pavlík / dynamocb.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
$dolar$

Reagovat
Houfi

Divim se, ze po nem nesahl nekdo lepsi

Reagovat
Fodbalysta

Chudák, co provedl ?

Reagovat
Salfovic

Tak mladej a tak statečnej.

Reagovat
Modi6

Jiní bohužel posilují mnohem víc. Tahle jedna zajímavá vlaštovka bude na záchranu sotva stačit. Nechápu proč odešel ten Martin. Přišlo mi, že je to podobný typ jako Hellebrand.

Preferují se jen jezdiči po zadku???

Reagovat
Infeld Prácheňský

Slušela by mu víc nějaká Karviná, ale aspoň na něj třeba budou sázet a rozehraje se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele