CAS potvrdil odečet bodů pro Kanaďanky na OH za špehování soupeřek

31.07., 14:46
Aktuality
Bev Priestmanová (© AFP)

Kanada neuspěla u Sportovního arbitrážního soudu CAS s odvoláním proti odečtu šesti bodů v olympijském turnaji fotbalistek za to, že pomocí dronu špehovala trénink Nového Zélandu. Arbitráž o tom informovala v prohlášení na webu.

Zamítnutí odvolání Kanadě zkomplikovalo šance na obhajobu zlatých medailí. Fotbalistky "javorových listů" sice oba dosavadní zápasy ve skupině vyhrály, ale po odečtu mají na kontě nula bodů.

Před dnešním závěrečným utkáním s Kolumbií jsou Kanaďanky na třetím místě o skóre před Novým Zélandem. Na první a druhé postupové příčce jsou se třemi body Kolumbie a Francie. Do čtvrtfinále také projdou dva nejlepší celky ze třetích míst.

Kanada přišla o šest bodů poté, co před začátkem her vyšlo najevo, že realizační tým pomocí dronu sledoval před vzájemným zápasem trénink Nového Zélandu. Jeho výprava podala stížnost a i přes omluvu Kanadského olympijského výboru následoval trest.

Trenérka Bev Priestmanová a její dva asistenti za to dostali roční zákaz činnosti. To však kanadský svaz, jenž navíc obdržel pokutu 200.000 švýcarských franků (5,3 milionu korun), u CAS nerozporoval.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
monty25

Kanaďanky to zvládly a po výhře nad Kolumbií postoupily ze skupiny i přes odečet 6 bodů. Klobouk dolů, jak se po téhle ostudě svého realizáku semkly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele