Calafiori přestoupil z Boloni do Arsenalu a stal se nejdražším italským obráncem

29.07., 18:52
Aktuality
Riccardo Calafiori přestoupil z Boloni do Arsenalu. (© FC Arsenal)

Arsenal dotáhl očekávaný příchod Riccarda Calafioriho z Boloni, které může i s bonusy zaplatit 50 milionů eur. Dvaadvacetiletý obránce na Emirates Stadium podepsal pětiletý kontrakt.

Calafiori má za sebou vydařenou sezonu v Boloni, která se i díky jeho výkonům kvalifikovala do Ligy mistrů. Římský rodák na sebe upozornil také na nedávném mistrovství Evropy, kde za Itálii nastoupil do všech tří skupinových zápasů, v osmifinále se Švýcarskem nehrál kvůli kartám.

Boloňa před rokem za Calafioriho zaplatila Basileji čtyři miliony eur, nyní obdrží více než desetinásobek, základní přestupová částka je 45 milionů eur. To z odchovance AS Řím udělalo nejdražšího italského obránce v historii, na čele pomyslného žebříčku vystřídal Leonarda Bonucciho, jenž před sedmi lety přestoupil z Juventusu do AC Milán za 42 milionů eur.

"Calafiori je velká osobnost a charakter se specifickými schopnostmi, které nám pomohou v boji o trofeje," pochvaluje si novou posilu Arteta. "Jeho pokrok a vývoj v posledním roce je působivý," dodal manažer londýnského klubu na adresu pětinásobného italského reprezentanta.

Calafiori v Boloni nastupoval pod vedením Thiaga Motty, jenž nedávno převzal Juventus, a dlouho to vypadalo, že stejným směrem půjde i 22letý obránce, nakonec ho však zlákal Arsenal. Manažer Mikel Arteta získal flexibilního defenzivního hráče, který začínal jako levý obránce, postupně se však usadil na pozici stopera, kde nastupoval v Boloni i reprezentaci.

Urostlý obránce se v minulosti opakovaně neprosadil v mateřském AS Řím, proto se před dvěma lety vydal do Basileje, odkud se po pouhém roce na Apeninský poloostrov vrátil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, x.com/fabrizioromano

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele