Čech přestoupil z Chelsea do Arsenalu

29.06.2015, 16:49
Aktuality
Arsenal definitivně dojednal příchod brankáře Petra Čecha. Český reprezentant se z Chelsea stěhuje po dlouhých jedenácti letech, během nichž s Blues vyhrál prakticky všechny možné trofeje. Podle spekulací zaplatí Gunners za 33letého gólmana 11 milionů liber...

Plzeňský odchovanec na sebe poprvé upozornil během působení ve Chmelu Blšany, následně na rok zamířil do Sparty a vydal se na své první zahraničení angažmá do Stade Rennes.

Za další dva roky přišel s nabídkou José Mourinho a český reprezentant se záhy stal neodmyslitelným článkem jednoho z nejúspěšnějších klubů poslední dekády. S úřadujícím anglickým šampionem se kromě triumfů na domácí půdě radoval i z vítězství na poli Champions League.

Poslední sezónu však Čech vykonával pouze náhradníka Thibauta Courtoise, načež sám zatoužil po odchodu. Nakonec zvítězila nabídka konkurenčního Arsenalu. "Petr Čech je hráč, kterého jsem dlouho obdivoval a jsem moc rád, že se rozhodl přestoupit do Arsenalu," řekl manažer Arséne Wenger. "Je to skvělý brankář, který našemu týmu dodá velkou kvalitu," věří.

Čech, jenž úspěšně prošel zdravotní prohlídkou, podepsal s Gunners víceletou smlouvu a měl by se stát jasnou jedničkou. "Jsem z příchodu do Arsenalu nadšený a nemohu se dočkat, až začne příprava na novou sezónu. Mám stejnou motivaci a hlad po úspěchu jako na začátku své kariéry," prohlásil Čech. "Když se mnou mluvil Arséne Wenger o ambicích a viděl mě jako součást týmu, rozhodnutí bylo snadné," dodal 115násobný český reprezentant.

Autor: Jiří Vojík / arsenal.com

Komentáře (1084)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele