Burnley jmenovalo Bellamyho, manažera ale hledá dál. Přijde Lampard?

31.05., 10:52
Aktuality
Craig Bellamy (© AFP)

Vincent Kompany opustil Burnley, stal se novým trenérem Bayernu Mnichov a anglický klub si rychle obstaral náhradu. Do pozice hlavního kouče se posune dosavadní asistent Craig Bellamy, nemuselo by se ovšem jednat o dlouhodobou variantu, ve hře jsou přitom hned dvě známá jména.

44letý Bellamy v minulosti střílel branky za Newcastle, Celtic nebo Blackburn a oblékal rovněž dresy Liverpoolu, West Hamu či Manchesteru City. Někdejší waleský reprezentant Kompanymu asistoval v Anderlechtu a v posledních dvou letech rovněž v Burnley, jeho pravou rukou minimálně pro několik nadcházejících týdnů bude Mike Jackson.

"Craig a Mike mají absolutní důvěru. Disponují spoustou zkušeností, což z nich v součtu se znalostí klubu dělá ideální kandidáty, kteří by měli klub vést v této důležité době," sdělilo vedení Burnley v oficiálním prohlášení.

Burnley tímto krokem hledání manažera neukončilo a podle anglického tisku má na seznamu hned dvě zajímavá jména. Tím prvním je Frank Lampard, další variantu pak představuje někdejší kormidelník Fulhamu a Bournemouthu Scott Parker.

Burnley loni postoupilo do Premier League a po jednom roce mezi elitou se vrací do druhé nejvyšší soutěže. Možné angažmá v tomto klubu před několika dny zavrhl Steve Cooper.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Příští rok v Champu to bude jak tak sleduju pěkná slabota, to by byla ostuda nepostoupit přímo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele