Capello: Owena povolat nemůžu, nehraje pravidelně

24.02.2010, 19:44
Aktuality
Manažer anglické reprezentace Fabio Capello tvrdí, že pro nadcházející mistrovství světa v JAR útočníka Manchesteru United Michaela Owena nepovolá. Italský kouč se domnívá, že v jeho výběru nemůže figurovat hráč, který v klubu pravidelně nenastupuje.

Capello tak opět zopakoval, že jen fotbalisté, kteří ve svém klubu nastupují pravidelně každý týden a zdravotně jsou naprosto v pořádku, se mohou ucházet o místo v třiadvacetičlenné nominaci pro světový šampionát.

Ačkoliv se Owen jako střídající hráč včera střelecky prosadil v utkání proti West Hamu a upravil výsledek na konečných 3:0, do základní sestavy United se nastálo probojovat nedokázal. To je také důvodem, proč se Capello bývalého střelce Newcastlu či Liverpoolu nezastal.

"Jestli jsem pod tlakem kvůli výběru některých hráčů? Hodně lidí by bylo rádo, abych vybral Owena. Jedná se o nejlepšího anglického střelce jeho generace, avšak když nebude hrát, nemohu ho povolat,"řekl k tématu trenér anglického národního týmu.

Autor: Pavel Mašlaň / sports.yahoo.com

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele